Yüklenen Dosyaları Veritabanından Alma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Yüklenen Dosyaları Veritabanından Alma
Artık dosyaları bir veritabanında saklayabildiğinize göre, soru hızla onları tekrar nasıl kurtarabileceğinize dönüşüyor. IIS, dosyaları bir veritabanından yerel olarak sunamaz, bu nedenle yanıt, kendi dosya indirme sayfanızı kodlamakta yatar.
Listeleme, kullanıcıların, sorgu dizesinin DosyaAdı parametresinde dosya adını belirterek veritabanından bir dosya istemesine olanak tanır.
Sayfa, veritabanının DosyaAdı alanında bu dosya adına ilişkin bir eşleşme arar. Sayfa bir eşleşme bulursa, dosyanın içeriğini döndürür ve kullanıcıya geri yazar. Sayfa bir eşleşme bulamazsa, kullanıcıya istenen dosyaların mevcut olmadığını bildiren bir 404-Bulunamadı hatası oluşturur.
Dikkat : Bu örnek, bir dosyanın veritabanından nasıl alınacağını göstermeyi amaçlamaktadır. Ancak, dosya erişimine koymak isteyebileceğiniz herhangi bir güvenlik kısıtlamasını dikkate almaz. İstekte bulunan kullanıcının dosyaya erişmek için uygun izinlere sahip olduğundan emin olmak için her zaman kontrol etmelisiniz. Bu belirlemeyi yapmak için User.IsInRole yöntemini yararlı bulabilirsiniz.
Listenin en üstünde DosyaAdı özelliğini bulacaksınız. Bu salt okunur özellik, sorgu dizesi aracılığıyla sayfaya iletilen DosyaAdı değerine başvurmayı kolaylaştırır.
Birisi bir dosyayı indirmek için sayfaya eriştiğinde, Page_Load olay işleyicisi yürütülür ve veritabanına bağlanır, istenen dosyayı bulur, dosya verilerini geri çeker ve kullanıcının dosyayı indirebilmesi için bu verileri verir. Ve bunu yapmak için gerçekten fazla bir şey gerekmiyor.
Yöntem, Data.GetConnection yardımcı programı işlevini kullanarak veritabanına açık bir bağlantı edinerek başlar. Bundan sonra, istenen dosyanın verilerini elde etmek için çok basit bir SQL SELECT deyimi ile bir komut nesnesi kurar.
Sorgu tarafından döndürülen tek alan, dosya içeriğini içeren FileData alanıdır ve yalnızca @FileName parametresi veritabanındaki bir dosyayla eşleştiğinde döndürülür. Komut nesnesi bildiriminden hemen sonra, yöntem, @FileName parametre değeri için DosyaAdı özelliğine geçer.
Ardından yöntem, ExecuteScalar işlevini kullanarak veritabanı komutunu yürütür. İstenen dosya bulunduysa, ExecuteScalar dosya içeriğini içeren bir bayt dizisi döndürür. Değilse, hiçbir şey döndürmez. Her iki durumda da, sonuç doğrudan bir bayt dizisine aktarılır ve fileData bayt dizisi değişkeninde depolanır.
Ardından, yöntem fileData’nın herhangi bir veri içerip içermediğini belirler. fileData veri içermiyorsa, yöntem Yanıt durum kodunu 404 olarak ayarlayarak dosyanın bulunamadığını belirtir.
Dosya bulunursa, sayfa, gelen verilerin tarayıcıda görüntülenmeyen, kaydedilmesi veya açılması amaçlanan bir ek olduğunu belirten bir Content-Disposition başlığını sayfaya ekler. Daha sonra fileData içeriğini kullanıcıya yazmak için Response.BinaryWrite’ı kullanır.
■Dikkat : Content-Disposition: ekleme tekniğinin birkaç dezavantajı vardır çünkü tüm tarayıcılarda çalışmaz ve onu destekleyenlerde hatalı çalışabilir. Tüm tarayıcılarda çalışan dosya indirme teknikleri için HTTP işleyicilerini kapsar. Böylece artık dosyaları veritabanına kaydedebilir ve onları da alabilirsiniz.
Raporlardan, e-tablolardan ve belgelerden resimlere, videolara ve sunumlara kadar şirketler rutin olarak iş için dosyalara güvenir. Kaçınılmaz olarak, dosya yüklemenin önemli bir özellik olduğu bir proje üzerinde çalışacaksınız ve bu bölüm sizi bu karşılaşmaya hazırladı.
Dosyaları bir veritabanı yerine dosya sisteminde depolamanın artılarını ve eksilerini öğrendiniz. Tek dosya ve çoklu dosya yükleme sayfaları uyguladınız. Ayrıca bir veritabanından dosyaların nasıl sunulacağına dair bir örnek gördünüz. Bir uygulamaya dosya yüklemeniz gerekebilecek sayısız neden olabilir, ancak artık karşılaştığınız her şeyin üstesinden gelebilmelisiniz.
SQL tabloyu başka bir database kopyalama
SQL veri aktarma
SQL Server veritabanı dışa aktarma
SQL Server veritabanı içe aktarma
SQL veritabanını başka bilgisayara Taşıma
Sql database nereye kaydediyor
SQL veritabanı dışa aktarma
SQL Veri Tipleri
Güvenlik ve Şifreleme
Geçenlerde ağ hizmetleri firması Momentium Technologyes’in sahibi Craig Bell ile yeni bir müşteri ilişkisi hakkında konuştum. Bu tartışma için Bravo Corp. olarak adlandırılan müşteri, güvenlik ve veri yedekleme yönergelerini yeni gözden geçirmiş ve güvenliğin çok gevşek olduğuna ve önemli şirket bilgilerinin herhangi bir yedeğini almadığına karar vermişti.
Ağ güvenliğini yenilemesi ve uygun veri yedekleme rutinlerini uygulamaya koyması için Momentium’u işe almakla doğru adımı attı, ancak bunu yaklaşık bir hafta geç yaptı.
Momentium, ağ altyapısına bakma şansı bile bulamadan, öfkeli bir eski çalışan, Bravo Corp.’un sistemlerine girdi ve tüm veri havuzunu sildi. Olayla ilgili bir FBI soruşturması var, ancak suçluyu bulsalar bile Bravo Corp. kayıp verilerini kurtaramaz.
Texas Üniversitesi Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi, yıkıcı bir veri kaybının yıkıcı etkisini özetleyen bir çalışma yayınladı. Şirketlerin sadece %6’sı hayatta kalıyor, %43’ü veri kaybından sonra bir daha açılmıyor ve %51’i iki yıl içinde iflas ediyor. Ve bu sadece veri kaybı.
ASIS International, PricewaterhouseCoopers ve ABD Ticaret Odası tarafından yapılan bir araştırmaya göre, veri hırsızlığı ABD’deki işletmelere yılda 60 milyar dolardan fazlaya mal oluyor. Şirketinizin araştırma ve geliştirmesinin, iş planlarının, ürün fiyatlandırmasının ve bilgilerinin veya müşteri listelerinin rakiplerinizin elinde olduğunu hayal edin.
İşletme bilgilerinizi kayıp veya hırsızlığa karşı korumak, iş uygulanabilirliği söz konusu olduğunda mutlak bir gerekliliktir. Bununla birlikte, birçok uygulama önemli iş sistemleri için oturum açma bilgilerini içerse de güvenlik, iş uygulaması geliştirmede sonradan akla gelen bir şey olma eğilimindedir.
Kullanıcılara işlevsellik sağlama telaşında, güvenlik genellikle unutulur, ihmal edilir veya en sonunda tokatlanır. Gerçekte, güvenliğin uygun şekilde düşünülebilmesi için ön tasarımın bir parçası olması gerekir. Bu bölüm, karşılaştığım bazı güvenlik konularını ve bunları ele almanın yollarını içeriyor.
İşte içinde bulacaklarınız:
• Temel Güvenlik Kavramları: Bölüm boyunca tartışılan temel terminolojiyi ve güvenlik ilkelerini tanımlar.
• ASP.NET Güvenlik Mimarisine Genel Bakış: IIS ve ASP.NET’in güvenliği nasıl ele aldığına ilişkin üst düzey bir genel bakış sunar.
• Yapılandırma Verilerini Şifreleme: Yapılandırma verilerini güvenli hale getirmek için bazı yeni ASP.NET 2.0 yapılandırma şifreleme özelliklerinin nasıl kullanılacağını gösterir.
• Uygulama Verilerini Şifreleme: Verileri yetkisiz kullanıma karşı korumak için tek ve iki yönlü şifreleme rutinlerinin nasıl oluşturulacağını tartışır.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)