İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Sınıf Düzeyi Değişkenleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Sınıf Düzeyi Değişkenleri – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

 Düzen Yöneticisi

Sınıf Düzeyi Değişkenleri

İki sınıf düzeyinde değişken vardır. _Not değişkeni, grubun SQL sorgusunda olumsuzlanması gerekip gerekmediğini belirleyen Not özelliği için bir Boolean değeri saklar. _NextOperation, bir SqlOperation numaralandırma değeri (Ve/veya) saklar ve gruba eklenen bir sonraki koşula hangi koşul operatörünün uygulanacağını belirler.

Örneğin, grubun bir A=1 koşulu içerdiğini ve _NextOperation öğesinin And olarak ayarlandığını varsayalım. Daha sonra gruba başka bir koşul eklediğinizde, örneğin B=2, ardından grup o koşulun koşul operatörünü _NextOperation değişkeninde saklanan değere ayarlar.

Böylece, koşul grubu etkin bir şekilde A=1 VE B=2’yi içerir. _NextOperation değerini, sınıftaki And ve Or yöntemlerinden siz kontrol edersiniz. Bu, sonraki Ekle ve Veya yöntem açıklamalarında göreceğiniz gibi, SQL sözdizimini taklit eden SQL ifadeleri oluşturmak için nesne yönelimli bir yaklaşıma sahip olmanızı sağlar.

■Not : _NextOperation değerini SqlConditionGroup nesnesi için ISqlCondition.ConditionOp uygulamasıyla karıştırmayın. ConditionOp özelliği, SqlConditionGroup’un kendisi için koşul işlemini saklar. _NextOperation alanı, SqlConditionGroup’a eklenen koşul ve koşul grupları için koşul işlem değerlerini tanımlar.

Bir SqlCondition içinde DEĞİL ifade etmek kolaydır çünkü onu doğrudan koşul metninin kendisinde tanımlayabilirsiniz. Örneğin, IntField’in 5’e eşit olmadığı bir koşul belirtmek için IntField!=5 veya NOT IntField=5 gibi bir koşul oluşturabilirsiniz.

NOT : (A=1 VE B=2) gibi bir ifadeye sahip olabileceğiniz için SqlConditionGroup’un olumsuzlama işlevine de ihtiyacı vardır. Bu, grubun önüne NOT anahtar sözcüğü ile eklenmesi gerektiğinde Not özelliği True olarak ayarlanarak gerçekleştirilir. Bu metinde, Not özelliği True olarak ayarlanmış bir grup, olumsuzlanmış bir grup olarak anılır. AddNotGroup ve WriteStatement fonksiyonlarında kullanılan bu özelliği göreceksiniz.

Sınıf Oluşturucuları 

Yeni bir SqlConditionGroup nesnesi oluşturmak, yapıcıya iki parametrenin iletilmesini gerektirir: işlem ve değil. operasyon parametresi, ISqlCondition arabiriminde tanımlanan ConditionOp özelliğini başlatır.

Bu özelliğin, SQL sorgusu oluşturulurken gruptan önce hangi operatörün (Ve/veya) çıktı alınacağını belirlediğini unutmayın. not parametresi, sadece kapsanan Not özelliğini ayarlar. İsteğe bağlı olarak, aşırı yüklenmiş oluşturucuyu kullanarak grup için benzersiz bir ad belirleyebilirsiniz. Daha sonra, sorguda bu grubu aramak için benzersiz adı kullanabilirsiniz.

Bu yöntemlerin her ikisi de _NextOperation değişkenini her bir yöntem adının ilgili değerine ayarlar. Böylece, And yöntemi _NextOperation öğesini And olarak ayarlar ve Or yöntemi _NextOperation öğesini Or olarak ayarlar. Bu iki işlev, SqlConditionGroup’u kodda daha sezgisel hale getirmeye yardımcı olur.

_NextOperation, And veya Or işlevleri çağrıldıktan sonra korunduğundan, bir dizi koşul eklerken And veya Or işlevini yalnızca bir kez çağırmanız gerekir. Böylece (A=1 VEYA B=2 VEYA C=3 VEYA D=4 VE E=5 VE F=6 VE G=7 VE H=8) ifadesi kodda bu şekilde yazılabilir.

Not : VB .NET bunları anahtar sözcük olarak tanıdığından, And/Or işlevleri [ ] köşeli ayraçla çevrilidir. [ ] köşeli ayraçlar, derleyicinin terimi anahtar kelime olarak işlememesini bilmesini sağlar.

Koşul Ekle, Grup Ekle ve Grup Olmayan İşlevleri Ekle

SqlQuery aracını ve AddCondition, AddGroup ve AddNotGroup yöntemlerini etkin bir şekilde kullanmak için WHERE yan tümcesine koşul ve koşul grupları ekleme yeteneğine ihtiyacınız vardır.

Her Add işlevi, yeni bir SqlCondition veya yeni bir SqlConditionGroup nesnesi başlatır ve yeni nesneyi geçerli SqlConditionGroup nesnesinin List özelliğine ekler. SqlConditionGroup sınıfının List özelliğini CollectionBase sınıfından devraldığını unutmayın.

Adlandırılmış ve adsız koşullar ve gruplar oluşturabilmeniz için her Ekle işlevi aşırı yüklenmiştir. Adlandırılmış bir öğe oluşturmak için işleve bir ad iletmeniz yeterlidir. Adlandırılmış öğeler yararlıdır çünkü nesneyi aramak için adı kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm Ekle işlevleri, listeye eklenen nesneyi döndürür. Bu, arama yapmak zorunda kalmadan bir öğeye referans tutmanıza olanak tanır.


Değişken örnekleri
Bağımsız değişken Türleri
Kontrol değişken örnekleri
Bağımlı bağımsız kontrol değişken örnekleri
Nitel değişken örnekleri
Karıştırıcı değişken nedir
Süreksiz değişken örnekleri
Sürekli değişken


Koda yakından bakarsanız, her işlevin “adlandırılmış” sürümünün gerçek liste ekleme ve özellik ayar kodunu içerdiğini fark edeceksiniz. Her işlevin “adsız” sürümü, yalnızca “adlandırılmış” sürümü çağırır ve ad olarak String.Empty’ye geçer.

Son olarak, AddNotGroup işlevi AddGroup işleviyle tamamen aynıdır, ancak ayrıca oluşturduğu SqlConditionGroup öğesinin Not özelliğini True olarak ayarlar. Bu, Not özelliğini kendiniz ayarlama zahmetinden sizi kurtararak olumsuzlanmış gruplar oluşturmayı biraz daha kolaylaştırır.

■Not : Olumsuzlamayı doğrudan koşul metninde tanımlayabileceğiniz için SqlCondition’a Not özelliği dahil edilmez, örneğin “NOT A=1”. Grupların böyle bir metni yoktur, bu nedenle Not özelliğini gerektirirler. SqlCondition nesnelerinizde Not özelliği istiyorsanız, onu sınıfa eklemekten çekinmeyin.

Adlandırılmış Öğe İşlevini Al (Özel İşlev)

Adlandırılmış koşulları ve adlandırılmış grupları bulmaya yönelik tüm arama mantığı, özel GetNamedItem işlevinde bulunur. Genel bir ISqlCondition nesnesi döndürür ve bunun bir SqlCondition veya bir SqlConditionGroup nesnesi döndürmesine izin verir. İki parametre kabul eder: aradığınız öğenin adını tanımlayan name adlı bir dize değeri ve aranan nesnenin türünü tanımlayan requestType adlı bir SqlConditionType numaralandırma değeridir.

Bu işlev, aranacak öğeler olduğundan emin olmak için sayımı kontrol ederek başlar. Eğer yoksa, fonksiyon Nothing döndürür. Ardından işlev, büyük/küçük harfe duyarlı olmayan eşleşmeleri aramak istediğimiz için UCase yöntemini kullanarak name parametresini büyük harfle yazar. Döngülerin dışında büyük harf kullanmak, döngü içinde adı büyük harfe çevirmenin yinelenen maliyetini önler.

GetNamedItem daha sonra listedeki her ISqlCondition öğesini yineler. Döngünün içinde, öğenin Name özelliğinde UCase’i çalıştırır ve onu işleve iletilen name parametresiyle karşılaştırır. Ayrıca, nesnenin Type özelliğini kontrol eder ve nesne türünün aranan nesne türüyle eşleşip eşleşmediğini belirlemek için bunu requestType ile karşılaştırır. Hem ad hem de nesne türü eşleşirse, o öğe döndürülür. Değilse, mevcut gruptaki tüm öğeler kontrol edilene kadar döngü devam eder.

Geçerli grupta hiçbir eşleşme yapılmazsa, GetNamedItem tüm öğeler arasında yeniden yinelenir, bu sefer koleksiyondaki SqlConditionGroup nesnelerini kontrol eder. Bir SqlConditionGroup nesnesiyle karşılaşıldığında, öğeyi bir SqlConditionGroup’a atar ve alt grupta GetNamedItem yöntemini yinelemeli olarak çağırır.

Özyinelemeli çağrının sonucu geçici bir değişkende saklanır ve daha sonra geçerli bir nesne veya Hiçbir Şey içerip içermediğini kontrol etmek için kontrol edilir. Geçerli bir nesne içeriyorsa, o nesne döndürülür. Hiçbir Şey içeriyorsa, döngü devam eder ve listedeki bir sonraki grup kontrol edilir. Son olarak, bir eşleşme hiç yapılmadıysa, işlev yalnızca Nothing döndürür.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın