İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Gönderilerin Planlanması – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Gönderilerin Planlanması – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Karmaşık Verileri Aktarma

Gönderilerin Planlanması

Yayınla’ya bastığınızda, gönderi herkese görünür hale gelir ve yayınlanma tarihi geçerli tarih ve saate ayarlanır. Ancak, bir gönderiyi geçmişe götürmeniz veya gelecekte görünmesi için planlamanız gerekirse tarihi kolayca değiştirebilirsiniz.

Tarihi değiştirmek için Yayınlama Ayarları kutusunda Hemen Yayınla’nın yanındaki Düzenle’ye basın. Gösterildiği gibi fazladan bir dizi form alanı görünecektir. İstediğiniz yayın tarihini girin ve Tamam’a basın.

Tarih geçmişte ise gönderinin yayınlanma tarihi ayarlanacak ve yeni tarihe göre arşivlerde görünecektir. Gelecekte bir tarih seçerseniz, gönderi o tarihte yayınlanmak üzere planlanır. Yayınla düğmesi Planla olarak değişecek ve gönderi, belirttiğiniz zamana kadar sitenizde (veya beslemelerinizde) görünmeyecektir.

Kategoriler

Kategoriler, gönderilerinizi düzenlemek için güçlü bir araç olabilir. WordPress için birçok dergi tarzı tema, tıpkı bir derginin bölümleri veya bir gazetenin bölümleri gibi, makaleleri bölümlere ayırmak için kategorilere güvenir.

Ayrıca kategorilerinizin her biri için bir yayın alabilirsiniz (bu bölümün Yayınlar bölümüne bakın). Kategorilerinizi farklı şekilde şekillendirerek ve normalde gizli olan beslemeleri tek tek kategoriler için yayınlayarak, perde arkasında yalnızca bir blog tutuyor olsanız bile ziyaretçileriniz için birden çok blog illüzyonu yaratabilirsiniz. Buna daha yakından bakacağız.

Kategorileri yönetmek için ana menüdeki Gönderiler altındaki Kategoriler’e gidin. Kategoriler ekleyebilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz. Ayrıca açıklamalar ekleyebilir, bilgileri değiştirebilir ve hatta kategorileri serbest biçimli etiketlere dönüştürebilirsiniz.

Kategoriler hiyerarşiler halinde düzenlenebilir. Yeni bir kategori oluşturduğunuzda, onu mevcut bir kategorinin alt öğesi yapma seçeneğine sahip olacaksınız. Kategorilerinizin derinliğinde bir sınır yoktur.

Kategorilerin belirgin bilgileri olmalıdır. İki kategorinin ebeveynleri farklı olsa ve bu nedenle farklı kalıcı bağlantılara sahip olsalar bile, onlara aynı bilgiyi atayamazsınız. Halihazırda kullanımda olan bir bilgiyi seçerseniz, WordPress yeni kategorinizi atacak ve bu bilgiyi kullanan mevcut kategoriyi vurgulayacaktır.

Tek bir gönderiyi düzenlerken, Kategoriler kutusu tüm kategorilerinizin hiyerarşik bir listesini gösterir. Birini işaretlemezseniz, Gönderiyi kaydettiğinizde Yazma Ayarlarınızda seçtiğiniz varsayılan kategori sizin için kontrol edilecektir. WordPress’teki tüm gönderilerde en az bir kategori seçilmiş olmalıdır.

Ancak, istediğiniz kadar seçebilirsiniz. Kategorileri seçtikten sonra, gönderiyi bir sonraki düzenleyişinizde bunlar normal hiyerarşinin dışında listenin en üstüne taşınır. Hiyerarşiniz önemliyse ve normal, girintili görünümü korumak istiyorsanız, Kategori Kontrol Listesi Ağacı eklentisini kullanın.

Etiketler

Flickr, YouTube veya Delicious gibi sosyal medya sitelerinden etiketleme kavramına aşina iseniz, WordPress’teki etiketleme özelliği sizi şaşırtmaz. Etiketler, tıpkı kategoriler gibi konu anahtar kelimeleridir, ancak kategorilerin bir editör veya yönetici tarafından önceden ayarlanması gereken durumlarda, yazarlar bir yazı yazarken Etiket kutusuna yazarak yeni etiketler oluşturmakta özgürdür.

Yeni etiketler ekledikten sonra bunları uygulamak için Ekle’ye basmanız gerektiğini unutmayın. Ardından, değişiklikleriniz yürürlüğe girmeden önce yine de mavi Yayınla/Güncelle düğmesine basmanız gerekir.

Etiketlerinizi yönetmek için ana menüde Etiketleri Gönder’e gidin. Burada etiket ekleyebilir veya silebilir, bilgileri düzenleyebilir, açıklamalar ekleyebilir veya etiketleri kategorilere dönüştürebilirsiniz.

Kategoriler gibi, etiket bilgileri de benzersiz olmalıdır ve kategoriler ve etiketler aynı bilgi havuzunu paylaştığından (her ikisi de taksonomi olarak kabul edilir), bir kategori ve bir etiket, aynı ada sahip olsalar bile aynı bilgiyi paylaşamaz.


Instagram gönderi planlama
Instagram hikaye planlama
Instagram gönderi planlama Programı
Instagram gönderi planlama ücretsiz
Facebook gönderi planlama
Meta Business Suite
Facebook Instagram otomatik paylaşım kapatma
Instagram gönderi programı


Öne Çıkan Görseller

Öne çıkan resim (önceki adıyla gönderi küçük resmi), gönderinizi temsil eden bir resimdir. Temanızın gönderileri nasıl gösterdiğine bağlı olarak tek başına veya gönderi içeriğinin veya alıntının yanında gösterilebilir.

Gönderileri Düzenle ekranınızda bir Öne Çıkan Görsel kutusu görmüyorsanız, temanız muhtemelen bunları desteklemiyordur. Temanızın functions.php dosyasına bir satır ekleyerek bunları etkinleştirebilirsiniz. Ayrıntılar için Bölüm 6’ya bakın.

Alıntılar

Bir alıntı, kutuda belirtildiği gibi, gönderinizin bir özetidir. Bazı temalar, gönderiler ana sayfada veya arşivlerde listelendiğinde tam içerik yerine alıntılar gösterir. Bir tema bir alıntı gerektiriyorsa ve hiçbiri belirtilmemişse, gönderi içeriğinden otomatik olarak oluşturulur.

Ancak, herhangi bir HTML biçimlendirmesi kaldırılacaktır. İçeriğiniz listeler veya tablolar içeriyorsa, sonuçlar çok garip olabilir. Advanced Excerpt veya the_excerpt Reloaded eklentisini kullanarak alıntılardaki HTML biçimlendirmesini koruyabilirsiniz.

Alıntılar bir devam dizesiyle gösterilir. Varsayılan olarak, alıntı metninize “[…]” eklenir. 2.9 sürümünden itibaren bu, eklentiler aracılığıyla değiştirilebilir. Ayrıca 2.9’da yeni olan, alıntılarınızın uzunluğunu değiştirme seçeneğidir. Varsayılan olarak, 55 kelime uzunluğundadırlar.

Yorumlar ve Geri İzlemeler

İçinde, yorumlar ve geri izlemelerle ilgili tercihlerinizi ayarlarsınız. Burada, geçerli gönderi için bu ayarları geçersiz kılabilirsiniz. Yorum içeren mevcut bir gönderiyi düzenliyorsanız, listelenen yorumları görürsünüz ve bunları doğrudan bu ekrandan düzenleyebilirsiniz.

Geri izlemeler, gönderinizden bahseden diğer sitelerden gelen otomatik bildirimlerdir (ping’ler). Size (ve okuyucularınıza), yazdığınız bir şey hakkında başka bir yerde yapılan konuşmalar olduğunu bilmenizi sağlarlar. Geri izlemeler genellikle bir gönderideki yorumların yanında görüntülenir. Burada, Düzenle ekranında, gönderinizin aldığı tüm geri izlemelerin bir listesini göreceksiniz.

Geri İzlemeler kutusunda, gönderiniz hakkında sitelere ping atabileceksiniz. Yazma Ayarlarınızın Güncelleme Hizmetleri bölümündeki tüm gönderileriniz için ping yapmayı seçtiğiniz sitelerin listesini aklınızda bulundurun. Ayrıca, o ekranda bağlantılı sitelere ping atmayı seçerseniz, gönderinizdeki tüm linklere otomatik olarak ping atılacaktır.

Güncelleme Servisleri listenize ve gönderinizde bağlantı verilen sitelere ek olarak herhangi bir siteye ping atmak istiyorsanız, URL’yi Geri İzleme bölümünde  gösterildiği gibi ekleyebilirsiniz. Gönderiniz zaten yayınlandıysa, bu kutuda zaten pinglenmiş sitelerin bir listesi görüntülenir.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın