İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Yönetim İletişim Kutusu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Yönetim İletişim Kutusu – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

İletişim Kutusu Tasarlama

Yönetim İletişim Kutusu ile Çalışma

Imagebase Management iletişim kutusundan bir imagebase içeren yönetimsel işlevlerin çoğunu gerçekleştirebilirsiniz. Araçlar ➤ Imagebase Yönetimi’ni seçerek bu iletişim kutusunu Opticon’da açarsınız.

Bu menü öğesini seçtiğinizde, Opticon bir Aç iletişim kutusu açar. İstenen görüntü tabanını içeren klasöre gitmek için bu iletişim kutusunu kullanabilirsiniz. Aşağıdaki bölümler, iletişim kutusunun her bir sekmesini ayrıntılı olarak görüntüler ve açıklar.

Bir imaj tabanına genel olarak uygulanacak dosya yollarını ayarlamak için İmaj Tabanı Yönetimi iletişim kutusunun Yol sekmesini kullanırsınız. Bu ayarlar, bir görüntü tabanındaki dosya yolları Evrensel Adlandırma Kuralı (UNC) veya sürücü eşlemeleri kullanmadığında kullanışlıdır. Ayarlar tüm kullanıcılara uygulanabilir veya belirli kullanıcılar için benzersiz şekilde yapılandırılabilir.

Bir görüntü tabanı, görüntüler için dosya yolu ve dosya adı bilgilerini içerir. Dosya yolu tam olabilir ve açıkça bir görüntünün bulunduğu sunucuya atıfta bulunabilir.

Bu, bir dosya için UNC yolu olarak bilinir. UNC yolları, bir sunucu adını tanıtmak için iki ters eğik çizgi ve alt klasörlere atıfta bulunurken tek ters eğik çizgi kullanır. Örneğin, sunucu adının IMAGE_SERVER, bir görüntüyü içeren klasör yapısının \IMAGES\CD001\001\ ve bir görüntü adının 0001.TIF.TheUNCpathandnameofthisimageis\\IMAGE_SERVER\IMAGES\CD001\001\ 00001.TIF olduğunu varsayalım.

Kullanıcı, sunucuya ve bu görüntüyü içeren alt klasörlere erişim için ağ izinlerine sahip olduğu sürece, Opticon’u kullanarak görüntüyü başarılı bir şekilde görüntüleyebilir. Bir UNC yolu kullanmak yerine, bir görüntü tabanı bir sürücü harfine atıfta bulunabilir.

Sürücü harfi, bir kullanıcının iş istasyonuna veya ağa bağlı bir sunucuya atıfta bulunabilir. Bu şekilde kullanılan bir sürücü harfi, sürücü eşleme olarak bilinir. Windows işletim sistemlerinde, Windows Gezgini’nde Araçlar ➤ Ağ Sürücüsünü Eşle’yi seçerek sürücü eşlemelerini yapılandırabilirsiniz. Bu menü öğesi seçildiğinde, Ağ Sürücüsünü Eşle iletişim kutusu açılır.

■Not: Sürücü eşlemenin kalıcı olması gerekiyorsa, “Oturum açılırken yeniden bağlan” onay kutusunu etkinleştirmelisiniz. Bu onay kutusunu seçmezseniz, bir iş istasyonu yeniden başlatıldığında kullanıcı oturumu kapattığında sürücü eşlemesi mevcut olmaz.


İletişim kutusu nasıl kapatılır
Word iletişim kutusu nasıl kapatılır
Bir iletişim kutusu açık olduğundan Word bu işlemi


Çoğu iş istasyonunda önceden yapılandırılmış bazı sürücü eşlemeleri bulunur. Genel ayarlar, bir diskete atıfta bulunan bir A:\ sürücüsü, iş istasyonunun sabit sürücüsüne başvuran bir C:\ sürücüsü ve iş istasyonunun CD/DVD sürücüsüne başvuran bir D:\ sürücüsü olabilir.

İş istasyonuna başka sürücüler yüklenebilir ve sürücü eşlemeleri olarak başka harfler kullanılabilir. Sürücü harfleri, ağa bağlı sunucularla da ilişkilendirilebilir. Örneğin, \\IMAGE_SERVER sunucu adına bir kullanıcının iş istasyonunda bir V:\ sürücüsü olarak başvurulabilir.

Önceki örnekte kullanılan dosya yolları ve dosya adı göz önüne alındığında, yola ve ada şu şekilde başvurabilirsiniz: V:\IMAGES\CD001\001\00001.TIF; burada V:\, sunucu adı \\IMAGE_SERVER.

Kullanıcı, sunucuya ve bu görüntüyü içeren alt klasörlere erişim için ağ izinlerine sahip olduğu sürece, Opticon’u kullanarak görüntüyü başarıyla görüntüleyebilir.

Görüntü yollarına atıfta bulunmanın başka bir yöntemi Opticon’da mevcuttur. Bir UNC yolu veya bir sürücü eşlemesi yerine, görüntü tabanı yalnızca görüntülerin alt klasörlerini içerebilir. Önceki örneklerde bu, \CD001\001\00001.TIF’dir. Üst yol bilgilerini Imagebase Management iletişim kutusunun Yol sekmesinden yapılandırırsanız, Opticon görüntüyü açabilir.

Bu sekmedeki bireysel ayarlar aşağıdadır:

• Ayarları uygula: Ayarları yalnızca geçerli kullanıcıya, tüm kullanıcılara veya her ikisine de uygulayabilirsiniz. Bu, <Tüm kullanıcılar> için ayarlanan dosya yolu kök bilgilerinin geçerli kullanıcı için ayarlananlardan farklı olabileceği anlamına gelir.
• Geçerli görüntü tabanındaki tüm görüntü yolları için bir önek belirtin: Bu metin alanına, bir görüntü tabanında kullanılacak üst dosya yolu kökünü girersiniz.
•Yoldan önce cilt adı etiketini ekle: Bu seçenek, daha önce tanımlanan dosya yolu kökünden sonra bir görüntünün hacim bilgisini ekler. Bu ayar genellikle görüntüler, iki veya daha fazla ayrı CD veya DVD tutan bir depolama aygıtı olan CD/DVD müzik kutusuna kaydedildiğinde kullanılır.

Önceki örneklerde kullanılan dosya yolları ve dosya adı göz önüne alındığında, 00001.TIF görüntüsünün CD hacmi CD001’dir. “Yoldan önce birim adı etiketi ekle” onay kutusunu etkinleştirirseniz ve “Bir yol belirtin” metin alanına girilen ana yol bilgisi \\IMAGES_SERVER\ ise, Opticon görüntü yolunu \IMAGE_SERVER\IMAGES\ CD001\ olarak çözecektir. 001\00001.TIF.

Imagebase Management iletişim kutusunun Dizin sekmesinden, bir imagebase’de kayıtlı görüntü grupları için hacim bilgilerini değiştirebilirsiniz. “Dizin” bölümü bu sekmedeki ayarları açıklar.

Kırmızı Hat

Redlines verilerini sınırlanmış bir formatta içe ve dışa aktarmak için Imagebase Management iletişim kutusunun Redlines sekmesini kullanırsınız. Redlines verilerinin temel bir Concordance veritabanında depolandığı göz önüne alındığında, bu, -redlines.dcb veritabanını açmaya ve tüm alanları sınırlandırılmış bir metin dosyasına dışa aktarmaya eşdeğerdir.

• Kırmızı çizgileri sınırlandırılmış bir metin dosyasına aktar: Kırmızı çizgiler verilerinin geçerli görüntü tabanından dışa aktarılması gerekiyorsa bu seçeneği seçin.
• Kırmızı çizgileri sınırlandırılmış bir metin dosyasından içe aktar: Kırmızı çizgiler verilerinin harici bir dosyadan geçerli görüntü tabanına alınması gerekiyorsa bu seçeneği seçin.
• Dosya: Bu, içe aktarılacak veya dışa aktarılacak redlines veri dosyasının dosya yolu ve adıdır. Bu bilgileri metin alanına manuel olarak girebilir veya bir dosyayı seçmek için kullanılabilecek bir Aç iletişim kutusu açmak için Gözat düğmesini kullanabilirsiniz.
• Dışa Aktar/İçe Aktar: Bu düğmedeki etiket, hangi seçeneğin seçildiğine bağlıdır: “Kırmızı çizgileri dışa aktar” veya “Kırmızı çizgileri içe aktar”. Düğmeye tıklamak prosedürü tetikler. Bu düğmenin altındaki bir durum çubuğu, prosedürün ilerleyişini gösterir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın