İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Liste Görünümünü Hareketlendirme

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Liste Görünümünü Hareketlendirme

Android'de Kodlama

Liste Görünümünü Hareketlendirme

Artık test donanımına sahip olduğunuza göre, bu ListView’e ölçek animasyonunu nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz. Bu ölçek animasyonunun bir XML dosyasında nasıl tanımlandığına bir göz atın.

Bu animasyon tanımı dosyaları, /res/anim alt dizininde bulunur. Bu XML özniteliklerini düz İngilizce’ye ayıralım. Başlangıç ve bitiş ölçekleri, başlangıç ve bitiş büyütme faktörlerini gösterir. Burada büyütme 1’den başlar ve x ekseninde 1’de kalır. Bu, liste öğelerinin x ekseninde büyümeyeceği veya küçülmeyeceği anlamına gelir.

Ancak y ekseninde büyütme 0,1’den başlar ve 1,0’a kadar büyür. Başka bir deyişle, canlandırılan nesne normal boyutunun onda birinden başlar ve daha sonra normal boyutuna ulaşmak için büyür. Ölçekleme işleminin tamamlanması 500 milisaniye sürecektir. Eylem merkezi, x ve y’nin ortasındadır (%50). startOffset değeri, animasyon başlamadan önce beklenecek milisaniye sayısını ifade eder.

Ölçek animasyonunun üst düğümü, birden fazla animasyonun etkin olmasına izin verebilecek bir animasyon kümesine işaret eder. Bu örneklerden birini de ele alacağız. Ama şimdilik bu sette sadece bir animasyon var.

Bu dosyayı scale.xml olarak adlandırın ve /res/anim alt dizinine yerleştirin. Bu animasyon XML’sini ListView’e bağımsız değişken olarak ayarlamaya henüz hazır değilsiniz; ListView önce kendisi ve animasyon seti arasında aracı görevi gören başka bir XML dosyası gerektirir. Bu uyumlulaştırmayı açıklayan XML dosyası Listeleme’de gösterilir.

Bu XML dosyasını /res/anim alt dizinine de yerleştirmeniz gerekecek. Örneğimiz için, dosya adının list_layout_controller olduğunu varsayalım. Bu tanıma baktığınızda bu ara dosyanın neden gerekli olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu XML dosyası, listedeki animasyonun ters yönde ilerlemesi gerektiğini ve her öğe için animasyonun toplam animasyon süresine göre yüzde 30 gecikmeyle başlaması gerektiğini belirtir. Bu XML dosyası aynı zamanda ayrı ayrı animasyon dosyası olan scale.xml’ye atıfta bulunur. Ayrıca, dosya adı yerine kodun @anim/scale kaynak referansını kullandığına dikkat edin.

Artık gerekli XML giriş dosyalarına sahip olduğunuza göre, bu animasyon XML’ini bir bağımsız değişken olarak dahil etmek için ListView XML tanımını nasıl güncelleyeceğinizi göstereceğiz. Öncelikle, şu ana kadar sahip olduğunuz XML dosyalarını inceleyin.

Değiştirilen satırlar koyu renkle vurgulanmıştır. android:layoutAnimation, XML etiketi layoutAnimation kullanarak düzen denetleyicisini tanımlayan aracı XML dosyasına işaret eden anahtar etiketidir.

layoutAnimation etiketi ise bu durumda scale.xml’de tanımlanan ölçek animasyonu olan bağımsız animasyona işaret eder. Android ayrıca, animasyon ve kaydırma için en iyi duruma getirmek üzere persistanDrawingCache etiketinin ayarlanmasını önerir. Bu etiket hakkında daha fazla ayrıntı için Android SDK belgelerine bakın.

List_layout.xml dosyasını Listede gösterildiği gibi güncellediğinizde, Eclipse’in ADT eklentisi bu değişikliği dikkate alarak paketi otomatik olarak yeniden derleyecektir. Uygulamayı şimdi çalıştıracak olsaydınız, ölçek animasyonunun tek tek öğeler üzerinde etkili olduğunu görürsünüz. Her öğe çizildikçe ölçek değişimini net bir şekilde gözlemleyebilmeniz için süreyi 500 milisaniye olarak ayarladık.

Artık farklı animasyon türlerini deneyebilecek bir konumdasınız. Bundan sonra alfa animasyonunu deneyeceksiniz. Bunu yapmak için /res/anim/alpha.xml adlı bir dosya oluşturun ve onu Listedeki içerikle doldurun.


PowerPoint hareketli animasyon ekleme
PowerPoint animasyon Örnekleri
PowerPoint animasyon ekleme
Nesnelerin animasyon özelliklerini kopyalayıp
Aşağıdakilerden hangisi bir animasyon türü değildir
PowerPoint hareketli GIF ekleme
Gösterime başlatılan bir sunuyu sonlandırmak için hangi işlem yapılmalıdır.
PowerPoint resme animasyon ekleme


Alfa animasyonu, rengin solmasını kontrol etmekten sorumludur. Bu örnekte, alfa animasyonunun görünmezden tam renkliye 1000 milisaniye veya 1 saniyede geçmesini istiyorsunuz. Sürenin 1 saniye veya daha uzun olduğundan emin olun; aksi halde renk değişiminin fark edilmesi zordur.

Bunun gibi tek bir öğenin animasyonunu her değiştirmek istediğinizde, arabulucu XML dosyasını bu yeni animasyon dosyasına işaret edecek şekilde değiştirmeniz gerekecektir. Animasyonu ölçek animasyonundan alfa animasyonuna nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

layoutAnimation XML dosyasında değiştirilen satır vurgulanır. Şimdi konumdaki bir değişikliği renk gradyanındaki bir değişiklikle birleştiren bir animasyon deneyelim. Liste, bu animasyon için örnek XML’i gösterir.

Animasyon setinde iki animasyonu nasıl belirttiğimize dikkat edin. Çeviri animasyonu, metni halihazırda tahsis edilmiş görüntüleme alanında yukarıdan aşağıya doğru hareket ettirecektir. Alfa animasyonu, metin öğesi yuvasına inerken renk gradyanını görünmezden görünür hale getirecektir. Süre ayarının 500 olması kullanıcının değişimi rahat bir şekilde algılamasını sağlayacaktır.

Elbette layoutAnimation mediator XML dosyasını bu dosya adına referansla yeniden değiştirmeniz gerekecektir. Bu birleştirilmiş animasyon için dosya adının /res/anim/translate-alpha.xml olduğunu varsayarsak, layoutAnimation XML dosyanız şöyle görünecektir.

Listelemedeki kod, listedeki her bir metin öğesini, metin öğesinin orta noktası etrafında bir tam daire şeklinde döndürür. 500 milisaniyelik süre, kullanıcının dönüşü algılaması için iyi bir süredir. Daha önce olduğu gibi, bu efekti görmek için layout-controller XML dosyasını ve ListView XML layout dosyasını değiştirmeniz ve ardından uygulamayı yeniden çalıştırmanız gerekir.

Şimdi, basit bir animasyon dosyasıyla başladığımız ve onu bir ara layoutAnimation XML dosyası aracılığıyla bir ListView ile ilişkilendirdiğimiz düzen animasyonundaki temel kavramları ele aldık. Animasyon efektlerini görmek için yapmanız gereken tek şey bu. Ancak layout animasyonu ile ilgili olarak bir şeyden daha bahsetmemiz gerekiyor.

İnterpolatörleri Kullanma

İnterpolatörler, bir animasyona renk gradyanı gibi belirli bir özelliğin zaman içinde nasıl değiştiğini anlatır: Doğrusal bir şekilde mi yoksa üstel bir şekilde mi değişecek? Hızlı başlayıp sona doğru yavaşlayacak mı? Tanıttığımız alfa animasyonunu düşünün.

Animasyon, kullanmak istediği enterpolatörü tanımlar – bu durumda, hızlandırma_interpolatörü. Bu enterpolatörü tanımlayan karşılık gelen bir Java nesnesi vardır. Ayrıca, bu enterpolatörü bir kaynak referansı olarak belirttiğimize dikkat edin.

Bu, anim/accelerate_interpolator’a karşılık gelen, bu Java nesnesinin neye benzediğini ve hangi ek parametreleri alabileceğini açıklayan bir dosya olması gerektiği anlamına gelir. Durum gerçekten böyle. @android:anim/accelerate_interpolator için XML dosyası tanımına bakın.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın