İsteği Yanıta Dönüştürme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
İsteği Yanıta Dönüştürme
Bu bölüm, bir isteği yanıta dönüştürme sürecini özetlemektedir. Daha fazla bilgi için oraya gitmek istemeniz durumunda her adımı tartıştığımız bu kitabın bölümlerine referanslar sağlıyoruz.
Erken işlevleri yürüterek başlayın. Bu işlevler, bir kullanıcı işlevinin normal işleme zincirine girmeden önce HttpServletRequest üzerinde çağrılmasına izin veren bir mekanizmayı temsil eder. Bu, örneğin XHTML çıktısını UTF-8’e ayarlamak için kullanılabilir. Bu, LiftRules.early aracılığıyla kontrol edilir.
Ardından, URL yeniden yazma işlemini gerçekleştirin. URL’lerin yeniden yazılmasını zaten ayrıntılı olarak ele aldık. LiftRules.rewrite aracılığıyla kontrol edilen bu işlevsellik, diğer şeylerin yanı sıra kullanıcı dostu URL’ler oluşturmak için kullanışlıdır.
Dönüşümün sonucu, daha fazla eşleşme kalmayana veya ReqwriteResponse’deki stopRewriting val değeri true olarak ayarlanarak açıkça durdurulana kadar olası yeniden yazmalar için kontrol edilecektir.
Her oturum için yeniden yazma işlevlerine sahip olabileceğinizi bilmek önemlidir, dolayısıyla farklı bağlamlarda farklı yeniden yazma işlemlerine sahip olabilirsiniz. Bu oturum yeniden yazarları, uygulamalarından önce LiftRules yeniden yazarlarının başına eklenir.
URL’leriniz yazıldıktan sonra, LiftRules.onBeginServicing kancalarını çağırın. Bu kancalar, Lift talebi işlemeye başladığında çağrılacak kendi kanca fonksiyonlarınızı eklemenizi sağlayan bir mekanizma görevi görür. Örneğin burada günlük kaydı ayarlayabilirsiniz.
Bundan sonra, LiftRules.statelessDispatchTable’da kullanıcı tanımlı durum bilgisi olmayan gönderim olup olmadığını kontrol edin. Bu tabloda tanımlanan kısmi işlevler istekle eşleşirse, başka herhangi bir işlemi atlayarak kullanıcıya gönderilen bir LiftResponse oluşturmak için kullanılırlar. Bunlar, REST API’leri gibi şeyler oluşturmak için çok kullanışlıdır.
“Durum bilgisi olmayan” terimi, gönderme işlevinin çağrıldığı sırada durum bilgisi olan nesnenin (S olarak adlandırılır) mevcut olmadığı ve LiftSession’ın henüz oluşturulmadığı gerçeğini ifade eder. Özel gönderim, “Oturum Gönderimi PF İşlevlerinin Ayarlanması” bölümünde ele alınmıştır.
Tanımlanmış durum bilgisiz gönderim yoksa bir LiftSession oluşturun. LiftSession, istek için çeşitli durum bitlerini tutar ve “Oturumları Yönetme” bölümünde daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır.
Ardından, LiftSession.onSetupSession’ı arayın. Bu, LiftSession oluşturulduğunda çağrılacak kanca işlevleri eklemek için bir mekanizmadır. “Oturumları Yönetme” bölümünde Lift’in oturum yönetimini tartışırken daha fazla ayrıntıya gireceğiz.
S nesnesini başlatın. S nesnesi, istek ve yanıtın mevcut durumunu temsil eder. S nesneniz başarıyla başlatıldıktan sonra, S.addAround aracılığıyla eklediğiniz tüm LoanWrapper örneklerini çağırın.
Bir LoanWrapper, Filtre’nin Servlet API’sinde nasıl çalıştığına benzer şekilde, kendi işleminizi işleme ardışık düzenine eklemenin bir yoludur. Bu, LoanWrapper uygulamanız çağrıldığında, Lift’in size talebin işlenmesini zincirleme yapmanıza izin veren bir işlev ilettiği anlamına gelir. Bu işlevsellik ile kendi ön ve son koşul kodunuzu çalıştırabilirsiniz.
Bunun basit bir örneği, işleme başlangıcında bir şeyin yapılandırıldığından ve işlem sona erdiğinde temiz bir şekilde kapatıldığından emin olmanız gerekmesidir. LoanWrappers, “Sarmalama Asansörünün İşleme Mantığı” bölümünde ele alınmıştır. Bundan sonra, bir sonraki bölümde açıklandığı gibi durum bilgili isteği işlemeniz gerekir.
Ardından, S nesne bağlamı yok edildikten sonra çağrılan, durum bilgisiz son hizmet kancaları olan LiftRules.onEndServicing kancalarını çağıracaksınız. Ayrıca, LiftRules.beforeSend’de tanımlanan tüm işlevleri çağırırsınız. Bu, yanıtı kullanıcıya gönderilmeden önce değiştirebileceğiniz son yerdir.
Artık, LiftResponse’u ham bayt akışına dönüştürmeye ve istemciye bir HTTP yanıtı olarak göndermeye hazırsınız. Son olarak, LiftRules.afterSend’de tanımlanan herhangi bir işlevi çağırın. Tipik olarak, bunlar temizlik için kullanılacaktır.
Artık bir isteği yanıta dönüştürme sürecinin tamamını anladığınıza göre, işlev eşlemeyi tartışmaya geçmeden önce durum bilgisi olan bir istek işlendiğinde ne olduğuna daha derinlemesine bakalım.
Google Form
Google doldurduğum Formlar
Form oluşturma
Google Formlar
Google Forms giriş
https //forms.gle link
Google form anket oluşturma
Google Form Örnekleri
Durum Bilgili Bir İsteği İşleme
Durum bilgisi olan bir isteği işlemeye başlamak için, LiftRules.dispatch’te tanımlanan durum bilgisi olan gönderim fonksiyonlarını kontrol edin. Bu gönderme mekanizması, bu işlevlerin bir LiftSession ve bir S nesnesi bağlamında yürütülmesi dışında, tartıştığımız LiftRules.statelessDispatchTable’daki durumsuz gönderme yapılandırmasına benzer.
Eşleşen ilk kısmi işlev, istemciye döndürülen bir LiftResponse oluşturmak için kullanılır. Gönderme işlevlerinden hiçbiri eşleşmezse işleme devam eder. Gönderim işlevleri, “Oturum GönderimiPF İşlevlerini Ayarlama” bölümünde ele alınmıştır.
Bu akış, LiftSession.onBeginServicing/onEndServicing çağrıları tarafından sarılır. Bu bir Comet isteğiyse, işlemeye ve yanıt vermeye hazırsınız. Comet, yeniden yükleme olmadan kullanıcının sayfasının eşzamansız güncellemelerini gerçekleştirme yöntemidir ve Comet tekniklerini ele alıyoruz.
Bu bir Ajax isteğiyse, kullanıcının geri arama işlevini yürütmeniz gerekir; belirli işlev, bir istek parametresi (aslında bir belirteç) aracılığıyla eşlenir. Geri aramanın sonucu, kullanıcıya yanıt olarak döndürülür.
Yanıt bir JavaScript snippet’i, bir XML yapısı veya hemen hemen her türlü LiftResponse olabilir. LiftResponse’a genel bir bakış için lütfen “LiftResponse’u Ayrıntılı Olarak Keşfetme” bölümüne bakın. Bu akış, LiftSession.onBeginServicing/onEndServicing çağrıları tarafından sarılır.
Bu normal bir HTTP isteğiyse, şu adımları izlemelisiniz:
1. Loglama için çoğunlukla onBegin ve onEnd fonksiyonları kullanılır. LiftRules’ın ayrıca onBeginServices ve onEndServices işlevlerine sahip olduğunu unutmayın, ancak bunlar yalnızca durum bilgili işlemeyi değil, daha fazla Lift işlemeyi kapsar.
2. Her oturum için ayarlanan kullanıcı tanımlı gönderme işlevlerini kontrol edin. Bu, uygulama mantığınıza bağlı olarak farklı bir oturum için farklı işlevler ayarlayabilmeniz dışında, LiftRules.dispatch’e benzer. Uygulanabilir bir işlev varsa, onu yürütün ve yanıtını döndürün. Oturum başına gönderme işlevi yoksa, kullanıcının belirli olaylar için ayarladığı Scala işlevini yürüterek isteği işleyin (örneğin, bir bağlantıyı tıklatırken, gönder düğmesini tıklatırken veya bir form alanı ayarlandığında bir işlevi yürütürken) .
3. Site Haritası ve Loc işlevlerini kontrol edin. Site Haritası’nı kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz.
4. İstek yoluna göre şablonu arayın. Kaldırma şablonları bulacaktır. Bunu yapmak için öncelikle LiftRules.viewDispatch içinde tanımlanan kısmi işlevleri kontrol edin.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)