Liste Kutuları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Liste Kutuları
İhtiyacımız olan tek özel işlem, Listeler, Kutular, Seçenekler ve boş değerle doğru şekilde ilgilenmektir. BigDecimal yapıcısı Dizeleri alır, bu nedenle setFromString yöntemi kolaydır. BigDecimal yapıcısı üzerinden yaptığımız tek ekleme, döndürülen değer üzerinde ölçeği ve yuvarlamayı düzgün bir şekilde ayarlamaktır.
Son adımımız, Listeleme’de gösterildiği gibi, alanımız için veritabanına özgü yöntemleri tanımlamaktır. Uyguladığımız ilk yöntem targetSQLType’tır. Bu yöntem, Mapper’a veritabanı sütunumuz için karşılık gelen SQL türünün ne olduğunu söyler.
jdbcFriendly yöntemi, bir JDBC deyiminde kullanılabilecek bir değer döndürür; İşte burada, mevcut değerimiz ne olursa olsun, gerçek java.math.BigDecimal örneğini elde etmek için scala.BigDecimal üzerindeki bigDecimal değerini kullanmamız gerekiyor.
Benzer şekilde, real_convertToJDBCFriendly yönteminin, belirli bir BigDecimal ölçeği girişi için bir java BigDecimal döndürmesi gerekir. buildSet… yöntemleri, alanımızın değerini farklı giriş türlerine göre ayarlamak için kullanılabilecek işlevler döndürür.
Bunlar aslında dönüştürme işlevleridir. Son olarak, fieldCreatorString, bu sütunu tanımlamak için bir CREATE TABLE ifadesinde neye ihtiyacımız olduğunu belirtir. Bizim durumumuzda, ondalık sayının kesinliğini ve ölçeğini hesaba katmamız gerekir; sınırsız olarak ayarlandıysak varsayılan kesinliği kullanırız, ancak varsayılan DECIMAL türü için gerçek kesinliğin veritabanı satıcıları arasında değiştiğini anlamak önemlidir.
ProtoUser ve MegaProtoUser ile Çalışma
Veritabanıyla ilgili tüm özelliklere ek olarak, Mapper, küçük siteleri hızlı bir şekilde kurmanıza yardımcı olacak ekstra bir özellik içerir. ProtoUser ve MegaProtoUser özellikleri, basit bir kullanıcı hesabını tanımlayan iki yerleşik özelliktir.
ProtoUser özelliği, bir kullanıcı için bazı temel alanları tanımlar: email, firstName, lastName, password ve superUser (temel izinler sağlamak için bir Boolean). Alanları görüntülemek üzere biçimlendirmek veya form etiketleri sağlamak için kullanılan bir dizi tanım da vardır. Liste, bazı biçimlendirme tanımlarını geçersiz kılan ProtoUser tabanlı bir Eşleyici sınıfı örneğini gösterir.
Özelliği, adından da anlaşılacağı gibi, ProtoUser özelliğini eksiksiz bir işlevsellik paketiyle genişletir. MegaProtoUser’ın (ve ilişkili metaobjesi MetaMegaProtoUser’ın) ana amacı, eksiksiz bir kullanıcı yönetim sistemi için tüm yapı iskelesini otomatik olarak yönetmektir:
- E-posta yoluyla yapılandırılabilir doğrulamaya sahip bir kullanıcı kayıt sayfası
- Kimlik doğrulamayı otomatik olarak işleyen bir oturum açma sayfası
- E-posta yoluyla sıfırlanan kayıp bir şifre sayfası
- Şifre değiştirme sayfası
- Bir kullanıcı düzenleme sayfası
- Tüm bu sayfalar için Site Haritası menüleri oluşturmak için basit bir yöntem
Elbette MetaMegaProtoUser nesnesindeki ilişkili yöntemleri geçersiz kılarak bunlardan herhangi birini özelleştirebilirsiniz. Listeleme, loginXHtml ve signupXHtml yöntemlerini geçersiz kılarak kayıt ve oturum açma sayfalarını düzenlemenin bir örneğini gösterir. Listeleme, MetaMegaProtoUser menülerini Site Haritasına bağlamanın ne kadar kolay olduğunu gösterir.
Word açılır liste ekleme
Excel çoklu seçim Liste Kutusu ekleme
Excel liste kutusu ekleme
Excel Açılır liste Düşeyara
Excel açılan liste oluşturma
Excel Açılır Liste
Excel Açılır listeden veri alma
Excel çoklu seçim kopyalama
Birden Çok Veritabanı Kullanma
Bir uygulamanın birden fazla veritabanındaki verilere erişmesi gerekmesi yaygın bir durumdur. Lift, MetaMapper sınıflarınızda geçersiz kılmalar kullanarak bu özelliği destekler. Öncelikle, ConnectionIdentifier özelliğini kullanarak ve jndiName def’i geçersiz kılarak çeşitli veritabanları için tanımlayıcıları tanımlamamız gerekir.
Lift, bir adet önceden hazırlanmış olarak gelir: DefaultConnectionIdentifier. jndiName kaldırılacak şekilde ayarlanmıştır, bu nedenle başka bir şey kullanmanız önerilir. Diyelim ki iki veri tabanımız var: satışlar ve çalışanlar. Listeleme, bunlar için ConnectionIdentifier nesnelerini nasıl tanımlayacağımızı gösterir.
Yeterince basit. Şimdi, her biri için bağlantı yöneticileri oluşturmamız gerekiyor veya işlevselliği tek bir yöneticide birleştirebiliriz. Her şeyi temiz tutmak için Listeleme’de gösterildiği gibi tek bir yönetici kullanacağız. Scala’nın eşleşme operatörü, doğru bağlantıyı kolayca döndürmemizi sağlar.
Birden çok veritabanı kullanmanın özel bir durumu parçalamadır. Parçalama, varlıkları, varlığın bazı özelliklerine dayalı olarak bir sunucu federasyonundan bir veritabanı örneğiyle ilişkilendirerek veritabanı kapasitenizi ölçeklendirmenin bir yoludur.
Örneğin, soyadının ilk karakterini kullanarak kullanıcıyı üç veritabanı sunucusuna dağıtabiliriz: A–H birinci sunucuya gider; I–P ikinci sunucuya ve Q–Z üçüncü sunucuya gider. Kulağa ne kadar basit gelse de, hatırlanması gereken bazı önemli faktörler vardır:
- Parçalama, kodunuzun karmaşıklığını artırır.
- Parçalamadan en iyi şekilde yararlanmak için seçicinizi dikkatli bir şekilde seçip ayarlamanız gerekir. Dikkatli olmazsanız, bazı sunucuların diğerlerinden önemli ölçüde daha fazla yük taşıdığı ve parçalama amacını boşa çıkardığı düzensiz bir dağıtım elde edebilirsiniz. Burada soyadının kullanılmasıyla ilgili verdiğimiz örnek, pratikte çok kötü bir seçimdir.
- Parçalama kullandığınızda, verilerin tümü tek bir örnekte olmadığından artık normal birleştirmeleri kullanamazsınız. Bu, verileri düzgün bir şekilde almak ve ilişkilendirmek için sizin açınızdan daha fazla çalışma anlamına gelir.
Mapper, belirli bir varlık için hangi veritabanı bağlantısını kullanmak istediğinizi seçmenize izin veren, parçalama için kullanışlı bir özellik sağlar. Davranışı denetlemek için kullanabileceğimiz iki yöntem vardır: dbSelectDBConnectionForFind ve dbCalculateConnectionIdentifier.
dbSelectDBConnectionForFind, birincil anahtara göre bulmada kullanılır ve hangi bağlantının kullanılacağını belirlemek için kısmi bir işlev (genellikle bir eşleşme yan tümcesi) alır. dbCalculateConnectionIdentifier, yeni örneğin nerede depolanacağına karar vermek için yeni bir örnek oluşturulduğunda kullanılır.
Örnek olarak, SalesA ve SalesB olmak üzere iki veritabanı bağlantısı tanımladığımızı varsayalım. Tutar 100 $’dan azsa SalesA’ya, aksi takdirde SalesB’ye yeni örnekler yerleştirmek istiyoruz. Listeleme, yöntemimizi uygulama halinde gösterir.
SQL Tabanlı Sorgular Gerçekleştirme
Eşleyici’nin kapsadığı tüm bu bilgilere rağmen, kendinizi hala sorgu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız, kullanabileceğiniz iki seçenek daha vardır: findAllByPreparedStatement ve findAllByInsecureSql. findAllByPreparedStatement yöntemi, özünde sorgunuzu tamamen elle oluşturmanıza olanak tanır. Bir PreparedStatement kullanmanın ek yararı, sorgularınıza kullanıcı tanımlı verileri kolayca dahil edebileceğiniz anlamına gelir.
findAllByPreparedStatement yöntemi, tek bir işlev parametresi alır; bu işlevin bir SuperConnection (aslında java.sql.Connection üzerinde ince bir sarıcı) alması ve bir PreparedStatement örneği döndürmesi gerekir.
Listeleme, bunun yerine findAllByPreparedStatement kullanarak son Harcama girişleri için tüm Etiketleri aramaya ilişkin önceki örneğimizi gösterir. Sağladığınız sorgu, en azından varlığınız tarafından eşlenen alanları döndürmelidir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)