Gönderileri ve Sayfaları Düzenleme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Gönderileri ve Sayfaları Düzenleme
Listenin üst kısmındaki açılır menüleri kullanarak gönderi listesini kategoriye veya tarihe göre filtreleyebilirsiniz. Düzenleme ekranlarının sağ üst tarafındaki kutuyu kullanarak gönderilerinizi ve sayfalarınızı da arayabilirsiniz, ancak dikkatli olun: yalnızca başlıkları değil, gönderilerin ve sayfaların tüm içeriğini de arar.
Otomatik Kaydetme
WordPress, siz yazarken gönderilerinizi dakikada bir kez otomatik olarak kaydeder. Ancak, otomatik kaydetme çalışırken bir gönderiyi yayınlamaya veya güncellemeye çalışırsanız hiçbir yere varamazsınız: otomatik kaydetme sırasında düğme devre dışı bırakılır. Peki, düğmeye basmanın ne zaman güvenli olduğunu nasıl anlarsınız?
Düğmenin renkleri solacak, ancak etkisi hafif olacaktır: düğme üç boyutlu, gölgeli görünümünü kaybeder ve düz bir mavi tonuna dönüşür. Düğme metni beyaz yerine açık mavi olur ve yanında halka şeklinde küçük bir ilerleme göstergesi görünür.
Şüpheye düştüğünüzde, tarayıcınızın durum çubuğunu kontrol edin. Sayfa yeniden yükleniyor mu? Öyleyse, düzenleme ekranının üst kısmında sarı Güncellemeyi gönder mesajının görünmesini bekleyin. Düğmeye bastığınız halde sayfa yeniden yüklenmiyorsa tekrar deneyin.
Ekran Seçenekleri
Pano gibi, Gönderileri ve Sayfaları Düzenle panellerinde de Ekran Seçenekleri bulunur. Hangi sütunları görmek istediğinizi seçebilirsiniz; gönderi/sayfa başlığı her zaman görüntülenecektir ancak yazar, kategoriler, etiketler, yorumlar ve tarih sütunları isteğe bağlıdır.
Sayfa başına kaç gönderi veya sayfa görmek istediğinizi de seçebilirsiniz. Yirmi varsayılan değerdir, ancak çok fazla içeriğiniz varsa ve içinde daha hızlı gezinmek istiyorsanız bunu artırabilirsiniz. Her ekrana ne kadar çok gönderi veya sayfa koyarsanız, WordPress’in ekranları oluşturmasının o kadar uzun süreceğini unutmayın.
Tek tek gönderileri ve sayfaları düzenlerken ekran seçenekleri de mevcuttur. Küçük bir ekranda veya düşük çözünürlüklü bir monitörde çalışıyorsanız, düzenleme düzeninizi tek bir sütuna çevirmek isteyebilirsiniz. Kullanmayı düşünmediğiniz kutuları devre dışı bırakmayı da seçebilirsiniz. Örneğin, siteniz özel alanlar kullanmıyorsa, revizyonları görmek için kaydırmak zorunda kalmamak için bu kutuyu kapatabilirsiniz.
Hızlı Düzenleme
İçeriği düzenlemeden bir gönderinin veya sayfanın niteliklerini değiştirmeniz gerekirse, bunu Hızlı Düzenleme özelliğini kullanarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Gönderileri (veya Sayfaları) Düzenle’ye gidin ve farenizi değiştirmek istediğiniz gönderinin üzerine getirin. Başlığın altında bir dizi bağlantı görünecektir: Düzenle, Hızlı Düzenleme, Sil ve Görüntüle. Hızlı Düzenleme’yi seçtiğinizde tablo satırı, içerik, alıntı ve özel alanlar dışında sayfayla ilgili hemen hemen her şeyi değiştirmenize izin veren minyatür bir düzenleme formuna dönüşecektir.
Toplu Düzenleme
Birçok gönderi veya sayfanın özelliklerini aynı anda değiştirmeniz gerektiğinde ne yaparsınız? Yine Gönderileri (veya Sayfaları) Düzenle’ye gidin. Düzenlemek istediğiniz gönderilerin yanındaki onay kutularını seçin, ardından gönderiler listesinin yukarısındaki Toplu İşlemler açılır menüsünden Düzenle’yi seçin ve Uygula’ya basın. (Sayfadaki tüm gönderileri seçmek istiyorsanız, gri tablo başlığındaki onay kutusunu kullanmanız yeterlidir.)
Toplu Düzenleme formu, Hızlı Düzenleme’den daha az seçenek sunar. Başlıklar ve yayınlanma tarihleri gibi birden fazla gönderi için değiştirilmesi mantıksız olacak şeyler mevcut değildir. Kategorileri ve etiketleri (gönderiler için), üst öğeyi ve şablonu (sayfalar için) ve yorum, geri izleme, görünürlük ve yayın durumu ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
Medya Dosyaları
WordPress, neredeyse her türden dosyayı yüklemenize ve onu gönderinize veya sayfanıza eklemenize olanak tanır. Ayrı yazı/sayfa düzenleme ekranlarında ve Medya Kitaplığı bölümünde bulunan yükleyiciyi kullanarak dosya ekleyebilirsiniz. Dosyalar, Medya Ayarları panelinde belirttiğiniz konumda saklanır.
WordPress, çeşitli dosya türleri için özel yükleme diyalogları sunar. Simgeler sırasıyla görüntüleri, videoları, ses dosyalarını ve diğer tüm dosya türlerini temsil eder. Ne tür bir dosyayla çalışırsanız çalışın, yükleme arayüzü aşağı yukarı aynı görünse de, seçtiğiniz ayarlar dosya türüne göre değişir. Dört kategoriyi birer birer ele alalım.
Facebook gönderi düzenleme yok
Facebook gönderi düzenleme kalktı mı
Facebook gördüğün gönderiler ne demek
Facebook düzenleme geçmişi gizleme
Şunlar için arama yapmayı dene
Facebook paylaşım ayarları
Facebook tavsiye edilen gönderileri kapatma
Resimler ve Galeriler
Herhangi bir gönderiyi veya sayfayı düzenleyin ve içerik kutusunun üzerinde Medya Ekle etiketli dört simgeden oluşan bir grup olduğunu göreceksiniz. İlk simgeyi (Görüntü ekle) tıklayın ve üç sekmeli bir açılır kutu görünmelidir: Bilgisayardan, URL’den ve Medya Kitaplığından. Bu gönderiye en az bir dosya yükledikten sonra dördüncü bir sekme olan Galeri’yi göreceksiniz.
Bilgisayarınızdan Resim Yükleme
Medya yükleyici iki biçimde gelir. Varsayılan olarak, Flash yüklediyseniz, Flash tabanlı yükleyiciyi görürsünüz. Bu, aynı anda birden fazla dosya yüklemenizi sağlar. Ancak, Flash yüklemediyseniz veya Flash yükleyici düzgün çalışmıyorsa, tarayıcı yükleyiciye geçebilirsiniz. Bu, her seferinde bir dosya yüklemenizi sağlayan temel bir Gözat düğmesi sağlar.
Yükleyicinin herhangi bir sürümünü kullanarak, devam edin ve gönderinize eklemek için bir resim seçin. WordPress görüntüyü işledikten sonra, görüntüyle ilgili ayrıntıları doldurabileceğiniz bir iletişim kutusu görürsünüz: başlık, açıklama, açıklama, bağlantı URL’si ve bazı hizalama ve boyut seçenekleri.
- Başlık: Bu yalnızca dahili kullanım içindir. Medya kitaplığınıza göz atarken, görüntünün küçük bir küçük resminin yanında bu başlığı görürsünüz. Bir başlık doldurmazsanız, dosya adı kullanılacaktır.
- Başlık: Bu, gönderinizdeki resmin altında gösterilecektir. Tam biçimlendirme, temanızın stil sayfasına bağlı olacaktır.
- Alternatif Metin: Resim eksikse görüntülenecek metin. Ekran okuyucu ile sitenizi gezen görme engelli kullanıcılara sesli olarak okutulacaktır.
- Açıklama: Bu, ortam kitaplığınızda görüntülenecektir. “[Galeri]” kısa kodunu kullanıyorsanız, görselin ek sayfasında da görüntülenecektir.
- Bağlantı URL’si: Bu, görüntünüzün bağlantılı olup olmadığını ve öyleyse nereye yönlendirdiğini belirtmenizi sağlar. Dosya URL’sine bağlantı vermek, daha küçük bir sürüm ekliyorsanız ziyaretçilerinizin resmi tam boyutlu görmesini sağlamanın harika bir yoludur. Gönderiniz başka bir siteden bahsediyorsa, bunun yerine o URL’yi buraya yapıştırmayı seçebilirsiniz.
- Hizalama: Görüntünün sola mı, sağa mı, ortaya mı yoksa hiç mi hizalanmayacağını seçin. Sola veya sağa hizalamayı seçerseniz, gönderi metniniz resmin etrafına sarılır. Ortayı seçerseniz, görüntünüz kendi satırında görünecektir.
- Boyut: Tam boyutlu resmi gönderinize ekleyebilirsiniz. WordPress, üç adede kadar daha küçük boyut oluşturur (Medya Ayarlarınızda seçtiğiniz boyutlara göre) ve bunlardan herhangi birini, gönderi içeriğinize daha iyi uyacaksa seçebilirsiniz.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)