İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

 Koşul Arayüzü – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

 Koşul Arayüzü – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Yerel Hizmetler 

 Koşul Arayüzü

Daha önce belirtildiği gibi, SqlConditionGroup’un SqlCondition ve diğer SqlConditionGroup nesnelerinin bir karışımını depolaması gerekir. Bu nedenle, tamamen farklı iki nesneyi saklamalı ve referans vermelidir. Bir koleksiyon sınıfından tamamen farklı iki nesneye başvurmanız gerektiğinde, nesneler arasında ortak bir zemin bulmalısınız, böylece onlara başvurmanın genel bir yolunu bulabilirsiniz.

Bunu yapmak için üç seçeneğiniz var:

• System.Object kullanarak öğelere başvurun: Tüm nesneler System.Object temel sınıfından devralır, böylece System.Object kullanarak herhangi bir nesneye başvurabilirsiniz. Performansı yavaşlatan herhangi bir özelliğe veya yönteme erişmek için geç bağlama gerektirdiğinden bu ideal bir çözüm değildir.
• Ortak bir temel sınıftan devralın: Hem koşul hem de koşul grubu ortak özellikleri (Ad ve Tür) paylaştığından, bir temel sınıf tanımlayabilir ve her iki nesnenin de o temel sınıftan miras almasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra, her iki sınıfa da referans vermek için temel sınıfı ortak zemin olarak kullanabilirsiniz ve temel sınıftaki tüm özelliklere ve yöntemlere, geç bağlamaya başvurmak zorunda kalmadan her iki nesneden de erişilebilir. Bu tamamen geçerli bir çözümdür. Bununla birlikte, dikkate alınması gereken bir husus, SqlConditionGroup’un bir koleksiyon sınıfı olmasıdır. Temel koleksiyon sınıfı işlevselliğini CollectionBase temel sınıfından devralırsanız, önemli miktarda kodlama süresinden tasarruf edebilirsiniz. .NET Framework çoklu kalıtımı desteklemez, bu nedenle özel durumunuz için hangi temel sınıfın daha önemli olduğunu seçmeniz gerekir.
• Ortak bir arabirim uygulayın: Bir arabirimde ortak bir dizi özellik ve yöntem tanımlayabilir ve her iki sınıfın da bu arabirimi uygulamasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra her iki sınıfa da referans vermek için arayüzü ortak zemin olarak kullanabilirsiniz. Bu, geç bağlama sorunlarını önler ve SqlConditionGroup sınıfının CollectionBase sınıfından devralmasına olanak tanır. Tasarım sırasında seçtiğim yaklaşım bu.

Böylece, her ikisi de ISqlCondition arabirimini uygulayan Sql Condition ve SqlConditionGroup olmak üzere iki sınıf elde edeceğiz. Ayrıca, Sql Condition Group, CollectionBase nesnesinden miras alır ve ISqlCondition arabirimini uygulayan nesneleri depolamak için tasarlanmıştır, böylece hem SqlCondition hem de SqlConditionGroup nesnelerini depolamasına olanak tanır.

Bu modelin hem kavramsal hem de fiziksel temsilini diyagramlar. SqlConditionGroup nesnelerini SqlConditionGroup nesnelerinin içinde özyinelemeli olarak depolayabileceğinize dikkat edin. Bu nedenle, SqlConditionGroup’un SQL metnini aramak ve yazdırmak için özyinelemeli işlevler kullandığını unutmayın.

Name özelliği, koşul grubu nesnesinde tanımlanan bul işlevleri kullanılarak kolayca alınabilen adlandırılmış koşullar oluşturmanıza olanak tanır. Bu zorunlu bir alan değildir, bu nedenle tüm koşulların adlandırılması gerekmez. Sorgunuzdaki bir öğeye yeniden erişmeyi planlıyorsanız, adlandırılmış öğeleri kullanmalısınız. Örneğin, karmaşık bir sorgu oluşturmayı ve ardından bazı kriterlere göre belirli adlandırılmış öğeleri kaldırmayı veya değiştirmeyi uygun bulabilirsiniz.

ConditionOp özelliği, koşul işlemini temsil eder. Çıkış sırasında koşulun AND veya OR ile önüne geçilip geçilmeyeceğini belirler. Bir koşul grubundaki ilk koşulun çıktısını alırken ConditionOp özelliğini göz ardı ettiğinizi bir kez daha unutmayın.

Type özelliği, geçerli nesnenin bir koşul (Koşul) veya bir koşul grubu (Grup) olup olmadığını tanımlayan bir SqlConditionalType numaralandırma değeri döndürür. Nesne türünü bir ISqlCondition’dan gerçek veri türüne dönüştürmeye çalışmadan önce bilmek önemlidir.

Elbette nesne türünü belirlemek için GetType()’ı da kullanabilirsiniz, ancak System.Type nesnesi Case ifadesinde bir özellik kadar kolay kullanılamaz. Şimdi ISqlCondition arabirimini uygulayan iki sınıfa bakalım.


Kullanıcı arayüzü
Donanım arayüzü
Modem arayüzüne giriş
Yazılım arayüzü nedir
Telefonda arayüz ne demek
Bilgisayarda arayüz nedir
Arayüz nedir
Arayüz internet


SQL Durum Sınıfı

Sıra geldiğinde, SqlCondition sınıfının iki amacı vardır: SQL koşulu içeren bir dize depolamak ve bir SqlConditionGroup içinde saklanabilmesi için ISqlCondition arabirimini uygulamak. Bu nispeten basit bir sınıftır, çünkü yalnızca basit özellikleri gösterir ve hiçbir yöntemi veya işlevi yoktur.

Bu sınıfın iki kurucusu olduğunu görebilirsiniz. Birincisi, koşul için bir değer girmenize izin verir ve ikincisi, koşul için bir değer girmenize ve koşula bir ad vermenize izin verir. Koşul parametresi, koşul metnini temsil eden bir dizedir.

name parametresi, koşulu tanımlayan benzersiz bir dize belirtmenize olanak tanır. Daha sonra, bir koşul grubunun içindeki koşulu aramak için adı kullanabilirsiniz. İşlem parametresi, SqlCondition nesnesi (AND/OR) ile ilişkilendirilmesi gereken koşul operatörüdür.

Ayrıca, ISqlCondition arabirimindeki salt okunur Type özelliğinin, SqlConditionType.➥ Koşul ile ilişkili değeri döndürdüğüne dikkat edin, çünkü bu sınıf bir koşulu temsil eder.

■Not : Koşul nesnelerinin olumsuzlama özelliği yoktur. Koşulu olumsuzlamak istiyorsanız, olumsuzlama işlemini metin olarak, yani “NOT A=1” olarak ileterek yapmalısınız.

SQL Koşul Grubu Sınıfı

SqlCondition sınıfı, çok nesneli bir koleksiyon sınıfı olmanın ve ISqlCondition arabirimini uygulamanın yanı sıra, koşul ve koşul grupları eklemenize, bulmanızı, değiştirmenize ve kaldırmanıza olanak tanıyan bir dizi yöntemi de sunar. Söylemeye gerek yok, bu sınıfın kodu şu ana kadar gördüğünüz sınıflardan biraz daha ayrıntılı bahsedebiliriz.

Geriye bakarsanız, Where özelliğinin aslında bir SqlConditionGroup nesnesi olduğunu fark edeceksiniz, dolayısıyla bu sınıf tüm WHERE yan tümcesi oluşturma mantığını içerir. Liste 8-6, SqlConditionGroup sınıfının kodunun çoğunu gösterir.

■Not : İki işlev, CreateKeywords ve CreateDateRange, biraz sonra genel arama sorgularını tanımlamayı tartıştığımızda ele alınacaktır. Şimdilik, işlev tanımları dahil edilmiştir, böylece daha sonra ulaştığımızda listede nerede göründüklerini bileceksiniz.

Sınıf Tanımı ve İthalat Beyanı

SqlConditionGroup, CollectionBase temel sınıfından temel koleksiyon işlevselliğini devralır ve ISqlCondition arabirimini uygular. Bu bölümün başlarında SqlFieldCollection’ı tartıştığımızda bir koleksiyon sınıfı gördünüz.

Bu uygulama benzer olsa da, koleksiyon yalnızca tek bir nesne türü yerine iki farklı nesne türünü (SqlCondition ve SqlConditionGroup) depolayacağından birkaç farklılık vardır.

■Not : Koda iyi bakarsanız, System.Text.RegularExpressions ad alanı için bir içe aktarma ifadesi olduğunu görürsünüz, ancak kod listesinin herhangi bir yerinde kullanılan normal ifadeler yoktur. CreateKeywords işlevinde normal ifadeler kullanılır, ancak bu kod bu bölümün ilerleyen kısımlarına kadar gösterilmeyecektir. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın