İstanbul
+90 543 947 95 80
info@jeffbezosweb.com

Web Formları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Web Sitemi Tanıtmak İstiyorum, İngilizce Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Tasarım Yaptırmak İstiyorum, Tüm bu hizmetlerimizden yararlanmak için mail kanalımızı veya sağ alt köşedeki Whatsapp tuşumuzu kullanabilirsiniz. info@jeffbezosweb.com

Web Formları – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma

Kontrollü Görüntüleme

Web Formları

Formlar Web’de her yerde bulunur ve müşteri profillerinden bilgi görüntülemekten çevrimiçi başvuruları doldurmaya kadar her şey için yaygın olarak kullanılır. Tüm bu alanları gözden geçirmekten ve bilgileri her seferinde girmekten hoşlanmıyoruz, özellikle de bunu o sitede daha önce bir kez yaptıysak olmaz.

Bunu hızlandırmanın çok güzel bir yolu, bir anahtar form alanı doldurulduğunda alanları daha önce toplanan bilgilerle önceden doldurmak olacaktır. Bu, müşteriyi yalnızca biraz yazmaktan kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda bütünü iyileştiren harika bir kullanılabilirlik geliştirmesidir. müşteri deneyimi. Bu bölümde, Müşteri Kimliği alanına tanınan bir değer yazdığımızda çeşitli alanları otomatik olarak dolduracak bir form oluşturacağız.

Dinamik Form Oluşturma

Alanlardan birinde belirli bir değer sağlandığında, bir formun çeşitli alanlarını doldurmayı kolaylaştıran bir uygulama oluşturacağız. Bu, örneğin bir hizmete kaydolmak için kullanıcı bilgilerinin sağlanması gereken web tabanlı iş uygulamalarının çoğunda çok yaygın bir durumdur.

Yeni bir kullanıcı olması durumunda, bu bilgilerin kullanıcı tarafından doldurulması gerekecektir, ancak sistemin önceki bir kullanıcısı olması durumunda, bu bilgiler zaten mevcuttur ve gerektiğinde tüm alanları doldurmak için erişilebilir ve kullanılabilir. kullanıcı, kendisini tanımlayan benzersiz bir tanımlayıcı, bir tür kimlik girer. Bu uygulamada, bir kullanıcı bizim tarafımızdan bilinen bir CustomerID’ye girdiğinde formun çeşitli alanlarını otomatik olarak dolduracağız.

1. com.packtpub.gwtbook.samples.client paketinde AutoFormFillService.java adlı yeni bir Java dosyası oluşturun. Bir anahtar sağlandığında form bilgilerini almak için bir yöntemle bir AutoFormFillService arabirimi tanımlayın.

2. com.packtpub.gwtbook.samples.client paketinde AutoFormFillServiceAsync.java adlı yeni bir Java dosyası oluşturun. Bir Otomatik Form Doldurma Zaman Uyumsuz arayüzü tanımlayın.

3. İçinde yeni bir Java dosyası oluşturun.  RemoteServiceServlet’i genişleten ve önceden oluşturulmuş AutoFormFillService arabirimini uygulayan bir AutoFormFillServiceImpl sınıfı tanımlayın.

Öncelikle, müşteri bilgilerini depolamak için basit bir HashMap kullanacağız ve haritayı doldurmak için bir yöntem ekleyeceğiz. Uygulamanızda, bu müşteri bilgilerini veritabanı gibi herhangi bir dış veri kaynağından alabilirsiniz.

4. Sağlanan bir form anahtarının form bilgilerini döndürmek için getFormInfo()’ya mantık ekleyin. Kullanıcı tarafından forma girilen sağlanan anahtarı alırız ve bunu kullanıcı bilgilerine bakmak için kullanırız ve bunu eşzamansız olarak istemci uygulamasına döndürürüz.

5. Bu uygulama için kullanıcı arabirimini AutoFormFillPanel.java adlı yeni bir Java dosyasında oluşturun. Her bilgi alanı için bir metin kutusu ve bir etiket oluşturun.

6. Çağıracağımız hizmet sınıfını oluşturun.

7. Form alanlarının değerlerini ayarlamak ve temizlemek için özel yöntemler oluşturun. Yapıcıda kuracağımız olay işleyicilerinden bu yöntemleri kullanacağız.

8. Farklı etiketleri almak için erişimci yöntemleri oluşturun. Bunları, hizmetten bilgi alırken etiketi almak ve değerini ayarlamak için kullanacağız.

9. Farklı metin kutularını almak için erişimci yöntemleri oluşturun. Bunları metin kutusunu almak ve hizmetten bilgi alırken değerini ayarlamak için kullanacağız.

10. Otomatik Form Doldurma Paneli yapıcısında, kullanıcı arayüzüne eklediğimiz pencere öğeleri için kap olarak kullanacağımız yeni bir VerticalPanel oluşturun. Ayrıca hizmet hedefini oluşturun ve giriş noktasını belirleyin.


asp.net web forms
asp.net web form örnekleri
Etkileşimli Web Uygulamalarında Web Formları
Web form nedir
Web form uygulamaları yapmak
Bootstrap hazır form
Etkileşimli Web Uygulamalarında Web Formları staj Defteri
Etkileşimli Web Uygulamalarında Veri Tabanı


11. Ayrıca yapıcıda, itemPanel adlı bir HorizontalPanel oluşturun ve her form alanı için widget’ları buna ekleyin. Örneğin, clientID alanını itemPanel’e bu şekilde ekliyoruz, stilini ayarlıyoruz ve bu itemPanel’i, daha önce kullanıcı arayüzümüz için widget’ları tutmak üzere oluşturduğumuz ana kapsayıcı olan workPanel’e ekliyoruz. Her form alanı için yeni bir HorizontalPanel oluşturacak ve workPanel’e ekleyeceksiniz. Sahip olduğumuz her form alanı için tekrarlayın.

12. Aynı oluşturucuda, custID metin kutusuna bir klavye dinleyicisi ekleyin ve olay işleyicide, müşteri kimliğinde yazılan değer için müşteri bilgilerini almak üzere hizmeti çağırın. Hizmet çağrısının dönüş değerinden form alanlarının değerlerini ayarlayın.

13. Son olarak, oluşturucuda, bu uygulama hakkında açıklayıcı metin görüntüleyen küçük bir bilgi paneli oluşturun, böylece Örnekler uygulamamızdaki mevcut örnekler listesinde bu örnek seçildiğinde bu metni görüntüleyebiliriz. Bilgi panelini ve çalışma panelini bir yerleştirme paneline ekleyin ve widget’ı başlatın.

HashMap veri yapısında depolanan müşteri verilerini içeren bir hizmet oluşturuyoruz. Gerçek bir uygulamada, bu veriler genellikle veritabanı gibi harici bir veri kaynağından gelir. Her müşteri için, anahtar değer çiftleri olarak saklanan müşteri bilgi alanlarını içeren bir harita oluşturuyoruz.

Bu müşteri haritası daha sonra anahtar olarak müşteri kimliği kullanılarak bir ana HashMap’e eklenir. Bu, bize bu durumda müşteri kimliği olan anahtar sağlandığında doğru müşteri bilgilerini almamızı kolaylaştırıyor.

Kullanıcı arayüzü tarayıcıya yüklendiğinde, kullanıcıya müşteriye özel alanları içeren bir sayfa sunulur. Kullanıcının sağlanan metin kutusuna benzersiz bir müşteri kimliği yazması gerekir. Bu örnek uygulamada bilinen yalnızca üç müşteri kimliği vardır.

Burada müşteri bilgilerinin anahtarı olarak müşteri kimliğini kullanıyoruz, ancak uygulamanızın gereksinimlerine göre bir sosyal güvenlik numarası veya başka herhangi bir benzersiz kimlik de kullanabilirsiniz. Elbette gerçek bir uygulamada, geçerli bir kimlik giren herhangi birine gizli ayrıntıların izinsiz olarak görüntülenmesini önlemek için kullanıcının bir kimlik numarasının yanı sıra bir parola da girmesi gerekir.

Kullanıcı metin kutusuna bir müşteri kimliği yazdığında, onKeyUp() olay işleyicisi tetiklenir. Olay işleyicide, AutoFormFillService içindeki getFormInfo() yöntemini çağırırız ve yazılan metni bir parametre olarak iletiriz.

getFormInfo() yöntemi, verilen müşteri kimliği için müşteri bilgilerini arar ve bilgileri bir HashMap olarak döndürür. Bilinmeyen bir kimlik nedeniyle herhangi bir bilgi bulunamazsa, boş bir harita döndürürüz. Bu haritadan değerler alınır ve ilgili alanlar setValues() çağrılarak doldurulur.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın