İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Dosya Ekleme Öğeleri

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Dosya Ekleme Öğeleri

Çoklu Kullanım Sorunları

Dosya Ekleme Öğeleri

Bazen bir dosyayı bir veritabanında saklamanız gerekebilir. Genel yaklaşım, dosyayı diske kaydetmek ve ardından ilgili dosya adına işaret eden veritabanındaki kaydı güncellemektir. Android bu protokolü alır ve kaydetme için özel bir prosedür tanımlayarak otomatikleştirir. Bu dosyaları alma işlemidir. Android, dosya adına yapılan bir başvurunun ayrılmış bir sütun adı olan _data ile bir kayda kaydedildiği bir kural kullanır.

Bu tabloya bir kayıt eklendiğinde, Android çağırana URI’yi döndürür. Bu mekanizmayı kullanarak kaydı kaydettikten sonra, dosyayı o konuma kaydederek de takip etmeniz gerekir. Bunu yapmak için Android, ContentResolver’ın veritabanı kaydının Uri’sini almasına ve yazılabilir bir çıktı akışı döndürmesine izin verir. Arka planda, Android dahili bir dosya tahsis eder ve bu dosya adına yapılan referansı _data alanında saklar.

Belirli bir not için bir görüntüyü depolamak üzere Not Defteri örneğini genişletecek olsaydınız, _data adlı ek bir sütun oluşturabilir ve URI’yi geri almak için önce bir ekleme çalıştırabilirsiniz. Aşağıdaki kod, protokolün bu bölümünü göstermektedir.

Güncellemeler ve Silmeler

Şimdiye kadar sorgular ve eklemeler hakkında konuştuk; güncellemeler ve silme işlemleri oldukça basittir. Güncelleme gerçekleştirmek, değiştirilen sütun değerlerinin bir ContentValues nesnesinden geçirildiği bir ekleme gerçekleştirmeye benzer. ContentResolver nesnesindeki bir güncelleme yönteminin imzası buradadır.

ManagedQuery ve ContentResolver’dan gelen çağrıların neredeyse tamamı en sonunda sağlayıcı sınıfına yönlendirilir. Bir sağlayıcının bu yöntemlerin her birini nasıl uyguladığını bilmek, bu yöntemlerin bir müşteri tarafından nasıl kullanıldığına dair bize yeterli ipucu verir. Bir sonraki bölümde, BookProvider adlı örnek bir içerik sağlayıcının sıfırdan uygulanmasını ele alacağız.

İçerik Sağlayıcıları Uygulama

Bu nedenle, veri ihtiyaçlarımız için bir içerik sağlayıcıyla nasıl etkileşim kuracağımızı tartıştık, ancak henüz bir içerik sağlayıcının nasıl yazılacağını tartışmadık. Bir içerik sağlayıcı yazmak için android.content.ContentProvider’ı genişletmeniz ve aşağıdaki temel yöntemleri uygulamanız gerekir.

Ancak, bu yöntemlerin işe yaraması için bunları uygulamadan önce birkaç şey ayarlamanız gerekir. İzlemeniz gereken adımları açıklayarak bir içerik sağlayıcı uygulamasının tüm ayrıntılarını açıklayacağız:

1. Veritabanınızı, URI’leri, sütun adlarını vb. planlayın ve tüm bu meta veri öğeleri için sabitleri tanımlayan bir meta veri sınıfı oluşturun.
2. ContentProvider soyut sınıfını genişletin.
3. Şu yöntemleri uygulayın: sorgulama, ekleme, güncelleme, silme 
4. Sağlayıcıyı bildirim dosyasına kaydedin.


Outlook dosya ekleme ayarları
Word dosyasına ek ekleme
Outlook dosya ekleme sorunu
Word dosyasına PDF ekleme
Worde dosya ekleme
Maile dosya ekleme sorunu
Excel hücresine PDF dosya ekleme
Outlook maile Fotoğraf ekleme


Veritabanı Planlama

Bu konuyu keşfetmek için, bir kitap koleksiyonu içeren bir veritabanı oluşturacağız. Kitap veritabanı, kitaplar adında yalnızca bir tablo içerir ve sütunları ad, isbn ve yazardır. Bu tür ilgili meta verileri bir Java sınıfında tanımlayacaksınız. Bu meta veri taşıyan Java sınıfı BookProviderMetaData gösterilmektedir. Bu meta veri sınıfının bazı temel öğeleri vurgulanmıştır.

Bu Çalışma Sağlayıcı MetaData sınıfı, yetkisini com.androidbook olarak tanımlayarak başlar. sağlayıcı.Kitap Sağlayıcı. Sağlayıcıyı Android manifest dosyasına kaydetmek için bu dizgiyi kullanacağız. Bu dize, bu sağlayıcı için amaçlanan URI’lerin ön kısmını oluşturur.

Bu sınıf daha sonra kendi tablosunu (kitapları) bir iç BookTableMetaData sınıfı olarak tanımlamaya devam eder. BookTableMetaData sınıfı daha sonra bir kitap koleksiyonunu tanımlamak için bir URI tanımlar. Önceki paragraftaki yetki göz önüne alındığında, bir kitap koleksiyonu için URI şöyle görünecektir.

BookTableMetaData sınıfı daha sonra bir kitap koleksiyonu ve tek bir kitap için MIME türlerini tanımlamaya devam eder. Sağlayıcı uygulaması, gelen URI’ler için MIME türlerini döndürmek için bu sabitleri kullanacaktır.

BookTableMetaData daha sonra sütun kümesini tanımlar: ad, isbn, yazar, yaratılma (oluşturma tarihi) ve değiştirilme (son güncelleme tarihi).

BookTableMetaData meta veri sınıfı, satır kimliğini temsil eden standart _id alanını sağlayan BaseColumns sınıfından da miras alır. Bu meta veri tanımları elimizdeyken, sağlayıcı uygulamasını ele almaya hazırız.

İçerik Sağlayıcıyı Genişletme

BookProvider örnek içerik sağlayıcımızı uygulamak, veritabanını oluşturmak için ContentProvider sınıfını genişletmeyi ve onCreate() işlevini geçersiz kılmayı ve ardından sorgu, ekleme, güncelleme, silme ve getType yöntemlerini uygulamayı içerir.

Bu seri, veritabanının kurulumunu ve oluşturulmasını kapsarken, aşağıdaki bölümler tek tek yöntemlerin her birini ele alır: sorgulama, ekleme, güncelleme, silme.

Bir sorgu yöntemi, döndürmesi gereken sütun kümesini gerektirir. Bu, karşılıkları (bazen eşanlamlılar olarak adlandırılır) ile birlikte sütun adları gerektiren bir seçme yan tümcesine benzer. Android, bu sütun adlarını ve bunların eş anlamlılarını temsil etmek için projeksiyon haritası olarak adlandırdığı bir harita nesnesi kullanır.

Bu haritayı daha sonra sorgu yöntemi uygulamasında kullanabilmemiz için ayarlamamız gerekecek. Sağlayıcı uygulaması kodunda, bunun önceden yapıldığını göreceksiniz.

Uygulayacağımız yöntemlerin çoğu, girdi olarak bir URI alır. Sağlayıcı uygulaması, bir URI’yi diğerinden ayırt edecek bir mekanizmaya ihtiyaç duyar; Android, bu iş için UriMatcher adlı bir sınıf kullanır. Bu nedenle, bu nesneyi tüm URI varyasyonlarımızla kurmamız gerekiyor.

Bu kodu, bir projeksiyon haritası oluşturan segmentten sonra Listelemede göreceksiniz. UriMatcher sınıfını “URIMatcher’ı URI’leri Anlamak için Kullanma” bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklayacağız, ancak şimdilik, burada gösterilen kodun içerik sağlayıcının bir URI’ye karşı diğerini tanımlamasına izin verdiğini bilin.

Ve son olarak, Listeleme’deki kod, veritabanı oluşturmayı kolaylaştırmak için onCreate() yöntemini geçersiz kılar. Burada bahsettiğimiz üç alanı yansıtmak için kodu vurgulanan yorumlarla sınırladık:

• Sütun projeksiyonunu ayarlama
•UriMatcher’ı kurma
• Veritabanı oluşturma


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın