İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Yönetim Aracını Açma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Sitesi Yönetim Aracını Açma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Sitesi Yönetim Aracını Açma – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Üyelik Sağlayıcı Yapılandırması

Web.config’deki <membership> bölümünün <providers> öğesinde uygulamanız için bir üyelik sağlayıcısı yapılandırabilirsiniz. Sağlayıcı yapılandırması birden çok uygulama için kullanılacaksa, sağlayıcıyı tek bir konumdan yönetebilmek için bunu Machine.config’de de tanımlayabilirsiniz.

Örnek bir üyelik sağlayıcı yapılandırmasını gösterir. Üyelik nesnesinin tüm salt okunur ayarlarını hatırlayın. Bu değerleri ayarlayabileceğiniz yer burasıdır.

Bu yapılandırma hakkında ele alınması gereken birkaç önemli nokta vardır. İlk olarak, <providers> öğesinde birden çok sağlayıcı yapılandırması oluşturabilirsiniz. Bu, farklı sağlayıcı yapılandırmaları gerektiren farklı ortamlarınız varsa yararlıdır.

Ancak, Üyelik nesnesi yapılandırmalardan yalnızca birini kullanabilir, bu nedenle <membership> öğesinde defaultProvider özniteliği için bir değer belirterek varsayılan sağlayıcıyı tanımlamanız gerekir. İçinde, MySqlMembershipProvider adında yeni bir sağlayıcı oluşturduk, bu yüzden onu kullanmak için defaultProvider değerini ayarladık.

Ayrıca, bu sağlayıcının bir connectionStringName özniteliğine sahip olduğuna dikkat edin, ancak listelenen bir connectionStringName özniteliği bulamazsınız. Bu, SqlMembershipProvider sınıfına özgü özel bir özniteliktir.

Her sağlayıcı sınıfının kendi özel nitelikleri olabilir, bu nedenle ne tür yapılandırma seçenekleri sunduğunu görmek için yeni sağlayıcı sınıflarının yapılandırma talimatlarını okumanız gerekir. Bu örnek, LocalSqlServer bağlantı dizesini kullanır. LocalSqlServer bağlantı dizesi Machine.config’de tanımlanır ve geçerli uygulamanın App_Data klasöründe ASPNETDB.mdf adlı bir veritabanına işaret eder.

ASP.NET 2.0, Machine.config’de tanımlanan AspNetSqlMembershipProvider adlı önceden yapılandırılmış tek bir üyelik sağlayıcısıyla birlikte gelir. Bu sağlayıcı, kullanıcı bilgilerini bir SQL Server veritabanında saklamanıza izin verir.

Web.config’in <membership> bölümünde defaultProvider özniteliği için bir değer belirtmezseniz veya <membership> bölümünü tamamen dışarıda bırakırsanız, uygulamanız varsayılan olarak AspNetSqlMembershipProvider olacaktır. Bu sağlayıcı ayrıca LocalSqlServer bağlantı dizesini kullanır, bu nedenle veri kaynağı olarak geçerli uygulamanın App_Data klasöründeki ASPNETDB.mdf veritabanını kullanır.

Rol Sağlayıcı Yapılandırması

Web.config’deki <roleManager> bölümünün <providers> öğesinde uygulamanız için bir rol sağlayıcı yapılandırabilirsiniz. Birden çok uygulama için yapılandırmayı merkezileştirmek istiyorsanız, rol sağlayıcıları Machine.config’de de yapılandırabilirsiniz. Örnek bir rol sağlayıcı yapılandırmasıdır.

Uygulamanız için rol sağlayıcı hakkında bilmeniz gereken en önemli şey, <roleManager> öğesinin etkin özniteliğini True olarak ayarlayarak bunu açıkça etkinleştirmeniz gerektiğidir.

Aksi takdirde, uygulamanızın herhangi bir rol yönetimi işlevine erişimi olmayacaktır. Ayrıca, <roleManager> öğesindeki defaultProvider özniteliği aracılığıyla varsayılan sağlayıcıyı belirtmeniz gerekir. Üyelik sağlayıcılarından farklı olarak, rol sağlayıcılar neredeyse çok sayıda yapılandırılabilir seçenek sunmazlar, bu nedenle muhtemelen kendinizi neredeyse aynı sıklıkta rol sağlayıcılar oluştururken bulamazsınız.

ASP.NET 2.0, Machine.config’de tanımlanan önceden yapılandırılmış iki rol sağlayıcıyla birlikte gelir. Birincisi, rol nesnesine rol bilgilerini bir SQL Server veritabanında saklama yeteneği sağlayan AspNetSqlRoleProvider’dır.

İkincisi, Windows Kimlik Doğrulaması çalıştıran uygulamalar için kullanılan AspNetWindowsTokenRoleProvider’dır. AspNetSqlRoleProvider, LocalSqlServer bağlantı dizesini kullanır, bu nedenle veri kaynağı olarak geçerli uygulamanın App_Data klasöründeki ASPNETDB.mdf veritabanını kullanır. Varsayılan bir rol sağlayıcı belirtmezseniz uygulamanız varsayılan olarak AspNetSqlRoleProvider olur.

Kullanıcıları ve rolleri Web Sitesi Yönetim Aracı ve Üyelik veya Roller nesneleri aracılığıyla yönetmeyi veya yeni ASP.NET 2.0 oturum açma denetimlerindeki gelişmiş özelliklerin birçoğunu kullanmayı planlıyorsanız, web sitenizin uygun şekilde yapılandırılmış bir üyelik sağlayıcısına sahip olması gerekir.

Bu bölümün örnek kodu (Apress web sitesinin Kaynak Kodu alanında), tüm kullanıcı ve rol bilgilerini depolamak için SQL Server üyelik sağlayıcısını kullanır, böylece ayarlayarak üyelik sağlayıcı yapılandırması hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. Yeni bir web sitesi oluşturun  ve Web Sitesi Yönetim Aracını başlatmak için Web Sitesi ➤ ASP.NET Yapılandırması’na tıklayın.


.Com uzantılı site Açmak ücretsiz
business.site açma
Web sitesi yönetim paneli nasıl Yapılır
Yönetim Panelli web Sitesi ücretsiz
Google web sitesi kurma
Google web sitesi Kurma ücretsiz
Web sitesi Yönetim Paneli
Google web sitesi nasıl kurulur


Web Sitesi Yönetim Aracında Sağlayıcı Seçme

Web Sitesi Yönetim Aracı’ndaki Sağlayıcı sekmesi, uygulamanızın kullanmasını istediğiniz üyelik ve rol sağlayıcılarını seçmenize olanak tanır. Bununla birlikte, Sağlayıcı sekmesinde görünmeden önce sağlayıcıları Web.config’de yapılandırmanız gerekir.

Uygulamanızda özel bir sağlayıcı kullanmanız gerekiyorsa, Web.config’deyken manuel olarak da yapılandırabilirsiniz. Önceden yapılandırılmış bir sağlayıcı kullanmak istiyorsanız, onu bir listeden seçmek için Web Sitesi Yönetim Aracını kullanabilirsiniz. Web Sitesi Yönetim Aracını tartıştığımızda, Sağlayıcı sekmesi hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

Web Sitesi Yönetim Aracıyla Kullanıcıları ve Güvenliği Yönetme

Form Kimlik Doğrulamasına dayanan uygulamalar, kullanıcıları, rolleri ve kullanıcı rolü atamalarını yönetmek için bir yola ihtiyaç duyar. Bununla birlikte, para kısıtlı olduğunda ve zaman tükendiğinde, kullanıcı yönetimi veritabanını güncel tutmak için Enterprise Manager gibi önceden var olan veritabanı araçlarını kullanabileceğiniz için, yönetim bölümleri normalde temizlenen ilk özelliktir.

Bu yaklaşım geliştiriciler ve veritabanı yöneticileri için işe yarasa da, bir iş kullanıcısının doğrudan bilgi eklemek ve kaldırmak için bir veritabanı yönetim aracı kullanmasını bekleyemezsiniz.

Microsoft, standart bir Web Sitesi Yönetim Aracı oluşturmak için Üyelik ve Rol nesnelerinden yararlandı. Bu araç, uygulamanızda bir dizi güvenlik ve yapılandırma seçeneği yapılandırmanıza olanak tanır ve size web tabanlı kullanıcı ve rol yönetimi yetenekleri sunar. Bu bölümde, Web Sitesi Yönetim Aracının her bir sekmesini ve bu aracın kullanıcıları ve uygulamanızın güvenliğini yönetmeye nasıl yardımcı olabileceğini öğreneceksiniz.

Web Sitesi Yönetim Aracını Açma

Web Sitesi Yönetim Aracına, Visual Studio IDE’de Web Sitesi ➤ ASP.NET Yapılandırma menü öğesine tıklayarak erişebilirsiniz. Web sitesi menü öğesi yalnızca Solution Explorer’da seçilen bir web uygulaması projesi altında bir öğeniz olduğunda kullanılabilir, bu nedenle Visual Studio’yu ilk açtığınızda onu göremeyebilirsiniz. ASP.NET Yapılandırma menü öğesini tıkladıktan sonra, Visual Studio yeni bir tarayıcı örneği başlatır ve Web Sitesi Yönetim Aracının Ana Sayfa sekmesini görüntüler.

Ana Sayfa Sekmesi

Web Sitesi Yönetim Aracını ilk açtığınızda, Giriş sekmesini görüntüler. Ana Sayfa sekmesi, uygulamanın diğer sekmelerine erişebileceğiniz bir başlangıç ​​noktasıdır. Sayfadaki bağlantılar, sayfanın üst kısmında yer alan sekmelere karşılık gelir ve o sekmeden neler yapabileceğinizi açıklayan ek metinler içerir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın