İçerik Veritabanı Tasarımı – SEO Hizmeti Sunma – SEO Hizmeti – SEO Hizmeti Ücretleri – SEO Hizmeti Yaptırma
Bilgiyi Yayma
İnsanların hala web’de yayınlanan bilgileri alması gerekiyor, bu nedenle başka birinin web yöneticisi statüsüne yükseltilmesi gerekiyor. Buna genellikle web tabanlı teknolojilerle hiçbir ilgisi olmayan keyfi teknik becerilere bakılarak karar verilir.
Bu nedenle, en iyi Excel formülüne ve grafik oluşturma becerisine sahip kişi, bölümün web yöneticisi olur. Tabii ki, diğer sorumlulukları ortadan kalkmıyor, bu nedenle artık “web yöneticisi” HTML öğrenmek, insanların web içeriğini güncellemek, dosyaları bölümün web sunucusunda yayınlamak ve hala yaptığı her şeyi yapmak zorundadır.
İçerik yönetimi sistemleri, içerik bilgilerini bir veritabanında ve bu veritabanı içeriğine dayalı olarak programlı olarak derleme sayfalarında depolar.
Birçok içerik yönetim sistemi veritabanına içerik eklemek, güncellemek ve veritabanından içerik kaldırmak için web tabanlı bir araç sunar, böylece bir web sayfasının nasıl kullanılacağını bilen herkes içerik yönetim sistemindeki bilgileri değiştirebilir. Bu, departmana ait bir web sitesini güncelleme yükünün departmandaki herkese yayılmasını sağlar.
Web formlarındaki açıklamaları ve talimatları kolayca değiştirebilmeniz için uygulamalarınızda minyatür bir içerik yönetim sistemi kullanmayı bile uygun bulabilirsiniz. Müşteriler, uygun donanıma sahip olsalardı yapabilecekleri küçük değişiklikleri yapmam için beni defalarca aradılar.
Hedefler ve Çözüm Mimarisi
İçerik yönetimi, içerik oluşturmak ve güncellemek için kullanıcı yönetimi, güvenlik, dosya paylaşımı, önbelleğe alma ve karmaşık kullanıcı arabirimi araçları gibi bir dizi bileşeni içeren kapsamlı bir konudur. Bu alanların her birini ele almak bütün bir kitabı doldurabilir, dolayısıyla bu örnek yalnızca içerik yönetimi işlevlerinin bir alt kümesine odaklanacaktır. Spesifik olarak, içeriği bir veritabanında depolamaya ve bu içeriği bir sayfada birleştirmek için bir bileşen oluşturmaya odaklanır.
Mimari olarak bu çözüm, içerik yönetimi görevlerini yerine getirmek için ön denetleyici tasarım modelini uygular. Bir tasarım deseni, yalnızca belirli bir sorun türü için iyi belgelenmiş bir çözümdür.
Karmaşıklıklarına girmeden, ön denetleyici modeli temel olarak mantığı bir bileşende birleştirerek ve tüm istekleri bu bileşen üzerinden yönlendirerek kod tekrarını azaltabileceğinizi söyler.
Ön denetleyici modeli bu durum için uygundur, çünkü gelen tüm isteklerin içerik bilgilerini bir veritabanından çekebilen ve istemciye geri göndermek üzere bir sayfa oluşturabilen bir bileşen aracılığıyla yönlendirilmesi gerekir. Çözümün tartışılması sırasında atıfta bulunmayı faydalı bulabilirsiniz.
İçerik yönetim sisteminde depolanan PageA.aspx adlı bir sayfa olduğunu varsayalım. İçerik yönetimi sistemindeki tüm sayfalara uygulama klasöründeki ContentManagement klasörü aracılığıyla erişilebilir, bu nedenle PageA.aspx’i görmek isteyen kullanıcılar /Content➥ Management/PageA.aspx isteğinde bulunur.
Veritabanı tasarımı nedir
Veri tabanı tasarlamak Staj Defteri
Veri Tabanı Tasarımı DERS NOTLARI
Veritabanı Tasarımı pdf
Veritabanı tasarımı yapma
Veritabanı Tasarımı Örnekleri
Veri tabanı DERS NOTLARI PDF
Veritabanı tasarımı Aşamaları
Ancak /ContentManagement/PageA.aspx, içerik yönetimi sistemindeki içerik aslında bir veritabanında depolandığından, klasörde fiziksel olarak bulunmaz. Başka bir deyişle, PageA.aspx sanal bir dosyadır.
ContentManagement klasöründeki kaynaklara yönelik tüm istekler, ContentManagementHandler adlı bir HTTP İşleyici tarafından işlenir. Bu işleyici, istenen sanal dosya adını, bu durumda PageA.aspx’i çıkarır ve bunu Context nesnesinde saklar. Bu, sanal dosya adını, nihai olarak isteği işleyen FrontController.aspx sayfası için kullanılabilir hale getirir.
İşleyici, sanal dosya adını Context nesnesinde depoladıktan sonra, yolu ContentManagement klasöründe bulunan FrontController.aspx dosyasına işaret edecek şekilde yeniden yazar.
Ardından, PageParser.GetCompiledPageInstance yöntemini kullanarak FrontController.aspx sayfasının standart bir sayfa işleyici tarafından derlenmiş örneğini alır ve isteği işlemek için standart sayfa işleyicinin ProcessRequest yöntemini kullanır.
FrontController.aspx, içeriğini Context nesnesinde depolanan sanal dosya adına göre oluşturan standart bir ASP.NET sayfasıdır. FrontController.aspx ilk yüklendiğinde, içerik yönetimi sisteminde bir PageA.aspx kaydı olup olmadığını kontrol etmek için veritabanını sorgular.
Böyleyse, sayfa başlığını ve sayfa düzeni için hangi Ana Sayfanın kullanılacağını tanımlayan bilgileri içeren sayfa kaydını alır. Ardından Ana Sayfayı yükler ve sayfanın içerik kayıtları için veritabanını sorgular. İçerik kayıtları, Ana Sayfanın ContentPlaceHolder denetimlerine hangi içeriğin yerleştirileceği hakkında bilgi içerir.
Ana Sayfalar alanındaki ContentPlaceHolders her zaman “Alan” olarak adlandırılır ve ardından sayısal bir dizin gelir. Bu nedenle, Ana Sayfadaki ilk ContentPlaceHolder her zaman Alan1, ikinci Alan2, üçüncü Alan3 vb. olarak adlandırılır.
Bu basit içerik yönetimi örneğinde, bir içerik alanında görünebilecek altı farklı içerik türü vardır: başlıklar, paragraf metni, köprüler, resimler, köprü bağlantılı resimler ve kullanıcı denetimleri.
Uygun ContentPlaceHolder denetimlerine uygun içeriği yerleştirdikten sonra FrontController.aspx, PageA.aspx içeriğini kullanıcıya döndürür. Kullanıcının bakış açısına göre, tüm süreç şeffaf olduğu için PageA.aspx aslında sunucuda fiziksel bir dosya olarak var gibi görünüyor.
İçerik Veritabanı Tasarımı
Sayfa ve içerik bilgileri bir veritabanında saklanır. Bu basit bir içerik yönetimi uygulaması olduğundan, veri tabanı tasarımı da oldukça basittir. Aslında, sadece iki tablo var. Sayfa tablosu, kullanılacak Ana Sayfa ve başlık gibi sayfa bilgilerini depolar ve İçerik tablosu, sonuçta sayfada çıkan içerik öğelerini depolar.
Sütunları ve tablo ilişkilerini gösteren bir veritabanı diyagramı gösterir ve size her bir sütun ve amacı hakkında daha fazla ayrıntı verir.
■Not : Tam uygulamada, içerik türleri ayrı bir tabloda tanımlanmalı ve içerik tablosundaki tür alanı, içerik türünün adı yerine türe bir bağlantı içermelidir.
İçerik Yönetimi İşleyicisini Oluşturma
Son iki örnekte baktığınız HTTP İşleyicileri ile karşılaştırıldığında Content➥ ManagementHandler çok basit görünüyor.
Sanal Sayfa İşlevini Alın
FrontController.aspx, veritabanındaki sayfa kaydını bulmak için sanal sayfa yolunu kullanır, ancak veritabanındaki yollar ContentManagement klasörüne göredir. GetVirtualPage işlevi, harici uygulama yolunu ve /Content➥ Management/ klasörünü yoldan kaldırmaktan ve yalnızca sanal sayfayı veritabanında görünmesi gerektiği gibi döndürmekten sorumludur.
İşlem İstek Yöntemi
ProcessRequest yönteminde gerçekten yalnızca dört satır kod vardır. İlk satır, GetVirtualPage işlevini kullanarak sanal sayfa değerini bağlam nesnesinde depolar. Bu, FrontController.aspx sayfasının daha sonra istek işlenirken değere erişmesine izin verir.
Ardından, yöntem FrontController.aspx sayfası için HTTP İşleyicisine bir başvuru alır. İşleyiciyi aldıktan sonra yöntem, context.RewritePath’i kullanarak URL yolunu yeniden yazar ve ardından işleyicinin, içeriği FrontController.➥ ProcessRequest yöntemine geçirerek isteği işlemesine izin verir.
Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır.
1) Backlink Paketi 50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)