İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android’de Kodlama

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android’de Kodlama

Android'de Kodlama

Android’de Kodlama

Android’de coğrafi kodlamanın kullanımlarını göstermek için, konumun adını veya adresini EditText alanına yazın ve ardından Konum Bul düğmesini tıklayın. Bir konumun adresini bulmak için Geocoder’ın getFromLocationName() yöntemini çağırın. Konum, bir adres veya “Beyaz Saray” gibi iyi bilinen bir ad olabilir. Geocoding zamanında yapılan bir işlem olabilir, bu nedenle Android belgelerinin önerdiği gibi sonuçları beş ile sınırlandırmanızı öneririz.

getFromLocationName() çağrısı, bir adres listesi döndürür. Örnek uygulama adres listesini alır ve varsa ilkini işler. Her adresin bir GeoPoint oluşturmak için kullandığınız bir enlem ve boylamı vardır.

Daha sonra harita denetleyicisini alırsınız ve noktaya gidersiniz. animateTo() öğesini çağırmadan önce, yakınlaştırma düzeyini 10’a ayarladığınızı ve haritayı aynı noktaya ortaladığınızı unutmayın. Yakınlaştırma düzeyi, 1 ile 21 (dahil) arasında bir tamsayıya ayarlanabilir. 1’den 21’e geçtiğinizde, yakınlaştırma düzeyi 2 kat artar.

Geocoding ile ilgili birkaç noktayı anlamalısınız. İlk olarak, döndürülen bir adres her zaman tam bir adres değildir. Açıkçası, döndürülen adres listesi girişin doğruluğuna bağlı olduğundan, Geocoder’a doğru bir konum adı sağlamak için her türlü çabayı göstermeniz gerekir.

İkincisi, mümkün olduğunda maxResults parametresini 1 ile 5 arasında bir değere ayarlayın. Son olarak, coğrafi kodlama işlemini UI iş parçacığından farklı bir iş parçacığında yapmayı ciddi olarak düşünmelisiniz. Bunun iki nedeni var. Birincisi açıktır: işlem zaman alıcıdır ve siz coğrafi kodlamayı yaparken kullanıcı arabiriminin askıda kalmasını istemezsiniz.

İkinci neden ise, bir mobil cihazda her zaman ağ bağlantısının kesilebileceğini ve bağlantının zayıf olduğunu varsaymanız gerekmesidir. Bu nedenle, giriş/çıkış (G/Ç) istisnalarını ve zaman aşımlarını uygun şekilde ele almanız gerekir. Adresleri hesapladıktan sonra, sonuçları UI dizisine gönderebilirsiniz. Bunu biraz daha inceleyelim.

Arka Planda Kodlama

Zaman alan işlemleri gerçekleştirmek için arka plan iş parçacıklarını kullanmak çok yaygındır. Genel model, zamanında bir işlem başlatmak için bir UI olayını (düğme tıklaması gibi) ele almaktır. Olay işleyiciden, işi yürütmek ve iş parçacığını başlatmak için yeni bir iş parçacığı oluşturursunuz. UI iş parçacığı daha sonra, arka plan iş parçacığı çalışırken kullanıcıyla etkileşimi yönetmek için kullanıcı arayüzüne geri döner.

Arka plan iş parçacığı tamamlandıktan sonra, kullanıcı arayüzünün bir bölümünün güncellenmesi veya kullanıcının bilgilendirilmesi gerekebilir. Arka plan iş parçacığı, kullanıcı arabirimini doğrudan güncellemez; bunun yerine, arka plan iş parçacığı, UI iş parçacığına kendisini güncellemesi için bildirimde bulunur. Listeleme, bu fikri coğrafi kodlamayı kullanarak gösterir.

Liste, örneğin değiştirilmiş bir versiyonudur. Fark, artık onClick() yönteminde bir ilerleme iletişim kutusu görüntülemeniz ve findLocation() öğesini çağırmanızdır. findLocation() daha sonra yeni bir ileti dizisi oluşturur ve start() yöntemini çağırır, bu da sonunda ileti dizisinin run() yönteminin çağrılmasıyla sonuçlanır.

run() yönteminde, konumu aramak için Geocoder sınıfını kullanırsınız. Arama bittiğinde, haritayı güncellemeniz gerektiğinden, mesajı UI dizisiyle nasıl etkileşim kuracağını bilen bir şeye göndermelisiniz. Android, bu amaç için android.os.Handler sınıfını sağlar.

Arka plan iş parçacığından, UI iş parçacığının arama sonuçlarını işlemesi için uiCallback.sendEmptyMessage(0) öğesini çağırın. Kod, işleyicinin Geocoder tarafından döndürülen addressList’e bakan geri aramasını çağırır. Geri arama daha sonra haritayı sonuçla günceller veya aramanın hiçbir şey döndürmediğini belirtmek için bir uyarı iletişim kutusu görüntüler.


Telefonda kod yazma uygulamaları
Android kod yazma programı
Telefondan kodlama yapma
Telefondan Kodlama öğrenme
Telefondan kod yazma iOS
Telefondan Python kodlama
Telefondan kod yazılır mı
Mobil kodlama uygulamaları


Hizmetini Anlamak

LocationManager hizmeti, android.location paketi tarafından sunulan temel hizmetlerden biridir. Bu hizmet iki şey sağlar: cihazın coğrafi konumunu elde etmeniz için bir mekanizma ve cihaz belirli bir coğrafi konuma girdiğinde (bir niyet yoluyla) bilgilendirilmeniz için bir kolaylık sağlar.

Bu bölümde LocationManager hizmetinin nasıl çalıştığını öğreneceksiniz. Hizmeti kullanmak için önce ona bir referans almanız gerekir. Liste, LocationManager hizmeti için kullanım modelini gösterir.

LocationManager hizmeti, sistem düzeyinde bir hizmettir. Sistem düzeyinde hizmetler, hizmet adını kullanarak bağlamdan elde ettiğiniz hizmetlerdir; onları doğrudan başlatmazsınız. android.app.Activity sınıfı, sistem düzeyinde bir hizmet elde etmek için kullanabileceğiniz getSystemService() adlı bir yardımcı program yöntemi sağlar. Gösterildiği gibi, getSystemService()’i arayın ve istediğiniz hizmetin adını girin.

LocationManager hizmeti, konum sağlayıcıları kullanarak coğrafi konum ayrıntılarını sağlar. Şu anda iki tür konum sağlayıcı vardır: GPS ve Ağ. GPS sağlayıcıları, konum bilgilerini elde etmek için Küresel Konumlandırma Sistemi kullanırken, ağ sağlayıcıları konum bilgilerini elde etmek için cep telefonu kulelerini veya WiFi ağlarını kullanır.

LocationManager sınıfı, getLastKnownLocation() yöntemi aracılığıyla cihazın bilinen son konumunu (neredeyse geçerli konumu) sağlayabilir. Konum bilgisi bir sağlayıcıdan alınır, bu nedenle yöntem, kullanmak istediğiniz sağlayıcının adını parametre olarak alır.

Sağlayıcı adları için geçerli değerler, LocationManager.GPS_PROVIDER ve LocationManager.Network’tür. getLastKnownLocation() çağrısı, bir android.location.Location örneği döndürür. Konum sınıfı, konumun enlem ve boylamını, konumun hesaplandığı zamanı ve muhtemelen cihazın rakımını, hızını ve yönünü sağlar. LocationManager, sağlayıcılar üzerinde çalıştığından, sınıf, sağlayıcıları elde etmek için API’ler sağlar.

Örneğin, getAllProviders()’ı çağırarak tüm sağlayıcıları alabilirsiniz. Belirli bir sağlayıcıyı getProvider() öğesini çağırarak, sağlayıcının adını bağımsız değişken olarak ileterek (LocationManager.GPS_PROVIDER gibi) elde edebilirsiniz.

Bu amaçla, LocationManager hizmetlerini kullanmanın püf noktası geliştirme sırasında gerçekleşir—LocationManager’ın konum bilgilerine ihtiyacı vardır ve öykünücünün gerçekten GPS’e veya baz istasyonlarına erişimi yoktur. Dolayısıyla, LocationManager hizmetiyle geliştirmeniz için, öykünücüye konumunuzu söylersiniz.

Örneğin, cihazın bir konumun yakınında olup olmadığını LocationManager’dan size bildirmesini isteyebilirsiniz. Bunun gibi bir şeyi öykünücü ile test etmek için, öykünücüyü konumunuza ilişkin periyodik güncellemeler göndermeniz gerekir; öykünücü daha sonra bu bilgiyi uygulamaya geri oynatır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın