İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Değişken Bildirimler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Değişken Bildirimler – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Koşullu Biçimlendirme – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Değişken Bildirimler

Komut dosyasının en üstünde fileCount değişken bildirimi bulunur. Bu değişken, <div> kapsayıcısındaki dosya giriş öğelerinin toplam sayısını korur. HTML’de önceden tanımlanmış bir dosya giriş öğesi olduğundan, değişken 1 değeriyle başlar.

Önceden tanımlanmış beş dosya girdi öğeniz olsaydı, bunu 5 değeriyle başlatmak istersiniz. Değişken dosya giriş öğelerinin sayısını tutsa da, değişkenin asıl amacı yeni dosya vermektir. -giriş öğeleri benzersiz bir ad, toplam sayımın kullanışlı olduğu bir görev.

fileCount bildiriminin altında, sayfaya yeni bir dosya girişi öğesi eklemekten sorumlu olan AddFileInput yöntemi bulunur. Tüm dosya girişini tutan <div> kabının id özniteliğinin dosyalar olduğunu unutmayın. Yöntem, document.getElementById(“files”) kullanarak bu <div> kapsayıcısına bir nesne başvurusu alarak başlar ve elde edilen başvuruyu fileSectionDiv değişkeninde saklar. Yöntem, daha sonra dosya giriş öğesini sayfaya eklerken bu başvuruya ihtiyaç duyar.

Bundan sonra, AddFileInput yöntemi yeni bir <div> öğesi oluşturmak için document.createElement(“div”) öğesini çağırır ve bu yeni öğeye bir başvuruyu fileItemDiv değişkeninde saklar. Bir kullanıcı yeni bir dosya giriş öğesi eklediğinde, aslında sayfaya birkaç HTML öğesi eklenir: bir dosya giriş öğesi, bazı boşluk karakterleri ve kullanıcının dosya giriş öğesinden kurtulabilmesi için bir Kaldır bağlantısı Eğer gerekliyse.

Yeni oluşturulan <div> etiketi, dosya girişi ve ilişkili öğeler için bir kapsayıcı görevi görür. Kullanıcı dosya giriş öğesini kaldırmayı seçerse, <div> kabı kaldırılır, dosya giriş öğesiyle ilişkili her şey etkin bir şekilde temizlenir ve daha temiz bir silme kodu oluşturulur.

Her dosya giriş öğesinin ve onu çevreleyen <div> kabının benzersiz bir kimlikle sonuçlanmasını sağlamak için yöntem, fileCount değişkenini birer birer artırır.

Sayaç değişkeni artırıldıktan sonra, yeni <div> öğesinin içeriği oluşturulur; HTML’nin bir dosya giriş öğesi için bir tanım, bir boşluk karakteri ve istemci tarafını yürüten bir Kaldır bağlantısı içerdiğini görebilirsiniz. Tıklandığında JavaScript RemoveFileInput işlevi. Sayfaya çıktı alındığında böyle bir şey görünüyor.

Yeni <div> öğesinin içeriğini oluşturduktan sonra fileDivItem’e benzersiz bir kimlik atanır ve innerHTML özelliği daha önce oluşturulan içerik dizesine ayarlanır.

Son olarak, AddFileInput, appendChild yöntemini kullanarak fileDivItem öğesini fileSectionDiv öğesine ekler. Öğenin eklenmesi, onu mevcut tüm öğelerin altına yerleştirir, böylece yeni dosya giriş öğesi, dosya giriş listesinin altında görünür. Şekil 11-2, sayfaya birkaç yeni dosya girişi öğesi ekledikten sonra her şeyin nasıl göründüğünü gösterir.

Komut dosyasındaki son yöntem RemoveFile yöntemidir. Bu, kaldırılacak yükleme denetiminin kimliğini geçerek Kaldır bağlantısından çağrılır. <div> kapsayıcısına yönelik bir nesne başvurusu, yönteme geçirilen fileIndex değeri kullanılarak kaldırmak istediğiniz <div> öğesine yapılan bir başvuru gibi, document.getElementById(“files”) kullanılarak yeniden elde edilir.

Son olarak RemoveFile, removeChild yöntemini kullanarak fileDivItem öğesini fileSectionDiv öğesinden kaldırır. Bu kod yerindeyken, istemci tarafında tamamen işlevsel bir sayfanız olmalıdır. Şimdi sadece sunucu tarafında dosyaları kaydetmek için onu almanız gerekiyor.

Sunucu Tarafına Birden Fazla Dosya Kaydetme

Kullanıcıların istemci tarafında birden çok dosya giriş öğesi eklemesine izin vermek, onlara dosya yüklemeleri için ciddi bir esneklik sağlar, ancak bu aynı zamanda sunucu tarafında FileUpload denetimini kullanamayacağınız anlamına gelir. Bu ilk başta büyük bir aksilik gibi görünebilir, ancak ASP.NET, FileUpload denetiminin dışında bazı harika dosya yükleme işleme işlevlerine sahiptir. Biraz daha çalışman gerekiyor ama fazla değil. Listeleme, birden çok gelen dosyayı kaydetmeniz gereken koddur.

Bir formdan herhangi bir dosya göndermek istediğinizde, formun EncType özniteliğinin multipart/form-data olarak ayarlanmış olması gerekir. Bu öznitelik, forma, sunucunun işleyebilmesi için dosya bilgilerini nasıl biçimlendireceğini söyler. Bu öznitelik olmadan form, dosya bilgilerini sunucuya doğru şekilde göndermez. 

FileUpload denetiminin güzel yanlarından biri, perde arkasında EncType özelliğiyle otomatik olarak ilgilenmesidir. Ancak bu durumda FileUpload kullanmıyorsunuz, bu nedenle sayfa oluşturulmadan önce Page.Form.Enctype özelliğini manuel olarak ayarlamalısınız (bunu PreLoad, Load, PreRender’da, doğrudan <form> öğesinde yapabilirsiniz). işaretleme vb.)

İstek nesnesinin içinde Dosyalar adında bir özellik bulacaksınız. Files özelliği, sayfaya yüklenen tüm dosyaları temsil eden bir HttpPostedFile nesneleri koleksiyonunu tutar. Bir kullanıcı 10 dosya yüklerse, koleksiyonda 10 nesne olacaktır. Yüklenen dosya yoksa, koleksiyonda 0 dosya olacaktır.


Chrome bildirim gelmiyor
google’dan gelen bildirimleri kapatma telefon
Siteye bildirim ekleme
Google bildirimleri yönetme
Bildirim .eu izin ver
Expand Notification kapatma
Masaüstü sitesi kapatma
Play Store bildirim silme


Ek bir avantaj olarak, HttpPostedFile nesnesi bir SaveAs yöntemini destekleyerek dosyaları diske kaydetmeyi bir kez daha nispeten kolaylaştırır. btnUpload_Click yönteminin içinde, kodun koleksiyondaki her bir öğe arasında dolaştığını ve tüm dosyaları diske kaydettiğini görebilirsiniz.

Ancak, dosyanın özelliğindeki öğeleri kullanmak ile FileUpload denetimindeki bir dosyayı kullanmak arasında iki büyük fark vardır. İlk olarak, HttpPostedFile nesnesi bir HasFile özelliğini desteklemiyor. HttpPostedFile’ın bir dosya içerip içermediğini test etmek için FileName veya ContentLength özelliklerini kontrol etmeniz gerekir. Tarayıcılar, kullanıcıların var olmayan dosyaları yüklemesine izin vermez.

Bu, FileName özelliğinin bir değeri olduğunda bir dosyanın yüklendiği anlamına gelir. Ancak kullanıcılar sıfır baytlık dosyalar yükleyebilir. Böylece, boş dosyaları sunucunuzdan uzak tutmayı tercih edip etmediğinizi kontrol etmek için ContentLength özelliğini kullanabilirsiniz. Sana kalmış.

Dosyaları diske kaydetmek gerçekten çok kolay çünkü işin çoğunu ASP.NET sizin için yapıyor. Bununla birlikte, dosyaları bir veritabanına yüklemek, sizin açınızdan biraz daha fazla çaba gerektirir. Bundan sonra bir göz atacağız.

Dosyaları Bir Veritabanında Saklamak

Duruma baktınız ve veritabanı dosya depolamasını kullanmanın faydalarının maliyetlerden daha ağır bastığını belirlediniz. Şimdi bu dosyaları veritabanına almalısınız. Çoğu geliştirici, sayısal ve metin tabanlı verileri içeren veritabanı depolama teknikleri konusunda rahattır, ancak bir veri dosyasını bir veritabanı alanına sıkıştırma kavramı çoğuna yabancıdır. Nereden başlarsın? Neye ihtiyacın var? Bunu nasıl yapıyorsun?

Dosyaları bir veritabanında depolamak üç adımlı bir işlemdir. İlk olarak, dosyayı tutmak için uygun bir yapıya sahip bir veritabanı tablosu tanımlayın. İkinci olarak, dosyayı veya dosyaları istemciden sunucuya alın. Üçüncüsü, dosyanın içeriğini içeren bir bayt dizisi oluşturun ve bunu tabloya ekleyin. 


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın