İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Günlük Dosyası Yapısı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Günlük Dosyası Yapısı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Kontrollü Görüntüleme

Günlük Dosyası Yapısı

Günlük dosyasının yapısı sabittir. Concordance’tan dışa aktarılabilen ve bir Concordance yöneticisi tarafından herhangi bir sırada tanımlanan alanlı verileri temsil eden bir dizi giriş içerebilen sınırlandırılmış dosyaların aksine, Opticon günlük dosyaları her zaman aynı sayıda sütuna sahiptir ve bu girişler aynı sırada görünür . Bir günlük dosyasında bir giriş eksikse veya girişler aşağıdaki sırada değilse, günlük dosyası bozuktur ve Opticon tarafından kullanılamaz.

Günlük dosyaları genellikle alan adlarını tanımlamak için ilk veri satırını kullanmaz. Virgüller arasındaki bireysel girişler boşluk kullanmıyorsa, günlük dosyaları çift tırnaklı metin niteleyicilerinin kullanılmasını gerektirmez. Tek tek girişleri ayırmak için virgül, veri satırlarını ayırmak için yeni bir satır kullanmalısınız.

Bu girişler şu şekilde tanımlanır:

• ALIAS: Concordance ve Opticon’u senkronize etmek için kullanılan eşleştirme bilgileri. Bir görüntünün dosya adı 00001.TIF ise takma adı IMG00001’dir. Görüntü bir dizi görüntüdeki ilk görüntüyü temsil ediyorsa, Opticon’un bir görüntü tabanında görüntü yolunu ve adını bulması için tam değer, IMG00001, bir Concordance veritabanının anahtar alanında olmalıdır. Dosya ➤ Uyumlulukta Değiştir seçilerek, Uyum’da yalnızca bir alan anahtar alan olarak belirlenebilir.
• SES: Genellikle görüntülerin depolandığı ortamın adı: CD, DVD veya depolama ortamının kendisi.
• PATH: Bir görüntünün dosya yolu ve dosya adı.
• DOC_BREAK: Bir belgeyi tanımlamak için bir araya gelen bir görüntü grubunun ilk görüntüsü (sayfası) belge sonu olarak kabul edilir. Y harfi bir belge kopuşunu belirtmek için kullanılır. N harfi veya boş bir giriş, bir görüntünün bir belge kesintisini temsil etmediğini gösterir.
• FOLDER_BREAK: Belgeler klasöründeki ilk görüntü (sayfa) bir klasör sonu olarak kabul edilir. Y harfi bir klasör sonunu belirtmek için kullanılır. N harfi veya boş bir giriş, bir görüntünün bir klasör sonunu temsil etmediğini gösterir. Klasör sonu olan bir görüntü aynı zamanda bir belge sonu olmalıdır.
• BOX_BREAK: Bir kutudaki ilk resim (sayfa) bir kutu sonu olarak kabul edilir. Y harfi bir klasör sonunu belirtmek için kullanılır. N harfi veya boş bir giriş, bir görüntünün kutudan çıkmayı temsil etmediğini gösterir. Kutu sonu olan bir görüntü aynı zamanda belge sonu olmalıdır.
• SAYFALAR: Bir belgedeki toplam sayfa sayısı. Bu saf bir sayı olmalı ve bir günlük dosyasında bir belgeyi tanımlayan bir dizi görüntünün ilk görüntüsünü temsil eden satırlar olarak görünmelidir.

Günlük Dosyalarına Örnekler

Bir günlük dosyasının görünümü, tek veya çok sayfalı görüntülerin kullanımına bağlıdır. Tek sayfalık resimler kullanılıyorsa, resimler listelenen desteklenen resim biçimlerinden herhangi birinde olabilir. Çok sayfalı görseller kullanılıyorsa, görseller TIF formatında olmalıdır; diğer görüntü biçimleri, birden çok görüntüyü tek bir dosyada birleştiremez.

Tek Sayfalı TIFF’ler

İki belgenin her biri beş ayrı sayfayla temsil edildiğini ve görüntülerin tek sayfalık TIFF’ler olduğunu varsayalım. İlk belgenin görüntüleri 0001.TIF ila 0005.TIF olarak adlandırılır ve PX0001 ila PX0005 takma adlarına sahiptir.

İlk belgenin görüntüleri 0006.TIF ila 0010.TIF olarak adlandırılır ve PX0006 ila PX0010 takma adlarına sahiptir. Son olarak, medya birimi DVD001’dir.

Belgeler tek sayfalık resimlerle temsil edildiğinde, günlük dosyası her sayfa için ayrı ve benzersiz bir giriş içerecektir. İlk belgenin ilk sayfasına karşılık gelen ilk görüntü, dosyanın DOC_BREAK konumunda Y harfini içerir.

Ardışık sayfalar, aynı belgenin parçası olduklarını belirtmek için N harfini içerir. 0006.TIF’i temsil eden dosyanın altıncı satırı, yeni bir belgenin ilk sayfasını temsil eder. Bu kaydın DOC_BREAK konumu Y harfini içerir.


Telefondan HTML dosyası açma
HTML dosya uzantısı
HTML dosya uzantısı ekleme
Html dosyası Nedir
HTML dosyası İndir
index.html dosyası oluşturma
Php dosyası nedir
HTML dosyası oluşturma


Çok Sayfalı TIFF’ler

İki belgenin her biri beş ayrı sayfayla temsil edildiğini ve görüntülerin çok sayfalı TIFF olduğunu varsayalım. İlk belgenin görüntüleri 0001.TIF ila 0005.TIF olarak adlandırılır ve PX0001 ila PX0005 takma adlarına sahiptir. İkinci belgenin görüntüleri 0006.TIF ila 0010.TIF olarak adlandırılır ve PX0006 ila PX0010 takma adlarına sahiptir. Son olarak, medya birimi DVD001’dir. Bu görüntüleri açıklayan günlük dosyasının yapısı aşağıdaki gibi olabilir.

Belgeler çok sayfalı görüntülerle temsil edildiğinde, günlük dosyası, birleştirilmiş görüntü grubu için ayrı ve benzersiz bir giriş içerecektir. İlk belgeye karşılık gelen ilk satır (0001.TIF ile 0005.TIF arasındaki resimlerle ilişkilendirilir), dosyanın DOC_BREAK konumunda Y harfini içerir.

İkinci belgeyi temsil eden dosyanın ikinci satırı (0006.TIF ile 0010.TIF arasındaki resimlerle ilişkili) yeni bir belgenin ilk sayfasını temsil eder. Bu kaydın DOC_BREAK konumu ayrıca Y harfini de içerir.

■Not : Çok sayfalı bir TIFF’de bulunabilecek maksimum sayfa sayısı 4.096’dır. Tek sayfalık görüntüler kullanılıyorsa, tek bir dizinde bulunabilecek maksimum dosya sayısı da 4.096’dır.

Bir Imagebase’i Günlük Dosyasına Aktarma

Bir görüntü tabanını, Opticon’un Araçlarından bir ASCII dosyasına aktarabilirsiniz ➤ Görüntü tabanını günlük dosyasına aktar menüsünden. Bu menü öğesi seçildiğinde, görüntülenen Imagebase’i Dışa Aktar iletişim kutusu açılır.

• Görüntü tabanı: Dışa aktarılacak görüntü tabanının dosya yolu ve adı. Bu bilgileri metin alanına manuel olarak girebilir veya bir görüntü tabanı seçmek için kullanabileceğiniz bir Aç iletişim kutusunu açmak için Gözat düğmesini kullanabilirsiniz.
• Günlük dosyası: Oluşturulacak veya eklenecek günlük dosyasının adı. Bu bilgileri metin alanına manuel olarak girebilir veya günlük dosyasının adını ve konumunu belirtmek için kullanabileceğiniz bir Aç iletişim kutusu açmak için Gözat düğmesini kullanabilirsiniz. Bitişikteki açılır kutudan “Yeni dosyanın üzerine yaz/yeni dosya oluştur”u seçerseniz, yeni bir günlük dosyası oluşturulur veya mevcut bir günlük dosyasının tamamen üzerine yazılır. “Dosyaya ekle”yi seçerseniz, bir görüntü tabanındaki veriler mevcut bir günlük dosyasına eklenir.
• Dışa Aktar: Dışa aktarmayı tetiklemek için Dışa Aktar düğmesini kullanırsınız. Bir görüntü tabanı dışa aktarılırken, her görüntünün diğer adı ve anahtarı “Geçerli görüntü anahtarı” etiketi altında görüntülenir.
• Bitti/İptal: Bir görüntü tabanı dışa aktarılırken, bu düğme İptal olarak etiketlenir. Dışa aktarma sırasında İptal düğmesinin tıklanması işlemi durdurur. Dışa aktarmalar arasında, düğme üzerindeki etiket Bitti’dir. Bitti’yi tıklatmak Imagebase’i Dışa Aktar iletişim kutusunu kapatır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın