WordPress Kullanımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
WordPress Kullanımı
WordPress, kapsamlı bir API’nin yanı sıra sağlam bir şablon sistemi sunar. PHP deneyimi olan herkes bir sitenin görünümünü ve hatta WordPress’in davranışını değiştirebilir. Bunu yapmak için www.wordpress.org/extend adresinde binlerce tema ve eklenti indirebilirsiniz.
• Temalar, içeriğin nasıl görüntüleneceğini belirler. Tema dosyaları, WordPress’e özgü bazı PHP işlevlerini içeren basit HTML belgeleridir. Bir tema, tek bir index.php dosyası kadar basit olabilir veya gönderiler, sayfalar, arşivler, arama sonuçları vb.
• Widget’lar, sitenizin kenar çubuklarına eklenebilen sürükle ve bırak bileşenleridir. Örneğin anketleri, Flickr fotoğraflarını ve Twitter akışlarını görüntülemek için widget’lar var. Sayfaları, gönderileri ve bağlantıları listelemek için widget’ları kullanabilirsiniz; bir arama kutusu sağlayın; isteğe bağlı HTML ekleyin; veya bir RSS yayını görüntüleyin. Bazı temalar kendi widget’larıyla birlikte gelir; diğer widget’lar ayrı eklentiler olarak kurulabilir.
• Eklentiler işlevler, şablon etiketleri veya widget’lar ekleyebilir; mevcut işlevleri değiştirin; ve içeriği filtreleyin. Bir eklenti, yönetim ekranları ekleyebilir veya yalnızca tema dosyalarınıza ekleyebileceğiniz yeni bir etiket sağlayabilir.
İleri düzey kullanıcılar, WordPress’teki temel içerik türlerini bile genişletebilir. Gönderiler ve sayfalar, temel başlık, içerik ve alıntıya ek olarak özel alanlar içerir. Özel alan kullanıcı arabirimi, acemi kullanıcılar için ideal değildir, ancak onu geliştirmek ve genişletmek için bir dizi eklenti mevcuttur.
Eklentilerinin tümü, özel alanların kullanımını kolaylaştırır. WordPress ayrıca özel içerik türlerini ve sınıflandırmaları da destekler. Çekirdek sistem, bu özellikler için henüz bir kullanıcı arabirimi içermez, ancak bunlar, geliştiricilerin özel tema işlevlerinde ve eklentilerde kullanması için mevcuttur.
Gönderiler için yerleşik kategori ve etiket sistemi sizin için yeterince esnek değilse gönderiler, sayfalar veya medya dosyaları için özel sınıflandırmalar oluşturabilirsiniz. 3.0 sürümünde daha da ileri gidebilir ve tamamen yeni içerik türleri oluşturabilirsiniz. Özel taksonomileri ve içerik türlerini gözden geçireceğim.
Temaları ve eklentileri kullanarak ne kadar ileri gidebileceğinizi görmek için www.buddypress.org adresini ziyaret edin. BuddyPress, temel bir siteyi üye profilleri, arkadaşlar, özel mesajlar, forumlar ve etkinlik akışlarıyla eksiksiz bir sosyal ağa dönüştüren WordPress için bir dizi tema ve eklentidir. Dönüşüm inanılmaz!
WordPress’in Ticari Avantajları
WordPress, temiz URL’ler, kanonik URL’ler, mikro biçimler, kategoriler ve etiketler ve standartlara dayalı temalar için yerleşik desteğe sahip olduğundan, siteleri arama motorları için optimize etme konusunda mükemmel bir iş çıkarır. San Francisco’daki 2009 WordCamp’ta Google’dan Matt Cutts, izleyicilere WordPress’in arama motoru optimizasyonu amaçları için en iyi blog platformu olduğunu ve WordPress’i seçmenin çevrimiçi bir varlık oluşturmak isteyen herhangi bir küçük işletme için iyi bir ilk adım olacağını açıkladı.
WordPress ile Yapılan Siteler
Kişisel Bloglar
Web’in en ünlü tasarımcılarının çoğu WordPress’i benimsemiştir. Ünlü inekler Robert Scoble, Chris Pirillo ve Leo Laporte de WordPress kullanıyor.
Blog Ağları
New York Times, Edublogs ve wordpress.com birkaç düzineden yüzbinlerceye kadar bireysel blog içeren büyük sitelerdir. Bu siteler, daha önce WordPress MU (Çoklu Kullanıcı) olarak bilinen ayrı bir ürün olan WordPress 3.0’daki Ağ özelliğini kullanır.
Sosyal Ağlar
Eklenti paketini kullanarak, bir WordPress sitesi sadece birkaç dakika içinde eksiksiz bir sosyal ağa dönüştürülebilir.
WordPress
WordPress indir
WordPress site Kurma
WordPress Nasıl Kurulur
WordPress Nedir
Ücretsiz WordPress kullanımı
WordPress Türkiye
wordpress nedir, ne işe yarar
WordPress Turu
WordPress’i ilk kez yüklediğinizde, 2010’un sevimli yeni varsayılan temasına sahip basit bir siteye sahip olacaksınız. (Bu tema size göre değilse merak etmeyin. Bu bölümde size diğer temaları nasıl kuracağınızı ve kendi temanızı nasıl oluşturacağınızı göstereceğim.)
Bu sayfayı parçalayalım ve WordPress’in onu nasıl bir araya getirdiğini görelim.
Sayfanın üst kısmında, resmin üzerinde, WordPress’i kurarken seçtiğiniz site başlığını göreceksiniz. Sağ tarafta, Genel Ayarlar sayfasında belirtebileceğiniz kısa açıklama yer alır.
Resmin hemen altındaki siyah alan bir gezinme menüsüdür. Menünüzde hangi bağlantıların görüneceğini belirleyebilir ve sitenizin herhangi bir yerinde kullanmak üzere ek menüler oluşturabilirsiniz, ancak bu örnek, bu WordPress sitesinde yazılmış sayfaların basit bir listesini göstermektedir.
Başlığın ve menünün altında iki sütun bulunur: içerik alanı ve kenar çubuğu. Bu içerik alanı en son blog gönderilerini gösterir. Daha sonraki bölümlerde, burada görünenleri değiştirebileceğiniz çeşitli yolları tartışacağım.
Bu sitenin kenar çubuğu dört widget içerir: arama, takvim, blogroll ve meta. Görünümler bölümündeki Widget yönetim ekranındaki kenar çubuklarına sürükleyerek widget ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz. Bu dört widget, WordPress’in yerleşik setinin bir parçasıdır. Yüklediğiniz bazı temalar ve eklentiler, ek pencere öğeleriyle birlikte gelir. Size kendinizinkini nasıl oluşturacağınızı göstereceğim.
Burada her gönderinin perde arkasında nasıl oluşturulduğunu görebilirsiniz. Tema dosyaları, gönderinin bileşen bölümlerine karşılık gelen WordPress şablon etiketleriyle serpiştirilmiş standart HTML’den oluşur: the_title(), the_content(), the_author(), vb.
Bu sitede, gönderinin kategorileri gösterildi (“Dosyalandı…”), ancak gönderi etiketleri gösterilmedi. Bunu değiştirmek isteseydiniz, uygun tema dosyasını bulur ve etiketlerin görünmesini istediğiniz yere the_tags() eklerdiniz. Şablon etiketleri tam olarak PHP işlevleri gibi biçimlendirilmiştir—aslında bunlar PHP işlevleridir—bu nedenle PHP sözdizimine aşina iseniz, WordPress temalarını değiştirmeyi öğrenmekte sorun yaşamazsınız.
Daha önce hiç PHP kullanmamış olsanız bile, Codex’ten veya bir öğreticiden şablon etiketlerini kopyalayarak sitenizi değiştirmeye başlayabilirsiniz. Dile daha aşina hale geldikçe, kendinizi güvenle daha büyük değişiklikler yaparken bulacaksınız.
Artık temel bir WordPress sitesini bir araya getirmenin ne kadar kolay olduğunu gördüğünüze göre, hadi sizin sitenize başlayalım! Bu bölümde sizi WordPress ile tanıştırdım. WordPress’in kurulumunun, özelleştirilmesinin ve sizin (ve içerik yazarlarınızın) kullanımının ne kadar kolay olduğunu size gösterdim.
WordPress’in kazandığı övgülerden bahsettim ve size WordPress ile oluşturulabilecek çok çeşitli sitelerden sadece birkaç örnek gösterdim. Temel bir WordPress sitesinin bileşenlerini gözden geçirdim ve bu çalışma boyunca sıklıkla göreceğiniz bazı terminolojileri (şablon etiketleri, kenar çubukları ve widget’lar gibi) açıkladım.
Bir sonraki yazımızda, size ünlü beş dakikalık kurulum sürecini göstereceğim. WordPress kurulumunuzu bir site ağına genişletmek için gereken ekstra yapılandırma adımlarına bakacağım. Size WordPress’in yeni sürümleri çıktığında sitenizi nasıl yükselteceğinizi ve temaları ve eklentileri nasıl yükleyip yükselteceğinizi göstereceğim. Son olarak, bazı genel kurulum sorunlarını ve sorun giderme ipuçlarını ele alacağız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)