İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

URI Nedir?

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

URI Nedir?

İletişim Protokolünü Basitleştirme

URI Nedir?

Click yöntemi, bir kullanıcı kullanıcı arabiriminde bir not seçtiğinde çağrılır. Yöntem, bir aktivitenin başka bir aktiviteyi başlatabileceğini gösterir. Bir not seçildiğinde, yöntem temel URI’yi alıp seçilen notun kimliğini ona ekleyerek bir URI oluşturur. URI daha sonra yeni bir niyetle startActivity() öğesine iletilir. startActivity(), bir aktiviteyi başlatmanın bir yoludur: bir aktiviteyi başlatır, ancak tamamlandıktan sonra aktivitenin sonuçlarını rapor etmez.

Bir etkinliği başlatmanın başka bir yolu da startActivityForResult() işlevini kullanmaktır. Bu yöntemle başka bir aktivite başlatabilir ve aktivite tamamlandığında kullanılmak üzere bir geri arama kaydedebilirsiniz. Örneğin, bir kişiyi seçmek üzere bir aktivite başlatmak için startActivityForResult()’u kullanmak isteyeceksiniz çünkü o kişiyi aktivite tamamlandıktan sonra istiyorsunuz.

Bu noktada etkinlikler açısından kullanıcı etkileşimini merak ediyor olabilirsiniz. Örneğin, koşu etkinliği başka bir etkinlik başlatırsa ve bu etkinlik başka bir etkinlik başlatırsa, kullanıcı hangi etkinlikle çalışabilir? Tüm faaliyetleri aynı anda manipüle edebiliyor mu yoksa tek bir faaliyetle mi sınırlı? Aslında faaliyetlerin tanımlanmış bir yaşam döngüsü vardır.

Çalışan aktivite en üstte olacak şekilde bir aktivite yığınında tutulurlar. Çalışan aktivite başka bir aktivite başlatırsa, ilk çalışan aktivite yığında aşağı iner ve yeni aktivite en üste çıkar. Yığının alt kısmındaki faaliyetler sözde “duraklatılmış” veya “durdurulmuş” durumda olabilir. Duraklatılmış bir aktivite, kullanıcı tarafından kısmen veya tamamen görülebilir; durdurulan bir aktivite kullanıcı tarafından görülmez. Sistem, kaynakların başka bir yerde gerekli olduğunu düşünürse duraklatılmış veya durdurulmuş etkinlikleri sonlandırabilir.

Şimdi veri kalıcılığına geçelim. Bir kullanıcının oluşturduğu notlar, cihazdaki gerçek bir veritabanına kaydedilir. Spesifik olarak, Not Defteri uygulamasının destek deposu bir SQLite veritabanıdır.

Daha önce tartıştığımız ManagedQuery() yöntemi, sonunda bir içerik sağlayıcı aracılığıyla bir veritabanındaki verileri çözer. ManageQuery()’ye iletilen URI’nin bir SQLite veritabanına karşı bir sorgunun yürütülmesiyle nasıl sonuçlandığını inceleyelim. ManageQuery()’ye iletilen URI’nin şöyle göründüğünü hatırlayın.

İçerik URI’leri her zaman bu forma sahiptir, ardından yetki ve ardından genel bir segment gelir (bağlama özel). URI gerçek verileri içermediğinden, bir şekilde veri üreten kodun yürütülmesiyle sonuçlanır. Bu bağlantı nedir? URI başvurusu, veri üreten koda nasıl çözümlenir? URI bir HTTP hizmeti mi yoksa bir web hizmeti mi? Aslında, URI veya URI’nin yetki kısmı, AndroidManifest.xml dosyasında bir içerik sağlayıcı olarak yapılandırılır.

Android, çözülmesi gereken bir URI gördüğünde, bunun yetki bölümünü çıkarır ve yetki için yapılandırılmış ContentProvider sınıfını arar. Not Defteri uygulamasında, AndroidManifest.xml dosyası, com.google.provider.NotePad yetkisi için yapılandırılmış NotePadProvider adlı bir sınıf içerir.

Açıkçası, NotePadProvider sınıfının ContentProvider sınıfını genişlettiğini görebilirsiniz. ContentProvider sınıfı, dördü CRUD (Oluştur, Oku, Güncelle, Sil) işlemleri olan altı soyut yöntem tanımlar. Diğer iki soyut yöntem onCreate() ve getType()’tır. içerik sağlayıcı ilk kez oluşturulduğunda onCreate() çağrılır. getType(), sonuç kümesi için MIME türünü sağlar.


Uri nedir tıp
Korece uri ne demek
URI vs URL
Uri Nedir tip
Uri C
URI example
Http Nedir
Server uri


NotePadProvider sınıfıyla ilgili diğer ilginç şey, SQLiteOpenHelper sınıfını genişleten dahili DatabaseHelper sınıfıdır. İki sınıf birlikte, Notepad veritabanının başlatılması, açılması ve kapatılması ve diğer veritabanı görevlerinin yerine getirilmesiyle ilgilenir. İlginç bir şekilde, SQLiteOpenHelper’ın Android uygulaması ağır yüklerin çoğunu yaparken, DatabaseHelper sınıfı yalnızca birkaç satırlık özel koddur.

Listeleme’de gösterildiği gibi, onCreate() yöntemi Not Defteri tablosunu oluşturur. Sınıfın kurucusunun, üst sınıfın kurucusunu tablonun adıyla çağırdığına dikkat edin. Üst sınıf, yalnızca tablo veritabanında yoksa onCreate() yöntemini çağırır. Ayrıca Not Defteri tablosundaki sütunlardan birinin “Uygulamayı İnceleme” bölümünde tartıştığımız _ID sütunu olduğuna dikkat edin.

insert() yöntemi, veritabanına erişmek için dahili DatabaseHelper örneğini kullanır ve ardından bir not kaydı ekler. Döndürülen satır kimliği daha sonra URI’ye eklenir ve arayana yeni bir URI döndürülür.

Bu noktada, bir Android uygulamasının nasıl düzenlendiğini biliyor olmalısınız. Not Defteri’nde ve Android SDK’daki diğer bazı örneklerde gezinebilmeniz gerekir. Örnekleri çalıştırabilmeli ve onlarla oynayabilmelisiniz. Şimdi bir Android uygulamasının genel yaşam döngüsüne bakalım.

Uygulama Yaşam Döngüsünü İnceleme

Android uygulamalarının yaşam döngüsü, web tabanlı J2EE uygulamalarının yaşam döngüsünden büyük ölçüde farklıdır. J2EE uygulamaları, içinde çalıştıkları kapsayıcı tarafından gevşek bir şekilde yönetilir. Örneğin, bir J2EE kapsayıcısı, önceden belirlenmiş bir süre boyunca boşta kalırsa bir uygulamayı bellekten kaldırabilir. Ancak kapsayıcı, yüke ve/veya kullanılabilir kaynaklara bağlı olarak uygulamaları genellikle belleğe ve belleğe taşımaz. Başka bir deyişle, kaynakların kullanılabilir olduğundan emin olmak uygulama sahiplerine bağlıdır.

Öte yandan, bir Android uygulamasının yaşam döngüsü, kullanıcının gereksinimlerine, mevcut kaynaklara vb. dayalı olarak sistem tarafından sıkı bir şekilde yönetilir. Örneğin, bir kullanıcı bir web tarayıcısı başlatmak isteyebilir, ancak en sonunda uygulamanın başlatılıp başlatılmayacağına sistem karar verir.

Sistem nihai yönetici olmasına rağmen, bir uygulamanın yüklenebileceğini, duraklatılabileceğini veya durdurulabileceğini belirlemek için bazı tanımlanmış ve mantıksal yönergelere uyar. Kullanıcı şu anda bir etkinlikle çalışıyorsa, sistem o uygulamaya yüksek öncelik verecektir. Tersine, bir etkinlik görünmüyorsa ve sistem kaynakları boşaltmak için bir uygulamanın kapatılması gerektiğine karar verirse, daha düşük öncelikli uygulamayı kapatır.

■Not : Android, her uygulamayı, her biri kendi sanal makinesini barındıran ayrı bir süreçte çalıştırır. Bu, korumalı bir bellek ortamı sağlar. Ayrıca, uygulamaları ayrı bir sürece ayırarak, sistem hangi uygulamanın daha yüksek önceliği hak ettiğini kontrol edebilir. Örneğin, CPU yoğun bir görev yapan bir arka plan işlemi, gelen bir telefon aramasını engelleyemez.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın