Casus Yazılımlar – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Reklam Yazılımları ve Casus Yazılımlar
Reklam yazılımları, reklam içeriklerini iletmek ve bunları kendi pencerelerinde veya reklam yazılımının entegre olduğu diğer programların pencerelerinde görüntülemek için kullanılan programlardır. Sonuç olarak, reklam yazılımı kullanıcı tarafından görülebilir ve genellikle can sıkıcı olabilir. Reklam yazılımlarının aksine, casus yazılımlar tanınmadan kalmayı amaçlar.
Bunlar, bir kullanıcının şifreleri, banka verileri ve oturum açma ayrıntıları gibi kişisel bilgileri toplamak için kullanılan programlardır. Casus yazılım bu amaçla kullanıcının faaliyetlerini izler ve sistemi tarar. Toplanan bilgiler daha sonra uzak bilgisayarlara iletilir.
Reklam yazılımları ve casus yazılımlar, genellikle ücretsiz veya paylaşılan yazılım olarak sunulan diğer programlarla birlikte az çok gizlidir. Ayrıca e-posta eki olarak gönderilmektedir.
Çeviriciler
Çeviriciler, özel tarifeli bir numara (örn. 0900) kullanarak bir bilgisayarın modemi üzerinden İnternet bağlantıları oluşturan programlardır. Tipik olarak, bağlantı maliyetleri orantısız bir şekilde pahalıdır.
Çeviriciler, kullanıcıların açık bilgisi olmadan kurulabilir ve bağlantıların kurulması genellikle kullanıcılara gizli kalır. Çeviriciler, e-postalardaki casus yazılımlara benzer şekillerde ve diğer programlarla birlikte paketler halinde dağıtılır. DSL kullanan geniş bant bağlantılarının sayısı arttıkça, çeviriciler düşüştedir.
Uzaktan Erişim/Arka Kapılar
Bir müşterinin güvenliği, uzaktan erişim sağlayan, yani uzak bilgisayarların müşterinin ana bilgisayarına bağlanmasını sağlayan programlar tarafından da zayıflatılabilir. Bu tür programlar çeviriciler gibi dağıtılır.
Kişisel bilgileri elde etmek, dosyalara zarar vermek veya istemci ana bilgisayarını uzaktan kontrol etmek, örneğin DDOS saldırılarını çalıştırmak için kötüye kullanılabilirler. Tipik olarak, uzaktan erişim sağlayan programlar kendilerini kullanıcıdan gizlemeye çalışır ve uzak bağlantılar perde arkasında kurulur.
Virüsler
Virüsler, yürütülebilir dosyalara veya makroları destekleyen belgelere iliştirilmiş programlar veya kodlardır. Sırasıyla ana program çalıştırıldığında veya belge yüklendiğinde bir virüs yürütülür. Virüsler, genellikle bilmeden, virüslü dosyaları paylaşan veya ekte virüs bulunan e-postalar gönderen kişiler aracılığıyla yayılır. Bazı virüsler yalnızca çoğalırken, bazıları dosya sistemine veya sistem kararlılığına daha fazla zarar verebilir.
Solucanlar, virüslerin aksine, örneğin sistem güvenlik açıklarını kötüye kullanarak veya e-posta ekleri olarak dağıtılarak kendilerini çoğaltabilen veya kopyalayabilen programlardır. Örnek vermek gerekirse, bir solucan yerel e-posta adres defterinde listelenen tüm adreslere kendisinin bir kopyasını gönderebilir.
Bu prosedür, alıcıların ana bilgisayarlarında vb. devam ederek yüksek trafiğe neden olur ve mevcut hesaplama gücünün çoğunu tüketir. Sınırsız çoğaltma nedeniyle sistemlerin kullanılamaz hale gelmesi tehdidinin yanı sıra, bazı solucanlar, örneğin virüs bulaşmış sistemlere bir arka kapı kuran ünlü Blaster solucanı gibi daha fazla güvenlik tehdidi de getirir.
Truva atları, kendilerini çoğaltmayan ancak tipik olarak virüs bulaşmış bilgisayarlara zarar veren veya güvenliklerini tehlikeye atan programlardır. Diğer programların içinde gizlidirler veya doğrudan kullanıcılara, örneğin e-posta eki olarak gönderilirler.
Truva atları yararlı yazılımlar gibi görünür ve genellikle sözde yararlı işlevsellik sunar. Ancak yürütüldüklerinde, ek olarak, genellikle kullanıcıya sunduklarına zarar veren başka türde işlevler de gerçekleştirirler. Neden olunan hasar değişiklik gösterir ve veri hırsızlığı ve imhasını veya istemci ana bilgisayarına uzaktan erişim sağlayarak bilgi işlem kaynaklarına yasa dışı erişimi içerebilir.
Telefona uzaktan casus yazılım yükleme
Casus yazılımlar nelerdir
Telefon casus yazılım ücretsiz
Casus yazılım örnekleri
WhatsApp casus yazılım
Casus yazılımlar Nedir
casus yazılım (spyware) nedir
Hizmet Sağlayıcı Güvenlik Sorunları
Bu bölümde, kod enjeksiyonu gibi Web uygulamalarına yönelik çeşitli saldırıları sunacağız ve CGI betiklerinin güvenlik gereksinimlerini tartışacağız. Bu saldırı tehditlerine genel bir bakış verilmektedir. Web uygulaması geliştiricilerine, güvenli hizmet uygulaması hakkında kısa bir fikir verilir ve tipik güvenlik açıklarını önlemek için temel bilgiler sağlanır.
Siteler Arası Komut Dosyası Çalıştırma
Siteler arası komut dosyası oluşturma (kısaca XSS olarak da bilinir), dinamik olarak oluşturulmuş Web sayfalarının eksikliklerine odaklanan iyi bilinen bir saldırıdır.
XSS saldırıları, parametrelerin dinamik olarak oluşturulmuş Web sitelerine iletildiğinde bazen kontrol edilmemesinden yararlanır, bu da beklenen parametre değerleri yerine komut dosyası kodunun eklenmesine izin verir. Saldırganlar, uygulama ve Web sitesi tasarımındaki bu tür kusurları kötüye kullanarak müşterilerin kişisel bilgilerini ele geçirmeyi başarabilir.
book.store.com’un müşterilerine, örneğin müşterilerin ilgisini çekmesi beklenen makaleler önermek ve giriş ve ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için kişiselleştirilmiş Web sayfaları sunduğunu varsayalım. Bu kişiselleştirme çerezlerin kullanımı ile gerçekleşmektedir.
Bu tanımlama bilgileri müşterilerin ana bilgisayarında saklanır ve yalnızca www.book.store.com bağlamında erişilebilir. Kişiselleştirilmiş sayfalar sağlayan Web uygulaması, mybookstore.cgi adlı bir CGI-komut dosyası aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle, Alice’in kişisel book.store.com profili mevcuttur.
Bu senaryo nasıl suistimal edilebilir? Cevap, komut dosyası yazmaktır. Statik HTML’nin yanı sıra Web sayfaları, örneğin fare üzerlerine getirildiğinde değişen resimler gibi dinamik içerik içerebilir. Bu genellikle JavaScript ile gerçekleştirilir.
Komut dosyası işlemleri, tarayıcılarını yalnızca Web sitelerini görüntülemek için kullanan kullanıcılar tarafından görülemeyen <script> etiketlerine dahildir. Yukarıdaki örnekteki parametre değiştirilirse, yani Alice yerine aşağıdaki kullanılırsa ne olacağına bir göz atalım.
Program, sayfanın HTML koduna herhangi bir kontrol yapmadan parametre değerini (sözde müşteri adı) ekler, kod kodu çalıştırılır ve şekilde gösterildiği gibi bir mesaj penceresi açılır.
Böylece, JavaScript’i etkinleştirmişse, isteğe bağlı komut dosyası işlemleri yürütülebilir. Açıkçası, saldırılar gösterilen örnekten farklı olacaktır. Saldırganlar, örneğin kullanarak Alice’in book.store.com adresinde bulunan kişisel bilgilerini çalabilir.
Bu, çerezini saldırganın www.hacker.com adresinde bulunan CGI betiğine gönderir. Alice, saldırgandan book.store.com’dan geliyormuş gibi görünen bir HTML e-postası alarak bu bağlantıya tıklamaya teşvik edilebilir. Örneğin, altı çizili köprü yukarıdaki adrese yönlendirilmiş olarak e-posta aşağıdaki gibi görünebilir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)