İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Semantik Web  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Semantik Web  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

WordPress Ekranı  – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Semantik Web 

Birçoğu Semantik Web’i World Wide Web’in mantıksal bir evrimi olarak görüyor. Bu fikir, günümüzde insanların akıllı makinelerin yardımı olmadan ilgili bilgileri bulması için Web’de çok fazla çevrimiçi içerik olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Anlamsal Web’e yönelik gelişimin savunucuları, üç önemli destekleyici sütun belirledi.

İlk olarak, semantik biçimlendirme – bilgi tedarikçileri, yani Web içeriklerini üretenler, gelecekte anlamsal olarak işaretlenmiş Web sayfaları sağlamak zorunda kalacaklardır. İkinci olarak, bu tür semantik olarak işaretlenmiş Web sayfalarını aramak ve işlemek için (içerikten çıkarımlar yapabilen) akıllı yazılım aracıları geliştirilmelidir.

Üçüncüsü, hesaplamalı ontolojiler – Web içeriği üreticileri ve yazılım aracıları, içeriği makineler için de anlaşılır kılmak için, genellikle ontoloji olarak bilinen, karşılıklı olarak üzerinde anlaşmaya varılan bir anlayışa kendilerini adamalıdır.

Bu görev paylaşımına göre, üç temel teknoloji tanımlayabiliriz: Semantik biçimlendirme, Web içeriklerini bulmak ve açıklamak için taşıyıcı format olarak XML’i ve birinci düzey semantik kodlama formatı olarak RDF’yi (Kaynak Tanımlama Çerçevesi) kullanır.

Üzerinde anlaşmaya vardığımız ontolojinin semantiği, özel (ikinci düzey) bir açıklama dili olan Web Ontology Language (OWL) kullanılarak RDF kodu içinde kodlanmıştır. Bu nedenle, OWL tabanlı semantik işaretlememiz RDF’ye gömülür ve bu da XML’de kodlanır.

Yazılım aracıları en az bir ontolojiyi anlamalı, aracı ontolojisine ve arama terimlerine göre son kullanıcıların ilgisini çekebilecek Web içeriklerini arayabilir veya isteyebilir, son olarak Semantik Web’in aktif bileşenini oluşturur.

Toplamda, Semantik Web şüphesiz hala emekleme aşamasındadır, ancak endüstriyel çevreden birçok araştırmacı ve teknoloji uzmanı, bunun özellikle “bilgi işçilerinin” kullanacağı yol üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak gelecek için umut verici bir teknoloji olduğunu düşünmektedir. 

Semantik Web’in Temelleri

“Semantik Web” terimi en geç 1998’de ortaya çıktı. Ancak konu 1996 ve 1997’de tartışılmış ve HTML tabanlı bir ontoloji tanımlama dili olan SHOE ile ilgili bir makalede temel özellikleri anlatılmıştı. Scientific American’da yayınlanan ufuk açıcı makalelerinde geniş bir kitle için formüle ettiler.

Mevcut teknolojilerin Web’in gelişimini engelleyen engeller olduğunu ve üç bileşenin büyük bir sıçrama yapmaya yardımcı olacağını söylediler: birincisi, bir müteahhit adına yararlı bilgiler için Web’i tarayabilen yazılım aracılarının kullanımı söz konusudur.

İkincisi, henüz insan dilini anlamayan bu yazılım aracıları için bilgi alanlarının semantik işaretlemesi için yeni tanımlama dillerinin kullanılması, böylece en iyi ihtimalle biçimsel mantığa dayalı iletişim kurabilirler; ve üçüncüsü, ontolojilerde sistematize edilmiş bilgi yapıları için yaygın olarak kabul edilen standartların oluşturulması ve kullanılması söz konusudur.


Semantik Web örnekleri
Semantik Web Nedir
Semantik Web Ders Notları
Simbiyotik web
Semantik kodlama
Web 3.0 Nedir
Web 3.0 Wikipedia
W3Schools


Yazılım Aracılarının Rolü

Yazılım araçlarının kullanımı, “manuel” aramayı giderek daha zor ve yavaş hale getiren bilgi zenginliği tarafından motive edilir. Kullanıcıların bilgi ihtiyaçlarının daha kesin bir görüntüsünü geliştiren arama motorlarını hayal edebilsek de, bireylerin özel ayrıntılarının merkezi bir yerde saklanmasını gerektirdiklerinden, şeffaf bir toplum haline gelme konusunda doğal bir risk vardır.

Bu nedenle, bu yaklaşım, kullanıcıların bakış açısından çekici bir iş modelini temsil etmemektedir. Buna karşılık, yalnızca sahiplerine hesap vermek zorunda olan özel “yazılım botları” fikri, ihlal etmeme haklarının yasal olarak güvence altına alınması ve teknoloji (örneğin şifreleme) ile desteklenmesi koşuluyla çok daha çekici görünmektedir.

Arama motorları ve aracı teknolojilerinin olası ve anlamlı bir sentezi, kişisel aracıların sahiplerini arama motorlarına isimsiz olarak kaydetmesinden oluşabilir, böylece hem e-ticaretteki kişiselleştirme ihtiyacı (müşteri ihtiyaçlarını toplamak için) hem de bireyin mahremiyeti dikkate alınabilir. 

Aşağıdaki özelliklere sahip yazılım tabanlı bir bilgisayar sistemini belirtmek için “aracı” terimini kullanır:

1. Özerklik: Aracılar, insanların doğrudan müdahalesi olmadan çalışırlar ve eylemleri ve iç durumları üzerinde bir tür kontrole sahiptirler.
2. Sosyal yetenek: Ajanlar, diğer ajanlar ve insanlarla bir tür ajan iletişim dilinde etkileşime girer.
3. Reaktivite: Etmenler çevrelerini algılar ve çevrede meydana gelen değişikliklere zamanında tepki verir. Bu, bir ajanın zamanının çoğunu, ortamındaki belirli değişiklikler ona yol açarsa uyanacağı bir tür uyku durumunda geçirdiği anlamına gelebilir.
4. Proaktivite: Etmenler basitçe çevrelerine tepki olarak hareket etmezler; inisiyatif alarak amaca yönelik davranış sergileyebilirler.
5. Zamansal süreklilik: Etmenler, yalnızca bir kereye mahsus hesaplamalar veya tek bir girişi tek bir çıktıya eşleyen ve sonra sona eren betikler değil, sürekli olarak çalışan süreçlerdir (ön planda aktif veya arka planda uyuyan/pasif).
6. Hedef odaklılık: Ajanlar, karmaşık, üst düzey görevlerin üstesinden gelme yeteneğine sahiptir. Temsilcinin kendisi, böyle bir görevin en iyi nasıl daha küçük alt görevlere bölüneceğine ve bu alt görevlerin en iyi şekilde hangi sırayla ve hangi şekilde yerine getirilmesi gerektiğine karar vermelidir.

İstenen diğer aracı özellikleri arasında hareketlilik (bir aracının bir ağda hareket etme yeteneği), doğruluk (bir aracının kasıtlı olarak yanlış bilgi yaymayacağı varsayımı), yardımseverlik (her aracının her zaman kendisinden isteneni yapmaya çalışacağı varsayımı) yer alır. , rasyonellik (bir aracının hedeflerine ulaşmak için her zaman hareket edeceği varsayımı) ve uyarlanabilirlik  söz konusudur (bir aracının kendisini kullanıcısının alışkanlıklarına, çalışma yöntemlerine ve tercihlerine göre ayarlama yeteneği).

Sonuç olarak, ajanların bu gereksinimleri karşılayabilmesi için önemli bir işlevselliğe sahip olması gerekir. Özellikle, belirli eylem kalıplarına ve iletişim becerilerine sahip olmalıdırlar. Ek olarak, ajanlar, çevrelerindeki değişiklikleri algılamak için sınırlı bilişsel yeteneklere sahip olmalıdır.

“Icarus” olarak adlandırılan erken ajan mimarilerinden biri, bir ajanda etkileşime girmesi gereken işlevleri gösterir. Etmen mimarilerine örnek olarak Icarus’u gösterir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın