İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Animasyon Ekleme

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Animasyon Ekleme

Animasyon Ekleme

Animasyonu Görüntüleme

Artık kare kare animasyon ve düzen animasyonuna aşina olduğunuza göre, üç animasyon türünün en karmaşıkı olan görüntüleme animasyonunu ele almaya hazırsınız. Görünüm animasyonu, görünümü görüntülemek için mevcut olan dönüştürme matrisini değiştirerek herhangi bir rastgele görünümü canlandırmanıza olanak tanır.

Bu bölüme, size animasyon izlemek için kısa bir giriş yaparak başlayacağız. Daha sonra size görünüm animasyonu ile deney yapmak için bir test donanımının kodunu ve ardından birkaç görüntüleme animasyonu örneğini göstereceğiz.

Ardından Kamera nesnesini görünüm animasyonu ile birlikte nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız. (Bu Kameranın cihazdaki fiziksel kamerayla hiçbir ilgisi yoktur; tamamen bir grafik konseptidir.) Son olarak, dönüşüm matrisleriyle çalışmaya derinlemesine bir bakış atacağız.

Görünüm Animasyonunu Anlamak

Android’de bir sunum yüzeyinde bir görünüm görüntülendiğinde, bir dönüşüm matrisinden geçer. Grafik uygulamalarında, bir görünümü bir şekilde dönüştürmek için dönüştürme matrislerini kullanırsınız. İşlem, piksel koordinatları ve renk kombinasyonlarının girdi setini almayı ve bunları yeni bir piksel koordinatları ve renk kombinasyonları setine çevirmeyi içerir. Dönüşümün sonunda boyut, konum, yön veya renk açısından değiştirilmiş bir resim göreceksiniz.

Tüm bu dönüşümleri, koordinatların girdi kümesini alıp yeni bir koordinat kümesine ulaşmak için bir dönüşüm matrisi kullanarak bir şekilde çarparak matematiksel olarak elde edebilirsiniz. Dönüşüm matrisini değiştirerek bir görünümün nasıl görüneceğini etkileyebilirsiniz.

Onunla çarptığınızda görünümü değiştirmeyen bir matrise birim matris denir. Tipik olarak bir birim matrisle başlarsınız ve boyut, konum ve yönü içeren bir dizi dönüşüm uygularsınız. Daha sonra son matrisi alırsınız ve bu matrisi görünümü çizmek için kullanırsınız.

Android, bir animasyon nesnesini o görünüme kaydetmenize izin vererek bir görünüm için dönüşüm matrisini ortaya çıkarır. Animasyon nesnesi, bir görünüm için geçerli matrisi elde etmesine ve yeni bir görünüme ulaşmak için onu bir şekilde değiştirmesine izin veren bir geri çağırmaya sahip olacaktır. Bu bölümde bu süreci işleyeceğiz.

Bir görünümü canlandırmak için bir örnek planlayarak başlayalım. “Düzen Animasyonu” bölümündeki örneğe başladığınız yola benzer şekilde, birkaç öğe içeren bir ListView yerleştireceğiniz bir etkinlikle başlayacaksınız.

Ardından, tıklandığında ListView animasyonunu başlatmak için ekranın üst kısmında bir düğme oluşturacaksınız. Hem düğme hem de ListView görünür, ancak henüz hiçbir şey canlandırılmamıştır. Animasyonu tetiklemek için düğmeyi kullanacaksınız.

Bu örnekte Animasyonu Başlat düğmesini tıklattığınızda, görünümün ekranın ortasında küçük başlamasını ve kendisine ayrılan tüm alanı tüketene kadar kademeli olarak büyümesini istiyorsunuz. Bunu gerçekleştirmek için kodu nasıl yazacağınızı size göstereceğiz. Liste, etkinlik için kullanabileceğiniz XML düzen dosyasını gösterir.

Dosya konumunun ve dosya adının, referansınız için XML dosyasının en üstüne gömülü olduğuna dikkat edin. Bu düzenin iki bölümü vardır: ilki, bir görünümü canlandırmak için btn_animate adlı düğme ve ikincisi, list_view_id adlı ListView’dür.

Artık aktivitenin düzenine sahip olduğunuza göre, görünümü gösterecek aktiviteyi oluşturabilir ve Animasyonu Başlat düğmesini ayarlayabilirsiniz.

Listeleme’deki görüntüleme animasyonu etkinliğinin kodu, Listeleme’deki düzen-animasyon etkinliğinin koduna çok benzer. Görünümü benzer şekilde yükledik ve ListView’ü altı metin öğesi içerecek şekilde ayarladık. Düğmeyi, tıklandığında animateListView() öğesini çağıracak şekilde ayarladık. Ancak şimdilik, bu temel örneği çalıştırana kadar bu kısmı yorumlayın.


PowerPoint hareketli animasyon ekleme
PowerPoint animasyon ekleme
PowerPoint resme animasyon ekleme
PowerPoint animasyon Örnekleri
PowerPoint nesnelere animasyon ekleme
Word dosyasına animasyon ekleme
Powerpoint animasyon sekmesinde neler var
PowerPoint animasyon indir


Animasyon Ekleme

Bu örnekteki amacımız, gösterilen ListView’e animasyon eklemektir. Bunu yapmak için android.view.animation.Animation’dan türetilen bir sınıfa ihtiyacınız var.

Daha sonra dönüşüm matrisini değiştirmek için ApplyTransformation yöntemini geçersiz kılmanız gerekir. Bu türetilmiş sınıfa ViewAnimation adını verin. 

Başlatma yöntemi, bize görünümün boyutları hakkında bilgi veren bir geri çağırma yöntemidir. Burası aynı zamanda sahip olabileceğiniz tüm animasyon parametrelerini başlatabileceğiniz bir yerdir. Bu örnekte süreyi 2500 milisaniye (2,5 saniye) olarak ayarladık.

FillAfter’ı true olarak ayarlayarak animasyon tamamlandıktan sonra animasyon efektinin bozulmadan kalmasını istediğimizi de belirtmiştik. Artı, enterpolatörün lineer bir enterpolatör olduğunu, yani animasyonun baştan sona kademeli bir şekilde değiştiğini belirttik. Bu özelliklerin tümü temel android.view.animation.Animation sınıfından gelir.

Animasyonun ana kısmı, ApplyTransformation yönteminde gerçekleşir. Android çerçevesi, animasyonu simüle etmek için bu yöntemi tekrar tekrar arayacak. Android yöntemi her çağırdığında, interpolatedTime farklı bir değere sahiptir.

Bu parametre, başlatma sırasında ayarladığınız 2,5 saniyelik süre içinde bulunduğunuz yere bağlı olarak 0’dan 1’e değişir. enterpolatedTime 1 olduğunda, animasyonun sonundasınız.

O halde amacımız, ApplyTransformation yönteminde t adlı dönüştürme nesnesi aracılığıyla elde edilen dönüşüm matrisini değiştirmektir. Önce matrisi alacak ve onunla ilgili bir şeyi değiştireceksiniz. Görünüm boyandığında, yeni matris geçerli olacaktır. Android.graphics.Matrix için API belgelerine bakarak Matrix nesnesinde kullanılabilen yöntem türlerini bulabilirsiniz.

setScale yöntemi iki parametre alır: x yönündeki ölçeklendirme faktörü ve y yönündeki ölçeklendirme faktörü. InterpolatedTime 0 ile 1 arasında olduğundan, bu değeri doğrudan ölçeklendirme faktörü olarak kullanabilirsiniz. Yani animasyonu başlattığınızda, ölçeklendirme faktörü hem x hem de y yönünde 0’dır. Animasyonun yarısında bu değer hem x hem de y yönünde 0,5 olacaktır.

Animasyonun sonunda, ölçeklendirme faktörü hem x hem de y yönlerinde 1 olacağından görünüm tam boyutunda olacaktır. Bu animasyonun nihai sonucu, ListView’ün küçücük başlayıp tam boyuta ulaşmasıdır. Liste, animasyonu içeren ViewAnimationActivity için eksiksiz kaynak kodunu gösterir.

Kodu Listeleme’de çalıştırdığınızda tuhaf bir şey fark edeceksiniz. ListView ekranın ortasından düzgün bir şekilde büyümek yerine sol üst köşeden büyür. Bunun nedeni, matris işlemlerinin başlangıç noktasının sol üst köşede olmasıdır. İstenen efekti elde etmek için önce tüm görünümü, görünümün merkezi animasyon merkeziyle (sol üst) eşleşecek şekilde taşımanız gerekir. Ardından matrisi uygular ve görünümü önceki merkeze geri taşırsınız.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın