Bağlantı Dizileri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Bağlantı Dizileri
Çoğu web uygulaması, bilgi depolamak için veritabanlarına güvenir ve veri tabanına bağlanmak için bağlantı dizeleri gerekir. Bu nedenle, bir geliştirici olarak kesinlikle bağlantı dizeleriyle etkileşime gireceksiniz. Veritabanı sunucularının da yeniden konumlandırılma, yeniden adlandırılma veya kullanıcılarını veya parolalarını güncelleme eğilimi vardır. Bu, bağlantı dizelerinin uygulamanıza sabit kodlanmaması gerektiği anlamına gelir.
Neyse ki ASP.NET 2.0, uygun yapılandırma ilkelerini destekleyen bağlantı dizelerini yönetmek için mükemmel bir yeni mekanizmaya sahiptir. .NET 1.x’te yapıldığı gibi, bağlantı dizisi ayarlarını diğer uygulama ayarlarıyla karıştırmak yerine, tamamen bağlantı dizilerine ayrılmış özel bir yapılandırma bölümünüz vardır.
Tüm bağlantı dizelerinizi Web.config dosyasının <connectionString> bölümünde tanımlar ve her birine kolay bir ad atarsınız. Kolay ad, özünde, bağlantı dizesine atıfta bulunmanın bir yolu haline gelir.
Web uygulamanızdan statik kolay isme başvurabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda bu kolay adla ilişkili bağlantı dizesini değiştirmekten çekinmeyin. Bir örneğe bakalım. Aşağıda, Web.config’de bulabileceğiniz bir <connectionString> bölümü bulunmaktadır.
Bu bölümde iki bağlantı dizisi tanımlanmıştır. Biri VendorsDB olarak adlandırılır ve Satıcı veritabanına işaret eden bir bağlantı dizesine sahiptir; diğeri ProductsDB olarak adlandırılır ve Products veritabanına işaret eden bir bağlantı dizesine sahiptir. Web formunuzda bulunan bir ASP.NET denetiminde bir özelliğin değeri olarak bağlantı dizesini kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki sözdizimini kullanırsınız.
<%$ ConnectionStrings:FriendlyName %> etiketinin yalnızca bir ASP.NET web denetiminin özelliğine değer atandığında geçerli olduğunu unutmayın. Başka bir yerde, yani doğrudan sayfada kullanmayı denerseniz, sayfanız derlenmez.
Not : Web.config dosyanızın <appSettings> bölümünden bir değere başvurmak için <%$ AppSettings:Key %> öğesini de kullanabilirsiniz. Bağlantı dizesi etiketi gibi, bu bildirim yalnızca ASP.NET web denetiminin bir özelliğine değer atanırken kullanılabilir.
Ayrıca doğrudan kodunuzdan bağlantı dizelerine erişme seçeneğiniz de vardır ve sözdizimi <appSettings> bölümündeki öğelerle çalışmaya çok benzer.
Önceki örnekte, ConnectionStrings(“FriendlyName”) aslında bir dize değil, bir ConnectionStringSettings nesnesi döndürür. Önceki örnekte yaptığımız gibi, gerçek bağlantı dizesine ConnectionString özelliği aracılığıyla erişebilirsiniz.
Ayrıca, web formlarınızda <%$ ConnectionStrings:FriendlyName %> etiketini kullanmak istemiyorsanız, System’i içe aktardığınızı varsayarak bunun yerine <%= ConnectionStrings(“FriendlyName”).ConnectionString %> etiketini kullanmayı seçebilirsiniz. .Configuration.ConfigurationManager sayfanızın en üstünde. Bu tamamen tercih meselesidir.
Yapılandırma Yönergeleri
Artık <appSettings> ve <connectionStrings> bölümleri hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre, bir ayarın bu konumlardan birinde saklanması gerekip gerekmediğini belirlemek için bazı yönergeleri tartışmanın zamanı geldi.
Bağlantı dizileri için yönergeler nispeten somuttur.
• Uygulamanızda herhangi bir bağlantı dizesini sabit kodlamayın. Özellikle bundan kaçınmanıza yardımcı olacak mevcut araçlar göz önüne alındığında, bunu yapmak için zorlayıcı bir neden yoktur.
• Tüm bağlantı dizeleri, Web.config dosyasının <connectionStrings> bölümüne yerleştirilmelidir. Bağlantı dizenizin hiçbir bölümünü <appSettings> bölümüne yerleştirmeyin.
• Bağlantı dizeleriniz için anlamlı, kolay anlaşılır adlar kullanın. Visual Studio 2005 IDE aslında bazı araçlarda açılan listeden bağlantı dizelerini seçmenize yardımcı olmak için bu adları kullanır, bu nedenle anlamlı adların kullanılması yalnızca size yardımcı olabilir.
Uygulama ayarları, web uygulamanızda değiştirmeniz gerekebilecek hemen hemen her şeyi kapsayabilir.
Deep web linkleri
Web bağlantısı örnek
Web bağlantısı ne demek
Deep web siteleri ekşi
Deep Web Linkleri | Telegram
Deep web link 2022
Deep web linkleri güncel
Deep Web Türk siteleri 2022
Bunları uygulamanızda bulmak için bazı genel yönergeler şunlardır:
• Değişebiliyorsa uygulama ortamı olmaya adaydır. Sıradan bir ayarı değiştirmek için uygulamanızı yeniden derlemek acı verici bir deneyimdir.
• Değişebiliyorsa ama değişmeyeceğinden %100 eminseniz, yine de uygulama ortamı olmaya adaydır. Veritabanı sunucunuzun asla hareket etmeyeceğini veya haritaladığınız R: sürücüsünün her zaman etrafta olacağını düşünebilirsiniz, ancak zamanın bu mutlakları değiştirme gücü vardır.
• Dosya konumları, dizinler, sunucu adları ve IP adresleri normalde yapılandırma ayarları olmalıdır. Ayrıca, uygulamanızda kullanıcı arabirimi (UI) üzerinde etkisi olan sayıları arayın. Bir örnek, uygulamanızdaki GridView nesnelerinin PageSize özelliğine atanan sayıdır.
PageSize özelliği, bir GridView’ın her sayfasında kaç öğenin görüntüleneceğini belirler ve kullanıcıların bir seferde çok az veya çok fazla öğe gördüklerini düşünme eğilimi vardır. Bu gibi özelliklerin yapılandırılabilir hale getirilmesi, birinin değiştirilmesi gerektiğini düşündüğü her seferinde uygulamayı yeniden derleme zahmetinden kurtaracaktır.
• Her zaman kendinize bir ayarın ne sıklıkta değişeceğini sorun. Uygulama ayarları genellikle günler veya saatler içinde değil, aylar veya yıllar içinde değişecek olan öğelerdir.
Sürekli değişecek bir öğeniz varsa, onu <appSettings> bölümü yerine bir veritabanında saklamayı düşünün. Web.config dosyanızda değişiklik yapmak, web uygulaması üzerinde bazı istenmeyen etkilere neden olabilir. Bu olumsuz etkileri ve yapılandırma ayarlarının bu bölümün ilerleyen kısımlarında bir veritabanında nasıl saklanacağını tartışacağız.
• Basamaklı stil sayfasına yerleştirilebilecek ayarları <appSettings> bölümüne yerleştirmekten kaçının. Örneğin, web uygulamanızdaki yazı tipinin, yazı tipi boyutunun ve renklerin yapılandırılabilir olmasını istiyorsanız, zamanınız bir dizi uygulama ayarı yapmaktan çok bir stil sayfası oluşturmaya harcanacaktır.
• Web uygulamanızın dışındaki sitelere veya belgelere yönlendirme URL’leri genellikle uygulama ayarlarında yapılabilir. Ancak, web uygulamanızdaki web formlarının URL’lerinin büyük olasılıkla uygulama ayarları olması gerekmez. Uygulamanızın iş akışı, yeni veya alternatif bir web formuna yönlendirileceğiniz ölçüde değişiyorsa, bu muhtemelen uygulamayı yine de yeniden derlemeniz gerektiği anlamına gelir.
• <appSettings> bölümü vekil bir içerik yönetim sistemi değildir, bu nedenle web formunuzda görüntülenecek metin yığınlarını depolamak için kullanmaktan kaçının. HTML düzenleyici ile içeriği kolayca yönetebilmeniz için HTML’nizi ve sunucu tarafı kodunuzu ayırmak için arka plan kod dosyaları kullanın.
• Çok fazla uygulama ayarı kullanmamaya çalışın. Ortalama bir site 5 ila 10 uygulama ayarına sahip olabilir. 50 veya 100 ayarınız varsa, biraz abartmış olabilirsiniz ve uygulama ayarlarınızı yönetmek çok daha zor olabilir.
Unutmayın, bunlar sadece yönergelerdir ve katı bir şekilde uygulanması gereken mutlak kurallar değildir. Sezginizi kullanın ve zamanla, hangi öğelerin uygulama ayarlarına dönüştürülmesi gerektiğine dair daha keskin bir algı geliştireceksiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)