İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Alan Türlerini Belirleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Alan Türlerini Belirleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Alan Türlerini Belirleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Vuruş Butonları

Bir arama uygulandıktan sonra kayıtlar arasında gezinmenin başka bir yöntemi de Sonraki İsabet ve Önceki İsabet düğmelerini kullanmaktır. Bir aramanın sonuç ürettiğini varsayarsak (sonuç sıfır kayıt değildir), dizine alınmış alanlarda bulunan anahtar sözcükler, olumlu sonuçları bulmanızda size yardımcı olacak görsel bir ipucu olarak kırmızıyla vurgulanır.

PARAGRAPH alanları, sonuçlar arasında dikey olarak kaydırma yapmanızı gerektirecek kadar çok metin içerebileceğinden, olumlu sonuçlar hemen görüntülenmeyebilir. Sonraki Vuruş düğmesini tıklatmak, odağı bir sonraki vurgulanan arama terimine kaydırır ve bir kullanıcı için bir belge kaydında etkili bir şekilde gezinir.

Geçerli belgede vurgulanmış terim yoksa odak sonraki belge kaydına kayar. Benzer şekilde, Önceki Vuruş düğmesi odağı önceki vurgulanan arama terimine kaydırır. Araçlar ➤ Tercihler menüsünden açılan Tercihler iletişim kutusunu kullanarak vurgu rengini tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Boşluklar

Gözatma görünümü, bir alanın veri içerip içermediğine bakılmaksızın her alanı görüntüler veya boş (boş) alanları bastırarak yalnızca veri içeren alanları görüntüler. Ayarı Araçlar ➤ Boşaltmalar menüsünden değiştirebilirsiniz.

Göz Atma Görünümünden Alan Türlerini Belirleme

Arama amacıyla Concordance’ta iki tür alan vardır: dizinlenmiş alanlar ve sabit genişlikli alanlar. Dizinlenmiş alanlar, PARAGRAPH veri türüne sahip veya dizin öznitelikleri Dosya ➤ Değiştir menüsünden Doğru olarak ayarlanmış alanlardır. İndekslenmiş alanlar, indeksleme veya yeniden indeksleme sırasında taranır ve içerikleri veritabanının sözlüğünde ve ters çevrilmiş metin dosyalarında saklanır.

Dizinlenmemiş alanlar (METİN, SAYI veya TARİH veri türüne sahip alanlar) dizin oluşturma veya yeniden dizin oluşturma sırasında taranmaz. <Hızlı Arama> çubuğundan bu alanları aramak için eşittir, büyüktür gibi ilişkisel işleçler kullanmalısınız.

Bölüm 9, arama tekniklerini ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Örnek olarak, FULLTEXT ve LASTNAME olmak üzere iki alan içeren bir veritabanı için, aşağıdaki arama yalnızca LASTNAME alanının SMITH değerine aynı şekilde eşit olduğu kayıtları üretir.

Aşağıdaki arama, FULLTEXT alanının, alanın herhangi bir yerinde SMITH değerini içerdiği kayıtları üretir.

SMITH

Aramalar sonucu oluşan kayıtlar, veritabanının yapısı için tanımlanan alanların veri tipine bağlıdır. Concordance’ın Göz Atma görünümü, her bir alanın verilerin nasıl yazıldığı konusunda size görsel bir ipucu sunar. İki nokta üst üste (:) yanındaki alan adları dizine alınır. Eşittir işaretinin (=) yanındaki alan adları, sabit genişlikli alanlardır.

Tablo Görünümü

Concordance, birkaç veri satırını aynı anda görüntülemenize izin veren Göz Atma görünümüne bir alternatif sunar. Tablo görünümünü üç şekilde değiştirebilirsiniz: Concordance ekranının üst kısmındaki düğme çubuğunda bulunan Tablo düğmesini kullanarak, Arama ➤ Tablo ➤ Tablo görünümü menüsünü seçerek veya F5 tuşuna basarak. Alan adları her sütunun üzerinde görünür ve her satır bir belge kaydını temsil eder.

Tablo görünümünün sağında görünen dikey kaydırma çubuğunu kullanarak birkaç kayıt ekranı arasında gezinebilirsiniz. Büyük veritabanları için, Tablo görünümünde tüm alanlar görüntülenmek üzere seçilmişse kaydırma, performans sorunlarına ve ekran titremesine neden olabilir.

Böyle bir durumda, PARAGRAF alanlarını kaldırmayı seçebilirsiniz. Bu alanlar çok miktarda veri içerir ve kaydırma, ekranınızın yeniden boyanmasına neden olduğundan Concordance bunları hızlı bir şekilde görüntülemekte zorlanabilir. Sonraki bölüm olan “Tablo Düzeni”, alanların düzenini değiştirmenin bu yöntemini açıklar.

Ayrıca Git düğmesini kullanarak veya G tuşuna basarak doğrudan kayıtlara atlayabilirsiniz. Bu, Concordance’ın Göz Atma görünümünde bulunan özelliğin aynısıdır.


Veri türleri örnekleri
Veri türleri nelerdir Bilişim
Tablo işlemleri yapmak Staj Defteri
Veri türleri nelerdir bilgisayar
Access veri türleri
Microsoft Access programında ilişkili tablo oluşturmanın amaçları
Veritabanı tablo oluşturma
Veri tipleri Nedir


Sıralama

Sütun adları, kayıtları bir alanın içeriğine göre hızlı bir şekilde sıralamanıza olanak tanır. Bir veritabanı ilk açıldığında herhangi bir sıralama düzeni uygulanmaz. Kayıtlar, yüklendikleri sırada görünür.

Sıralama, artan ve azalan arasında geçiş yapar, böylece bir sütun adının bir kez tıklanması, kayıtları yalnızca tıklanan sütunun içeriğine göre artan şekilde sıralar. Aynı sütun adının tekrar tıklanması, kayıtları azalan şekilde sıralar. Üçüncü kez tıklamak, kayıtları bir kez daha artan şekilde yeniden sıralar.

■Not: PARAGRAPH alanları için, sıralama için alandaki yalnızca ilk 60 karakter kullanılır.

Uyumluluk, sütun adına gömülü küçük bir yukarı/aşağı ok aracılığıyla kayıtların nasıl sıralandığını gösteren görsel bir ipucu verir. Sıralama uygulanmadan bir veritabanı açıldığında, hiçbir sütun adında ok görünmüyor.

Bir sütun adına tıklamak, yalnızca o sütunun içeriğini sıralar. İki veya daha fazla sütundan oluşan bileşik bir sıralama oluşturmak için, Concordance ekranının üst kısmındaki düğme çubuğunda bulunan Sırala düğmesini tıklayabilirsiniz. Bu, Veritabanı Sıralama aracını açar.

Kullanılabilir alanlar soldaki listede görünür. Alanları vurgulayıp ardından Artan veya Azalan düğmelerine tıklayarak ekleyebilirsiniz. Sıralama düzeni, bileşik sıralamada, birinci alan artan ve ikinci alan azalan şekilde sıralanacak şekilde karıştırılabilir. Bir alanı kaldırmak için, istenen alanı vurgulayın ve Kaldır düğmesine tıklayın.

İstenen alanları ve ilgili sıralama düzenlerini seçtikten sonra, Sırala düğmesine tıklamak kayıtları sıralar. Devam eden bir sıralamanın durumunu belirtmek için Sıralama aracının altında bir ilerleme çubuğu görünür.

Tablo Düzeni

Her kullanıcı, Tablo görünümünde görünen alanların sayısını ve bunların görünme sırasını ayarlayabilir. Ayrıca Concordance, birkaç düzenin ayrıntılarını (.LAYOUT uzantılı bir dosyada) depolayabilir, böylece bir kullanıcı, yalnızca belirli bir zamanda yararlı olan alanları en verimli şekilde görüntüleyen alanların görünümünü seçebilir.

Tablo görünümünde alanların sırasını ve görünümünü değiştirmek için Tablo görünümünde herhangi bir yeri sağ tıklayın ve ardından Tablo Düzeni seçeneğini belirleyin. Bu, halihazırda kayıtlı görünümlerin bir listesini ve veritabanındaki tüm alanların bir listesini görüntüleyen Tablo Düzeni aracını açar.

Bir düzenin adının vurgulanması ve Tamam düğmesinin tıklanması sizi, düzende tanımlandığı şekilde vurgulanan düzen sıralaması ve alanları gizleyen Tablo görünümüne döndürür.

Bir veritabanı diğer veritabanlarıyla birleştirilmişse, her veritabanı görünümde farklı bir düğüm olarak görünür. Bir veritabanı adına tıklamak, kullanabileceğiniz düzenlerin görünmesi için bir düğümü genişletir. Birleştirilmiş veritabanlarıyla çalışırken, her veritabanının düzeninin aynı sayıda alanı aynı sırada göstermesi önerilir. Bu bir gereklilik olmasa da, alan konumlarının karıştırılması, kayıtlar arasında gezinirken bir veritabanından diğerine geçerken kullanıcıların kafasını karıştırabilir.

Her düzenin, bir kullanıcı tarafından tanımlanan benzersiz bir adı vardır. Bir düzenin adının tıklanması ağacı daha da genişletir, böylece düzenden görüntülenebilen alanlar görünür olur. Kullanıcılar, bir alanı tıklayıp listede yukarı veya aşağı sürükleyerek alanların görüntülenme sırasını değiştirebilir.

Bir düzenden bir alanı kaldırmak için, kullanıcılar alanı vurgulayabilir, ardından Sil tuşuna basabilir veya alanı tıklayıp listenin tamamen dışına sürükleyebilir. Tablo Düzeni aracındaki bir alanı kaldırmak, alanı veritabanından silmez. Bunun yerine, alanın Tablo görünümünde gizlenmesine neden olur. Listeye bir alan eklemek için, kullanıcılar sağdaki kalan alan adları listesinden soldaki düzende istenen konuma sürükleyip bırakabilir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın