İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Dosya Boyutları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Dosya Boyutları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Düzen Animasyonu

Bir URL’den Resim Eklemek

Başka bir sitede barındırılan görselleri bilgisayarınıza indirmeden ve WordPress’e yüklemeden kullanabilirsiniz. Yüklenecek dosyaları seçmek yerine URL’den sekmesini tıklayın. Tüm olağan resim alanlarına ek olarak kaynak URL’yi girmeniz istenecektir. Ancak, WordPress başka boyutlar oluşturmaz; görüntüyü olduğu gibi kullanmalısınız.

Bu şekilde eklenen resimlerin sunucunuza kopyalanmadığını unutmayın. Orijinal dosyanın sahibi onu taşır veya silerse, artık gönderinizde görünmez.

Resimleri Düzenleme

WordPress medya yükleyicisi, temel bir resim düzenleyici içerir. Yüklediğiniz resimleri kırpabilir, yeniden boyutlandırabilir ve döndürebilirsiniz. Başlamak için, görüntü ayrıntılarında gösterilen küçük resmin altındaki Görüntüyü Düzenle düğmesini tıklayın (bu düğmeyi görebilirsiniz.

Basit bir düzenleme arayüzü görünecektir. Görüntüyü bir kez tıklayın, ardından kırpılacak bir alan seçmek için imlecinizi sürükleyin. Görüntüyü kesin bir piksel sayısına ölçeklemek veya kırpmak istiyorsanız, görüntünün sağındaki sayısal ölçekleme ve kırpma formlarını kullanın.

Galeriler

Eklenecek birkaç görseliniz varsa, hepsini bir kerede yapabilir ve birer birer çalışmak yerine bir galeri olarak ekleyebilirsiniz. Gönderiye ekle yerine, pencerenin en altındaki Tüm değişiklikleri kaydet’i tıklayın. Dosya yüklemeyi bitirdiğinizde Galeri sekmesini seçin.

Burası, WordPress’in bu gönderi için yüklenen tüm fotoğrafları gruplandırdığı yerdir. Bir fotoğrafın başlığını (veya diğer ayrıntılarını) düzenlemek istiyorsanız, Göster’i (sağda) tıklayın. İşiniz bittiğinde, açılır pencerenin altındaki Gönderiye galeri ekle’yi tıklayarak gönderinin tüm fotoğraflarını tek seferde ekleyebilirsiniz.

Gönderinin metnine [galeri] eklendiğini göreceksiniz. Bu kısa kodu kendi satırında bırakın ve başka ne söylemek istiyorsanız onu yazın. Gönderiyi yayınladığınızda, gösterildiği gibi gönderide her fotoğrafın küçük resim boyutunda bir kopyası görünür. Küçük resimler, girdiğiniz başlık ve açıklama ile birlikte fotoğrafın tam boyutlu kopyasının görüntüleneceği yeni bir sayfaya bağlanacaktır.

Video

Video yüklemek, ses yüklemek gibidir. Dört temel özelliği doldurmanız istenecektir: başlık, açıklama, resim yazısı ve bağlantı URL’si. Dosyayı gönderiye eklemek, video dosyasına düz bir bağlantıyla sonuçlanır. Çoğu site sahibi için bu tatmin edici olmayacaktır.

Sonuç olarak, video dosyası bağlantılarınızı video oynatıcı arabirimleriyle (genellikle Flash tabanlı) değiştirecek bir dizi eklenti vardır. Favorim XHTML Video Embed, ancak wordpress.org’un Genişlet bölümünde düzinelerce bulacaksınız.

Yerleştir

Diğer sitelerden video yerleştirmek oldukça kolaydır. 2.9 sürümünden itibaren, WordPress oEmbed standardını desteklemektedir. Bunun anlamı, YouTube gibi siteler tarafından sağlanan karmaşık HTML’yi yapıştırmanız gerekmediğidir. Bunun yerine, video sayfasının URL’sini gönderinize düz metin olarak yapıştırabilirsiniz.

Medya Ayarlarınızda oEmbed seçeneklerini açtıysanız, şimdi deneyin! YouTube’dan bir URL alın, gönderinizi kaydedin ve görüntüleyin. Her şey beklendiği gibi çalışıyorsa, düz metin URL’nizin gösterildiği gibi bir video oynatıcıyla değiştirilmiş olması gerekir.

OEmbed, bir dizi video sağlayıcıyla çalışır. Tam liste için detaylara bakın. Bu sayfa ayrıca, favoriniz zaten dahil edilmemişse, diğer video sağlayıcıları ekleme talimatlarını da içerir.


Dosya Boyutları sıralaması
Dosya boyutları büyükten küçüğe
Kapaklı Dosya Ölçüleri
Video boyutu küçültme


Ses

Ses yüklemek de oldukça basittir: dosyayı seçin ve sizden başlığı, açıklamayı, altyazıyı ve bağlantı URL’sini doldurmanız istenecektir. Gönderiye ekle’ye bastığınızda, ses dosyanıza bir bağlantı görünecektir. Bu düşük teknolojili yaklaşımdan memnun değilseniz, MP3 dosyalarına olan bağlantıları basit bir Flash oynatıcı arabirimiyle değiştiren popüler Audio Player eklentisine bir göz atın.

Podcasting

WordPress ile podcast yapmak nispeten kolaydır. Ses dosyanızı gönderinize eklediyseniz (basit bir bağlantı olarak bile), WordPress beslemelerinize uygun ekleri otomatik olarak ekleyecektir.

Ancak, podcast’inizi iTunes podcast dizinine dahil etmek istiyorsanız, feed’iniz için bazı ek alanları yapılandırmak üzere bir eklentiye ihtiyacınız olacaktır. PodPress, podcasting eklentileri arasında oldukça uzun bir süre hüküm sürdü, ancak geliştiricileri tarafından terk edildi ve WordPress’in son sürümleriyle çalışmıyor.

Podcasting ve PowerPress şu anda mevcut olan en iyi eklentidir. Kategorileri kullanarak birden fazla podcast yönetmek istiyorsanız, Podcast Kanalları eklentisi gerekli ek beslemeleri yapılandıracaktır.

İpucu: Çeşitli podcast eklentileri hem sesli hem de video podcast’ler için çalışır.

Diğer Dosya Türleri

Diğer tüm dosya türleri için, yıldız patlaması şeklindeki dördüncü simgeyi kullanabilirsiniz. Bu dosyalar için yalnızca birkaç özniteliğiniz olacak: başlık, resim yazısı, açıklama ve bağlantı URL’si. Ses ve video dosyalarında olduğu gibi, başka bir dosya türü eklemek, orijinal dosyaya basit bir bağlantıyla sonuçlanacaktır.

Ne yazık ki, resim olmadıkça, bir gönderiye eklenen tüm dosyaları listelemenin kolay bir yolu yoktur. [galeri] kısa kodu, Word belgeleri veya PDF’lerle çalışmaz. Ekli tüm dosyaları listelemek için hem bir şablon etiketi hem de bir kısa kod sağlayan Liste Alt Ekleri eklentisini kullanabilirsiniz.

Dosya Boyutları ve Yükleme İzinleri

Diğer kullanıcılarla çalışıyorsanız, zaman zaman içerik yazarlarınız alışılmadık dosya türlerini yüklerken bir hata mesajı alabilir. Hata, dosya boyutunu potansiyel bir sorun olarak belirtse de, asıl sorun büyük olasılıkla WordPress kullanıcı rollerindeki filtrelenmemiş yükleme yeteneğidir.

Örneğin, Flash videoları (.flv) yalnızca yöneticilerin yükleyebileceğini hemen anlayacaksınız. Sorunu aşmak için, diğer kullanıcı rolleri için filtrelenmemiş yüklemelere izin vermek üzere Rol Yöneticisi’ni kullanabilir veya izin verilecek ayrı MIME türlerini belirtmenize izin veren bir eklenti (PJW Mime Config gibi) kullanabilirsiniz.

Tabii ki, dosya boyutunun gerçekten sorun olması mümkündür. Sunucunuzun php.ini dosyasına erişiminiz varsa, dosya yüklemelerini artırın, maksimum dosya boyutunu yükleyin ve maksimum boyut değerleri gönderin. php.ini’yi değiştiremezseniz, sunucu yöneticinize danışın.

Medya Kitaplığı

Ana gezinme menüsündeki Medya Kitaplığı seçeneğini seçerek, o anda sitede bulunan tüm medya dosyalarının ayrıntılarını görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Dosyaları doğrudan kitaplığa ekleyebilirsiniz. Herhangi bir gönderi veya sayfa ile ilişkilendirilmezler ve galerilere dahil edilmezler, ancak yükleme iletişim kutusundaki Medya Kitaplığı sekmesinden gönderilere ve sayfalara ayrı ayrı eklenebilirler.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın