Açıklama Yazma Fonksiyonu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Adlandırılmış Grubu Alma ve Adlandırılmış Koşul İşlevlerini Alma
Bu iki işlev, sırasıyla adlandırılmış bir SqlCondition veya adlandırılmış SqlCondition➥ Group nesnesini aramanıza izin verir. Her işlev, aranan öğenin adını tanımlayan bir parametre adı kabul eder.
Her iki işlev de GetNamedItem’i çağırır ve name parametresinin yanı sıra aranan nesne türünü tanımlayan sabit kodlanmış bir SqlConditionType numaralandırma değerini iletir. GetNamedItem işlevinin sonucu, döndürüldüğünde kesin olarak yazılan bir SqlCondition veya SqlConditionGroup’a örtük olarak dönüştürülür.
■Not : Koşulları veya grupları arayabileceğinizi fark etmiş olabilirsiniz, ancak türünden bağımsız olarak adlandırılmış bir öğeyi döndürecek genel bir arama yoktur. İsterseniz GetNamedItem işlevini değiştirerek bu işlevi kendi başınıza uygulayabilirsiniz, ancak buna hiç ihtiyaç duymadım.
Bu yöntemlerin her biri, koleksiyondan bir öğeyi kaldırmak için CollectionBase sınıfından devralınan işlevselliği kullanır. Remove, bir ISqlCondition nesnesini kabul eder ve varsa bu nesneyi koleksiyondan kaldırır.
RemoveNamedCondition ve RemoveNamedGroup ayrıca öğeleri koleksiyondan kaldırır, ancak bir ISqlCondition nesnesi yerine bir name parametresini kabul ederler. Bu yöntemler, sırasıyla Get Named Koşulunu ve Get Named Group’u kullanarak adı arar. Öğe bulunursa, koleksiyondan kaldırılır.
Açıklama Yazma Fonksiyonu
Bir noktada, SqlConditionGroup nesnesindeki tüm koşullar ve koşul grupları, nesne temsillerinden SQL sorgusunda kullanıma uygun metne dönüştürülmelidir. WriteStatement, koleksiyonundaki tüm öğeleri yinelemekten ve kendisinin bir metin temsilini oluşturmaktan sorumludur.
Yalnızca koşulları içeren koşul grupları için dize oluşturmak kolaydır, çünkü yalnızca tüm koşul metnini birleştirmeyi ve birkaç operatör anahtar sözcüğü eklemeyi gerektirir. Ancak bir koşul grubu, alt koşul grupları da içerebilir. Ve elbette, bu alt koşul grubunun kendi koşul grupları olabilir, vb.
Bir koşul grubu için tüm metni nasıl döndürürsünüz? İlginçtir ki, şu anda bahsettiğimiz fonksiyon tam da bu tür şeyleri idare ediyor. Bir alt koşul grubu için metin elde etmek için Write➥ Statement yöntemi yinelemeli olarak o alt grubun WriteStatement yöntemini çağırır.
Bir noktada, koşul grupları yalnızca koşulları içerir, özyineleme durur ve yöntem, çıktıyı alt gruplarından toplayarak bir dize oluşturabilir.
Write Statement işlevi üç değişken tanımlayarak başlar:
• firstItemFlag: İlk öğe özel işlem gerektirdiğinden, geçerli öğenin gruptaki ilk öğe olup olmadığını tanımlayan Boole değeri. Bu, başlangıçta True olarak ayarlanır.
• İfade: SQL ifadesini oluşturulurken korur.
• TempStatement: Gerçek deyim değişkenine eklemeden önce geçerli SQL’in mevcut olduğundan emin olmak için WriteStatement yöntemine yapılan özyinelemeli çağrının sonucunu veya bir öğedeki koşulu tutar.
WriteStatement, grubun koleksiyonundaki her bir öğeyi yineleyen bir döngüye atlayarak başlar. Döngünün içinde, bir Koşul mu yoksa Grup mu olduğunu belirlemek için öğenin Type özelliğini kontrol eder. Öğe bir Koşul ise, WriteStatement öğeyi bir SqlCondition’a dönüştürür ve tempStatement öğesini SqlCondition’ın koşul özelliğine eşit olarak ayarlar.
JavaScript fonksiyonları
JavaScript fonksiyon örnekleri
JavaScript fonksiyon Çağırma
Parametresiz fonksiyon örneği
C programlama fonksiyon örnek sorular
JavaScript fonksiyon Türleri
Javascript fonksiyon Nedir
JavaScript Hazır Fonksiyonlar
Öğe bir Grup ise, işlev öğeyi bir SqlConditionGroup’a dönüştürür ve başvuruyu grup değişkeninde saklar. Daha sonra tekrar tekrar group.WriteStatement öğesini çağırır ve dönüş değerini tempStatement değişkenine atar. Bir grup SQL sorgusu olarak çıktılandığında, grup parantez içine alınmalıdır.
Elbette, iç içeriği olmayan bir parantez kümesine sahip olmak istemezsiniz, bu nedenle WriteStatement metni bu parantezlerle çevrelemeden önce tempStatement öğesinin metin içerdiğinden emin olmak için kontrol eder. Ayrıca, NOT anahtar sözcüğünün gruptan önce görünüp görünmeyeceğini belirlemek için grubun Not özelliğini kontrol eder ve gerekirse NOT anahtar sözcüğünü ekler.
Ardından, işlevin SQL dizesine koşul operatörünü (VE/VEYA) eklemesi gerekir. Koşul operatörünü eklemek için iki koşul vardır. İlk olarak, tempStatement üzerinde çalışacak bir koşul olmadan bir koşul operatörünün eklenmemesini sağlamak için bazı metinler içermelidir. İkincisi, koşul operatörü gruptaki ilk öğeye eklenmemelidir.
Bu nedenle, WriteStatement önce tempStatement’ın metin içerip içermediğini kontrol eder. Herhangi bir metin içermiyorsa, döngü bir sonraki öğeye devam eder. Varsa, işlev bu öğenin firstItemFlag değişkenini kullanan gruptaki ilk öğe olup olmadığını belirler. İlk öğeyse, firstItemFlag, False olarak ayarlanarak temizlenir.
İlk öğe değilse, o zaman WriteStatement, item.ConditionOp özelliğini okur ve uygun SQL metnini tempStatement öğesinin önüne ekler. İşlev daha sonra ifadeye tempStatement ekler ve koleksiyondaki bir sonraki öğeye geçer. Listedeki tüm öğeler işlendiğinde, WriteStatement, oluşturulan ve deyim değişkeninde depolanan değeri döndürür.
ISql Koşul Arayüzünü Uygulama
SqlConditionGroup, ISqlCondition arabirimini uygular. Bu arabirim SqlCondition bölümünde ayrıntılı olarak ele alınmıştır, bu nedenle daha fazla ayrıntı için o sınıfa başvurabilirsiniz. İki uygulama arasındaki tek fark, SqlConditionGroup öğesinin Type özelliğinin, SqlCondition➥ Type.Condition yerine SqlConditionType.Group değerini döndürmesidir.
SqlQuery Sınıfını Oluşturma
Şimdiye kadar gördüğünüz tüm bileşenler, SqlQuery sınıfı için destek işlevselliği sağlayan yardımcı sınıflardır. SqlQuery sınıfı, bir SQL SELECT ifadesinin nesne temsilidir ve basit bir programlı arabirim kullanarak kodda sorgular oluşturmanıza yardımcı olacak çeşitli özellikler sunar.
Sorguyu yürütme zamanı geldiğinde, SqlQuery, nesne temsiline dayalı olarak SELECT ifadesini oluşturur. SqlQuery sınıfı, normal sorgular oluşturabilmenin yanı sıra, tüm veri kümesinin yalnızca bir alt kümesini döndüren disk belleği sorguları da oluşturabilir.
SqlQuery sınıf koduna çok fazla girmeden önce, sayfalamayı ve SQL Server 2005’teki sayfalamayı önceki sürümlerden çok daha basit hale getiren bazı yeni özellikleri tartışmak için bir dakikanızı ayıralım.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)