İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni ve Hiper Ortam – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Köprü Metni ve Hiper Ortam – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İletişim Kutusu Tasarlama

İşaretleme

İşaretleme kavramı, yayıncılık endüstrisinden kaynaklanır ve genellikle belge biçimlendirme için tipografik talimatlar anlamına gelir. Bu talimatlar, bir belgenin içinde ek karakterler biçiminde belirtilir. Örneğin, Merhaba çıktısı için *Merhaba* veya Merhaba çıktısı için /Merhaba/ yazabiliriz. Anlamsal işaretleme, metin içinde yorumları belgede göstermeden yazmamıza olanak tanır.

ISO, aşağıdaki biçimlendirme sınıflarını tanımlar:

1. İşaretleme: Bu, karakterlerin ve içeriklerin belgede nasıl temsil edilmesi gerektiğine ilişkin bilgi eklemek için bir belgeye eklenen metindir.
2. Tanımlayıcı işaretleme: Bu, belgenin temsil için nasıl işlendiğine (örneğin yorumlar) bakılmaksızın, bir belgenin yapısını ve diğer niteliklerini tanımlayan işaretlemedir.
3. İşleme talimatları: Bu, sisteme özel verilerden oluşan bir işaretlemedir; bir belgenin işlenme şeklini kontrol eder.

SGML, Standart Genelleştirilmiş İşaretleme Dili anlamına gelir; gelişimi esas olarak ABD yayıncılık şirketleri tarafından desteklenmiştir.

Yazarlar, SGML kullanırken, daha önce SGML kullanılarak tanımlanmış olan belirli metin bölümlerini işaretlemek için etiketleri (<etiket>) kullanırlar (Belge Türü Tanımlamasında, DTD). Sonuç olarak SGML, özellikle HTML ve XML olmak üzere bir dizi özel biçimlendirme için bir başlangıç noktası görevi görür.

Köprü Metni ve Hiper Ortam

Tek öğeleri işaretlemek için işaretleme kullanımına dayalı olarak, köprü metni, tek bilgi birimlerinin ara bağlantılarının organizasyonu olarak anlaşılmaktadır. Bu birimler arasındaki ilişkiler bağlantılarla ifade edilebilir.

Hiper metin kavramı, World Wide Web’in temel kavramsal temelidir. Hipermetin, yalnızca bilgi birimlerinin metin versiyonlarındaki bağlantılarını belirtirken, hipermedya genellikle hipermetin ilkesini gelişigüzel multimedya nesnelerine, örneğin resimlere veya videoya genişletmenin bir yolu olarak görülür.

Web Üzerinden İstemci/Sunucu İletişimi

Tüm Web uygulamalarının altında yatan istemci/sunucu paradigması, bir kullanıcı (istemci veya kullanıcı aracısı) ile asıl uygulama (sunucu) arasındaki omurgayı oluşturur. Bu iletişim modeli öncelikle 2 katmanlı bir mimariye dayanmaktadır.

Bununla birlikte, bir (Web) sunucusundaki işleme adımları, diğer sistemlerin, örneğin veritabanlarının, uygulama sunucularının, vb. entegrasyonunu gerektirebilir. Bu şekilde oluşturulan N-katmanlı mimariler, hala prensipte istemci/sunucu modeline dayalıdır.

Örneğin, bir Web tarayıcısı bir istek gönderir ve bu istek bir Web sunucusundan bir yanıtı tetiklerken protokoller, özellikle Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTP) merkezi bir rol oynar. Bu protokoller, bir istemcinin nasıl istekte bulunması gerektiğini, sunucunun hangi yanıtları verebileceğini ve bunu nasıl yapması gerektiğini kontrol eder.

SMTP – Basit Posta Aktarım Protokolü

POP3 (Postane Protokolü) veya IMAP (İnternet İleti Erişim Protokolü Crispin 2003) ile birlikte SMTP (Basit Posta Aktarım Protokolü Postel 1982), e-posta gönderip almamızı sağlar. Ek olarak SMTP, SOAP’a dayalı asenkron mesaj alışverişi için bir taşıma protokolü olarak giderek daha fazla kullanılmaktadır.

RTSP – Gerçek Zamanlı Akış Protokolü

Gerçek Zamanlı Akış Protokolü, İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) tarafından yayınlanan bir standardı temsil eder ve multimedya verilerinin gerçek zamanlı koşullarda iletilmesini desteklemek için tasarlanmıştır. HTTP’nin aksine, RTSP, kaynakların bir bütün olarak (bir kerede) teslim edilmesi yerine, istemciye zamanında iletilmesine izin verir.

Bu iletim biçimine genellikle akış denir. Akış, akışı belirli bir zamanda isteyerek görsel-işitsel “zaman penceresini” manuel olarak kaydırmamıza olanak tanır, yani sürekli medyanın oynatılmasını kontrol etmemizi sağlar. Örneğin, “duraklat”, “hızlı ileri” veya “oynatmayı geri sarma” gibi insanların hi-fi cihazlardan aşina olduğu işlevleri uygulayabilir veya oynatmayı gelecekteki veya geçmiş bir zamana yeniden konumlandırabiliriz.


Hiper metin örnekleri
Hiper öğrenme nedir
Hypertext Nedir
Hiper metin nedir
HyperText Markup Language
Köprü metin Nedir
Hiper ne Demek
Hiper parametre Nedir


HTTP – Köprü Metni Aktarım Protokolü

Köprü Metni Aktarım Protokolü (Berners-Lee 1996) veya kısaca HTTP, son birkaç yılda giderek daha önemli hale geldi. Web standartlarının yaygınlaşması ve Web’in genişleme yeteneği, HTTP’nin Web içerikleri için en popüler aktarım protokolü olmasına yardımcı oldu.

HTTP, HTML belgeleri veya resimler gibi kaynaklara nasıl erişildiğini kontrol eden metin tabanlı durum bilgisi olmayan bir protokoldür. HTTP, hizmetin normalde 80 numaralı bağlantı noktası üzerinden sunulduğu TCP/IP yığını üzerine kuruludur. Kaynaklar, Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcısı (URI) kavramı kullanılarak adreslenir. URI’ler, HTTP gibi özel protokollere bağlı değildir; HTTP’de de kullanılan tek tip bir adresleme mekanizmasını temsil ederler.

Bir URI, türüne bakılmaksızın (HTML belgeleri, resimler, vb.) kaynaklara benzersiz tanımlayıcılar tahsis eder. Muhtemelen URI’lerin en belirgin temsilcisi URL’dir (Tekdüzen Kaynak Bulucu). URL’ler, bu tür kaynakların bulunduğu ana bilgisayarları belirlemek için Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) ile bağlantılı olarak kullanılabilir.

Örneğin bir URI, tipik olarak üç şeyi açıklar: bir kaynağa nasıl erişilir, örneğin, HTTP kullanılıyorsa (http://); kaynağın bulunduğu hedef bilgisayar (ana bilgisayar), örneğin (www.uni-karlsruhe.de); ve bu kaynağın adı, ör. Uni/index.html.

Diğer şeylerin yanı sıra URI’ler, HTTP’nin parametreleri iletmesine izin veren bir sorgu sınırlayıcı “?” da tanımlar. URI’lerin tam sözdizimi, IETF tarafından RFC 1630’da standardize edilmiştir.

HTTP’nin dağıtım mekanizması, normalde dağıtılmış nesne yönelimli sistemlerde kullanılan yöntemden farklıdır. Örneğin RPC kullanımıyla bir işlev çağrısının değeri, yalnızca işlev tam olarak işlendikten sonra teslim edilirken, bir HTTP isteği, tüm veriler tam olarak teslim edilmemiş olsa bile hemen değerlendirilen bir veri akışına yol açar.

Bu yöntemin avantajı, Web sayfalarının anında yorumlanabilmesidir, bu da daha hızlı işlenip görüntülenmeleri anlamına gelir. Bununla birlikte, bir Web sunucusu tarafından anında teslim ve bir Web istemcisi tarafından anında işleme, bir programın veri akışı içindeki konumu aynı anda meydana gelirse, bir HTML sayfasındaki programın yürütülmesinin (istemci tarafı komut dosyası oluşturma olarak da adlandırılır) hatalı olmasına neden olabilir. Kötü zaman. HTTP, IETF tarafından RFC 1945’te standartlaştırılmıştır ve şu anda Sürüm 1.1’de mevcuttur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın