İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Portal Bölgeleri Tanımlama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Portal Bölgeleri Tanımlama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Yerel Hizmetler 

Bölgelerle Portal Bölgeleri Tanımlama

Web Bölümleri Çerçevesinde dört farklı bölge türü kullanılır:

• WebPartZone: Bu bölgeler, Web Bölümlerinin sayfada görünebileceği bölgeleri tanımlar ve bir sayfada birden fazla WebPartZone olabilir. Kişiler bir WebPartZone’a yeni Web Bölümleri ekleyebilir, bölge içindeki Web Bölümlerini yeniden sıralayabilir veya Web Bölümlerini bir bölgeden diğerine sürükleyip bırakabilir. Web Bölümü bölgeleri her zaman mevcuttur, ancak bunların BrowseDisplayMode’da “görünür” olmaları gerekmez ve normal içerik gibi görünebilirler. Diğer görüntüleme modları WebPartZone’u ana hatlarıyla belirtir ve bölgenin sayfada kolayca tanımlanabilmesi için ona bir başlık çubuğu verir.

• Katalog Bölgesi: Katalog Bölgesi, kullanıcılara sayfaya eklenebilecek kullanılabilir Web Bölümlerine göz atabilmeleri için bir yol sağlamak için vardır; örneğin, kullanıcıların seçip seçebileceği bir Web bölümleri kataloğu. Katalog Bölgesi, sayfa CatalogDisplayMode’a girdiğinde görünür hale gelir ve yalnızca Katalog Parçası kontrollerini içerebilir. 

DeclarativeCatalogPart, kullanıcının bir Web Bölümü sayfasına dinamik olarak ekleyebileceği bir Web Bölümleri kümesi belirtmenize olanak tanır. PageCatalogPart, kullanıcıların sayfada bulunan ancak kapatılan Web Bölümlerini yeniden görüntülemesine olanak tanır. Bunları daha sonra bu bölümde daha ayrıntılı olarak tartışacağız. Bir CatalogZone’unuz yoksa, CatalogDisplayMode’a geçemezsiniz.

• EditorZone: Editor Zone, kullanıcılara bir Web Bölümünün görünümünü, davranışını, düzenini ve özel özelliklerini düzenlemeleri için bir yol sağlamak için mevcuttur. Düzenleyici bölgeleri, sayfa EditDisplayMode’dayken ve kullanıcı düzenlemek için bir Web Bölümü seçtiğinde görünür hale gelir. Kullanıcı düzenleme moduna ilk girdiğinde, hiçbir Web Bölümü seçilmediğinden EditorZone görünmez.

Bu bölge yalnızca, dört türü olan Düzenleyici Parçalarını tutabilir: AppearanceEditorPart, BehaviorEditorPart, LayoutEditorPart ve PropertyGridEditorPart denetimleri. Bu düzenleyici bölümleri, bu bölümün ilerleyen kısımlarında ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. EditDisplayMode’a geçmek için tanımlanmış bir EditorZone’a sahip olmanız gerekir.

• ConnectionsZone: Bağlantı Bölgesi, kullanıcılara veri tüketen bir Tüketici Web Bölümü ile Sağlayıcı Web Bölümü arasında dinamik bir bağlantı kurmanın bir yolunu sağlamak için mevcuttur. Sayfa ConnectionDisplayMode’dayken ve kullanıcı bağlantıları destekleyen bir Web Bölümünü değiştirmeyi seçtiğinde Bağlantı Bölgesi görünür hale gelir.

Tüm Web Bölümleri bağlantıları desteklemez, bu nedenle portal sayfanıza bir Bağlantı Bölgesi eklemeniz gerekmeyebilir. Bu bölge, bir Web Bölümünün bağlantılarını değiştirmek için gereken kontrolleri otomatik olarak oluşturur, bu nedenle çalışılacak “Bağlantı Bölgesi bölümleri” yoktur.


E Portal
E-Arşiv Portal
Efatura Portal
E-Arşiv Fatura Portal
E-Belge
Web portal nedir
e-fatura portal giriş
e-arşiv portal giriş


Kullanıcı ve Paylaşılan Kapsam

Kimliği doğrulanmış kullanıcılar, o sayfadaki Web Bölümlerinin özelleştirilmesinin bir yönetici tarafından açıkça devre dışı bırakılmadığını varsayarak, bir Web Bölümleri sayfasını kullanıcı kapsamında düzenleyebilir. Kullanıcı kapsamında yapılan değişiklikler özellikle o kullanıcı için geçerlidir ve diğer kullanıcıların deneyimini etkilemez.

Değişiklikler, Web Bölümleri Çerçevesinin kişiselleştirme özellikleri kullanılarak kalıcı hale getirilir ve yalnızca söz konusu kullanıcı sayfaya eriştiğinde alınır ve yeniden görüntülenir. Kullanıcı kapsamında yapılan değişiklikler kullanıcılar arasında paylaşılmadığı için diğer kullanıcılar bu değişiklikleri görmez. Bu nedenle, Web Bölümleri Çerçevesinin çalıştığı varsayılan mod budur.

Yönetici kullanıcılar, bir Web Bölümü sayfasını kullanıcı kapsamında (kişisel kapsamları) veya paylaşılan kapsamda düzenleyebilir. Paylaşılan kapsamda yapılan değişiklikler tüm kullanıcılar tarafından görülebilir. Sayfaya paylaşılan kapsamda bir Web Bölümü eklediğinizde, sayfayı bir sonraki görüntüleyişlerinde herkes bu yeni Web Bölümünü görecektir. Bir Web Bölümünü kaldırdığınızda herkes için kaybolur.

Özellikleri değiştirin ve özellikler herkes için değişir. Paylaşılan kapsamın arkasındaki fikir, yöneticilere bir portal sayfasının varsayılan içeriğini ve düzenini tanımlamaları için basit bir arayüz sağlamaktır. Bir Web Bölümü sayfasının içeriğinin nasıl düzenleneceğini biraz sonra keşfedeceğiz. Şimdilik, paylaşılan kapsam davranışına bir göz atalım.

Paylaşılan Kapsam Öğelerinin Davranışı

Paylaşılan kapsam öğeleri herkesi etkilese de bu, herkesin bu paylaşılan kapsam öğelerine takılıp kaldığı anlamına gelmez. Portal teknolojisi tamamen kişiselleştirme ile ilgilidir ve kullanıcı kapsam değişiklikleri aslında paylaşılan kapsam öğelerine göre önceliklidir. Böylece, sayfayı kullanıcı kapsamında düzenleyerek bir Web Bölümü sayfasındaki varsayılan ayarları geçersiz kılabilirsiniz.

İşte bu durumun nasıl çalıştığına dair bir örnek. Yönetici, paylaşılan kapsama girer ve yeni bir Web Bölümü ekler. Bu nedenle, bu Web Bölümü artık sayfaya erişen tüm kullanıcılar tarafından görülebilir. Roger giriş yapar ve portal sayfasını ziyaret eder. Sayfaya eklenen yeni Web Bölümünü fark eder.

Bir süre kullandıktan sonra yeni Web Bölümünü beğenmediğini ve kaldırmak istediğini belirler. Tasarım moduna geçer, Web Bölümünü kapatır ve ardından göz atma moduna döner. Web Bölümü görünmüyor.

Paylaşılan kapsam öğeyi sayfaya ekle dese de, kullanıcı kapsamı öğeyi gizle diyor ve kullanıcı kapsamı paylaşılan kapsam üzerinde kazanıyor. Web Bölümlerindeki bireysel özellikler aynı şekilde çalışır. Kullanıcı kapsamı ayarları, paylaşılan kapsam ayarı üzerinden uygulanır. Bir yönetici geri dönüp bir ayarı değiştirse bile, kullanıcı kapsamı ayarı yine de onu geçersiz kılar.

İlk bakışta, bu bireysel kullanıcıya yöneticiden daha fazla güç veriyor gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Yöneticiler, paylaşılan Web Bölümlerinde Web Bölümünü gizlemeyi, Web Bölümünü başka bir bölgeye taşımayı veya Web Bölümünü düzenlemeyi imkansız kılan özellikler ayarlayabilir.

Bu durumda kullanıcı, kullanıcı kapsam ayarlarını belirleyemez; bu nedenle, paylaşılan kapsam öğesi, mücadele edilecek kullanıcı kapsam ayarlarına sahip değildir. Bu bölümün ilerleyen kısımlarında EditorZone ve Editor Parts’ı daha ayrıntılı olarak tartıştığımızda, bir Web Kontrolünde bu tür özelliklerin nasıl ayarlanacağını göreceksiniz.

■İpucu : Paylaşılan bir kapsam öğesini düzenlenemez olarak ayarlamak, o andan itibaren o öğe için kullanıcı düzenlemesini devre dışı bırakır. Halihazırda yaptıkları tüm düzenlemeler uygulanmaya devam eder. Hiç kimsenin öğe üzerinde kişisel ayarları olmadığından emin olmanın en kolay yolu, öğeyi tamamen silmek ve ardından sayfaya geri eklemektir. Bu, önceki öğede mevcut olabilecek tüm kullanıcı kapsamı ayarlarından kurtulur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın