İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

AJAX – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

AJAX – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

AJAX – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

AJAX ve Comet ile Kaldırma

Bu bölümde, dinamik web sayfaları aracılığıyla kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik iki yaklaşım olan AJAX ve Comet ile Lift kullanımını tartışacağız. Bu yaklaşımların arkasındaki tekniklerin ve teknolojilerin tam olarak ele alınması bu kitabın kapsamı dışında olsa da, AJAX ve Comet’in nasıl çalıştığının temellerini ele alacağız. Özellikle, Lift’in işinizi basitleştirmek için perde arkasında bunları nasıl ele aldığına bakacağız.

Eşzamansız İsteklerin Temellerini Anlamak

AJAX ve Comet, web uygulaması istek/yanıt yaşam döngüsünün geleneksel modelinin varyasyonlarıdır. Geleneksel modelde, kullanıcı bir sayfa için istekte bulunarak başlar. Sunucu bu isteği alır, işlemeyi gerçekleştirir ve kullanıcıya bir yanıt gönderir. Yanıt daha sonra kullanıcının tarayıcısı tarafından işlenir.

Bu noktada, kullanıcı bir bağlantıyı tıklatana veya tamamen yeni bir istek/yanıt yaşam döngüsü başlatan başka bir eylem gerçekleştirene kadar kullanıcı ile sunucu arasında başka etkileşim olmaz. AJAX ve Comet, bu modeli, kullanıcıdan sunucuya (AJAX) veya sunucudan tekrar kullanıcıya (Comet) eşzamansız güncellemelere izin verecek şekilde genişletir.

Bir blog gönderisine yorum ekleme örneğini ele alırsak, geleneksel model kullanıcının bir formu doldurmasını, gönder düğmesini tıklamasını ve isteği sunucuya göndermesini sağlar. Sunucu yorumu işler ve ekler ve ardından güncellenen blog gönderisini yeni eklenen yorumla birlikte kullanıcıya geri gönderir. Diğer kişiler aynı anda blogu görüntülüyorsa, sayfayı yeniden yükleyene kadar yeni yorumu görmezler.

Bu oturumun AJAX modelinde, yeni yorumun görüntülenmesi sunucudan gelen yanıta bağlı değildir. Kullanıcı gönder düğmesine tıkladığında, yorum ekleme isteği arka planda sunucuya gönderilir.

Sunucu tarafından işlenirken, bir JavaScript parçası (AJAX’taki “J”) kullanıcının sayfasını Belge Nesne Modeli veya DOM aracılığıyla günceller ve tam sayfanın yeniden yüklenmesine gerek kalmadan yorumu ekler. Comet, arka planda sunucunun ek istekler gerektirmeden tarayıcıya veri göndermesine izin veren uzun yoklamalı bir HTTP isteği kullanarak geleneksel modeli değiştirir.

Esasen bu, ters yön dışında AJAX gibidir. AJAX modeli aynı anda tek bir istemci için kullanıcı deneyiminin zenginliğini artırırken, Comet aynı şeyi birden çok kullanıcı için yapabilir. Bir blog gönderisi örneğimize geri dönersek, Comet, sunucunun mevcut blog gönderisini görüntüleyen herkese yeni yorum eklendiğinde sayfalarının otomatik olarak güncellenmesini bildirmesini sağlar.

Modellerin zaman çizelgesi ve sunucu etkileşimi açısından nasıl farklılık gösterdiğini grafiksel olarak gösterin.

İstemci tarafı davranışı gerçekleştirmek için formları eşzamanlı olarak nasıl işleyeceğimizi ve JavaScript’i nasıl kullanacağımızı göstermiştik. AJAX, eşzamansız istemci-sunucu etkileşimi için size güçlü destek sağlamak üzere bu Kaldırma tekniklerini harmanlar.

Standart form ve bağlantı öğelerinde olduğu gibi, Lift kısa ve öz bir şekilde AJAX bileşenleri oluşturmak için SHtml nesnesindeki yöntemleri kullanır. AJAX’a özgü SHtml yöntemlerinin her birini sonraki bir bölümde ele alacağız, ancak şimdilik, AJAX’ı Lift’te kullanmanın üst düzey yönlerini ele almak istiyoruz.

Belirtmek istediğimiz ilk şey, AJAX üreteçlerinin tıpkı normal eleman üreteçleri gibi geri arama yöntemlerini almasıdır. En büyük fark, standart SHtml oluşturucu geri aramaları Any döndürürken, AJAX geri aramalarının JsCmd döndürmesi gerekir.

Bunun nedeni, geri aramadan gelen geri dönüşün kendisinin istemci içeriğini güncellemek için kullanılabilen bir istemci tarafı geri arama olmasıdır. Listelemede bir örnek gösterilmektedir. Bu örnekte, tıklandığında konsolumuzda bir mesaj yazdıracak ve ardından my-div adlı <div> içeriğini bir Metin öğesine yazdıracak bir düğme oluşturuyoruz. Gördüğünüz gibi, istemci tarafı içerik değişiklikleri eklemek önemsizdir.


AJAX Kullanımı
Ajax
jQuery Ajax
Ajax Wednesday
AJAX JS
Ajax Örnekleri
Php ajax Kullanımı
jQuery AJAX Kullanımı


Lift’in AJAX desteğinin ikinci önemli yönü, perde arkasında Lift’in AJAX gönderimi için sağlam bir mekanizma sağlamasıdır. Örneğin, Lift, gönderim zaman aşımına uğradığında yeniden denemeyi işleyen kendi JavaScript’ini sağlar. Zaman aşımı süresini ve yeniden deneme sayısını sırasıyla LiftRules’ın ajaxPostTimeout (milisaniye cinsinden) ve ajaxRetryCount değişkenleri aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.

Lift’in AJAX desteğinin üçüncü yönü, etkinleştirmenin çok kolay olmasıdır. Lift, oluşturulduğunda şablonlarınıza uygun JavaScript kitaplıklarını otomatik olarak ekler ve sizin için uygun geri arama gönderimini ayarlar. Gönderim varsayılan olarak web bağlamınızdaki /ajax_request yoluna göre yapılır, ancak Lift bunu LiftRules.ajaxPath aracılığıyla değiştirmenize izin verir.

Son özellik, kitaplığın sağladığı esnekliktir. AJAX ile birleştirilebilen standart form öğeleri ve bağlantıların yanı sıra Lift, herhangi bir öğe üzerinde doğrudan kullanabileceğiniz bir JsExp oluşturan SHtml.ajaxCall yöntemini de sağlar. Ek olarak, istemci tarafındaki verilere tam erişiminiz olması için JavaScript aracılığıyla geri çağırma işleviniz için bir String argümanı oluşturmanıza olanak tanır.

Bir karşılaştırma örneğine bakalım. SHtml.ajaxButton’un nasıl kullanılacağını gördünüz ve Listing’de SHtml.ajaxCall ve SHtml.ajaxInvoke kullanarak aynı etkiyi nasıl elde edebileceğimizi göreceksiniz.

Temel olarak, Listing’de üç farklı SHtml işlevini kullanarak üç AJAX düğmesi oluşturduk. ajaxCall ve ajaxInvoke arasındaki fark, ajaxCall için sunucuya gönderilecek bir parametre belirtebilmenizdir. Bu parametre, JsExp hesaplamasının sonucudur.

Comet modeli için istemci ve sunucu arasındaki etkileşimi çizer. Web’de Comet’in tarihini açıklayan birkaç kaynak var, bu yüzden burada ele almayacağız.

Özünde, Comet bir teknoloji değil, bir web uygulamasının mesajları sunucudan istemciye iletmesine izin veren bir tekniktir. Arkadaşlarınızla sohbet ederken bir mesaj gördüğünüzde bir web sohbet uygulaması düşünün. Mesajlaşmanın nasıl çalıştığına bir göz atalım:

1. İstemci, sunucuya bir AJAX isteği gönderir. Sunucu hemen yanıt vermez, ancak o istemci için bir ileti gönderilmesi gerekene kadar bekler.
2. Bir mesaj mevcut olduğunda, sunucu aslında istemciden gelen ilk talebe yanıt verir.
3. İstemci yanıtı alır, işler ve başka bir AJAX isteği gönderir ve süreç devam eder.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın