İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Android Uygulaması Oluşturma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Android Uygulaması Oluşturma

 Düzen Yöneticisi

Android Uygulaması Oluşturma

Artık ilk Android uygulamanızı oluşturmaya hazırsınız. Basit bir “Merhaba Dünya!” oluşturarak başlayacaksınız.

Aşağıdaki adımları izleyerek uygulamanın iskeletini oluşturun:

1. Eclipse’i başlatın ve Dosya ➤ Yeni ➤ Proje’yi seçin. “Yeni Proje” iletişim kutusunda, “Android”i seçin ve ardından “İleri”yi tıklayın. Daha sonra gösterildiği gibi “Yeni Android Projesi” iletişim kutusunu göreceksiniz.

2. Gösterildiği gibi, proje adı olarak HelloAndroid, pro.android olarak girin. Paket adı, etkinlik adı olarak HelloActivity ve uygulama adı olarak HelloAndroidApp girin.

Gerçek bir uygulama için, uygulamanın başlık çubuğunda görüneceği için anlamlı bir uygulama adı kullanmak isteyeceğinizi unutmayın. Ayrıca proje için varsayılan konumun Eclipse çalışma alanı konumundan türetileceğini unutmayın. Bu durumda, Eclipse çalışma alanınız c:\Android’dir ve Yeni Proje Sihirbazı, c:\Android\HelloAndroid\ ile gelmek için yeni uygulamanın adını çalışma alanı konumuna ekler.

3. ADT’ye sizin için proje iskeletini oluşturmasını söyleyen “Bitir” düğmesine tıklayın. Şimdilik src klasörü altındaki HelloActivity.java dosyasını açın ve onCreate() methodunu aşağıdaki gibi değiştirin. android.widget.TextView için bir içe aktarma ifadesi ekleyin. Uygulamayı çalıştırmak için bir Eclipse başlatma yapılandırması oluşturmanız gerekir.

Aşağıdaki adımları izleyerek Eclipse başlatma yapılandırmasını oluşturun:

1. Çalıştır ➤ Çalıştırma Yapılandırmaları’nı seçin.
2. “Yapılandırmaları Çalıştır” iletişim kutusunda, sol bölmedeki “Android Uygulaması”na çift tıklayın. Sihirbaz, “Yeni Yapılandırma” adlı yeni bir yapılandırma ekleyecektir.
3. Yapılandırmayı RunHelloWorld olarak yeniden adlandırın.
4. “Gözat…” düğmesine tıklayın ve Hello Android projesini seçin.
5. “Eylemi Başlat” altında, “Başlat”ı seçin ve açılır listeden “pro.android.HelloActivity”yi seçin.
6. “Uygula”yı ve ardından “Çalıştır”ı tıklayın. HelloAndroid projesi ile başlatılan öykünücüyü görmelisiniz.

Not: Öykünücünün aygıt başlatma sürecini taklit etmesi bir dakika sürebilir. Başlattıktan sonra, gösterildiği gibi öykünücüde çalışan HelloAndroidApp’i görmelisiniz. Ek olarak, öykünücünün başlatma işlemi sırasında arka planda diğer uygulamaları başlattığını unutmayın, bu nedenle zaman zaman bir uyarı veya hata mesajı görebilirsiniz.

Bir hata mesajı görürseniz, öykünücünün başlatma sürecindeki bir sonraki adıma geçmesine izin vermek için genellikle bunu kapatabilirsiniz. Örneğin, öykünücüyü çalıştırırsanız ve “abc uygulaması yanıt vermiyor” gibi bir mesaj görürseniz, uygulamanın başlamasını bekleyebilir veya öykünücüden uygulamayı zorla kapatmasını isteyebilirsiniz. Genel olarak, sabrınız varsa beklemeli ve öykünücünün temiz bir şekilde başlamasına izin vermelisiniz.

Artık yeni bir Android uygulamasını nasıl oluşturacağınızı ve onu öykünücüde nasıl çalıştıracağınızı biliyorsunuz. Ardından, öykünücüde basit program görüntüsünü oluşturan parçaları tartışacağız. Bir Android uygulamasının yapıları ve yapısı hakkında konuşarak başlayacağız.


Mobil uygulama yapma ücretsiz
Mobil uygulama yapmak istiyorum
Uygulama yapma ücretsiz
Mobil uygulama yapma Programı
Mobil uygulama yapmak için gerekenler
Mobiroller
Hazır mobil uygulama kodları
Mobil uygulama Nasıl Yapılır


Bir Android Uygulamasının Yapısını Keşfetmek

Android uygulamalarının boyutu ve karmaşıklığı büyük ölçüde değişebilse de yapıları benzer olacaktır. “Merhaba Dünya!” yapısını gösterir.  Android uygulamalarının bazı gerekli yapıları vardır ve bazıları isteğe bağlıdır. Bir Android uygulamasının öğelerini özetler.

Buradan görebileceğiniz gibi, bir Android uygulaması temel olarak üç parçadan oluşur: uygulama tanımlayıcısı, çeşitli kaynakların bir koleksiyonu ve uygulamanın kaynak kodu. AndroidManifest.xml dosyasını bir anlığına bir kenara bırakırsanız, bir Android uygulamasını şu basit şekilde görüntüleyebilirsiniz: Kodda uygulanmış bazı iş mantığınız var ve geri kalan her şey bir kaynaktır.

Bu temel yapı, kaynakların JSP’lerle, iş mantığının servlet’lerle ve AndroidManifest.xml dosyasının web.xml dosyasıyla ilişkili olduğu bir J2EE uygulamasının temel yapısına benzer.

J2EE’nin geliştirme modelini Android’in geliştirme modeliyle de karşılaştırabilirsiniz. J2EE’de görünüm oluşturma felsefesi, onları biçimlendirme dili kullanarak oluşturmaktır. Android’deki biçimlendirme XML olmasına rağmen, Android de bu yaklaşımı benimsemiştir. Bu yaklaşımdan yararlanırsınız çünkü uygulamanızın görünümlerini sabit bir şekilde kodlamanız gerekmez; işaretlemeyi düzenleyerek uygulamanın görünümünü ve verdiği hissi değiştirebilirsiniz.

Kaynaklarla ilgili birkaç kısıtlamayı da belirtmekte fayda var. İlk olarak, Android, res altında önceden tanımlanmış klasörler içindeki dosyaların yalnızca doğrusal bir listesini destekler. Örneğin, düzen klasörü altındaki iç içe geçmiş klasörleri (veya res altındaki diğer klasörleri) desteklemez.

İkinci olarak, varlıklar klasörü ile res altındaki ham klasör arasında bazı benzerlikler vardır. Her iki klasör de ham dosyalar içerebilir, ancak ham içindeki dosyalar kaynak olarak kabul edilir ve varlıklar içindeki dosyalar değildir. Böylece raw içindeki dosyalar yerelleştirilecek, kaynak kimlikleri aracılığıyla erişilebilecek ve bu böyle devam edecektir.

Ancak varlıklar klasörünün içerikleri, kaynak kısıtlamaları ve destek olmaksızın kullanılacak genel amaçlı içerikler olarak kabul edilir. Varlıklar klasörünün içeriği kaynak olarak kabul edilmediğinden, klasör ve dosyalara keyfi bir hiyerarşi koyabileceğinizi unutmayın.

■Not : XML’in Android ile oldukça yoğun bir şekilde kullanıldığını fark etmişsinizdir. XML’in şişirilmiş bir veri formatı olduğunu hepimiz biliyoruz, bu nedenle şu soruyu akla getiriyor: “Hedefinizin sınırlı kaynaklara sahip bir cihaz olacağını bildiğinizde XML’e güvenmek mantıklı mı?” Geliştirme sırasında oluşturduğumuz XML’in aslında Android Asset Packaging Tool (AAPT) kullanılarak ikili olarak derlendiği ortaya çıktı.

Bu nedenle, uygulamanız bir cihaza kurulduğunda, cihazdaki dosyalar ikili olarak depolanır. Çalışma zamanında dosyaya ihtiyaç duyulduğunda, dosya ikili biçiminde okunur ve tekrar XML’e dönüştürülmez. Bu bize her iki dünyanın da avantajlarını sağlıyor; XML ile çalışıyoruz ve cihazdaki değerli kaynakları kullanma konusunda endişelenmemize gerek kalmıyor.

Not Defteri Uygulamasını Analiz Etme

Yalnızca yeni bir Android uygulamasını nasıl oluşturacağınızı ve öykünücüde nasıl çalıştıracağınızı bilmekle kalmaz, aynı zamanda bir Android uygulamasının yapıtları hakkında da bir fikriniz olur. Ardından, Android SDK ile birlikte gelen Not Defteri uygulamasına bakacağız. Not Defteri’nin karmaşıklığı, “Merhaba Dünya!” uygulama ve tam gelişmiş bir Android uygulaması, bu nedenle bileşenlerini analiz etmek size Android geliştirme konusunda bazı gerçekçi bilgiler verecektir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın