İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android Menüleri

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android Menüleri

Android'in Doğası

Android Menüleri

İçinde size Android SDK’nın temellerini oluşturan kaynakları, içerik sağlayıcıları ve amaçları tanıttık. Ardından, UI kontrollerini ve düzenlerini ele aldık. Şimdi size Android menüleri ve iletişim kutuları ile nasıl çalışacağınızı göstereceğiz.

Android SDK, menüler ve iletişim kutuları için kapsamlı destek sunar. Normal menüler, alt menüler, içerik menüleri, simge menüleri, ikincil menüler ve alternatif menüler dahil olmak üzere Android’in desteklediği çeşitli menü türleriyle çalışmayı öğreneceksiniz. Android SDK ayrıca XML dosyalarından menüler yüklemenize izin verir ve yüklenen menü öğelerinin her biri için kaynak kimlikleri oluşturur. Bu XML menü kaynaklarını da ele alacağız.

Android’deki iletişim kutuları, esneklik sağlayan eşzamansızdır. Ancak, diyalogların senkronize olduğu Microsoft Windows ortamına alışkınsanız, asenkron diyalogları kullanmak biraz zor olabilir. Size bu Android iletişim kutularını oluşturmanın ve kullanmanın temellerini verdikten sonra, bunları kullanmayı kolaylaştıracak bir soyutlama sağlayacağız.

İster Java’da Swing, ister Windows’ta WPF (Windows Presentation Foundation) veya başka herhangi bir UI çerçevesi ile çalışmış olun, menülerle çalıştığınızdan hiç şüpheniz olmasın. Menüler için kapsamlı destek sağlamanın yanı sıra Android, XML menüleri ve alternatif menüler gibi bazı yeni modeller sunar.

Bu noktada, Android menü çerçevesinde yer alan temel sınıfları açıklayarak başlayacağız. Bu süreçte menüleri ve menü öğelerini nasıl oluşturacağınızı ve menü öğelerine nasıl yanıt vereceğinizi öğreneceksiniz.

Android menü desteğindeki anahtar sınıf android.view.Menu’dur. Android’deki her etkinlik, bir dizi menü öğesi ve alt menü içerebilen bu türden bir menü nesnesiyle ilişkilendirilir. Menü öğeleri android.view ile temsil edilir.

MenuItem ve alt menüler android.view.SubMenu ile temsil edilir. Bu ilişkiler grafiksel olarak temsil edilir. Açıkça söylemek gerekirse, bu bir sınıf diyagramı değil, menüyle ilgili çeşitli sınıflar ve işlevler arasındaki ilişkileri görselleştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmış yapısal bir diyagramdır.

Her birine yalnızca bir özellik olan bir grup kimliği atayarak menü öğelerini birlikte gruplandırabilirsiniz. Aynı grup kimliğini taşıyan birden çok menü öğesi, aynı grubun parçası olarak kabul edilir. Bir menü öğesi, bir grup kimliği taşımanın yanı sıra bir ad (başlık), bir menü öğesi kimliği ve bir sıralama düzeni kimliği (veya numarası) taşır.

Bir menü içindeki menü öğelerinin sırasını belirtmek için sıralama düzeni kimliklerini kullanırsınız. Örneğin, bir menü öğesinin sıralama düzeni numarası 4 ve başka bir menü öğesinin sıralama numarası 6 ise, menüde ilk menü öğesi ikinci menü öğesinin üzerinde görünecektir.

Bu sipariş numarası aralıklarından bazıları, belirli türde menüler için ayrılmıştır. Diğerlerinden daha az önemli kabul edilen ikincil menü öğeleri 0x30000’den başlar ve Menu.CATEGORY_SECONDARY sabiti tarafından tanımlanır. Diğer menü kategorisi türleri – örneğin
sistem menüleri, alternatif menüler ve konteyner menüleri olarak farklı sipariş numarası aralıklarına sahiptir.

Sistem menüsü öğeleri 0x20000’de başlar ve sabit Menü tarafından tanımlanır. CATEGORY_SYSTEM. Alternatif menü öğeleri 0x40000’de başlar ve Menu.CATEGORY_ALTERNATIVE sabiti tarafından tanımlanır.

Konteyner menüsü öğeleri 0x10000’de başlar ve Menu.CATEGORY_CONTAINER sabiti tarafından tanımlanır. Bu sabitlerin değerlerine bakarak menüde hangi sırayla görüneceklerini görebilirsiniz.

Ayrıca menü öğeleri oluşturmak ve bunlara yanıt vermek için kullanabileceğiniz iki geri arama yöntemini gösterir: onCreateOptionsMenu ve onOptionsItemSelected. Bunları sonraki birkaç alt bölümde ele alacağız.


Android erişilebilirlik Seti silersek ne olur
Erişilebilirlik ayarlarını aç
Telefonda erişilebilirlik Nedir
Android erişilebilirlik seti kapatma
Android erişilebilirlik açma
Erişilebilirlik ayarlarını sıfırlama SAMSUNG
ACR erişilebilirlik servisi aktif etme
Telefon menüsü


Menü Oluşturma

Android SDK’da sıfırdan bir menü nesnesi oluşturmanız gerekmez. Bir etkinlik tek bir menü ile ilişkilendirildiğinden, Android bu tek menüyü oluşturur ve onu onCreateOptionsMenu geri çağırma yöntemine iletir. (Yöntemin adından da anlaşılacağı gibi, Android’deki menüler aynı zamanda seçenekler menüleri olarak da bilinir.) Bu yöntem, menüyü bir dizi menü öğesiyle doldurmanıza olanak tanır.

Menü öğeleri doldurulduktan sonra, menünün görünür olması için kodun true olarak dönmesi gerekir. Bu yöntem false döndürürse, menü görünmez hale gelir. Listelemedeki kod, artımlı menü öğesi kimlikleri ve sıralama düzeni kimlikleriyle birlikte tek bir grup kimliği kullanılarak üç menü öğesinin nasıl ekleneceğini gösterir.

Sisteme menüyü sistem menü öğeleriyle doldurma fırsatı vermek için bu yöntemin temel sınıf uygulamasını da çağırmalısınız. Bu sistem menüsü öğelerini diğer türdeki menü öğelerinden ayrı tutmak için Android bunları 0x20000’den başlayarak ekler. (Daha önce de belirttiğimiz gibi, Menu.CATEGORY_SYSTEM sabiti bu sistem menüsü öğeleri için başlangıç kimliğini tanımlar.)

Bir menü öğesi eklemek için gereken ilk parametre, grup kimliğidir (bir tamsayı). İkinci parametre, o menü öğesi seçildiğinde geri çağırma işlevine geri gönderilen menü öğesi kimliğidir. Üçüncü bağımsız değişken, sıralama düzeni kimliğini temsil eder.

Son bağımsız değişken, menü öğesinin adı veya başlığıdır. Serbest metin yerine, R.java sabit dosyası aracılığıyla bir dize kaynağı kullanabilirsiniz. Grup kimliği, menü öğesi kimliği ve sıralama düzeni kimliğinin tümü isteğe bağlıdır; Bunlardan herhangi birini belirtmek istemiyorsanız Menu.NONE kullanabilirsiniz.

Şimdi size menü gruplarıyla nasıl çalışılacağını göstereceğiz. Liste, iki menü grubunu nasıl ekleyeceğinizi gösterir. Menü öğesi kimliklerinin ve sıralama düzeni kimliklerinin gruplardan nasıl bağımsız olduğuna dikkat edin. Öyleyse bir grup ne işe yarar? Bu yöntemleri kullanarak bir grubun menü öğelerini değiştirebilirsiniz.

Grubu Kaldır, grup kimliği verildiğinde o gruptaki tüm menü öğelerini kaldırır. setGroupEnabled yöntemini kullanarak belirli bir gruptaki menü öğelerini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Benzer şekilde setGroupVisible’ı kullanarak bir grup menü öğesinin görünürlüğünü kontrol edebilirsiniz.

Kontrol Edilebilir Grubu ayarlamak daha ilginç. Bu yöntemi, bir menü öğesi seçildiğinde üzerinde bir onay işareti göstermek için kullanabilirsiniz. Bir gruba uygulandığında, o grup içindeki tüm menü öğeleri için bu işlevi etkinleştirir. Bu yöntemin dışlayıcı bayrağı ayarlanırsa, o grup içindeki yalnızca bir menü öğesinin kontrol edilen duruma girmesine izin verilir. Diğer menü öğeleri işaretlenmeden kalacaktır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın