İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Çoklu Dosya Yüklemeleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Çoklu Dosya Yüklemeleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Yerel Hizmetler 

Dosyaları FileUpload Kontrolü ile Kaydetme

FileUpload denetiminin SaveAs adlı bir yöntemi olduğu gerçeğine dayanarak, yüklenen bir dosyayı kaydetmek en iyi ihtimalle önemsiz bir işlem gibi görünüyor. Listeleme, FileUploader adlı bir FileUpload denetimine ve kullanıcının dosyayı göndermek için tıkladığı btnUpload adlı bir düğmeye sahip bir web formunuz olduğunu varsayar.

İlk olarak kod, bir dosyanın gerçekten HasFile özelliği kullanılarak gönderildiğinden emin olmak için kontrol eder. Var olmayan bir dosyayı kaydetmeye çalışırsanız, SaveAs yöntemi bir istisna atar. Dosyanın var olduğundan emin olmak için kontrol ettikten sonra kod, dosyayı kaydetmek için SaveAs yöntemini kullanır.

Dosyayı, yüklenen dosyanın dosya adını kullanarak web uygulamasının dosya klasörüne atın. Server.MapPath işlevi, web ile ilgili dosyanın yolunu dosya sistemindeki tam bir yola dönüştürür ve System.IO ad alanındaki Path.Combine yöntemi, yolu dosya adıyla birleştirir ve eğer varsa ikisi arasına uygun bir klasör ayırıcı ekler. zaten bir tane yok.

Elbette, yüklediğiniz dosyayı kaydederken adını kullanmak zorunda değilsiniz. Birçok uygulama, dosyaların tanımlanmasını kolaylaştırmak ve yanlışlıkla diğer dosyaların üzerine yazılmasını önlemek için özel adlandırma kuralları kullanarak gelen dosyaları yeniden adlandırır. Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanındaki örnek uygulamada FileUpload.aspx sayfasını açarak bu örneğin çalışmasını görebilirsiniz.

■Dikkat : Dosya zaten mevcutsa SaveAs yöntemi otomatik olarak dosyanın üzerine yazar. Mevcut dosyaların üzerine yazmak istemiyorsanız, kodunuzdaki mevcut bir dosyayı açıkça kontrol etmeniz ve SaveAs yöntemini çağırmaktan kaçınmanız gerekir.

Böylece, FileUpload denetimi kullanılarak bir dosyanın kaydedilmesi iki adıma indirgenir. İlk olarak, bir dosyanın gerçekten yüklendiğinden emin olmak için HasFile özelliğini kullanın ve ardından dosyayı diske kaydetmek için SaveAs yöntemini kullanın. Gerçekten bu kadar basit.

Birden Fazla Dosya Yükleme

Sıklıkla, kullanıcıların uygulamanıza birden çok dosya yüklemesini istersiniz. Bu bölümün başında tartışılan sunum-yönetim sistemi harika bir örnektir. Sistemi kullanan sunucular, ortalama dosya boyutu 1MB ila 2MB aralığında gezinerek konferans başına 5 ila 10 belgeyi herhangi bir yere yükler. Doğal olarak, kullanıcılar bir dosyayı, ardından bir sonrakini ve ardından bir sonrakini yüklemek için beklemek yerine tüm dosyaları bir kerede yüklemeyi tercih ederler.

Tek bir sayfadan birden fazla dosya yükleme söz konusu olduğunda, çeşitli seçenekleriniz vardır. İlk seçenek, dosya yüklemelerini sizin için işlemek üzere bir üçüncü taraf denetimi kullanmaktır. Dosya yükleme durum çubukları ve harika dosya seçimi arayüzleri içeren oldukça şık kontroller var. Tabii ki, bazıları için ödeme yapmanız gerekebilir ve diğerleri, tüm tarayıcılar tarafından desteklenmeyen teknolojilere güvenir.

Başka bir seçenek, sayfaya birden çok FileUpload denetimi eklemeyi içerir. HTML formları yükleyebileceğiniz dosya sayısıyla sınırlı değildir, bu nedenle bir sayfaya istediğiniz kadar dosya girdisi öğesi ekleyebilirsiniz (gerekçe dahilinde).

Sayfada beş FileUpload denetiminiz varsa, kullanıcı aynı anda en fazla beş dosya yükleyebilir. Ancak bu, sayfada statik sayıda dosya girişi olmasından kaynaklanan temel sorunla karşı karşıya kalır: Kullanıcının dosya giriş öğelerinden bir tane daha fazla dosyası olduğunda ne olur?

Kullanıcıya önceden kaç dosya yükleneceğini sorarak ve ardından bu kadar çok FileUpload kontrolü içeren bir sayfa oluşturarak sorunu çözebilirsiniz. Mümkün olsa da, kullanıcıları yükleme sayfasına gelmeden önce kaç dosya yüklemeleri gerektiğini önceden belirlemeye zorlamak can sıkıcıdır. Peki ya bir hata yaparlarsa ve başlangıçta planladıklarından bir veya iki tane daha yüklemeleri gerekirse ne olur?

Gerçekten ihtiyacınız olan şey, kullanıcıya istemci tarafı JavaScript kullanarak dinamik olarak dosya girdileri ekleme yeteneği vermektir. Bu, kullanıcıların her zaman yeterli girdi öğelerine sahip olmalarını sağlar, çünkü yoksa, bir düğmeye tıklayarak her zaman başka bir tane oluşturabilirler. Aşağıdaki örnekte, istemci tarafında dosya giriş öğelerinin sayısını dinamik olarak nasıl değiştireceğinizi ve bu gelen dosyaları nasıl ele alacağınızı öğreneceksiniz.


PHP dosya yükleme
Php pdf yükleme
PHP multiple image upload
Php resmi klasöre Kaydetme
Siteye dosya yükleme Kodu
PHP dosya yükleme Scripti
Php video yükleme
File upload


İstemci Tarafında Çoklu Dosya Yüklemeleri

Bir sayfaya dosya giriş öğeleri eklemek için iki şey gerekir: dosya girişlerinin ekleneceği, kolayca konumlandırılabilen kaplara sahip bir HTML sayfası ve kapsayıcıyı bulan ve dosya giriş öğelerini ekleyen gerçek JavaScript.

HTML sayfasını inceleyerek başlayacağız, çünkü HTML öğesi adlarını JavaScript kodunda kullanmadan önce bilmeniz gerekir. Listeleme, bu örnek için ilgili HTML’dir.

Listelemede dört önemli HTML öğesi vardır. İlki, dosya giriş öğeleri için kap olarak işlev gören açılış <div> etiketidir. id özniteliğinin dosyalara ayarlandığına dikkat edin, ancak runat=”server” öğesi yoktur. Bu kapsayıcıya yalnızca istemci tarafı JavaScript kullanarak erişmeniz gerekir, bu nedenle sunucunun <div> öğesinin var olduğunu bilmesine bile gerek yoktur.

<div> kabının içinde tek bir dosya girişi göreceksiniz. Bu bir yükleme sayfası olduğundan, kullanıcının en az tek bir dosya yüklemek istediğini varsayabilirsiniz, bu nedenle sayfa ilk yüklendiğinde görünecek şekilde bir giriş öğesi önceden tanımlanmıştır.

Kullanıcılarınızın daha fazlasına sahip olmayı tercih edeceğini düşünüyorsanız, daha fazla girdi öğesini önceden tanımlayabilirsiniz. Bu dosya giriş öğelerinin her birinin, FileUpload sunucu denetimleri değil, HTML öğeleri olduğuna dikkat edin. Sayfadan yüklenen tüm dosyalar Request.Files koleksiyonunda yer alır, bu nedenle sunucunun dosya giriş öğelerini açıkça bilmesi gerekmez.

<div>etiketinin altında Add Fileinputdüğmesi bulunur.Kullanıcı budüğmeyi tıkladığında, onclick olayına yanıt olarak istemci tarafı JavaScript AddFileInput() yöntemi yürütülür. AddFileInput() yönteminin <div> kabına yeni bir girdi dosyası öğesi eklediğini bir an için göreceksiniz.

Ve son olarak, Yükle düğmesine sahipsiniz. Bu, kullanıcının sayfadan yüklemek istediği tüm dosyaları göndermek için kullanılan bir sunucu kontrolüdür. Artık HTML’yi gördüğünüze göre, onu Listeleme’de yöneten JavaScript’e bir göz atalım.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın