İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android Platformu

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android Platformu

Android Animasyonaları

Android Platformu

Kişisel bilgi işlem, bilgisayarların her zaman, her yerde giderek daha fazla erişilebilir hale gelmesiyle daha “kişisel” olmaya devam ediyor. Bu ilerlemenin ön saflarında bilgi işlem platformlarına dönüşen el cihazları yer almaktadır.

Cep telefonları artık sadece konuşmak için değil, bir süredir veri ve video taşıyabiliyor. Daha da önemlisi, mobil cihaz artık genel amaçlı bilgi işlem için o kadar yetenekli hale geliyor ki, bir sonraki PC olmaya aday. Ayrıca ASUS, HP ve Dell gibi bir dizi üreticinin de Android işletim sistemine dayalı netbooklar üretmesi bekleniyor. Böylece işletim sistemlerinin, bilgi işlem platformlarının, programlama dillerinin ve geliştirme çerçevelerinin savaş hatları kaydırılıyor ve mobil cihazlara yeniden uygulanıyor.

Giderek daha fazla BT uygulaması mobil eşdeğerler sunmaya başladıkça, BT endüstrisindeki mobil programlamada da bir artış bekliyoruz. Bu trendden kazanç sağlamanıza yardımcı olmak için, mobil geliştirme için açık kaynaklı bir platform olan Google’ın Android Platformunda çalışan cihazlara programlar yazmak için Java’yı nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Çerçeve tasarımında bir dizi yeni paradigmayı tanıtan gelişmiş bir platform olduğu için Android bizi heyecanlandırıyor. Bu bölümde, Android’e ve SDK’sına genel bir bakış sunacağız, size Android kaynak kodundan nasıl yararlanacağınızı göstereceğiz ve Android Platformu için programlamanın faydalarını vurgulayacağız.

Cep telefonları gibi şimdiye kadar tahsis edilmiş cihazların artık kendilerini diğer saygıdeğer genel bilgi işlem platformları arasında sayabilmesi, programcılar için harika bir haber. Bu yeni trend, mobil cihazları genel amaçlı bilgi işlem dilleri aracılığıyla erişilebilir kılmakta ve bu nedenle mobil uygulamaların kapsamını ve pazar payını artırmaktadır.

Android Platformu, elde tutulan cihazlar için bu genel amaçlı bilgi işlem fikrini tamamen benimsiyor. Gerçekten de cihazları, belleği ve işlemleri yönetmek için Linux tabanlı bir işletim sistemi yığınına sahip kapsamlı bir platformdur. Android’in kitaplıkları telefon, video, grafik, UI programlama ve fiziksel cihazın diğer tüm özelliklerini kapsar.

Android Platformu, mobil cihazlar için oluşturulmuş olmasına rağmen, tam özellikli bir masaüstü çerçevesinin özelliklerini sergiler. Google, Android SDK adı verilen bir yazılım geliştirme kiti aracılığıyla bu çerçeveyi Java programcılarının kullanımına sunar. Android SDK ile çalışırken, masaüstünde veya sunucuda kullandığınız sınıf kitaplıklarının çoğuna (ilişkisel bir veritabanı dahil) erişiminiz olduğundan nadiren bir mobil cihaza yazıyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

Android SDK, Abstract Window Toolkit (AWT) ve Swing dışında Java Platformu, Standard Edition’ın (Java SE) çoğunu destekler. AWT ve Swing’in yerine, Android SDK’nın kendi kapsamlı modern UI çerçevesi vardır.

Uygulamalarınızı Java’da programladığınız için, çalışma zamanı Java bayt kodunu yorumlamaktan sorumlu bir Java Sanal Makinesi’ne (JVM) ihtiyacınız olabilir. Bir JVM tipik olarak, Java’nın C ve C++ gibi derlenmiş dillerle karşılaştırılabilir performans seviyelerine ulaşmasına yardımcı olmak için gerekli optimizasyonu sağlar. Android, bellek, işlemci hızı ve güç gibi taşınabilir cihaz sınırlamalarına karşı koymak amacıyla derlenmiş Java sınıfı dosyalarını çalıştırmak için kendi optimize edilmiş JVM’sini sunar.

Bu sanal makine, “Dalvik VM’yi İnceleme” bölümünde inceleyeceğimiz Dalvik VM olarak adlandırılır. Java programlama dilinin aşinalığı ve basitliği, Android’in kapsamlı sınıf kitaplığıyla birleştiğinde, Android’i program yazmak için çekici bir platform haline getiriyor. Android yazılım yığınına genel bir bakış sağlar.


Android oyun CLUB
Android 11
android 4.4.2 sürüm yükseltme
Android 12
Android telefonlar hangileri
android-x86
Android son sürüm
Android güncelleme


Android’in Tarihi

Android Platformuna kısa bir giriş sağladığımıza göre, mobil geliştirme sahnesinde nasıl göründüğünü açıklayacağız. Cep telefonları, Symbian OS, Microsoft’un Windows Mobile, Mobile Linux, iPhone OS (Mac OS X tabanlı) ve diğer birçok özel işletim sistemi gibi çeşitli işletim sistemlerini kullanır.

Standartları desteklemek ve API’leri yayınlamak, mobil uygulamaların yaygın, düşük maliyetli gelişimini büyük ölçüde teşvik ederdi, ancak bu işletim sistemlerinden hiçbiri bunu yapmakta net bir liderlik yapmadı. Ardından Google, açıklık, uygun fiyat, açık kaynak kodu ve üst düzey bir geliştirme çerçevesi vaat eden Android Platformu ile alana girdi.

Google, Android Platformunun geliştirilmesine başlamak için 2005 yılında başlangıç şirketi Android Inc.’i satın aldı. 2007’nin sonlarında, bir grup endüstri lideri Open Handset Alliance’ı oluşturmak için Android Platformu etrafında bir araya geldi.

İttifakın önde gelen üyelerinden bazıları şunlardır:

• SprintNextel
• T mobil
• Motorola
• SAMSUNG
• SonyEricsson
• Toshiba
• Vodafone
• Google
• Intel
• Teksas Araçları

İttifakın hedefinin bir kısmı, hızla yenilik yapmak ve tüketici ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermektir ve ilk önemli sonucu Android Platformu olmuştur. Android, mobil operatörlerin, telefon üreticilerinin ve uygulama geliştiricilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Üyeler, açık kaynaklı Apache Lisansı, Sürüm 2.0 aracılığıyla önemli fikri mülkiyet haklarını serbest bırakmayı taahhüt etmişlerdir.

Android SDK ilk olarak Kasım 2007’de “erken bakış” sürümü olarak yayınlandı. Eylül 2008’de T-Mobile, Android Platformuna dayalı ilk akıllı telefon olan T-Mobile G1’in piyasaya çıktığını duyurdu. Bundan birkaç gün sonra Google, Android SDK Sürüm Adayı 1.0’ın kullanıma sunulduğunu duyurdu. Ekim 2008’de Google, Android Platformunun kaynak kodunu Apache’nin açık kaynak lisansı altında kullanıma sundu.

Android piyasaya sürüldüğünde, temel mimari hedeflerinden biri, uygulamaların birbiriyle etkileşime girmesine ve birbirlerinden bileşenleri yeniden kullanmasına izin vermekti. Bu yeniden kullanım yalnızca hizmetler için değil, aynı zamanda veriler ve kullanıcı arabirimi için de geçerlidir. Sonuç olarak, Android Platformu bu açıklığı gerçeğe dönüştüren bir dizi mimari özelliğe sahiptir. Bu özelliklerden bazılarını inceleyeceğiz.

Android ayrıca, web kaynakları tarafından sunulan bulut bilgi işlem modelinden yararlanmak ve bu deneyimi el cihazının kendisindeki yerel veri depolarıyla geliştirmek için tam olarak geliştirilmiş özellikleri nedeniyle erken bir takipçi kitlesini cezbetti. Android’in telefonda ilişkisel veritabanı desteği de erken benimsemede rol oynadı.

2008’in sonlarında Google, Android uygulamalarını herhangi bir cep telefonu sağlayıcı ağına bağlı olmadan çalıştırabilen Android Dev Phone 1 adlı bir el cihazı piyasaya sürdü. Bu cihazın amacı, geliştiricilerin Android işletim sistemini herhangi bir sözleşme olmadan çalıştırabilen gerçek bir cihazla deney yapmalarına izin vermektir.

Aynı sıralarda Google, yalnızca 1.0 tabanlı işletim sisteminin 1.1 hata düzeltme sürümünü de yayınladı. 1.0 ve 1.1 sürümlerinde Android, cihazların fiziksel tuşlar taşımasını gerektiren yazılım klavyelerini desteklemiyordu.

Android, Nisan 2009’da 1.5 SDK’yı ve gelişmiş medya kayıt yetenekleri, widget’lar ve canlı klasörler gibi bir dizi başka özelliği piyasaya sürerek bu sorunu düzeltti. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın