Web Uygulamalarının Modellenmesi – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Gereksinim Doğrulaması
İnternetin açıklığı nedeniyle, çevrimiçi geri bildirim sistemleri, Web uygulama gereksinimlerini doğrularken kişisel toplantılar veya görüşmeler gibi daha maliyetli yöntemleri tamamlayabilir veya hatta yerini alabilir.
Örneğin, İnternet kullanıcıları, bir Web uygulamasıyla ilgili memnuniyetlerini iletmek için Web anketlerine katılmaya davet edilebilir. Bununla birlikte, bu bağlamda, etkileşim davranışının kendiliğindenliğinden dolayı, kişinin genellikle ne onay ne de reddi gözlemleyebileceğini, sadece kayıtsızlık gözlemleyebileceğini unutmayın.
Bir Web kullanıcısı bir Web uygulamasını beğenirse, onu kullanacaktır, ancak kullanıcı, geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katkıda bulunmak için geri bildirime (örneğin, bulunan hatalar hakkında bilgi) zaman ve maliyet harcamak konusunda isteksiz olacaktır.
Gereksinim yönetimi araçları, bir projede toplanan tüm gereksinimlerin merkezi bir havuzda yönetilmesine olanak tanır. Bir kelime işlemci sisteminin aksine, bir gereksinim yönetim aracı, gereksinimleri bir veritabanında saklar. Biçimlendirilmiş belirtimlere benzer şekilde, ilgili öznitelikler bu gereksinimlerin her biri için yönetilir.
Gereksinim yönetim sistemleri, değişiklik yönetimi ve gereksinimlerin izlenebilirliği için önemlidir.
Görünüm
Bu bölümde, Web uygulamaları için RE’nin özelliklerini tartıştık. RE’ye kısa bir giriş yaptıktan ve Web uygulaması geliştirmenin RE üzerindeki etkisinin analizinden sonra, Web uygulamaları için RE ilkelerini açıkladık. Daha sonra, RE yöntemlerinin Web projelerinin özelliklerine göre uyarlanmasını tartıştık.
Bu bölümü kapatırken, aşağıda Web uygulamaları için RE’deki birkaç geliştirme eğilimini özetliyoruz:
• Sistemlerin geliştirilmesi ve kullanılması arasındaki sınırın ortadan kalkması: Web uygulamaları, geliştirme sırasında kullanıcılara sunulabilir ve daha sonra kullanılırken geliştirilebilir. Geleneksel sistemlerde çok yaygın olan sistem geliştirme ve sistem kullanımının katı ayrımı gelecekte daha az geçerli hale gelecektir.
• Gereksinimlerin ve mimarilerin daha iyi entegrasyonu: Araştırmacılar, sistem mimarilerinin gereksinimleri, bileşenleri ve özellikleri arasındaki karmaşık ilişkileri ve karşılıklı bağımlılıkları modellemek için başlangıç yaklaşımları geliştiriyorlar. Gelecekte, işlevsel olmayan gereksinimleri ve kısıtlamaları erkenden modellemek için özellikle daha iyi yollara ihtiyacımız olacaktır.
• Dağıtılmış gereksinim mühendisliği için yeni araçlar: İnternetin olanakları ve ticaret ve endüstride yeni uluslararası işbirliği biçimleri, gereksinimlerin giderek artan bir şekilde coğrafi ve zamanında dağıtılmış ekipler tarafından tanımlanacağı anlamına gelir ve bu da YE sürecinde daha fazla değişikliğe yol açar. Dağıtılmış paydaşları desteklemek için yenilikçi araçların bu görev için geliştirilmesi gerekecektir.
• Açık sistemlerde RE: İnternetin açıklığından da yeni zorluklar kaynaklanmaktadır. Web uygulamaları, farklı paydaş grupları tarafından tasarlanan, geliştirilen ve işletilen çeşitli bileşenlerden oluşur. Bu paydaş grupları, operasyonlarında ve bir Web uygulamasının kullanımında farklı veya değişen hedefler izleyebilir, bu da genel davranışı tahmin etmenin zor olacağı anlamına gelir. Böyle bir bağlamda yeni ve karmaşık zorluklara ihtiyaç duyulacaktır.
Web uygulamaları örnekleri
Web UYGULAMALARI Dersi
Web uygulamaları Nedir
Web uygulamaları NASIL çalışır
Sağlık BAKANLIĞI Web Uygulamaları
mkys/is zekası giriş
MKYS iş Zekası
JavaScript web uygulamaları
Web Uygulamalarının Modellenmesi
Pratikte Web uygulamalarını modellemek (henüz) yaygın değildir. Model tabanlı bir yaklaşım, Web uygulamalarının geçici olarak geliştirilmesine ve onun doğasında var olan sorunlara daha iyi bir alternatif sağladığı için bu talihsiz bir durumdur.
Önceki bölümlerde belirtildiği gibi, bunlar örneğin gereksinimlerin yetersiz karşılanması, hatalı spesifikasyon veya eksik sistem belgeleridir. Modeller, bir Web uygulamasının içeriğinin, köprü metninin ve sunum düzeylerinin statik ve dinamik yönlerini hesaba katan bir Web uygulamasının uygulanması için sağlam bir başlangıç noktasını temsil eder.
Temel bilgileri ve uygulama mantığını yakalamayı amaçlayan bir Web uygulamasının içerik modeli, Web olmayan bir uygulamanın ilgili modeline benzerken, köprü metnini dikkate alma ihtiyacı Web uygulamalarına özgüdür. Köprü metni modeli, içeriğe dayalı her türlü gezinme olasılığını temsil eder.
Sunum modeli hipermetin yapılarını sayfalara eşler ve bunların bağlantıları böylece grafiksel kullanıcı arayüzünü temsil eder. Kullanıcı, zaman, yer ve kullanılan cihaz gibi bağlam bilgilerinin dahil edilmesi ve bu bilgilerden “türetilen” Web uygulamasının uyarlanması, modelleme çabalarında giderek artan bir ilgi görmektedir.
Bu şüphesiz giderek daha popüler hale gelen her yerde bulunan Web uygulamalarının bir sonucudur. Bu bölüm, mevcut yöntemlerin yelpazesini ve Web uygulamalarını modellemek için kullanılabilecek bazı araçları ve okuyucunun uygun bir modelleme yöntemi seçmesine yardımcı olmak için öne çıkan özelliklerini tartışmaktadır.
Bu tür yöntemler, farklı Web istemcilerinin ve çalışma zamanı platformlarının kullanımını dikkate almamıza izin veren model tabanlı geliştirme ve kod oluşturma araçlarının temelidir.
Bir köpek kulübesi inşa etmek için, kişisel yaratıcılığınıza bağlı olarak hızlı bir şekilde çekiçlemeye ve kesmeye başlamak ve çekici bir sonuç elde etmek için iki becerikli ele, gerekli malzemelere ve birkaç alete ihtiyacınız var.
Ancak hiç kimse aynı naif tasasızlıkla bir gökdelen inşa etmeye girişmez – sonuç kesinlikle ölümcül olur! Bir gökdelen inşa etmek söz konusu olduğunda herkes için açık olan şey, karmaşık Web uygulamaları oluşturmak söz konusu olduğunda genellikle göz ardı edilir. Karmaşık Web uygulamaları geliştirmemiz gerekiyorsa, sistematik bir yaklaşım ve görsel modeller şeklinde oluşturulacak Web uygulamasının özellikleri önerilir.
Bu bölüm, Web uygulamalarının model tabanlı geliştirilmesiyle ilgilidir. Genel modelleme temelleri hakkında bir içgörü sağlar, ardından Web uygulamalarını modellemenin özelliklerini tartışır. Sonraki bölümlerde, bir gereksinim tanımından başlayarak Web uygulamaları için farklı modeller açıklanmaktadır.
Bu bölümler boyunca bir çevrimiçi konferans makalesi inceleme sisteminin bir örneğini kullanacağız. Web uygulamalarını modellemek için mevcut yöntemlere ve bazı araçlara genel bir bakış sunar. Son olarak, son bölüm, Web uygulama modellemesi alanındaki gelecekteki gelişme eğilimlerine genel bir bakış sunar.
Mühendislik disiplinleri, karmaşıklığı azaltmak, tasarım kararlarını belgelemek ve proje ekipleri içindeki iletişimi kolaylaştırmak için modelleri başarıyla kullandı. Modelleme, inşa edilecek bir sistemin spesifikasyonunu, o sistemin uygulanması için yeterli bir ayrıntı derecesinde sağlamayı amaçlar. Bir modelleme sürecinin sonucu, sistemin ilgili yönlerini basitleştirilmiş ve ideal olarak anlaşılır bir şekilde temsil eden modellerdir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)