İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android SDK’yı İndirme

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android SDK’yı İndirme

Android'de Kodlama

Android SDK’yı İndirme

Android için uygulamalar oluşturmak için Android SDK’ya ihtiyacınız var. SDK bir öykünücü içerir, böylece Android uygulamaları geliştirmek için Android işletim sistemine sahip bir mobil cihaza ihtiyacınız olmaz. Aslında, bu kitaptaki örnekleri bir Windows XP makinesinde geliştirdik.

Android SDK’yı şuradan indirebilirsiniz. Android SDK, Windows için bir .zip dosyası olarak gönderilir, bu nedenle sıkıştırılmış dosyayı açmanız gerekir. Dosyayı c:\AndroidSDK\ dizinine açın, ardından yapmanız gerekir.

Android Geliştirme Araçlarını (ADT) Yükleme

Şimdi, Android uygulamaları oluşturmanıza yardımcı olan bir Eclipse eklentisi olan ADT’yi yüklemeniz gerekiyor. Özellikle ADT, Android uygulamalarını oluşturmanız, test etmeniz ve hata ayıklamanız için olanaklar sağlamak üzere Eclipse ile entegre olur. Kurulumu gerçekleştirmek için Eclipse içindeki Yazılım Güncellemeleri özelliğini kullanmanız gerekecek. Android 1.1 kullanıyorsanız, aşağıdaki talimatları izleyin.

Başlamak için Eclipse IDE’yi başlatın ve şu talimatları izleyin:

1. Yardım menü öğesini seçin ve “Yazılım Güncellemeleri…” seçeneğini seçin.
2. “Yazılım Güncellemeleri ve Eklentiler” iletişim kutusunda “Mevcut Yazılımlar” sekmesini seçin.
3. “Site Ekle…” düğmesini tıklayın ve “Konum” alanını ADT indirme sitesi olarak ayarlayın: https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/. Siteyi eklemek için “Tamam” düğmesini tıklayın. Şimdi gösterildiği gibi “Mevcut Yazılım” listesinde ilgili girişi görmelisiniz.
4. Listeden düğümü seçerek eklenen girişi genişletin. İki alt düğüm içeren “Geliştirici Araçları” adlı bir giriş görmelisiniz: “Android Geliştirme Araçları” ve “Android Düzenleyiciler”. ADT’yi yüklemek için “Geliştirici Araçları” ana düğümünü seçin ve “Yükle” düğmesine tıklayın.

Eclipse daha sonra ADT’yi indirecek ve kuracaktır. Yeni eklentinin IDE’de görünmesi için Eclipse’i yeniden başlatmanız gerekecek. ADT’yi işlevsel hale getirmenin son adımı, onu Android SDK’ya yönlendirmektir.

Pencere menüsünü seçin ve Tercihler’i seçin. “Tercihler” iletişim kutusunda, “Android” düğümünü seçin ve “SDK Konumu” alanını Android SDK’nın yoluna ayarlayın. Ardından “Tamam” düğmesine tıklayın. Android SDK ile ilgili kullanım istatistiklerini Google’a göndermek isteyip istemediğinizi soran bir iletişim kutusu görebileceğinizi unutmayın.

İlk Android uygulamanız için neredeyse hazırsınız—önce bir Android uygulamasının temel kavramlarını kısaca ele almalıyız.

Temel Bileşenleri Öğrenmek

Her uygulama çerçevesi, geliştiricilerin çerçeveye dayalı uygulamalar yazmaya başlamadan önce anlamaları gereken bazı temel bileşenlere sahiptir. Örneğin, Java 2 Platformu, Enterprise Edition (J2EE) uygulamaları yazmak için JavaServer Sayfalarını (JSP) ve sunucu uygulamalarını anlamanız gerekir.

Benzer şekilde, Android için uygulamalar oluştururken etkinlikleri, görünümleri, amaçları, içerik sağlayıcıları, hizmetleri ve AndroidManifest.xml dosyasını anlamanız gerekir. Bu yazımızın geri kalanını takip edebilmeniz için burada bu temel kavramları kısaca tartışacağız ve bunları çalışma boyunca daha ayrıntılı olarak tartışacağız.

J2EE ve Swing’deki görünüm kavramı Android’e taşınır. Görünümler, bir kullanıcı arayüzünün temel yapı taşlarını oluşturan UI öğeleridir. Görünümler hiyerarşiktir ve kendilerini nasıl çizeceklerini bilirler.


Android SDK download
Android SDK Platform-tools
Android SDK Manager download
android sdk download for windows 10 64-bit
Android Studio SDK download
Android SDK kurulumu
Android Studio SDK kurulumu
Android SDK nedir


Etkinlik

Etkinlik, bir kullanıcı arabirimi kavramıdır. Bir etkinlik genellikle uygulamanızdaki tek bir ekranı temsil eder. Genellikle bir veya daha fazla görünüm içerir, ancak buna gerek yoktur. Ayrıca, Android’deki diğer kavramlar, görüntülemesiz bir etkinliği daha iyi temsil edebilir.

Bir niyet, genel olarak bazı işler yapmak için bir “niyet” tanımlar. Niyetler çeşitli kavramları kapsar, bu yüzden onları anlamanın en iyi yolu kullanım örneklerini görmektir. Örneğin, aşağıdaki görevleri gerçekleştirmek için niyetleri kullanabilirsiniz:

• Bir mesaj yayınlayın
• Servis başlatma
• Bir aktivite başlatın
• Bir web sayfası kişi listesi görüntüleyin
• Bir telefon numarasını çevirin veya bir telefon aramasını cevaplayın

Niyetler her zaman uygulamanız tarafından başlatılmaz; ayrıca sistem tarafından uygulamanıza belirli olayları (metin mesajının gelmesi gibi) bildirmek için kullanılır.

Niyetler açık veya zımni olabilir. Yalnızca bir URL görüntülemek istediğinizi söylerseniz, sistem hangi bileşenin amacı yerine getireceğine karar verecektir. Ayrıca, niyeti nelerin işlemesi gerektiği hakkında özel bilgiler de sağlayabilirsiniz. Niyetler, eylemi ve eylem işleyicisini gevşek bir şekilde birleştirir.


jeffbezoswebAndroid SDK download,Android SDK Platform-tools,Android SDK Manager download,android sdk download for windows 10 64-bit,Android Studio SDK download,Android SDK kurulumu,Android Studio SDK kurulumu,Android SDK nedir alanlarında hizmet vermektedir.


İçerik Sağlayıcı

Bir cihazdaki mobil uygulamalar arasında veri paylaşımı yaygındır. Bu nedenle Android, uygulamaların temeldeki depolamayı, yapıyı ve uygulamayı ifşa etmeden verileri (kişi listesi gibi) paylaşmasına yönelik standart bir mekanizma tanımlar. İçerik sağlayıcılar aracılığıyla verilerinizi ifşa edebilir ve uygulamalarınızın diğer uygulamalardan alınan verileri kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Android’deki hizmetler, Windows’ta veya diğer platformlarda gördüğünüz hizmetlere benzer; bunlar potansiyel olarak uzun süre çalışabilen arka plan işlemleridir. Android iki tür hizmet tanımlar: yerel hizmetler ve uzak hizmetler. Yerel hizmetler, yalnızca hizmeti barındıran uygulama tarafından erişilebilen bileşenlerdir. Tersine, uzak hizmetler, cihazda çalışan diğer uygulamalar tarafından uzaktan erişilmesi amaçlanan hizmetlerdir.

Bir hizmet örneği, bir e-posta uygulaması tarafından yeni iletileri yoklamak için kullanılan bir bileşendir. Bu tür bir hizmet, cihazda çalışan diğer uygulamalar tarafından kullanılmıyorsa yerel bir hizmet olabilir. Hizmeti birkaç uygulama kullanıyorsa, hizmet bir uzak hizmet olarak uygulanır. Fark, göreceğiniz gibi, startService() ile bindService() arasında. Service sınıfını genişleterek mevcut servisleri kullanabileceğiniz gibi kendi servislerinizi de yazabilirsiniz.

AndroidManifest.xml

J2EE dünyasındaki web.xml dosyasına benzeyen AndroidManifest.xml, uygulamanızın içeriğini ve davranışını tanımlar. Örneğin, uygulamanızın çalışması için ihtiyaç duyduğu izinlerle birlikte uygulamanızın etkinliklerini ve hizmetlerini listeler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın