İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Onay Kutusu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Onay Kutusu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Uygulamadan Hata Ayıklama

Kaldırmada Formlar

Bu yazımızda, Lift ile formları nasıl oluşturduğunuza ve işlediğinize ilişkin ayrıntıları tartışacağız. Lift, standart GET/POST form işlemenin yanı sıra AJAX formları ve JSON form işleme sağlar, ancak burada standart HTML form etiketlerine odaklanacağız. Temel HTML form etiketleri ve CGI form işlemenin nasıl çalıştığı hakkında genel bir bilgiye sahip olduğunuzu varsayacağız.

Formun Temellerini Uygulamak

Kaldırma formu işlemenin temelleri ile başlayalım. Lift’te bir form, genellikle ek form özelliğini içeren bir snippet aracılığıyla üretilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu nitelik GET ve POST değerlerini alır ve parçacık kodunun, kod parçacığı HTML’sinin etrafına uygun form etiketlerini yerleştirmesini sağlar. Kod Listeleme, bu bölüm boyunca tartışacağımız PocketChange’deki gider giriş formunu gösterir.

Lift’in form desteği hakkında anlaşılması gereken ilk şey, genellikle form öğeleri için HTML etiketlerini doğrudan kullanmadığınızdır. Bunun yerine, net.liftweb.http.SHtml nesnesinde oluşturucu işlevlerini kullanırsınız; Bunun ana nedeni, kodunuzu basit tutmanız için Lift’in tüm iç tesisatı kurmasına izin vermesidir.

Ek olarak, form öğelerini uygun konuma takmak için Lift’in bağlama mekanizmasını kullanıyoruz. Listeleme’deki örneğimizde, bir açıklama alanı, bir tutar ve bir gönder düğmesi için bağlamalarımız var.

Bir sonraki adımımız, form parçacığının kendisini tanımlamaktır. Masraf girişi şablonumuza karşılık gelen Listelemedir. Bu, form verilerini tutmak ve uygun form öğelerine bağlanmak için birkaç değişken içeren ekleme yöntemimizi gösterir. Bu durumda, bir StatefulSnippet kullanıyoruz, bu nedenle değişkenleri add işlevinde yerel yerine sınıf üyeleri olarak belirtiyoruz.

İlk olarak, yöntem içinde tanımlanan değişkenleri neden kullandığımızı merak ediyor olabilirsiniz. Normalde, bu değişkenler yerel olarak kapsama alınır (yığın tabanlı) ve yöntem geri döner dönmez atılır. Scala ve Lift’in güzelliği, SHtml işlevlerinin her birinin argümanının aslında bir işlevin kendisi olmasıdır.

Bu işlevler (kapatma olarak da bilinirler) yerel kapsamdaki değişkenlere başvurdukları için, Scala bunları perde arkasında yığın değişkenlerine dönüştürür. Buna karşılık Lift, her form öğesi için işlev geri aramalarını kendi oturum durumuna ekler, böylece form gönderildiğinde uygun kapatma çağrılır ve durum güncellenir.

Add yönteminin içinde processEntry işlevini tanımlamamızın nedeni de budur: böyle yaparak, processEntry işlevinin kapatma değişkenlerine erişimi olur. Örneğimizde, işlevlerimizi tanımlamak için joker kısaltmayı kullanıyoruz; açıklama işleme fonksiyonumuz da aşağıdaki gibi tanımlanabilir.

Bununla birlikte, unutulmaması gereken önemli bir şey, basit snippet’imizde (her sayfa görünümü için) add yönteminin her yeni çağrılmasının, tanımladığımız değişkenlerin kendi benzersiz örneğini alacağıdır. Bu, formun gönderilmesi ve yeniden işlenmesi arasındaki değerleri korumak istiyorsanız, PocketChange için kullandığımız RequestVars veya StatefulSnippet yaklaşımını kullanmak isteyeceğiniz anlamına gelir.


Word onay kutusu ekleme
Excel onay kutusu Formül
Excel onay kutusu koşullu biçimlendirme
Excel onay kutusu ekleme
Excel onay kutusu işaretli ise
Excel onay kutusu büyütme
Excel onay kutusu ekleme 2016
Word onay kutusu işaretleme


StatefulSnippet’leri kullanmanın dezavantajı, sayfadan sayfaya geçerken RequestVars’tan daha ağır olmaları ve daha açık durum yönetimi gerektirmeleridir.

Örnek olarak, Listing’de gösterildiği gibi, form doğrulaması yapmak ve doğrulama başarısız olursa gönderilen değerleri korumak istiyorsanız, RequestVars’ı kullanabilirsiniz. Bu durumda, bir hata mesajı belirledik. Açıkça yönlendirme yapmadığımız için, aynı sayfa yüklenir (Lift’te bir sayfa için varsayılan eylem sayfanın kendisidir) ve açıklamanın mevcut istek var değeri, metin kutusunun varsayılan değeri olarak kullanılır.

Bakılacak bir sonraki şey, form öğelerinin nasıl üretildiğidir. Her değişken için uygun türde bir form öğesi oluşturmak için SHtml yardımcı nesnesini kullanırız. Bizim durumumuzda, yalnızca açıklama ve miktar için metin alanları istiyoruz, ancak SHtml, bu bölümde daha sonra ele alacağımız bir dizi başka form öğesi türü sağlıyor.

Genel olarak, bir öğe üreteci, gönderilen değeri işlemek için bir fonksiyonun yanı sıra başlangıç değeri için bir argüman alır. Genellikle bu argümanların her ikisi de bir değişken kullanır, ancak sizi böyle bir şey yapmaktan alıkoyan hiçbir şey yoktur.

Son olarak, gönderme işlevimiz, kısmen uygulanan processEntryAdd işlevini yürütür; bu işlev, tanımladığımız değişkenlere erişim yoluyla, gönder düğmesine tıklandığında yapması gereken her şeyi yapabilir.

Artık formların temellerini ele aldığımıza göre, SHtml’deki her bir form öğesi oluşturma yöntemi için biraz daha ayrıntıya gireceğiz. a yönteminin üç çeşidinin yanı sıra ajax* yöntemleri, Bölüm 9’da ayrıntılı olarak ele alınan Ajax biçimlerine özgüdür. json* yöntemleri ele alınmaktadır. “Dosyaları Yükleme” bölümünde fileUpload yöntemini ayrıntılı olarak ele alacağız.

Konuya girmeden önce son bir not, çoğu oluşturucu yönteminin sonunda yıldız işareti bulunan aşırı yüklenmiş bir tanımı olduğudur (örn., hidden_*); bunlar genellikle yıldız işareti olmayan sürüme eşdeğerdir, ancak bir işlev bağımsız değişkeninin gerekli olduğu durumlarda Lift’in dahili AFuncHolder örneklerinden birini alırlar. Başka bir deyişle, muhtemelen bu sürümleri kullanmamalısınız.

Onay Kutusu

Onay kutusu yöntemi, bir başlangıç Boole değeri ve ayrıca onay kutusu gönderildiğinde çağrılan (Boolean)=>Any işlevini alan bir onay kutusu form öğesi oluşturur.

Çok fazla HTML form işlemesi yaptıysanız, işaretlenmemiş bir onay kutusu aslında bir formun parçası olarak gönderilmediğinden bunun gerçekte nasıl olduğunu merak edebilirsiniz. Lift, geri arama işlevinin her zaman çağrılmasını sağlamak için aynı öğe adına ancak yanlış bir değere sahip her onay kutusu için gizli bir form öğesi ekleyerek bu sorunu giderir.

Oluşturucu tarafından birden fazla XML düğümü döndürüldüğünden, onay kutusu öğesindeki öznitelikleri ayarlamak için yalnızca % meta veri mekanizmasını kullanamazsınız.

Bunun yerine, Lift bir checkbox_id oluşturucu sağlar; form öğesine bir id özniteliği ekleyecek ek bir Box[String] parametresi alır. Ek olarak, onay kutusu için her iki aşırı yükleme de, istediğiniz diğer nitelikleri sağlayabilmeniz için son bir Pair(String,String) varargs dizisini alır. Örneğin, Liste “snazzy” kimliğine ve özel bir CSS sınıfına sahip bir onay kutusu gösterir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın