Web Mühendisliğine Entegrasyon – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Semantik Web Servis Ontolojileri
Anlamsal Web Hizmeti Ontolojileri önceki bölümlerde ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Ancak anlamsal web hizmetleri için ontolojiler söz konusu olduğunda aşağıdaki iki tanesi öne çıkmaktadır:
• OWL-S: Web Hizmetleri için Semantik İşaretleme 2004: OWL-S, (anlamsal) web hizmetlerini tanımlayan bir OWL ontolojisidir. Mevcut web hizmetleri standartlarını değiştirmeyi değil, Web Hizmetleri Açıklama Dili gibi mevcut Web Hizmetleri standartları üzerinde anlamsal bir katman sağlamayı amaçlar.
Web hizmetlerinin çağrılması için WSDL’ye ve web hizmetlerinin keşfi için Evrensel Tanımlama, Keşif ve Entegrasyona güvenir. OWL-S perspektifinden, bir Semantik Web Hizmeti, bir Kaynak tarafından sağlanır, bir Hizmet Profili tarafından sunulur, bir Hizmet Modeli tarafından tanımlanır ve bir Hizmet Temellendirmesi tarafından desteklenir.
Hizmet Profili, Hizmetin ne sağladığını ve Hizmetin yeteneklerini temsil eder; Hizmet Modeli, bir hizmetin nasıl çalıştığını ve hizmetin iç süreçlerinin (Girdi; Önkoşullar; Çıktılar ve Sonuçlar) neler olduğunu açıklar. İşlemler Atomik, Basit veya Bileşik türlerinde olabilir.
Son olarak, Service Grounding, mesaj yapısını ve fiziksel bağlama katmanını tanımlamak için WSDL açıklamaları üzerine kuruludur ve bir XML şemasını OWL kavramlarına eşler.
• Web Hizmeti Modelleme Ontolojisi (WSMO): Anlamsal Web Hizmetleri için kavramsal bir model. Hizmetler için temel öğeler için bir ontolojidir ve resmi bir açıklama dili (Web Hizmetleri Modelleme Dili) ve bir yürütme ortamından oluşur.
WSMO, Web Hizmeti Modelleme Çerçevesinin dört ana bileşeninde belirtilen kavramsal zemine dayalı olarak Semantik Web hizmetleri için modelleme öğelerini tanımlar:
• Ontolojiler, tüm diğer bileşenler tarafından kullanılan bilgilere biçimsel anlam sağlar.
•Hedefler, müşterinin bir Web hizmetine danışırken sahip olabileceği hedefleri belirtir.
• Web hizmetleri, yarı otomatik kullanıma izin vermek için anlamsal olarak tanımlanması gereken işlevsel (ve davranışsal) yönleri temsil eder.
• Diğer unsurlar arasında birlikte çalışabilirlik kolaylıkları sağlamak için bağlayıcı olarak kullanılan arabulucular.
• Web Servisleri, işlevselliğini ön ve son koşullar, varsayımlar ve etkiler açısından tanımlayan bir yetenek yönüne sahiptir. Bir Web Hizmeti, bir ve yalnızca bir yeteneği tanımlar. Bir Web Hizmetinin arayüzü, Web Hizmetinin işlevselliğinin nasıl sağlandığı hakkında daha fazla bilgi sağlar. Bu içerir:
• Kişinin web hizmetinin işlevselliğini kullanmasına izin veren, iletişim modelini tanımlayan bir Koreografi, koreografi. Başka bir deyişle Koreografi, işlevselliğini tüketmek için bir hizmetle nasıl etkileşime geçileceğidir.
• Web hizmetinin genel işlevselliğinin, düzenleme adı verilen farklı Web hizmeti sağlayıcılarının işbirliği yoluyla nasıl elde edildiğini açıklayan bir Düzenleme. Başka bir deyişle Orkestrasyon, diğer web servislerini toplayarak servis işlevselliğinin nasıl elde edildiğidir.
Hizmet paradigması, Semantik Web’in endüstriyel kullanımı için çok önemli bir ön koşul olacaktır. Web Hizmetlerinin semantik tanımı, Web Hizmetlerinin daha iyi tanıtılmasına ve daha sonra daha iyi keşfedilmesine olanak sağlayacak ve daha da önemlisi, Web Hizmetlerinin seçimi, başlatılması, birleştirilmesi, izlenmesi ve birlikte çalışması için daha iyi bir çözüm sağlayacaktır.
Web Tasarımı ve kodlama is İlanları
Web tasarım ve Kodlama Ne is Yapar
Web Tasarım ve Kodlama DGS
Web tasarımı ve Kodlama okuyanlar
Web tasarımı ve kodlama maaş
Web Tasarım ve Kodlama Bölümü
Web Tasarım ve Kodlama Dersleri
Web Tasarım ve KODLAMA aöf
Web Mühendisliğine Entegrasyon
Web uygulamalarının geliştirme yöntemini semantik bir bileşenle genişletmek istiyorsak, “anlamsal” bir Web uygulamasının “geleneksel” bir Web uygulamasından ne kadar farklı olduğunu hatırlamakta fayda var:
• Aracılar: İlk temel fark, anlamsal olarak işaretlenmiş bir bilgi alanının yazılım aracıları tarafından ziyaret edileceği ve bu aracıların bir bilgi sağlayıcının yardımı olsun ya da olmasın bu alandan “bilgi” çıkarabileceği zorunlu varsayımıdır. Bu, bilgi alanının aracı destekleyen bir mimariye sahip olması gerektiği anlamına gelir.
• Bilgi temsili: İkinci temel varsayım, bilgi alanının diğer bilgi alanlarıyla yüksek derecede anlamsal karşılaştırılabilirlik sağlamasıdır. Bu, terminolojinin standardizasyonu ve yorumlama seçenekleri konusunda son derece yüksek gereksinimlerin ortaya çıktığı anlamına gelir.
Bu, anlamsal ek açıklamaların yüklem mantığına ve sonunda karar verilebilir ifadelere dönüştürülmesine izin veren bir genel bilgi temsil dili kullanılarak kolaylaştırılabilir. Sonuç olarak, bir Semantik Web uygulaması bilgi temsili için standartlaştırılmış bir dil kullanacaktır.
•Bilgi modelleme: Anlamsal açıklamayı destekleyen bir Web uygulaması, tasarım aşamasında bir ontoloji ile donatılmalıdır. En basit durumda, mevcut bir ontolojiyi alırdık. En karmaşık durumda, şimdiye kadar ilk kez bir ontoloji üzerinde çalışmak için ilgili uygulama alanının kullanıcı grubu içinde bir konsolidasyon süreci kullanırdık.
• Semantik açıklama: Mevcut bir ontolojiyi kullanmaya karar verirsek, bilgi alanını bu ontolojiye göre yapılandırmamız ve etiketlememiz gerekir. Karmaşık uygulamalar için bu, büyük olasılıkla, uygulamanın bakım ortamı için açıklama düzenleyicileri gibi uygun araçların verilmesi gereken uzmanlar tarafından yapılacaktır. Daha basit ve yüksek düzeyde yapılandırılmış uygulamalar için, ek açıklama çalışmasının bir kısmını otomatikleştirmek mümkün olabilir.
•Bilgi depolama ve sorgulama: Bir bilgi alanı, heterojen veri öğeleriyle (resimler, grafikler, metin, ses ve video dosyaları) karakterize edilir. Yapısal ve navigasyon kavramları genel olarak iyi anlaşılmış olsa da, sorguların yanı sıra meta-veri ve bilgi kavramlarının rolünü sınıflandırmak çok daha zordur.
Genel bir mimarinin bu şekilde genişletilmesi, Semantik Web uygulamalarının geliştirme yöntemi için aşağıdaki ek adımlarla sonuçlanır:
• Sistemin yazılım aracılarına uyarlanması.
• Araçların somut ortama uyarlanması da dahil olmak üzere, araç destekli bir bilgi temsili dilinin seçilmesi.
• Uygulamaya özgü bir ontolojinin oluşturulması (gerekirse).
• Geliştirilmekte olan Web uygulaması tarafından kapsanması gereken bilgi alanının manuel ve/veya otomatik olarak açıklanması.
Semantik Web uygulamalarının öğeleri, hiper metin sistemlerinin oluşturulmasından çok bilgiye dayalı sistemlerin oluşturulmasıyla daha yakından ilişkili olduğundan, Semantik Web uygulamaları daha yaygın hale geldikten sonra gerekli geliştirme uzmanlığında önemli bir değişiklik beklenmelidir. Öte yandan, Semantik Web başarılı olursa, yenilikçi, kullanımı kolay geliştirme araçları sunan satıcıların sayısı artacaktır.
Aletler
Web sayfalarının semantik işaretlemesi için ontolojilerin ve araçların oluşturulmasını desteklemek üzere aracılar ve editörler oluşturmak için tasarlanmış ortamlar, Semantik Web uygulamalarının geliştirilmesi için birincil ilgi alanıdır. Bununla birlikte, henüz olgunlaşmış teknolojiler olmadığından, şu anda mevcut olan çoğu aracın araştırma prototipleri olduğunun farkında olmalıyız.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)