Ulaşılabilirlik – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Ulaşılabilirlik
Kullanılabilirliğin giderek daha önemli hale gelen ek bir yönü erişilebilirliktir. Erişilebilirlik ihtiyacı, farklı türde engelleri olan daha fazla insanın Web’i bir iletişim ve bilgi ortamı olarak kullanması ve bunun sonucunda Web’in tanımı gereği herkes için erişilebilir ve kullanılabilir olması gerektiği yönündeki talepten doğdu.
“Web’in gücü evrenselliğindedir. Engelleri ne olursa olsun herkesin erişimi önemli bir husustur”. Ancak bunun gerçekleşmesi için, kullanıcıların handikaplarının üstesinden gelmek için bir dizi kriterin karşılanması gerekir.
Çeşitli araştırmalar, dünya nüfusunun yaklaşık %20’sinin bir veya daha fazla duyu organında engel veya engel olduğunu göstermektedir. Görsel engeller, Web kullanılabilirliği ile en alakalı olanlardır. Renk, yazı tipi, ALT nitelikleri vb. ile ilgili birkaç genel tasarım yönergesine uymak bu insanlara destek olabilir.
Örneğin, ALT özniteliklerinin ve diğer görüntü alternatiflerinin dikkatli kullanımı, görme engelli kullanıcıların özel bir çıktı aygıtı (ekran okuyucu yazılımı ve Braille ekranları) kullanarak bir Web sayfasının içeriğini okumasına yardımcı olabilir.
Web kullanılabilirliğinde görsel engellere ek olarak motorik, akustik veya bilişsel engeller de önemli bir rol oynayabilir. Tıklanabilir simgeler veya açılır menülerdeki girişler gibi çok küçük öğeler, örneğin yaşlı insanlar için fare tabanlı bir navigasyon sisteminde zorluklara neden olabilir.
Akustik yönler şu anda geleneksel Web sitelerinde ihmal edilebilir düzeydedir, ancak bu kanal, multimedyanın artan önemi açısından da giderek daha önemli hale gelecektir. Uygulama geliştiricilerde normalde nispeten güçlü olan uzamsal hayal gücü, mantıksal düşünme veya karmaşık bağlamları anlama gibi belirli bilişsel yetenekler, ortalama kullanıcılardan beklenemez.
Bu, ne çok özel bilişsel yeterliklere ne de özel bilgi birikimine ihtiyaç duymayan basit ve sezgisel Web uygulamaları gereksinimiyle sonuçlanır. Klasik örnekler, arama sorgularının formülasyonunu içerir. Boole cebri konusunda uzman olan bir BT mühendisi, Boole operatörleriyle “genişletilmiş aramanın” bazı kullanıcılar için zihinsel bir engel teşkil edebileceğini hayal etmekte zorlanabilir.
Erişilebilirlik gerekliliklerinden kaynaklanan girişimler ve yönergeler, engelli insanlar için Web uygulamalarının önünü açmakta ve güzel bir yan etki olarak, engelli olmayan kullanıcılar için kullanılabilirliği geliştirmektedir. Cep telefonu üzerinden bir Web sitesini ziyaret etmesi gereken bir durumda olan biri, görüntülerin temsilini de devre dışı bırakmak isteyecektir, bu da sitenin alternatif gezinme yardımcılarını desteklemesi gerektiği anlamına gelir.
Ancak, Web tarayıcıları, ortam yürütücüler, yardımcı teknolojiler ve diğer kullanıcı aracılarının erişilebilirlik özelliklerini tutarlı bir şekilde desteklemesi gerekir. Web erişilebilirliğinin birlikte çalışan çeşitli bileşenlere nasıl bağlı olduğunu gösterir. Belirli bileşenlerdeki iyileştirmeler, Web erişilebilirliğini önemli ölçüde iyileştirebilir.
Bu bölümde bahsedilen özelliklerin birçoğu nispeten kolay bir şekilde test edilebilir. Örneğin, adresindeki Web siteleri erişilebilirliği, grafikten bağımsız gezinmeyi ve renk tasarımını kontrol etmek için testler sunar. LIFT Online, erişilebilirlik yönetimini merkezileştiren başka bir web sitesi test çözümüdür. Web uygulamanızın görme engelli kişiler için uygunluğunu kontrol etmek için Webspect, yalnızca bir örnek vermek gerekirse, özel bir araç yüklemenizi sağlar.
Nüfusun büyük bir bölümü internet erişimine sahiptir ve bu payın yakın gelecekte hızla artmaya devam etmesi beklenebilir. Ancak bu aynı zamanda Web’e (en azından bir tüketici olarak) katılmaya yönelik sosyal baskının da artacağı anlamına geliyor.
E-devlet gibi girişimler başlangıçta ek bir hizmet olarak sunuluyor. Ancak orta vadede geleneksel iletişim kanallarının önemli ölçüde azalması beklenebilir. Örneğin, kamu hizmetlerini İnternet üzerinden yürütme alternatifi olgun bir duruma gelir gelmez ve nüfusun çoğunluğu bu hizmetleri kullanır kullanmaz, kamu dairelerinin çalışma saatleri önemli ölçüde azalacaktır.
Bu, Web kullanılabilirliği veya Web erişilebilirliğinin sosyo-politik bir boyut kazanacak çok önemli bir kalite kriteri olduğu anlamına gelir. Web uygulamalarını bu bölümde tartışıldığı şekilde kullanmak her vatandaş için kolay hale gelmedikçe, bu tür hizmetleri kullanamayanların açıkça ayrıcalıklardan mahrum kalacağı iki sınıflı bir bilgi toplumu kurma riski olabilir.
Bu anlamda, kullanılabilirliğin anlamının yakın gelecekte Web uygulamalarının geliştiricileri ve yüklenicileri tarafından ciddiye alınacağını umabiliriz.
chrome’da site engelleme kaldırma
Chrome site engelleme
Telefon Chrome site engelleme
Site erişim Engeli kaldırma
Telefonda site engelleme
Site engelleme programı
Chrome Site engelleme Eklentisi
Telefonda zararlı siteleri engelleme
Bununla birlikte, ortaya çıkan bir teknik eğilim, kullanılabilirlik mühendisliği görevini kolaylaştırmayacaktır. Bir bilgisayar (anabilgisayar) tarihsel olarak birçok kişi tarafından kullanılırken ve mevcut “her kullanıcı için kişisel bilgisayar” modeli hakimken, eğilim tek bir kullanıcının birkaç bilgisayarı (PC, PDA, cep telefonu, . . .) kullanması yönündedir.
Kullanıcı başına birkaç cihaz olması, bu cihazların muhtemelen İnternet veya onun halefi teknolojiler üzerinden uygulanacak olan senkronize edilmesi gerektiği anlamına gelir. İnsanların aynı anda tek bir cihazı çalıştırmanın zor olduğunu düşünürsek, bu eğilimin neden olduğu karmaşıklık sıçramasının neden olacağı kullanılabilirlik sorunlarının boyutlarını kabaca tahmin edebiliriz.
Sınırlı insan bilgi işleme kapasitesi ana nedenlerden biridir ve aynı anda birkaç cihazı kullanmak olağan hale geldiğinde durum özellikle ciddileşecektir.
Umut verici bir çözüm, esas olarak kullanıcıların değerli bir varlığının dikkatini çekmek ve verimli kullanım sağlamak için tasarlanmış Özenli Kullanıcı Arayüzleri (AUI’ler) olabilir. Bir kullanıcının dikkatini çekmek için yarışan başka bir cihaza, kullanıcının şu anda başka bir şeyle meşgul olduğu ve beklemesi gerektiği söylenebilecek şekilde ortak çalışan cihazlar ağa bağlanmalıdır.
Örnek bir senaryoya bakalım: Bir sürücü, arabasını kullanırken bir e-posta alır; postayı kendisine okuttu. Araba, sürücünün dikkatinin dağıldığını anında anlayacak ve otomatik olarak bir tür “otopilota” geçecektir. Posta işleme faaliyeti tamamlanır tamamlanmaz, sürücü dikkatini tekrar araca çevirecek ve araba da kontrolü tekrar sürücüye devredecektir.
Böyle bir senaryodaki gereksinimler, göründüğünden daha az önemsizdir; karmaşık faktörlere dayanırlar. Şu anda odaklanılan görev veya etkinliğin otomatik olarak algılanması, kullanıcının ağa bağlı cihazları buna göre hızlı bir şekilde etkinleştirme veya devre dışı bırakma gereksinimlerini tahmin edebilen karmaşık modellerin geliştirilmesini gerektirir. Bu aynı zamanda girdi yöntemlerinin de değişmesi gerektiği anlamına gelir.
Bir yandan bu, konuşma, kalem, dokunma ve el hareketleri, göz bakışı ve baş ve vücut hareketleri gibi birleşik doğal girdi modlarını multimedya sistem çıktısıyla koordineli bir şekilde işleyen çok modlu sistemlere yol açar.
Mevcut araştırmalar, kullanıcıların temel olarak çok modlu etkileşimi kabul ettiğini ve çok modluluğun mobil bilgi sistemleri için uygun bir etkileşim paradigması olarak görüldüğünü göstermektedir.
Öte yandan, bir kullanıcının o anda ilgilendiği şeyi girmek için bir klavye veya ses kullanması gerekmez; bunun yerine, göz izleme gibi yöntemler, kullanıcının ilgi merkezini otomatik olarak taramalıdır. Bu tür yöntemler, örneğin yukarıdaki araba senaryomuzda sürücünün bir an için uykuya dalması gibi riskli durumlardan kaçınmak için yorgunluğu, duyguları vb. ölçmek için de kullanılabilir.
Özenli Kullanıcı Arayüzleri, çok modlu etkileşimle birleştiğinde, kullanıcıları bilgi ve dikkat dağıtıcı olaylarla boğmak ve uygunsuz etkileşim paradigmaları sağlamak yerine görevlerinde en iyi şekilde destekleyerek kullanılabilirlik açısından doğru yönde atılmış bir adımdır. Er ya da geç bir bilgisayar kullanmak, bir ışığı yakmak kadar kolay olacaktır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)