İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Verileri Düzenleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Verileri Düzenleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İletişim Protokolünü Basitleştirme

Sayım Alanları

Tablo görünümü, bir alan seçme ve ardından o anda etkin olan sorgudaki tüm kayıtlarda o alandaki benzersiz değer örneklerinin sayısını sayma yeteneği sunar. Örneğin, LASTNAME alanına sahip bir veritabanında, her bir adın sayısının yanı sıra, alanda kaç SMITHS, kaç JONES ve kaç başka adın göründüğünü bilmek isteyebilirsiniz. Bu işlem taksitli olarak bilinir.

Bunu başarmak için, Tablo görünümünde görünen bir kayda tıklayın, farenizi sayılacak alanın içeriğinin üzerine getirin ve ardından Tally seçeneğini seçin. Uyum, alanın içeriğini saymaya başlar. Tablo görünümünün hemen üzerinde, çetelenin devam eden sonuçlarının görüntülendiği bir çetele penceresi açılır. İlerledikçe çetelenin durumunu size bildirmek için ekranın altında bir ilerleme çubuğu görünür.

Bir çetele yalnızca o anda etkin olan sorgunun sonuçları için geçerlidir. Tüm veritabanını saymak istiyorsanız, Concordance’ın üst kısmındaki düğme çubuğunda bulunan Sonsuzluk düğmesine tıklamalısınız.

Sayım, bir alandaki benzersiz değerleri sayar. Çoğu alanda bu basit bir hesaplamadır: çetele her değeri sayar. Varsayılan olarak Concordance, virgülle ayrılmış değerleri birden çok değer olarak ele alır. Bir alan birden çok değer içerdiğinde, çetele alandaki her değeri sayar.

Bu, bir sınırlayıcıyla ayrılmış iki farklı değer içeren bir alan için çetelenin alanın içeriğini iki kez sayacağı anlamına gelir. Örneğin, bir veritabanı LASTNAME adlı bir alan içeriyorsa ve veritabanı kayıtlarından biri SMITH, JOHN değerini içeriyorsa Concordance, SMITH ve JOHN’yi ayrı ayrı sayacaktır. Alanın SMITH, JOHN, BROWN, JOHN değerini içerdiği başka bir kayıt için çetele dört ayrı değer sayacaktır.

Karışıklığı en aza indirmek için, bir alan için varsayılan sınırlayıcıyı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunu Düzenle ➤ Doğrulama menüsünden açılan Veri Giriş Nitelikleri aracından yapabilirsiniz. Farklı alanlar için farklı sınırlayıcılar ayarlayabilirsiniz. Bir sınırlayıcı ayarlamak için istenen alanı tıklayın, ardından Sınırlayıcı alanındaki değeri güncelleyin.

Bölünmüş Ekran

Concordance veritabanındaki kayıtları görüntülemenin etkili bir yolu, Gözatma ve Tablo görünümlerini aynı anda kullanmaktır. Uyum, hem Gözat hem de Tablo düğmelerini tıklatarak her iki görünümü de etkinleştirmenize olanak tanır. Bu şekilde, Tablo görünümünde yatay olarak düzenlenmiş birkaç kaydı ve Gözat görünümünde bu kayıtlardan birinin (vurgulanmış olanın) içeriğini görebilirsiniz.

Bu şekilde yapılandırıldığında, Concordance’ın bölünmüş bir ekran kullandığı söylenir. Bu seçeneği Araçlar ➤ Bölünmüş ekran menüsünden değiştirebilirsiniz. Bu menü öğesinde bir onay işareti olduğunda, Concordance bölünmüş ekran modunda çalışabilir. Menü öğesi seçili değilse seçenek kapatılır, böylece Tablo görünümü etkinken Gözat düğmesine tıklandığında Tablo görünümü kapanır ve Concordance’ın Göz At görünümü özel olarak açılır.

Gözat ve Tablo düğmelerine tıklamak sırasıyla görünümleri açar ve kapatır. Hiçbir görünüm seçilmediğinde Concordance, Etkin Çalışma Alanını görüntüler. Gözat ve Tablo düğmelerini değiştirerek, Gözat görünümünü sola ve Tablo görünümünü sağına veya tam tersini yerleştirebilirsiniz.


Excel karmaşık verileri düzenleme
Excel düzenleme Online
Excel düzenleme programı
Telefon numaralarını düzenleme
sayısal veriler üzerinde filtre yapılırken aşağıdaki filtreleme türlerinden hangisi seçilmelidir?
Excel örnek veri seti
Excel hücrede filtreleme
filtreleme kriterleri oklar kullanılmadan, aşağıdaki


Verileri Düzenleme

Kullanıcının uygun izinlere sahip olduğu varsayılarak, alanları düzenleyerek kayıt ekleme veya mevcut kayıtlardaki verileri değiştirme becerisine sahip olur. Düzenle düğmesinin tıklanması veya Düzenle ➤ Düzenle menüsü seçildiğinde, kullanıcının mevcut kayıt için görüntüleme haklarına sahip olduğu tüm alanların (mevcut tablo düzeninden bağımsız olarak) görüntülendiği ve alan değerleriyle doldurulacağı Düzenle görünümü açılır.

Bir kayıt eklemek için, son kullanıcılar Düzenle ➤ Ekle menüsünü seçebilir. Bu, düzenleme görünümünü boş alanlarla açar. Kullanıcıların salt okunur izinlerine sahip olduğu alanların arka planı gridir ve düzenleme için kilitlidir. Kullanıcılar açık alanları beyaz bir arka planla değiştirebilir.

Düzenlemeler, başka bir kayda giden, veritabanını kapatan veya Form Arama gibi başka bir Uyumluluk aracını etkinleştiren bir kullanıcıya yanıt olarak otomatik olarak Concordance’a kaydedilir. Gerekli olmadığı için kendi başına Kaydet düğmesi yoktur.

Düzenleme görünümü etkinleştirildiğinde, Uyumluluk ekranının altında bir dizi düğme görünür hale gelir. Bu bölümün başlarındaki “Görünümü Gözat” bölümünde açıklandığı gibi, kayıt gezinme düğmeleri, kayıtlar arasında ilerlemenizi veya geri çekilmenizi sağlar. Git düğmesi de mevcuttur. Düzenleme görünümü sırasında yararlı olan diğer düğmeler şunlardır:

• Ditto : Seçtiğiniz alanlardaki değerleri çoğaltarak Concordance’ta yeni bir kayıt oluşturmanıza olanak sağlar. Bu düğmeyi tıklattığınızda Çoğalt aracı veritabanındaki tüm alanları görüntüleyen bir iletişim kutusu— açılır ve diğer seçenekler sunulur. Çoğaltılacak alanları seçmek için, alan adına tıklayarak vurgulayın. İki veya daha fazla alan seçmek için Ctrl tuşuna basın ve ardından Ctrl tuşu basılıyken alan adlarına tıklayın.

“Yeni ekle” radyo düğmesini seçtiğinizde, Çoğalt aracı açıldığında etkin olan kaydın değerlerinden çoğaltılan alan değerleri ile yeni bir kayıt oluşturulur. “Önceki kopyala” radyo düğmesini seçerseniz, değerler önceki kayıttan kopyalanacaktır. “Başkasından kopyala” radyo düğmesini seçerseniz, yeni kayıt için veri sağlayacak mevcut bir kaydın sayısal konumunu belirtmeniz gerekir.

• Sil/Silmeyi Geri Al : Bir kaydı silinmek üzere işaretlemenizi sağlar. Bir kayıt silinmek üzere işaretlendiğinde, Uyum ekranının sağ alt köşesinde DEL kodu görünür. Bir kayıt zaten silinmek üzere işaretlenmişse, bu düğmeyi tıklatmak işareti kaldırır, böylece kayıt artık silinmez.

Dosya ➤ Paketle ➤ Veritabanı menüsünden bir veritabanını Paketleyene kadar kayıtlar kaldırılmaz.

• Geri Al : Bu düğmeye tıklamak, bir kayıttaki düzenlemeleri sıfırlamanıza izin veren Düzenleme Seçenekleri aracını etkinleştirir.

Seçenekleri Düzenle aracında bulunan seçenekler aşağıdaki gibidir:

• Belgeyi Sıfırla: Kayıtta yapılan tüm düzenlemeler kaldırılır ve alan değerleri orijinal değerlerine sıfırlanır.
• Boş Belge: Kayıttaki tüm alanlardaki tüm verileri sıfırlar. Erişim alanları etkilenmez.
• Belgeyi Sil/Silmeyi Geri Al: Kaydın aktif durumuna bağlı olarak kaydı silinmesi veya silinmesinin geri alınması için işaretler.
• Terk Et ve Çık: Tüm alanları orijinal değerlerine sıfırlar, Belgeyi Sıfırla aracını ve Düzenle görünümünü kapatır ve sizi Aktif Çalışma Alanı görünümüne geri döndürür.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın