İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

İç İçe Menüleri Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

İç İçe Menüleri Kullanma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Uygulamadan Hata Ayıklama

İç İçe Menüleri Kullanma

Menu sınıfı, alt menüleri yalnızca son oluşturucu parametreleri olarak ileterek destekler. Örneğin, Yardım altında Hakkında menüsü olsun istiyorsak, menüyü şekildeki gibi tanımlayabiliriz.

Menü işlendiğinde, Hakkında için bir alt menüye sahip olacaktır. Alt menüler, yalnızca mevcut sayfa üst menülerinin Loc’u ile eşleştiğinde varsayılan olarak işlenir. Bu, örneğin aşağıdaki bağlantıların bir Hakkında alt menü öğesi göstereceği anlamına gelir.

Global Site Haritasının Ayarlanması

Tüm menü öğelerinizi tanımladıktan sonra, bunları Site Haritanız olarak ayarlamanız gerekir. Bunu her zamanki gibi Boot sınıfında Listing’de gösterildiği gibi LiftRules.setSiteMap yöntemini çağırarak yapıyoruz. setSiteMap yöntemi, menü öğeleriniz kullanılarak bağımsız değişken olarak oluşturulabilecek bir SiteMap nesnesi alır.

Büyük menülerle uğraşırken ve özellikle model nesneleriniz kendi menülerini oluşturduğunda, Listeleme’de gösterildiği gibi bir Liste[Menü] tanımlamak ve bunu ayarlamak daha uygun olabilir. Menüleriniz için List’i kullanmanın anahtarı, parametrenin türünü açıkça _* olarak tanımlamaktır, böylece List[Menu] türünde tek bir bağımsız değişken yerine bir değişkenler kümesi olarak ele alınır.

Ekranı Özelleştirme

Belirli menü öğelerinin görüntülenme şeklini değiştirmek isteyebileceğiniz birçok durum vardır. Örneğin, bir alt dizinde erişim kontrolü için bir Menü öğesi kullanıyorsanız, menü öğesinin hiç görüntülenmesini istemeyebilirsiniz.

Menü öğenizin görünüp görünmeyeceğini nasıl kontrol edebileceğinizi, menü öğesi için hangi metnin görüntüleneceğini ve ayrıca tüm menünün, tek tek menü öğelerinin veya menü gruplarının isteğe bağlı olarak özel olarak nasıl oluşturulacağını tartışacağız. 

Gizli LocParam’ı Kullanma

Hidden LocParam tam olarak ne diyorsa onu yapar: menü öğesini menü ekranından gizler ve menü işlevselliğinin geri kalanını tamamen çalışır durumda bırakır. Listeleme’de gösterilen tipik bir örnek, bazı koşullara dayalı olarak belirli bir alt dizine erişimi kısıtlamaktır.

If LocParam’ı “If Cümlelerini Kullanma” bölümünde ele alacağız. Bu örnekte, bu Menünün makbuzlar dizini altındaki her şeye uygulanmasını sağlamak için Çift Dize’den Bağlantı’ya örtük dönüştürmeyi kullandığımıza dikkat edin.

Menü Metnini Kontrol Etme

LinkText sınıfı, belirli bir menü öğesi için görüntülenecek metni döndürecek işlevi tanımlar. Gösterdiğimiz gibi, bu, Loc’tan String=>LinkText için örtük dönüştürme kullanılarak kolayca ayarlanabilir.

Ek bir avantaj olarak, örtük dönüştürme aslında parametre için bir by-name String alır; bu, bağlantı metnini oluşturmak için bir işlevi statik bir dize kadar kolay bir şekilde iletebileceğiniz anlamına gelir. Örneğin, profil bağlantımızla, bağlantının “<kullanıcı adı> profili” demesini isteyebiliriz. Listeleme, bir yardımcı yöntem tanımlayarak bunu nasıl yapabileceğimizi gösterir.

Elbette isterseniz LinkText örneğini doğrudan oluşturabilirsiniz; sadece bir NodeSeq döndüren bir yapıcı işlevi iletin. LinkText ile kullandığınız işlev, “Güvenli Tip Parametrelerini Kullanma” bölümünde daha ayrıntılı olarak tartışacağımız, güvenli bir giriş parametresi alır.


HTML Açılır Menü
CSS yatay Açılır Menü
HTML Açılır Menü Kodları
HTML Menü kodları
CSS tıklayınca açılan Menü
HTML5 Açılır Menü Yapımı
HTML menü Örnekleri
HTML Menü Yapımı


Menüyü Kullanma

Şimdiye kadar, işlerin Scala tarafını ele aldık. Sihrin diğer yarısı özel <lift:Menu /> etiketidir. Bu etiket, menülerinizin XHTML’ye dönüştürülmesini işler. <lift:Menu /> etiketi, birkaç işleme işlevini işlemek için yerleşik bir snippet (teknik olarak net.liftweb.builtin.snippet.Menu) kullanır.

En yaygın kullanım yöntemi <lift:Menu.builder /> snippet etiketidir. Bu snippet, tüm menü yapınızı sırasız bir liste (XHTML’de <ul>) olarak işler. Liste, varsayılan menüyü oluşturmak için Menü etiketini kullanmanın bir örneğini gösterir (evet, bu kadar kolay).

Tabii ki, Lift bu snippet’te sadece biraz XHTML yaymaktan daha fazla özelleştirme sunuyor. Etiketin kendisinde ön ekli bazı nitelikler belirleyerek, nitelikleri doğrudan menü öğelerine ekleyebilirsiniz.

Aşağıdaki ön ekler nitelikler için geçerlidir:

ul: Belirtilen özelliği, menüyü oluşturan <ul> (sırasız liste) öğesine ekler.
li: Menü için her bir <li> (liste öğesi) öğesine belirtilen özniteliği ekler
li_item: Belirtilen özelliği geçerli sayfanın menü öğesine ekler
li_path: Belirtilen özniteliği, buna götüren menü öğeleri kümesi olan geçerli sayfanın kırıntı yoluna ekler.

Niteliklerin soneki herhangi bir şey olabilir ve doğrudan içinden geçirilir. Örneğin, Listing’de gösterildiği gibi CSS sınıflarını menümüze ve öğelerimize oldukça kolay bir şekilde ekleyebiliriz. Mevcut menü öğemize küçük bir JavaScript de eklediğimize dikkat edin.

Menünün kendisini oluşturmaya ek olarak, Menu sınıfının birkaç püf noktası daha vardır. <lift:Menu.title /> snippet etiketi, varsayılan olarak menü için Loc’un ad parametresi olan (ilk parametre) sayfanın başlığını oluşturmak için kullanılabilir.

Kendi Loc uygulamanızı yazarsanız veya Başlık LocParam’ı kullanırsanız, başlığı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Liste, başlığı Ana Sayfa olarak oluşturmak için <lift:Menu.title /> öğesini nasıl kullandığınızı gösterir.

Menu sınıfındaki bir sonraki snippet, item. <lift:Menu.item /> snippet etiketi, name özniteliğini belirterek (ilk parametreyi Loc ile eşleştirerek) belirli bir menü öğesini oluşturmanıza olanak tanır. Menu.builder gibi, yayılan öğeye iletilecek bağlantı için ek önek öznitelikleri belirtmenize olanak tanır.

Bu öznitelikleri bağlantının kendisine uyguladığından, geçerli tek önek a’dır. Ek olarak, snippet etiketi için alt öğeler belirtirseniz varsayılan bağlantı metni yerine bu öğeler kullanılacaktır.

Listeleme, Listelemede tanımlanan Ana Sayfa öğemizi kullanan bir örneği gösterir; bağlantı için bir CSS sınıfı belirtmenin yanı sıra bazı değiştirme metinleri ekledik. Menu sınıfının sağladığı son parçacık, Menu.group yöntemidir.

Şimdiye kadar, menülerin ekran tarafını nasıl kontrol edeceğimizi ele aldık, bu yüzden şimdi sahne arkasındaki tesisatın bir kısmını ele alabiliriz. Menülerin önemli işlevlerinden biri, uygulamanızdaki sayfalara erişimi kontrol etmeleridir; belirli bir istekle eşleşen Menü yoksa, kullanıcı bir 404 (Bulunamadı) hatası alır. “Eşleşir=>görüntüle” ve “eşleşmez=>görüntülenmez”in bu ikili denetimi dışında, Site Haritası, If ve Olmadıkça LocParams aracılığıyla gelişigüzel erişim kontrolleri sağlar.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın