Android’de Kullanılabilir Amaçlar
Android’de Kullanılabilir Amaçlar
Artık niyetlerle ilgili temel bir anlayışa sahip olduğunuza göre, Android ile birlikte gelen önceden hazırlanmış uygulamalardan birini çağırarak onlara bir test çalıştırması sağlayabilirsiniz. Sayfa, mevcut uygulamaları ve bunları başlatan amaçları belgelemektedir.
Önceden tanımlanmış uygulamalar şunları içerir:
• Tarayıcı penceresini açmak için uygulamaya göz atın
• Telefon numarasını aramak için bir uygulama
•Kullanıcının kullanıcı arabirimi aracılığıyla numaraları girip arama yapabilmesi için bir telefon çevirici sunan bir uygulama
•Belirli bir enlem/boylam koordinatında dünya haritasını göstermek için uygulama değiştirme
• Google sokak görünümlerini gösterebilen ayrıntılı bir haritalama uygulaması
Basit bir görünüme sahip (önceki bölümdeki gibi) basit bir etkinliğiniz ve tryOneOfThese(aktivite)’yi çağıracak bir menü öğeniz olduğu sürece bu kodu çalıştırabileceksiniz. Basit bir menü oluşturmak kolaydır.
Amaçlar ve Veri URI’leri
Şimdiye kadar, tek ihtiyacımız olan bir eylemin adı olan en basit amaçları ele aldık. Listelemedeki ACTION_DIAL etkinliği bunlardan biridir. Çeviriciyi çağırmak için ihtiyacımız olan tek şey çeviricinin eylemi ve başka bir şey değildir.
ACTION_DIAL’den farklı olarak, belirli bir telefon numarasını aramak için kullanılan ACTION_CALL amacı, Veri adı verilen ek bir parametre alır. Bu parametre, sırayla telefon numarasına işaret eden bir URI’ye işaret eder.
Bir niyetin eylem kısmı, genellikle Java paket adının önüne eklenmiş bir dizi veya dizi sabitidir. Veri bölümü her zaman bir URI’yi temsil eden bir dizedir. Bu URI’nin biçimi, o eylem tarafından çağrılan her etkinliğe özgü olabilir. Bu durumda, CALL eylemi, ne tür bir veri URI’si bekleyeceğine karar verir. URI’den telefon numarasını çıkarır.
■Not: Çağrılan etkinlik, URI’yi bir veri kaynağına işaretçi olarak da kullanabilir ve veri kaynağından verileri çıkarabilir ve bunun yerine bu verileri kullanabilir. Bu, ses, video ve resimler gibi medya için geçerli olacaktır.
Genel Eylemler
Intent.ACTION_CALL ve Intent.ACTION_DIAL eylemleri, bir eylem ile onun çağrıştırdığı şey arasında bire bir ilişki olduğu şeklindeki yanlış varsayıma kolayca yol açabilir. Bunu çürütmek için Listing’deki IntentUtils kodundan bir karşı örnek çıkaralım.
Eylemin basitçe ACTION_VIEW olarak belirtildiğine dikkat edin. Android, böyle genel bir eylem adına yanıt olarak hangi etkinliği başlatacağını nasıl biliyor? Bu durumlarda Android, URI’nin doğasına daha çok güvenir. Android, olan URI’nin şemasına bakar. http olmak ve hangilerinin bu şemayı anladığını görmek için tüm kayıtlı etkinlikleri sorgular.
Bunların dışında, hangilerinin GÖRÜNÜMÜ işleyebileceğini sorgular ve ardından bu etkinliği çağırır. Bunun çalışması için, tarayıcı etkinliğinin http veri şemasına karşı bir GÖRÜNÜM amacı kaydetmesi gerekir. Bu niyet bildirimi, bildirim dosyasında şöyle görünebilir.
http://code.google.com/android/reference/android/R.styleable adresinde veri öğesinin XML tanımına bakarak veri seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. html#AndroidManifestData. Verilerin alt öğeleri veya öznitelikleri bunları içerir.
Ek Bilgilerin Kullanılması
Bir amaç, birincil eylem ve veri niteliklerine ek olarak, ekstralar adı verilen ek nitelikler içerebilir. Ekstra, amacı alan bileşene daha fazla bilgi sağlayabilir.
Ekstra veriler, anahtar/değer çiftleri biçimindedir: anahtar adı paket adıyla başlamalıdır ve değer adı, android.os.Parcelable arayüzünü uyguladığı sürece herhangi bir temel veri türü veya rastgele nesne olabilir. Bu ekstra bilgi, android.os.Bundle adlı bir Android sınıfı tarafından temsil edilir.
getExtras basittir: amacın sahip olduğu Paketi döndürür. putExtras, amacın şu anda bir paketi olup olmadığını kontrol eder. Amaç zaten bir pakete sahipse, putExtras ek anahtarları ve değerleri yeni paketten mevcut pakete aktarır. Paket mevcut değilse, putExtras bir tane oluşturacak ve anahtar/değer çiftlerini yeni paketten oluşturulan pakete kopyalayacaktır.
Alıcı tarafta, get ile başlayan eşdeğer yöntemler, anahtar adlarına göre ekstra paketten bilgi alır. Intent sınıfı, belirli eylemlerle birlikte gelen ekstra anahtar dizeleri tanımlar.
Cihaz kontrol etme
Android deprem uyarısı
Sos mesajı nedir
112 iptal etme
Apple deprem uyarı sistemi
Google Deprem Uyarı Sistemi indir
Google deprem uyarı sistemi Apple
Google deprem uyarısı açma
Bileşenleri Kullanma
Amaçları kullanarak bir aktiviteye başlamanın birkaç yolunu gördünüz. Açık bir eylemin bir etkinliği başlattığını gördünüz ve genel bir eylemin bir veri URI’si yardımıyla bir etkinliği başlattığını gördünüz. Android ayrıca bir etkinliği başlatmak için daha doğrudan bir yol sağlar: etkinliğin, bir nesnenin paket adı ve sınıf adı etrafında bir soyutlama olan BileşenAdı’nı belirtebilirsiniz. Bir bileşeni belirtmek için Intent sınıfında kullanılabilen birkaç yöntem vardır.
Paket adının ve sınıf adının tamamen nitelenmiş olduğuna ve Intent sınıfına geçmeden önce BileşenAdı’nı oluşturmak için sırayla kullanıldığına dikkat edin. Bir BileşenAdı oluşturmadan sınıf adını doğrudan da kullanabilirsiniz. BasicViewActivity kod parçacığını tekrar düşünün.
Android’deki kişiler uygulamasının tasarımına bakarsanız, amaçlı tasarım için bazı modeller fark edeceksiniz. Bu uygulamanın istemcilerine niyetleri bildirmek için, kişiler uygulaması bunları android.provider adlı bir pakette üç sınıfta tanımlar.
Contacts.Intents üst düzey sınıfı, kişiler uygulamasının yanıt vereceği birincil amaçları ve işini yaparken uygulamanın oluşturduğu olayları tanımlar.
İç içe geçmiş contact.Intents.Insert sınıfı, yeni kayıtlar eklemek için destekleyici amaçları ve diğer sabitleri tanımlar. Contacts.Intents.UI iç içe sınıfı, kullanıcı arabirimini çağırmak için çeşitli yollar tanımlar. Niyetler ayrıca, anahtar adları ve bunların beklenen değer türleri dahil olmak üzere, onları çağırmak için gereken ekstra bilgileri netleştirir.
Kendi içerik sağlayıcılarınızı ve bu içerik sağlayıcılara göre hareket eden etkinlikleri tasarlarken, arayüzlerde veya sınıflarda bunlar için sabitler tanımlayarak amaçları açık hale getirmek için bu modeli izlemek isteyebilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)