İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

 İçerik Sağlayıcıları Kullanma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

 İçerik Sağlayıcıları Kullanma

Uygulama Güncelleme

 İçerik Sağlayıcıları Kullanma

İçinde, bir Android uygulamasına genel bir bakış ve onun altında yatan kavramlardan bazılarına hızlı bir bakış elde ettiniz. Bunlar arasında kaynaklar, içerik sağlayıcılar ve amaçlar, Android UI programlamanın üç ana sütununu oluşturur.

Android, bak ve hisset esnekliği için kaynaklara, verileri hizmetlere soyutlamak için içerik sağlayıcılara ve birlikte çalışabilirlik ve kullanıcı arabiriminin yeniden kullanımına yönelik amaçlara bağlıdır. Başarılı Android uygulamaları oluşturmak için bu üç kavramı tam olarak anlamalısınız, bu yüzden burada bunları derinlemesine tartışacağız.

Kaynakları Anlamak

Kaynaklar, Android mimarisi için kritik öneme sahiptir. Bu bölümde, kaynakların ne olduğunu ve kaynak dosyalarını kullanarak nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz. Kaynakların bildirimsel olduğunu ve Android’in Java programlarınızda rahat kullanım için kaynak kimlikleri oluşturduğunu öğreneceksiniz.

Ayrıca, R.java kaynak dosyasının bu kaynak kimliklerinin oluşturulmasına ve kullanılmasına nasıl aracılık ettiğini de göreceksiniz. Daha sonra, XML dosyalarında kaynakları nasıl tanımlayacağınızı, kaynakları diğer XML kaynak tanımlarında nasıl yeniden kullanacağınızı ve Java programlarında kaynakları nasıl yeniden kullanacağınızı öğreneceksiniz. Bu XML tabanlı kaynaklara ek olarak, bu bölüm diğer iki kaynak türünü de kapsar.

Dize Kaynakları

Android’de kaynak, yürütülebilir bir uygulamaya bağlı bir dosya (müzik dosyası gibi) veya bir değerdir (iletişim kutusunun başlığı gibi). Bu dosyalar ve değerler yürütülebilir dosyaya, uygulamayı yeniden derlemeden ve dağıtmadan değiştirebileceğiniz şekilde bağlanır. Kaynaklar, tümü olmasa da birçok tanıdık kullanıcı arabirimi çerçevesinde rol oynar.

Tanıdık kaynak örnekleri arasında dizeler, renkler ve bit eşlemler bulunur. Örneğin, bir uygulamada dizeleri sabit kodlamak yerine kimliklerini kullanabilirsiniz. Bu dolaylı yönlendirme, kaynak kodunu değiştirmeden dize kaynağının metnini değiştirmenize olanak sağlar.

Dizelerle başlayalım ve bunların kaynak olarak nasıl kullanıldığını görelim. Android, bir veya daha fazla XML kaynak dosyasında birden çok dize tanımlamanıza olanak tanır. Dize kaynağı tanımlarını içeren bu XML dosyaları, /res/values alt dizininde bulunur. Dosya adını genellikle strings.xml olarak görmenize rağmen, XML dosyalarının adları isteğe bağlıdır. Bir dize kaynak dosyası örneğini gösterir.


Yer sağlayıcı örnek
Yer sağlayıcı Nedir
Erişim sağlayıcı nedir
Erişim sağlayıcı örnek
Yer sağlayıcı Kimdir
İçerik sağlayıcı Nedir
Yer sağlayıcının sorumluluğu
Yer sağlayıcı kanun


Bu dosya oluşturulduğunda veya güncellendiğinde, Eclipse ADT eklentisi, uygulamanızın R.java adlı kök paketindeki bir Java sınıfını, belirtilen iki dize kaynağı için benzersiz kimliklerle otomatik olarak günceller.

■Not : Kaynak dosyalarının sayısı ne olursa olsun, yalnızca bir R.java dosyası vardır. 1.5 ve sonraki sürümlerde R.java dosyası, uygulamanız için Java kaynak kodu köküyle aynı düzeyde ayrı bir alt dizinde oluşturulur. Oluşturulan bu ayrı alt dizine “gen” adı verilir. Bu alt dizin altında, R.java’daki paket adı, uygulamanız için kök paket adı olan önceki sürümlerdeki ile aynı olmaya devam eder.

Statik son sınıf dizesinin statik tanımına odaklanalım. R.java, bu iç statik sınıfı, dize kaynağı kimliklerini tutmak için bir ad alanı olarak oluşturur. Hello ve app_name değişken adlarıyla tanımlanan iki statik son int, karşılık gelen dize kaynaklarını temsil eden kaynak kimlikleridir. Bu kaynak kimliklerini, aşağıdaki kod yapısı aracılığıyla kaynak kodun herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz.

Oluşturulan bu kimliklerin dizelerden ziyade int’leri işaret ettiğini unutmayın. Dizeleri alan çoğu yöntem, bu kaynak tanımlayıcılarını da girdi olarak alır. Android, gerektiğinde bu girişleri dizelere çözecektir.

Çoğu örnek uygulamanın tüm dizileri tek bir dizide tanımlaması yalnızca bir kuraldır. xml dosyası. Android, XML dosyasının yapısı benzer göründüğü ve dosya /res/values alt dizininde bulunduğu sürece herhangi bir sayıda rasgele dosya alır.

Bu dosyanın yapısını takip etmek kolaydır. <resources> kök düğümüne ve ardından <string> alt öğelerinin bir veya daha fazlasına sahipsiniz. Her <string> öğesi veya düğümü, R.java’da id özniteliği ve bu dize kimliği için asıl metin olarak sonuçlanacak olan name adlı bir özelliğe sahiptir.

Bu alt dizinde birden çok dize kaynağı dosyasına izin verildiğini görmek için, aynı alt dizine aşağıdaki içeriğe sahip başka bir dosya yerleştirebilir ve onu strings1.xml olarak adlandırabilirsiniz. Eclipse ADT eklentisi, derleme zamanında bu kimliklerin benzersizliğini doğrulayacak ve bunları iki ek sabit olarak R.java’ya yerleştirecektir.

Düzen Kaynakları

Düzen kaynağı, Android programlamada yaygın olarak kullanılan başka bir anahtar kaynaktır. Android’de, bir ekranın görünümü genellikle kaynak olarak bir XML dosyasından yüklenir. Bu XML dosyalarına düzen kaynakları denir. Örnek bir Android etkinliği için bu kod segmentini göz önünde bulundurun.

setContentView(R.layout.main) satırı, R.layout adlı statik bir sınıf olduğunu ve bu sınıf içinde, XML düzen-kaynak dosyası tarafından tanımlanan bir Görünümü işaret eden main (bir tamsayı) adlı bir sabit olduğunu belirtir.

XML dosyasının adı, kaynakların düzen alt dizinine yerleştirilmesi gereken main.xml olacaktır. Başka bir deyişle, bu ifade, programcının /res/layout/main.xml dosyasını oluşturmasını ve gerekli düzen tanımını bu dosyaya yerleştirmesini bekler. main.xml düzen dosyasının içeriği şöyle görünebilir.

Düzen dosyası, bir TextView ve ardından bir Button içeren LinearLayout adlı bir kök düğümü tanımlar. LinearLayout, alt öğelerini dikey veya yatay olarak – bu örnekte dikey olarak yerleştirir. Her ekran için ayrı bir düzen dosyası tanımlamanız gerekecektir. Daha doğrusu, her düzenin özel bir dosyaya ihtiyacı vardır.

İki ekranı boyuyorsanız, muhtemelen /res/layout/screen1_layout.xml ve /res/layout/screen2_layout.xml gibi iki düzen dosyasına ihtiyacınız olacaktır.

■Not : /res/layout/ alt dizinindeki her dosya, dosya adına dayalı olarak benzersiz bir sabit oluşturur (uzantı hariç). Düzenlerde önemli olan dosya sayısıdır; dizi kaynaklarında önemli olan, dosyaların içindeki bireysel dizi kaynaklarının sayısıdır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın