İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Concordance Programlama Dili – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Concordance Programlama Dili – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Gizli Yöntemler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Birleştirme Nasıl Çalışır?

Birleştirme şu şekilde çalışır: bir veritabanı ana veritabanı olarak atanır. Diğer veritabanları birleştirilmişse, bir veritabanı birleştirme dosyasında, birincil veritabanıyla aynı ada sahip ve .CAT uzantılı bir dosya olarak görünürler. Bireysel veritabanlarının bir ağda nerede saklandığına dair herhangi bir kısıtlama olmadığını unutmayın.

Kullanıcılar, birleştirme dosyasında başvurulan tüm klasörlerdeki dosyaları okumak ve bunlara yazmak için uygun izinlere sahip olduğu sürece, sanal veritabanı normal şekilde davranacaktır. Ancak, bir Geniş Alan Ağı (WAN) üzerinden yayılan birleştirilmiş veritabanları, gecikme sorunları yaşayabilir ve aynı ağ sunucusunda bulunan bir dizi birleştirilmiş veritabanından daha yavaş çalışabilir.

Not: Her kullanıcı için, her veritabanını kendi ayrılmış klasörüne yerleştirmeyi düşünmelisiniz.

Farklı yapılara sahip veritabanları birleştirilebilir. Kullanıcılar, birleştirilmiş tüm veritabanlarının alanlarının görünümünü ve sırasını değiştirmek için birincil veritabanındaki Concordance’ın tablo düzenini kullanabilir.

Tüm veritabanlarının yapısı tamamen aynı olmadıkça, veri bakımını her bir veritabanında ayrı ayrı yapmanız önerilir. Örneğin, ana veritabanının on alan içerdiğini, ikincil, birleştirilmiş bir veritabanının ise yalnızca beş tane içerdiğini varsayalım.

Verilerin ana veritabanından dışa aktarılması, her iki veritabanındaki tüm kayıtların dışa aktarılmasına neden olur, ancak ikinci veritabanındaki veriler birinci veritabanıyla düzgün bir şekilde sıralanmaz. Bu uyarıya rağmen, birincil veritabanından indeksleme, her bir veritabanının yapısından bağımsız olarak tüm ikincil veritabanlarında tetiklenir.

Veritabanlarını birlikte gruplandırmak için önce belirlenen birincil veritabanını açmalısınız. Bir veritabanı için bir birleştirme listesi oluşturulana kadar .CAT dosyası yoktur, bu nedenle ilk kez bir Concordance veritabanı oluşturduğunuzda onu görmezsiniz.

Concordance, ancak liste oluşturulduktan ve kaydedildikten sonra uygun dosyayı oluşturur. Oluşturulduktan sonra, .CAT dosyasının herhangi bir metin düzenleyiciden düzenlenebilen bir ASCII metin dosyası olduğunu göreceksiniz. Ancak, .CAT dosyasındaki tüm değişiklikler Uyum arayüzünden gerçekleştirilebilir.

Aşağıdaki seçeneklere Dosya ➤ Birleştir menüsünden veya Uyum ekranının üst kısmında görünen Katıl düğmesinden erişilebilir:

• Veritabanı Ekle: Bu seçenek, Birleştirilmiş Veritabanları aracını açar. Birleştirilmiş Veritabanları aracı, ana veritabanını ve ana veritabanıyla birlikte açılacak tüm ikincil veritabanlarını listeler. .CAT dosyasına giriş eklemek ve silmek için bu aracı kullanabilirsiniz.
• Veritabanını Temizle: Bu seçeneği belirlemek, bir .CAT dosyasını silmez. Bunun yerine, ana veritabanı dışındaki tüm birleştirilmiş veritabanlarını kapatır. Yalnızca ana veritabanında arama yapmanın hızlı bir yoludur.
• Açık Liste: Bu, kullanıcının herhangi bir birleştirme dosyasını seçmesine izin verir ve ardından bu listedeki tüm veritabanlarını açar. Şu anda açık ve etkin olan herhangi bir veritabanı önce kapatılır.
• Listeyi Kaydet: Bir birleştirme dosyası oluşturulur ve o anda açık olan tüm veritabanları buna eklenir.

Concordance Programlama Dili

Concordance Programlama Dili (CPL), Concordance’ın yerel işlevselliğini artırmak amacıyla özel olarak oluşturulmuştur. CPL programları, Concordance içinden açılıp çağrılabilen araçlarda başka türlü bulunamayan faydalı prosedürleri gerçekleştirebilir veya mevcut Concordance prosedürlerini otomatikleştirmek için CPL programlarını kullanabilirsiniz.

Kurulum sırasında Concordance birkaç CPL programı oluşturur ve bunları ana kurulum dizininden CPL adlı bir klasöre yerleştirir. Bu programlar üretici tarafından yazılmış ve test edilmiştir ve bir yönetici için oldukça yararlı olabilir.

Diğer CPL’ler, Dataflight’ın http://www adresindeki Web sitesindeki CPL Kitaplığı bölümünden indirilebilir. dataflight.com/cpl.library.html. Kitaplıktaki programlar kullanımlarına göre gruplandırılmıştır: Yönetim, İçe/Dışa Aktarma, Yazdırma vb.

CPL ile yazılan programlar .CPL uzantısına sahip olabilir ve ASCII metnidir. Bir metin editörü tarafından açılabilirler veya Concordance tarafından Dosya ➤ Programı Düzenle menüsünden açılabilirler. Bir CPL programı açmak için bu menü öğesini kullandığınızda, programın konumu sorulur. Seçtiğinizde, Concordance programı kendi basit metin düzenleyicisinde açar.

CPL programları ayrıca bir .CPT uzantısına sahip olabilir. .CPT program dosyaları, Concordance .CPL uzantılı bir programı ilk kez başarıyla çalıştırdığında oluşturulur.

.CPT program dosyası, .CPL dosyasına eşdeğer derlenmiş bir dosyadır ve makine koduna dönüştürüldüğü için daha verimli çalışır. Bir .CPL dosyası, tamamlanana kadar çalışamayacak şekilde bir programlama hatası içeriyorsa, Concordance’ın dosyayı bir .CPT eşdeğerinde derleyemeyeceğini unutmayın. CPL programları, çeşitli faydalı prosedürleri gerçekleştirebilir.


En zor programlama dili
Programlama dilleri
Facebook hangi programlama dili ile yazıldı
Yazılım dilleri ve kullanım Alanları
Java yazılım dili
En iyi yazılım dilleri
Python programlama dili
Tüm programlama dilleri


Dataflight’ın CPL Kitaplığında bulunan CPL programlarının bir örneği aşağıdakileri içerir:

• Indxpack.cpl: Bir veritabanını indeksler ve ardından paketler.
• Userid.cpl: Bir kullanıcının ağ oturum açma bilgilerini görüntüler.
• Send-to-Excel.cpl: Son etkin sorgudaki verileri bir Excel dosyasına gönderir.
• Calendar.cpl: Bir takvim görüntüler. Diğer CPL programlarını artırmak için kullanılabilir.

Bir CPL Programının Yapısı

Tam teşekküllü bir programlama dili olduğundan, CPL yapısının eksiksiz bir tartışması bu kitabın kapsamını aşıyor. Bununla birlikte, CPL programlarının, bir fonksiyonun bir dizi programlama satırı olduğu fonksiyonlara ayrıldığını bilmelisiniz.

Fonksiyonlar, diğer fonksiyonları yürütmek, hesaplamaları gerçekleştirmek, normalde Concordance’ın menü öğelerinden erişilebilen özellikleri etkinleştirmek, bir veritabanındaki verileri değiştirmek veya bir kullanıcıya geri bildirim sağlamak gibi birçok görevi gerçekleştirebilir. Bazen tüm bu eylemler tek bir işlev içinden yürütülür.

Programcılar, bir CPL programı içindeki bir işlevi ana veya giriş işlevi olarak tanımlar. Böyle bir işlev, bir programda çalıştırılacak ilk kod kümesidir ve ilgili görevleri gerçekleştirmek için programdaki diğer işlevleri çağırarak işin çoğunu yapar.

“Özel Menü Öğeleri Ekleme” bölümünde, Eklenen Menü Öğeleri iletişim kutusunun, bir CPL programını bir menü öğesine bağlamak için kullanabileceğiniz bir Dosya metin alanına sahip olduğunu hatırlayın. Dosya metin alanında başvurulan CPL program dosyası içinden bir işlev çağırmak için bu iletişim kutusundaki İşlev metin alanını kullanabilirsiniz. Çağrılan işlevin bir CPL’nin giriş işlevi olması gerekmez; CPL çalıştırılmadan önce karşılanması gereken bazı koşulları test eden bir işlev olabilir.

CPL programlarını Dosya ➤ Programı Başlat menüsünden çalıştırırsınız. Bir Aç iletişim kutusundan CPL’yi bulmanız istenir. Bir .CPL veya .CPT dosyasını seçip açtığınızda, program yürütmeye başlar. Çoğu CPL, önce programın çalışması için gereken giriş parametrelerini ister. Bu, aşağıdaki bölümde verilen örnek kullanılarak en iyi şekilde gösterilmektedir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın