Uzaktan Yayınlama – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
E-posta ile Uzaktan Yayınlama ve Gönderme
Gönderilerinizi bir masaüstü istemcide oluşturmayı tercih ediyorsanız veya telefonunuzdan blog yazmayı planlıyorsanız Atom veya XML-RPC protokolünü etkinleştirmeniz gerekir. Müşteriniz hangisini kullanacağınızı size bildirmelidir.
Uzaktan gönderi yayınlamayı planlamıyorsanız, bu protokolleri devre dışı bırakmalısınız; ara sıra, bilgisayar korsanları içlerindeki güvenlik açıklarını keşfeder. Bu olduğunda güvenlik güncellemeleri her zaman hızlı bir şekilde yayınlansa da, hiç kullanmadığınız bir özellik uğruna kendinizi saldırıya açık bıraktığınızı fark etmek hiç eğlenceli değil!
Popüler masaüstü istemcileri, Mac’te TextMate için MarsEdit ve BlogMate eklentisini ve Windows için BlogDesk, Windows Live Writer ve Word 2007’yi içerir. Masaüstü istemcileri, çevrimdışıyken yazmanıza ve internete bağlıyken gönderi göndermenize olanak tanır. WordPress düzenleme ekranlarında otomatik kaydetme ve yazım denetimi yapılmadan önce, masaüstü istemcileri birçok blogcu için çok önemliydi.
E-posta ile gönderme mümkündür, ancak biraz sınırlıdır. HTML etiketleri e-posta mesajlarından çıkarılacaktır. Ekler medya yüklemelerine dönüştürülmez, bunun yerine ham veri olarak dahil edilir. E-posta konunuz [n] ile başlamazsa, burada n başka bir kategorinin kimliğidir.
Bu ekranda listelenen e-posta hesabı ayrıntılarını doldurmanın yanı sıra, WordPress’in bu posta kutusunu düzenli aralıklarla kontrol etmesi için bir yol ayarlamanız gerekir. Cron, WP-Cron eklentisi, Procmail veya .qmail kullanabilirsiniz.
Güncelleme Hizmetleri
Yakın zamanda güncellenen bloglar hakkında bilgi toplayan bir dizi ping hizmeti vardır. Başka bir deyişle, insanlara yeni bir şey yayınladığınızı bildirirler. WordPress, her gönderi yayınladığınızda bu sitelere ping atmak için XML-RPC protokolünü kullanır. WordPress’i yeni yüklediyseniz, burada listelenen bir hizmet göreceksiniz, Ping-o-matic. Diğer birçok hizmeti besleyen merkezi bir sitedir.
Ping-o-matic’in ötesine geçmek istiyorsanız, Vladimir Prelovac tarafından sağlanan ping hizmetleri listesine bir göz atın. Feedburner kullanıyorsanız, onların Pingshot hizmetini de listenize ekleyebilirsiniz.
Okuma
Okuma ayarları, gönderilerinizin ziyaretçilerinize nasıl görüneceğini belirler. Burası, sitenizin bir blog gibi çalışıp çalışmadığını, ana sayfada en son gönderilerle mi yoksa başka bir şey mi görüntülediğini belirleyebileceğiniz yerdir.
Ana sayfanız olarak bir sayfa seçerseniz, blog yazılarınızı başka bir sayfada görüntüleme seçeneğiniz olur. O sayfanın gövdesine girdiğiniz hiçbir şey gösterilmeyecek; bunun yerine, en son gönderilerinizle değiştirilecektir.
Bir sonraki ayar olan Blog sayfaları en fazla gösterilir; blog ana sayfasında, arşiv sayfalarında ve arama sonuçlarında sayfa başına kaç gönderi görüneceğini belirler. Dilerseniz, Atom ve RSS yayınlarınızda görünmesi için farklı sayıda gönderi seçebilirsiniz.
Yayın abonelerinizin tüm gönderilerinizi okumak için sitenize tıklamasını sağlamak istiyorsanız, onlara her gönderinin yalnızca bir özetini göstermeyi seçebilirsiniz. Bununla birlikte, besleme özetlerinin, listeler ve resimler gibi şeyler de dahil olmak üzere gönderilerinizden HTML biçimlendirmesini kaldırdığını unutmayın. Biçimlendirilmemiş gönderileriniz bir anlam ifade etmiyorsa, bu ayarı Tam metin olarak bırakmayı düşünün.
Tartışma
Tartışma ayarları, sitenizin yorumları ve geri izlemeleri nasıl ele aldığını kontrol etmenize olanak tanır: yorumlara ve/veya geri izlemelere izin verilip verilmeyeceği, bunların nasıl denetleneceği, kimlerin yorum yapmasına izin verildiği, yeni yorumlar hakkında nasıl bildirim alacağınız ve yorum yapanların avatarlarının gösterilip gösterilmeyeceği . Bu, birçok ayara sahip yoğun bir ekrandır. Her bölümü ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.
En iyi blog siteleri
Blog yazma örnekleri
En çok Okunan blog yazıları
WordPress blog yazma
Blog yazmak için siteler
Para ile blog yazmak
Blog yazmak Nedir
Yazar blog siteleri
Varsayılan Makale Ayarları
Muhtemelen şimdiye kadar WordPress’teki gönderilerin ve sayfaların genellikle bu şekilde etiketlendiğini fark etmişsinizdir, bu nedenle buradaki “makale” kelimesi, bu ayarların hem gönderiler hem de sayfalar için geçerli olduğuna dair bir ipucudur. Bu üç seçenek, yazdığınız tüm yeni gönderiler veya sayfalar için varsayılan ayarlar olacaktır, ancak normdan sapmanız gerekirse, bunların tümü tek tek gönderilerde veya sayfalarda değiştirilebilir.
Makaleden bağlantı verilen herhangi bir blogu bilgilendirmeye çalış seçeneği işaretlenirse, WordPress, diğer bloglara bağlantılar için yazınızı veya sayfanızı tarar. Herhangi birini bulursa, Yazma ayarlarında seçtiğiniz Güncelleme Servislerine ek olarak onlara da ping atacaktır. Bir sonraki seçenek tersidir: diğer blog yazarlarının makalelerinize bağlantı verdiklerinde makalelerinize ping atmasına izin verip vermeyeceğinize karar vermenizi sağlar.
Üçüncü seçenek, yeni gönderilerde ve sayfalarda yorumların varsayılan olarak açık olup olmadığını belirler. Bu seçeneği değiştirmek, daha önce yayınlamış olduğunuz gönderilerin ve sayfaların yorum durumunu etkilemeyecektir; Bunları Gönderi veya Sayfa Düzenleme ekranlarından değiştirmeniz gerekecek.
Diğer Yorum Ayarları
Bu bölümdeki ilk üç ayar, istenmeyen yorumları ortadan kaldırmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Öncelikle, bir yorumcunun ne kadar bilgi sağlaması gerektiğine karar vermelisiniz. Varsayılan olarak, bir ad ve e-posta adresi bırakmaları gerekir. Bu seçeneğin işaretini kaldırırsanız, yalnızca yorum yapanın IP adresi kaydedilecektir.
Bir topluluk sitesi planlıyorsanız, yalnızca kayıtlı kullanıcıların yorumlarına izin vermeyi seçebilirsiniz. Bu seçenek varsayılan olarak açık değildir ve bir öncekini geçersiz kılar.
WordPress’in eski gönderilerdeki yorum dizilerini otomatik olarak kapatmasını sağlayabilirsiniz. İstenmeyen posta botları hangi gönderileri hedefledikleri konusunda gelişigüzel davrandığından, bu yararlı bir istenmeyen posta önleme özelliğidir, ancak bir blog gönderisindeki gerçek tartışmaların çoğu genellikle yayınlandıktan sonraki ilk birkaç gün içinde gerçekleşir.
Gün sayısını okuyucu kitlenize göre ayarlayabilirsiniz; yorumların yayınlanmadan önce iki ay boyunca canlı olduğunu fark ederseniz, bu ayarı açın ve gün sayısını 60 olarak değiştirin. Ancak, makale kelimesinin burada tekrar göründüğüne dikkat edin: bu ayar, gönderiler kadar sayfalar için de geçerlidir. Sayfalarınızda yorumlara süresiz olarak izin vermek istiyorsanız, bu ayarı kapalı bırakmak isteyeceksiniz.
Sonraki üç ayar, yorumların sitenizde nasıl görüntüleneceğini belirler: zincirli veya doğrusal, iç içe veya düz ve kronolojik veya ters. Tüm temalar bu özelliklerden yararlanmaz; yalnızca sürüm 2.7’de tanıtılan wp list comments() özelliğini kullanmak üzere güncellenen temalar bu seçenekleri destekler.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)