Web’de Semantik İşaretleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Kavramsal Grafikler
Kavramsal grafikler fikri, orijinal olarak 19. yüzyılda Charles S. Peirce tarafından geliştirilen, ancak Peirce’in hiçbir zaman tam olarak tamamlamadığı varoluşsal grafiklere dayanmaktadır. Bir CG, kavramları ve kavramsal ilişkileri birbirinden ayırır, burada kavramlar yalnızca kavramsal ilişkiler yoluyla ilişkilendirilebilir.
Amaçlarımız için en önemli fikir, CG’lerin tip hiyerarşileri gibi karmaşık dil ifadelerini eşlememize izin vermesidir. Ayrıca, iç içe geçmiş bağlamları tanımlamak da mümkündür. Aşağıdaki örnekler bu kavramın daha iyi anlaşılmasına hizmet etmektedir. “John Boston’a otobüsle gidiyor” cümlesi John, Go, Boston, Bus olmak üzere dört kavram kullanır. Bu kavramlar üç kavramsal ilişkiye bağlıdır.
“Tom, Mary’nin bir denizciyle evlenmek istediğine inanıyor” cümlesi gösterildiği gibi iç içe geçmiş bir kavramsal yapıya sahiptir. Dış düzey, Tom’un bir şeye inandığı önermesini tanımlar. Bu bağlamın içinde, bir durumu tanımlayan başka bir durum tipi bağlamı vardır.
Ortaya çıkan CG, “Tom, Mary’nin bir denizciyle evlenmek istediğine inanıyor” cümlesini temsil ediyor. Önerme kutusunun teması (Thme) Mary’nin gerçekleşeceğini umduğu bir duruma sahiptir.
Bu üçü yalnızca Tom’un inancı bağlamında ileri sürüldüğü için, grafik onların gerçek dünyada var olmaları gerektiğini ima etmez. Mary isimli bir birey olduğu için, kişi ona şüpheden faydalanabilir ve onun var olduğunu varsayabilir; ama onun arzusu ve arzuladığı varsayılan durum, Tom’un inancı bağlamında var olur. Eğer inancı yanlışsa, bu kavramların referansları gerçek dünyada olmayabilir.
Tüm bunlar temsilcimiz için birkaç sorun teşkil eder: Temsilci, Mary’nin gerçekten var olduğunu varsaymalı mı? Ve eğer öyleyse, gerçekten bir denizciyle evlenmek istiyor mu, yoksa Tom yanılıyor ve o gerçekten bir bilgisayar bilimcisi ile evlenmek istiyor mu?
Bir bilgisayar sisteminin, insan etkileşimlerinde “inanmak”, “istemek” ve “emin olmak” ın genel olarak ne anlama geldiğini anlamadan, aslında yalnızca matematiksel-mantıksal ilişkileri yorumladığının her zaman farkında olmalıyız. Bir ölçüde insan davranışına karşılık gelen bir davranışı simüle etmek için, hem somut modelin hem de altında yatan mantığın çok kapsamlı olması gerekir. Verdiğimiz örnekler bu genişliğin ancak yüzeyini çizebilir.
Temel biçimsel anlambilim söz konusu olduğunda, yüklem mantığı, Bilgi Değişim Formatı (KIF) ve kavramsal grafikler (CG’ler) arasında hiçbir fark olmadığına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte, kavramsal grafikler, insanlar için okunması daha kolay olan bir notasyon kullanır ve bu nedenle, Semantik Web için bir uygulamanın karşılaması gereken gereksinimler hakkında bize bir fikir verir.
Web’de Semantik İşaretleme
Web’de semantik biçimlendirme için mevcut olan kavramlar, son otuz yılda bilgi temsil dilleri üzerine yapılan çalışmalara dayanmaktadır. Anlamsal biçimlendirmenin üç ana temsilcisi OWL, RDF ve RDF Schema’dır.
DAML (DARPA Aracı İşaretleme Dili) açıklama dili, 2000 yılında RDF ve XML’e bir KRL uzantısı olarak tanıtıldı. Kabaca aynı zamanda, bir Avrupa araştırma projesi Ontoloji Çıkarım Katmanını (OIL) geliştirdi. Her iki KRL’nin öncüleri daha sonra ortak bir Web Ontoloji Dili geliştirmeye devam etme konusunda anlaştılar.
OWL şu anda artan ifade kabiliyetine sahip üç alt dil biçiminde mevcuttur: OWL- Lite, ilişkilendirmeler ve tür kısıtlamaları, eşitlik ve eşitsizlik ilişkileri ve ilişkilendirmeler için geçişlilik ve simetri koşulları ile kalıtım hiyerarşilerini belirlemeye izin verir.
HTML5 semantik etiketler
HTML semantik etiketler
Semantik etiketler
Em etiketi semantik mi
HTML semantic
Text formatlama Etiketleri
HTML semantic elements
HTML semantic tags
OWL-Lite’ın önemli bir kısıtlaması ve sınırlaması, kardinalitelerin yalnızca 0 veya 1 olarak belirtilebilmesidir (sırasıyla “var olabilir”/”var olmalıdır” ifadesi). Bunun nedeninin, yukarıda belirtilen nedenle, bu kısıtlamaya sahip sistemlerin uygulanmasının daha kolay olması, kardinalitenin tam olarak ele alınmasının daha yüksek hesaplama karmaşıklığına yol açması olduğu söylenir.
OWL-DL (DL, açıklama mantığı anlamına gelir) ve OWL-Full, OWL-Lite’ı geliştirir. OWL-DL ve OWL-Full aynı sözdizimini paylaşsa da, OWL-DL’deki bazı yapıların OWL-Full ile karşılaştırıldığında kısıtlı biçimsel semantiği vardır. Örneğin, OWL-DL’de sınıflar, tüm açıklama dillerinde örnekler ve sınıflar arasındaki katı ayrım nedeniyle örnek olarak kullanılamaz.
Semantik Web için teknolojilerin pratik kullanımı için, XML, RDF, RDF Şeması ve OWL’nin birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğunu anlamak önemlidir, ancak bu yapının ne kadar anlamlı olduğu konusunda görüşler bölünmüştür – pek çok yeni şeyin olduğu iddia edilebilir. KL-One, Telos, KIF ve kavramsal grafikler gibi yıllardır var olan KRL’lerle karşılaştırıldığında, çok az ek semantik için notasyon getirilmiştir.
Gösterimleri ve karşılıklı bağımlılıklarını kavramak için, sonraki iki alt bölüm, genel temsil formatı olarak XML kullanılarak OWL’nin RDF ve RDF Şemasına nasıl gömüldüğünü kısaca açıklayacaktır. Daha sonra, bu iç içe Web dillerinin pratikte nasıl kullanılabileceğini göstermek için bir örnek kullanacağız.
RDF
Kaynak Açıklama Çerçevesi (RDF), Web tabanlı veri kaynaklarını yeni ortaya çıkan Semantik Web’e nispeten düşük maliyetle bağlamak için tasarlanmıştır. Mucitlerine göre, RDF veri modeli, nesne yönelimli modele benzer, ancak aslında işlevsel veri modeline yakın olduğunu düşünüyoruz.
RDF, benzersiz tanımlayıcılar (UID’ler) tarafından temsil edilen varlıklar ve varlıklar arasında geçerli olan ifadeler arasında ayrım yapar. Bu, bir ifadenin bir yüklem/özellik aracılığıyla bir konuyu (kaynak varlık) ve bir nesneyi (hedef varlık) birbirine bağladığı anlamına gelir.
RDF ifadesinin şematik bir görünümünü gösterir “OntoAgents projesinin bir ana sayfası vardır. Görüldüğü gibi, RDF özne, yüklem ve nesne ayrımının kullanılması olarak düşünülebilir.
RDF’nin ayırt ettiği bir sonraki şey, kaynaklar ve hazır değerlerdir. Bir kaynak, Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcısı (URI) tarafından belirlenir, ör.
Özneler ve yüklemler her zaman kaynaklardır, bir nesne ise bir kaynak veya hazır bilgi olabilir. Bir sabit değerin kendisine bir URI’de tahsis edilmiş kaynağı yoktur; bunun yerine, yüklemin bir değer olarak tahsis edildiği bir karakter dizisidir. Şematik görünüm, kaynakları elips olarak ve hazır değerleri dikdörtgen olarak gösterir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)