İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Arama İşlevleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Arama İşlevleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Android Güvenlik Kavramları

Sorguları SqlQuery Sınıfıyla Yürütme

Bir sorgu oluşturmak denklemin yalnızca bir parçasıdır; bu sorguyu da çalıştırmanız gerekir. Normal bir sorgu, bir dize ile oluşturacağınız herhangi bir statik sorgu gibi olduğundan, uygun veritabanı nesnelerini oluşturmanız ve gösterildiği gibi yürütmeniz yeterlidir.

Bu, gördüğünüz başka bir veritabanı erişim rutininden çok farklı görünmemelidir. Bir bağlantı nesnesi ve bir komut nesnesi oluşturur, veritabanını açar ve komutu yürütür. Komut, daha sonra ihtiyacınız olan herhangi bir amaç için kullanılabilecek bir veri okuyucu başlatır. Ardından veri okuyucuyu ve veritabanı bağlantısını kapatırsınız.

SqlQuery Sınıfıyla Sayfalanmış Sorguları Yürütme

Disk belleğine alınmış bir sorgu yürütmek, normal bir sorgu yürütmek kadar basittir, ancak bir ORDER BY yan tümcesi, bir sayfada görüntülenecek öğe sayısını ve sorgunun hangi veri sayfasını döndürmesini istediğinizi belirtmeniz gerekir. Listeleme, farklılıkları özetleyen bir örnek sağlar.

Bu örnekler size SqlQuery sınıfının temel kullanımının iyi bir gösterimini vermiştir. İstediğiniz kadar basit veya karmaşık bir sorgu oluşturmak için kullanabilirsiniz ve özellikle ORDER BY ve WHERE yan tümceleri ile çalışırken ve verileri sayfalamak için kullanışlıdır.

Sonraki bölümde, SqlQuery sınıfının sayfalama özellikleri ve döndürülen toplam kayıt sayısı ve genel sayfa sayısı gibi ayrıntılı sayfalama bilgilerini görüntülemek için sayım sorgusunun nasıl kullanılacağı hakkında çok daha fazlasını öğreneceksiniz.

Sonraki bölümde, SqlConditionGroup nesnesini kullanarak ortak arama yan tümceleri oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Yaygın Olarak Kullanılan Arama İşlevleri

Arama ve sorgulama özellikleriyle çalışırken, kendinizi aynı WHERE cümleciklerini tekrar tekrar kurarken bulabilirsiniz. En yaygın olanları, genellikle her ikisi de oldukça genel olan tarih aralığı ve anahtar kelime aramalarıdır. Ayrıca, kendilerini temel işinizle daha uyumlu hale getiren daha az genel olanlara da sahip olabilirsiniz.

Örneğin, şirketinizin iş süreçleriyle daha sıkı bağlantılı belirli müşteri, ürün, kategori veya diğer maddeleri tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Sürekli olarak tekrar tekrar kullanırsanız, yaygın olarak kullanılan bir arama işlevi oluşturarak uzun vadede kullanımı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yaygın olarak kullanılan arama işlevlerini oluşturmak için iki seçenek vardır. Arama işlevi oldukça genelse ve bu nedenle hemen hemen her projenizde yeniden kullanılabiliyorsa, işlevi doğrudan SqlConditionGroup sınıfına ekleyebilirsiniz. İşlevi bu konuma eklemek, bir SqlQuery nesnesi kullanırken işlevi mantıksal bir yerden çağırmayı kolaylaştırır.

CreateDateRange işlevinin, SqlConditionGroup sınıfında yer aldığı için SqlQuery nesnesinin Where özelliğinden çağrılabileceğine dikkat edin. Bu, kodunuzun okunmasını oldukça kolaylaştırır.

Diğer seçenek, ayrı bir kitaplıkta bir fonksiyon oluşturmak ve fonksiyona bir SqlQuery nesnesine referans vermektir. Ardından, SqlQuery nesnesini işlevin içinde buna göre değiştirebilirsiniz. Bu seçenek, tek bir projede ortak olacak, ancak tüm projelerinizde olması gerekmeyen bir işleve sahip olduğunuzda kullanışlıdır.

Bu yaklaşım, SqlConditionGroup sınıfınızın bir projeden diğerine taşınamayan kodlarla dolup taşmasını önlemeye yardımcı olur.

Hem CreateDateRange hem de CreateKeyword işlevleri genel olduğundan, SqlConditionGroup sınıfına yerleştirilecektir. Bu bölümde daha önce yer alan Listeleme’nin sonuna doğru bakarak işlev tanımlarını ve sınıftaki konumlarını görebilirsiniz.


Arama motorları
web’de arama yapma
Telefonda sayfada kelime arama
Arama Motorları Nelerdir
En çok kullanılan arama motorları
Sayfada kelime arama kısayolu
Eski arama motorları
Yahoo arama motoru


Tarih Aralığı Arama

Belirli bir tarih aralığındaki kayıtları aramak, veri söz konusu olduğunda zaman çok önemli olduğundan, kayıtları aramanın en yaygın yollarından biridir. Uygun şekilde işlenebilmesi için son birkaç gün içinde oluşturulan verileri bulmak önemli olabilir. Veriler artık geçerli olmadığı için belirli bir tarihin ötesindeki verileri hariç tutmak önemli olabilir. Durum ne olursa olsun, arama ve sorgulama çabalarınızda ortaya çıkması çok muhtemel bir durumdur.

CreateDateRange işlevinin arkasındaki fikir basittir. AddGroup işlevi gibi davranır, ancak tarih aralığı koşullarını içeren bir grup ekler. Ayrıca, bir başvuruyu saklamak istemeniz durumunda, tıpkı AddGroup işlevi gibi, işlevin sonucu olarak oluşturduğu SqlConditionGroup’u da döndürür. Create➥ DateRange işlevi için iki işlev tanımı olduğunu fark edeceksiniz.

İlki, bir tarih aralığı grubu oluşturmanıza izin verir. Benzersiz grup adı ve ikincisi, arama amaçları için benzersiz bir grup adı belirtmenize olanak tanır. Bu tartışma ikinci işlevle sınırlıdır, çünkü ilk işlev yalnızca ikincisini çağırır ve benzersiz ad için boş bir dizeye geçer.

CreateDateRange işlevi, işlev boyunca kullanılacak bir dizi değişken yaratarak başlar. Grup değişkeni, ifadeyi oluşturulurken saklayan bir SqlConditionGroup’tur. Hem startDate hem de endDate, sırasıyla startDateStr ve endDateStr parametrelerinin gerçek Date gösterimini depolamak için kullanılan Date değişkenleridir.

Dizeleri kontrol etmek ve tarihlere dönüştürmek için kullanılan kod, doğrudan değişken bildirimlerinin altında gösterilir. Ne startDate ne de endDate geçerli bir tarih değilse, devam etmek için bir neden yoktur. İşlev yalnızca Nothing döndürür ve ifadeye hiçbir şey eklenmez. En az bir geçerli tarih varsa, işlev devam eder.

En az bir tarih mevcut olduğundan, işlev, koşullar ifadeye eklendikçe depolayabilmesi için grup nesnesini başlatır. Yöntemin grup yapıcısına _NextOperation, False ve name ilettiğine dikkat edin. Gruba kendi ISqlCondition’ını atamak için _NextOperation’ı gruba iletirsiniz.

Bir dize olarak çıktı alındığında gruptan önce hangi koşul operatörünün geleceğini belirlemek için ConditionOp değeri. İkinci parametre olan False, basitçe grubun reddedilmemesi gerektiği anlamına gelir. Ve son parametre, benzersiz bir ad sağlandığını varsayarak gruba benzersiz bir ad verir (boş bir dize olabilir).

Yöntem daha sonra group.And() öğesini çağırır, çünkü tarihin tarih aralığına girmesi için gruptaki tüm koşulların karşılanması gerekir. Unutmayın, art arda group.And() öğesini çağırmanız gerekmez, çünkü siz açıkça değiştirene kadar AND’yi koşullarla kullanmaya devam edecek bir dahili değer belirler.

Ardından, startDate geçerli bir tarih içeriyorsa, CreateDateRange, evalType parametresini kontrol ederek hangi değerlendirme yönteminin kullanılması gerektiğini kontrol eder. Özel değerlendirme türü kullanılıyorsa, işlev, koşulda > öğesini kullanır.

Kapsayıcı kullanılıyorsa, işlev koşulda >= kullanır. Her iki durumda da, String.Format adlı sütunu ve uygun şekilde biçimlendirilmiş startDate bilgilerini içeren bir koşul oluşturmak için kullanılır. Bu koşul daha sonra gruba eklenir.

Aşağıdaki bölüm benzer şekilde davranır, ancak bitiş tarihi için geçerlidir. Bu nedenle, koşulda < ve <= kullanır. İşlevin sonunda grup, SqlConditionGroup’un List özelliğinde depolanan ISqlCondition nesneleri koleksiyonuna eklenir ve ardından işlevin sonucu olarak döndürülür.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın