İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

İçeriği İçe Aktarma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

İçeriği İçe Aktarma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Etiketli Görüntü Dosyası  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İçeriği İçe Aktarma

WordPress, bir dizi başka blog sisteminden içerik içe aktarmak için araçlarla birlikte gelir. Ayrıca, API’si, MySQL tabanlı içerik yönetim sistemlerinden içerik içe aktarmayı nispeten kolaylaştırır. Zaten bir siteniz varsa, muhtemelen içeriğini WordPress’e aktarabilirsiniz. Başka bir siteniz yoksa bir sonraki bölüme geçebilirsiniz!

En sık kullanılan sitelerden ikisi olan Blogger ve wordpress.com için yerleşik içe aktarma araçlarına bakacağım. Bu araçlar, blog gönderilerini, sayfaları, yorumları, resimleri, kategorileri ve etiketleri içe aktarabilir. Ayrıca size Joomla (ve Mambo), Drupal için daha az bilinen, daha karmaşık içe aktarma komut dosyaları ve diğer MySQL veritabanlarına uyacak şekilde değiştirilebilen genel bir komut dosyası şablonu göstereceğim.

Son olarak, statik dosyaları yazı veya sayfa olarak içe aktarmak için kullanılabilen kendi HTML İçe Aktarma eklentimde size yol göstereceğim. Bu komut dosyalarının kullanımı yerleşik içe aktarma araçları kadar kolay değildir, ancak karmaşık bir içe aktarma işlemi bile binlerce girişi elle kopyalayıp yapıştırmaktan daha iyidir!

İçe Aktarmadan Önce

İçe aktarma zor olabilir ve ilk seferinde her zaman iyi gitmez. Bu nedenle, baştan başlamanız gerekebilir diye DB Backup ve Mass Page Remover eklentilerini kurmanız önemlidir. (Adına rağmen, Toplu Sayfa Kaldırıcı gönderilerde de aynı şekilde çalışır.) Yerleşik içe aktarıcılardan birini kullanmıyorsanız, muhtemelen daha sonra biraz temizlik yapmanız gerekecek, bu nedenle ihtiyacınız olacak Ara ve Değiştir eklentisini de yüklemek için.

Halihazırda içerik içeren bir WordPress sitesine içerik aktarıyorsanız, veritabanınızı yedekleyin ve tıpkı yükseltme yapıyormuşsunuz gibi içe aktarmaya başlamadan önce siteyi bakım moduna alın.

İçeriğinizi başka bir siteye (Facebook veya LiveJournal gibi) çapraz gönderen veya yeni gönderilerinizi başka bir siteye (Twitter gibi) otomatik olarak bildiren bir eklenti yüklediyseniz, başlamadan önce bu eklentileri devre dışı bıraktığınızdan emin olun; aksi takdirde, sosyal ağınızı içe aktarılan gönderilerinizle doldurursunuz.

Blogları İçe Aktarma

Yerleşik içe aktarıcılardan bazıları, eski blogunuzdan yalnızca en temel içeriği aktarır: gönderiler ve belki de yorumlar. Diğerleri kategorileri, bağlantıları ve hatta kullanıcıları içe aktaracaktır. Araçlar İçe Aktarma panelindeki liste, her blog türünden nelerin içe aktarılabileceğini belirtir. Mevcut ithalatçıların listesi:

• Blogcu
• Blog yazılımı
• Noktalama İşareti Temizliği
• Metin deseni
• WordPress

Ayrıca, bir RSS beslemesinden veya bir OPML dosyasından bir blogroll’dan gönderileri içe aktarabilirsiniz. İçe aktarma araçları listesi, kategorileri ve etiketleri içe aktarmaya veya dönüştürmeye yönelik araçları da içerir.

WordPress.com’dan içe aktarma

Bir wordpress.com blogundan içerik içe aktarmak için önce dışa aktarmanız gerekir. wordpress.com hesabınıza giriş yapın ve taşımak istediğiniz sitenin Dashboard’una gidin. Araçlar menüsünde Dışa Aktar’ı seçin. Blogunuzun birden çok yazarı varsa, yalnızca bir kişinin gönderilerini dışa aktarma seçeneğiniz olur. Gönderilerinizi içeren XML dosyasını gösterildiği gibi kaydetmeniz istenecektir.

XML dosyasına sahip olduğunuzda, yeni WordPress sitenize giriş yapın ve Araçlar İçe Aktarma’ya gidin. İthalatçılar listesinden WordPress’i seçin. Bir sonraki ekranda wordpress.com’dan kaydettiğiniz XML dosyasını yükleyin. Burada ayrıca bir WXR dosyası olarak da adlandırılır. WXR, XML’in WordPress’e özgü bir çeşididir.

WordPress daha sonra wordpress.com gönderilerinin yazarlarını yeni sitenizdeki kullanıcılarla eşleştirmenizi veya içe aktarılan gönderiler için yeni bir kullanıcı oluşturmanızı isteyecektir. Eski gönderilerinize yüklenen medya dosyalarını içe aktarıp aktarmamayı da seçmeniz gerekir.


Blogda menü oluşturmak için Yerleşim sekmesinden hangi bölüm kullanılır
Veriyi içeri aktarmak için hangi fonksiyon kullanılır
Telefonda içe aktar ne demek
Dışa aktar ne Demek
Kişileri telefona aktarma
İphone içe aktarma nedir


Blogger’dan içe aktarma

Blogger’dan gönderileri ve yorumları içe aktarmak için, WordPress sitenize Blogger hesabınıza erişme yetkisi vermeniz gerekir. Araçları İçe Aktarma altında, listeden Blogger’ı seçtiğinizde gösterilen yetkilendirme isteğini görürsünüz. İzin verdiğinizde, WordPress size Blogger bloglarınızın bir listesini gösterecektir. Gösterildiği gibi içe aktarmayı başlatmak için ilerleme çubuğunun sağındaki İçe Aktar düğmesine basın.

WordPress gönderilerinizi içe aktardıktan sonra, Yazarları Ayarla düğmesini tıklayın. İçe aktarılan yayınlarınızın yazarının hangi kullanıcı olacağını seçebileceksiniz.

Yazarı seçtikten sonra Değişiklikleri Kaydet düğmesine basın. İçe aktarılan tüm gönderilerinizi görmeniz gereken Gönderileri Düzenle ekranına geri döneceksiniz.

Yazar dışında herhangi bir niteliği değiştirmeniz gerekirse, içe aktarma tamamlandıktan sonra Gönderileri Düzenleme’ye gitmeniz, içe aktarılan tüm gönderileri seçmeniz ve değişikliklerinizi yapmak için Toplu Düzenleme işlevlerini kullanmanız gerekir. Yapacak çok şeyiniz varsa, sayfa başına gönderi sayısını değiştirmek için Ekran Seçeneklerini kullanabileceğinizi unutmayın.

Siteleri İçe Aktarma

Resmi olmayan ithalatçı, 1.x ve 1.5x sürümlerinden içerik ve statik içerik içe aktarma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Kullanıcıları veya formlar ve yorumlar gibi modüller tarafından eklenen hiçbir şeyi içe aktarmaz. WordPress 2.7 için yazılmış olsa da, testlerimde 2.9 ile de çalıştı.

İçe aktarmaya başlamadan önce, Joomla veya Mambo sitenizdeki bölümlere ve kategorilere karşılık gelen WordPress kategorileri oluşturmanız gerekir. Tek seferde tüm bölümleri veya tek tek kategorileri içe aktarabileceksiniz. Ayrıca, her seferinde bir bağlantı kategorisi olan bağlantıları da içe aktarabilirsiniz.

İçe aktarıcıyı indirin ve her iki veritabanı için veritabanı alanlarını doldurun. Zip paketindeki tüm dosyaları WordPress dizininizdeki export adlı bir dizine kopyalayın ve tarayıcınızda URL’yi ziyaret edin.

Birinci Adım, gösterildiği gibi Joomla/Mambo sitenizin bölümünü veya kategorisini seçmektir. İkinci Adımda, WordPress’te oluşturduğunuz ilgili kategoriyi seçmeniz gerekir. Bunu seçin ve üçüncü adımda gösterildiği gibi ithalatçı gönderilerinizi işlerken MySQL sorguları sayfada aşağı doğru kaymaya başlayacaktır.

İçeriğiniz \n ve \r karakterleriyle doluysa endişelenmeyin; bunlar boşluk karakterleridir (çoğunlukla satır sonları) ve ithalatçının raporunda görünürler. WordPress yayınlarınızda ve sayfalarınızdaki uygun boşluklarla değiştirilecekler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın