İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Uygulamalarının Performansı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Uygulamalarının Performansı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Koşullu Biçimlendirme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Uygulamalarının Performansı

Web uygulamalarının başarı açısından kritik kalite özelliklerinden biri sistem performansıdır. Bir isteğin gönderilmesi ile yanıtın alınması arasındaki süre olarak tanımlanan yanıt süresi, bir Web sitesinin kullanılabilirliğine ek olarak kullanıcılar için merkezi bir performans özelliğidir.

Bu nedenle Web uygulamaları geliştirirken tepki süresini erkenden analiz etmemiz gerekiyor. Geliştirme sürecinin aşamasına bağlı olarak modelleme veya ölçme yöntemlerini kullanabiliriz. Bu bölüm, modelleme teknikleri örneklerine bakmak için operasyonel modelleri, kuyruk ağlarını ve genel simülasyon modellerini tanıtmaktadır.

Bu seçim, bir modelin doğruluğu ve ifade edilebilirliği ile analizin karmaşıklığı ve maliyeti arasındaki tartım problemini çözme ihtiyacından kaynaklanır. Operasyonel modeller ve kuyruk ağları, yüksek derecede soyutlama ve düşük ifade ile karakterize edilir, ancak bunların oluşturulması ve analiz edilmesi kolaydır ve örneğin performans engellerini belirterek ilk performans tahminleri için uygundurlar.

Simülasyon modellerinin modelleme doğruluğu, yalnızca bir çözüm üretmek için gereken hesaplama çabasıyla sınırlıdır. Ölçüm yöntemleri, mevcut bir sisteme erişim gerektirir ve sistemin gerçek dünya koşullarında gözlemlenebilmesi avantajına sahiptir.

Bununla birlikte, ölçüm sonucunun ölçümün kendisinden etkilenebileceğine dikkat edilmelidir. Kıyaslamalar genellikle sistemleri karşılaştırmak için kullanılır. Kıyaslama, sistemi standartlaştırılmış bir iş yükü altında test eden bir ölçüm sürecidir.

Bir ölçüm veya modelleme yöntemi performans problemlerini tespit ettikten sonra, bir sonraki adım performansı iyileştirmek için önlemler içerir. Bu bağlamda, yanıt süresini kısaltmak için donanımı yükseltmek, yazılımı ayarlamak ve önbelleğe alma veya çoğaltma stratejileri uygulamak arasında seçim yapıyoruz.

Performans yönetimi, geleneksel performans analizi döngüsüne ve performans iyileştirme döngüsüne ek olarak ölçüm, analiz ve iyileştirme ölçümlerini birleştirmeye ve bunların etkileşimini otomatikleştirmeye çalışan yeni bir yaklaşımı temsil eder.

Web uygulamalarının başarı açısından kritik kalite özelliklerinden biri sistem performansıdır. Kullanıcıların öncelikli olarak algıladıkları şey, istek gönderme ile yanıt alma arasında geçen süredir.

Bu konuda “8 saniye kuralı” çok iyi bilinir; 8 saniyelik bir yanıt süresinden sonra, kullanıcıların çoğunluğunun bağlantıyı durdurduğunu ve artık bir yanıt beklemek istemediğini söylüyor (elbette, kesinti eğiliminin olduğu ödeme işlemleri gibi kritik işlemler için istisnalar vardır. daha düşük).

Yüksek yanıt sürelerinde kendini gösteren düşük performans, kullanıcıların ilgilendikleri bilgileri başka yerlerde arayarak siteyi kötü ve hatta ulaşılamaz olarak sınıflandırmasına yol açar. kısa vadeli Bu tür performans sorunları sık sık ortaya çıkarsa, kalıcı kullanıcı memnuniyetsizliğine ve gerçek müşteri kaybına yol açacak ve Web sitesi tamamen “çekici” olmayacaktır.

Bu bağlamda, uygulamada üç konu önemlidir:

• Belirli bir sistem (uygulamalar ve çalışma zamanı platformları) ve belirli bir yük seviyesi (sisteme gelen isteklerin sıklığı ve türü) için performans miktarlarını belirleyen “klasik” performans analizi (PA).
• Performans ölçütleri için hizmet düzeylerini tanımlayan ve belirli bir yük düzeyi için uygun sistem boyutlandırmasını tanımlayan kapasite planlaması.
• Belirli bir sistemin tanımlanmış hizmet seviyeleri altında işleyebileceği maksimum yükü belirleyen stres testleri.

Performans analizine yönelik temel yaklaşım, ilgili konuya bakılmaksızın aşağıdaki adımlara ayrılabilir:

1. İncelenecek sistemi ve ölçümlerini tanımlayın.
2. İş yükünü karakterize edin.
3. Analiz tekniklerini ve araçlarını seçin ve deneyler yapın.
4. Sonuçları temsil eder ve yorumlar.
5. Gerekirse, sistemin performansını iyileştirin ve optimize edin.

Konuya bağlı olarak (klasik performans analizi, kapasite planlama, stres testleri), adımların her biri ve özellikle tartışılan uygulanan yöntem ve teknikler farklı bir öneme sahiptir.

Problemi daha iyi anlamak için “performans” terimini açıklar, performans açısından Web uygulamalarının kendine has özelliklerini tartışır. Kapanışta, performans analizi ve iyileştirmeye entegre ve otomatikleştirilmiş bir yaklaşım olarak performans yönetimine bir bakış açısı sunar.


Performans GIDA
Google web sitesi hız testi
Google Test My site
PageSpeed Google
GTmetrix
Web site hızı ölçme
PageSpeed Insights
Performans marka Ürünleri


Performans Nedir?

Performans ölçümleri, işlenecek yüke bağlı olarak tipik olarak bir sistemin yanıt süresi (R), verimi (X) veya kullanımı (U) cinsinden ifade edilir. Yanıt süresi, genellikle sisteme bir istek gönderme ile o sistemden bir yanıt alma arasındaki süre olarak tanımlanır. Verim, zaman birimi başına kaç isteğin sunulabileceğini belirtir ve kullanım bize sistemin meşgul olduğu yüzdeyi söyler.

İlk bakışta (basitleştirilmiş) iş yükünü, zaman birimi başına sunulan istek sayısı olarak tanımlanan, iş yükü ile verim arasında doğrusal bir ilişki varsayarak, zaman birimi başına sisteme gelen istek sayısıyla tanımlayabiliriz.

Gerçek çıktı değeri, iş yükü düşük olduğunda doğrusal olarak artmasına rağmen, daha sonra tanımlanmış bir üst sınıra asimptotik olarak yaklaşır. Üst sınır sistem darboğazına göre belirlenir ve hatta sistem aşırı yüklendiğinde tekrar düşebilir.

Zaman birimi başına mümkün olduğu kadar çok isteğe hizmet vermek için verimi en üst düzeye çıkarmak istiyorsak, sistemi teorik maksimum kapasiteye mümkün olduğunca yaklaştıran bir strateji en uygun olacaktır. Bununla birlikte, tepki süresinin artan iş hacmiyle paralel olarak arttığını göz önünde bulundurmamız gerekir; bu, genel olarak etkileşimli bir bilgi sistemi için iş hacmini en üst düzeye çıkarmanın iyi bir strateji olmadığı anlamına gelir.

Yanıt süresinin normalde Web uygulamaları için bir performans ölçütü olarak da kullanılmasının nedeni budur.

Örneğin, bazı Web kıyaslamalarında kullanılan formülasyonlar gibi performansın tipik bir formülasyonu, yanıt süresi için belirli bir eşik değerinin aşılmadığı belirli bir zaman aralığında sunulan HTTP istekleri tarafından tanımlanan maksimum verimi belirtir. Bu eşik değer, hizmet düzeyi anlaşması (SLA) olarak bilinir ve ilgili verim değeri, nominal sistem kapasitesi olarak adlandırılır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın