İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Ad Alanları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Ad Alanları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android'de Kodlama

Ad Alanları ve Derlemeler

Bir nesne, yalnızca C# derleyicisi o nesneyi bulabilirse bir C# kaynak dosyasından kullanılabilir. Varsayılan olarak, derleyici yalnızca mscorlib.dll olarak bilinen ve CLR’nin temel işlevlerini içeren tek derlemeyi açacaktır.

Diğer derlemelerde bulunan nesnelere başvurmak için derleme dosyasının adı derleyiciye iletilmelidir. Bunu /r:<assembly> seçeneğini kullanarak komut satırında veya C# projesine bir başvuru ekleyerek Visual Studio içinden yapabilirsiniz.

Tipik olarak, bir nesnenin içinde bulunduğu ad alanı ile içinde bulunduğu derlemenin adı arasında bir ilişki vardır. Örneğin, System.Net ad alanındaki türler, System.Net.dll derlemesinde bulunur. Türler genellikle derlemelere, o derlemedeki nesnelerin kullanım modellerine göre yerleştirilir; bir ad alanındaki büyük veya nadiren kullanılan bir tür, kendi derlemesine yerleştirilebilir.

Bir nesnenin içerdiği derlemenin tam adını o nesnenin belgelerinde bulabilirsiniz.

Temel Veri Türleri

C#, olağan veri türleri kümesini destekler. C#’ın desteklediği her veri türü için karşılık gelen bir temel .NET CLR türü vardır. Örneğin, C#’daki int türü çalışma zamanındaki System.Int32 türüyle eşleşir. System.Int32’yi int kullandığınız çoğu yerde kullanabilirsiniz, ancak kodun okunmasını zorlaştırdığından bu önerilmez.

Kullanıcı tanımlı türler yerleşik olanlarla aynı şekilde çalışabileceğinden, C#’daki temel (veya yerleşik) türler arasındaki ayrım büyük ölçüde yapaydır. Aslında, yerleşik veri türleri ile kullanıcı tanımlı veri türleri arasındaki tek gerçek fark, yerleşik türler için değişmez değerler yazmanın mümkün olmasıdır.

Veri türleri, değer türleri ve referans türleri olarak ayrılır. Değer türleri, bir yapıda yığın tahsisli veya satır içi tahsislidir. Referans türleri yığın tahsis edilir.

Hem referans hem de değer türleri, nihai temel sınıf nesnesinden türetilir. Bir değer tipinin bir nesne gibi davranması gerektiği durumlarda, öbek üzerinde değer tipini bir referans nesnesi gibi gösteren bir sarmalayıcı tahsis edilir ve değer tipinin değeri buna kopyalanır. Bu işlem kutulama olarak bilinir ve tersi işlem kutudan çıkarma olarak bilinir. Kutulama ve kutudan çıkarma, herhangi bir türü bir nesne olarak ele almanızı sağlar.

Bu durumda, 3 tamsayısı kutu içine alınır ve kutulanmış değer üzerinde Int32.ToString() işlevi çağrılır. C# dizileri çok boyutlu formda veya pürüzlü formda bildirilebilir. Yığınlar ve karma tablolar gibi daha gelişmiş veri yapılarını System.Collections ad alanında bulabilirsiniz.

Sınıflar, Yapılar ve Arayüzler

C#’ta, class anahtar sözcüğü bir başvuru (yığınla ayrılmış) türü bildirir ve struct anahtar sözcüğü bir değer türü bildirir. Yapılar, yerleşik türler gibi davranması gereken hafif nesneler için kullanılır ve diğer tüm durumlarda sınıflar kullanılır. Örneğin, int tipi bir değer tipidir ve string tipi bir referans tipidir. Bunların nasıl çalıştığını detaylandırır.

İfadeler

C#’daki ifadeler, hataları daha az olası kılmak için birkaç değişiklik ve birkaç yeni ifade ile C++ ifadelerine yakındır. Diziler ve koleksiyonlar üzerinde yineleme yapmak için foreach deyimini, iş parçacığı senaryolarında karşılıklı dışlama için lock deyimini ve aritmetik işlemlerde ve dönüştürmelerde taşma denetimini denetlemek için check ve unchecked deyimlerini kullanabilirsiniz.

Delegeler ve Etkinlikler

Temsilciler, işlev işaretçilerinin tür açısından güvenli, nesne yönelimli bir uygulamasıdır ve bir bileşenin onu kullanan bileşeni geri çağırması gereken birçok durumda kullanılır. Bir delegenin bir etkinliğe kolayca kaydedilmesine olanak tanıyan etkinlikler için en çok temel olarak kullanılırlar. .NET Framework, temsilcileri ve olayları yoğun bir şekilde kullanır.


Using namespace std Nedir
Using namespace nedir
C++ namespace Nedir
Cout
C++ std nedir
İnt main nedir
Cin komutu nedir
C++ endl nedir


Özellikler ve Dizinleyiciler

C#, bir nesnenin arabirimini nesnenin uygulamasından ayırmak için yararlı olan özellikleri ve dizin oluşturucuları destekler. Bir özellik veya indeksleyici, bir kullanıcının doğrudan bir alana veya diziye erişmesine izin vermek yerine, alan veya dizi kullanımına izin verirken erişimi gerçekleştirmek için bir deyim bloğunun belirtilmesine izin verir.

Öznitellikler

Nitelikler, C# ve .NET Framework’te, kodun yazarından bilgilerle ilgilenen diğer kodlara bildirimsel bilgiler iletmek için kullanılır. Bunu, bir nesnenin hangi alanlarının serileştirilmesi gerektiğini, bir nesne çalıştırılırken hangi işlem bağlamının kullanılacağını, alanların yerel işlevlere nasıl sıralanacağını veya bir sınıfın bir sınıf tarayıcısında nasıl görüntüleneceğini belirtmek için kullanabilirsiniz.

Komut Satırı Derleyicisi

C# kodu yazmaya başlamanın en basit yolu, .NET çalışma zamanını ve Framework’ün SDK’sını kullanmaktır. SDK, .NET çalışma zamanını ve Çerçevesini ve C#, Visual Basic .NET, Yönetilen C++ Uzantıları ve JScript .NET için derleyicileri içerir. Çerçeveyi aşağıdaki siteden indirebilirsiniz.

Visual Studio .NET

Visual Studio .NET, C# ile programlamayı kolay ve eğlenceli hale getirmek için eksiksiz bir ortam sağlar. Visual Studio sürümleri, .NET 1.0’ı hedefleyen Visual Studio .NET 2002, .NET 1.1’i hedefleyen Visual Studio .NET 2003 ve .NET 2.0’ı hedefleyen Visual Studio .NET 2005 ile çerçeve sürümlerine bağlıdır. Visual Studio .NET, geliştirici için bazı gerçek yardımlar sağlar.

Visual Studio .NET editörünün en önemli özelliği IntelliSense desteğidir. C# ve .NET Framework’ü öğrenmenin zorluklarından biri, dilin söz diziminde ve .NET Framework’ün nesne modelinde yolunuzu bulmaktır. Otomatik tamamlama, kullanılacak uygun yöntemi bulmada büyük ölçüde yardımcı olacaktır ve sözdizimi denetimi, kodun hatalı bölümlerini vurgulayacaktır.

Form Tasarımcısı

Hem Windows Forms uygulamaları hem de Web Forms uygulamaları, ayrı kaynak dosyaları olmadan doğrudan koda yazılır, bu nedenle her iki uygulamayı da Visual Studio .NET olmadan yazmak mümkündür.
Bununla birlikte, mizanpaj yapmak ve özellikleri elle ayarlamak çok eğlenceli değildir, bu nedenle Visual Studio, bir forma denetimler eklemeyi, formdaki özellikleri ayarlamayı, olay işleyicileri oluşturmayı vb. kolaylaştıran bir Form Tasarımcısı sağlar.

Form düzenleme iki şekilde yapılır; Form Tasarımcısında yapılan değişiklikler form kodunda, form kodunda yapılan değişiklikler ise tasarımcıda görünür.

Proje Sistemi

Proje sistemi, proje oluşturma ve inşa etme için destek sağlar. Çoğu proje türü için önceden tanımlanmış şablonlar vardır (Windows Formları, Web Formları, Konsol Uygulaması, Sınıf Kitaplığı vb.). Proje sistemi ayrıca uygulamaların dağıtılması için destek sağlar.

Sınıf Görünümü

Proje sistemi bir projedeki dosyaların bir görünümünü sağlarken, Class View bir projedeki sınıfların ve diğer türlerin bir görünümünü sağlar. Örneğin, bir özelliğin sözdizimini doğrudan yazmak yerine, Class View bunu sizin için yapacak bir sihirbaz sağlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın